Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Excursieweek

Excursieweek NHTV Mike Jacobs rop

09:33, 31/10/2011 .. 0 comments .. Link

Maandag:

De eerste dag van onze excursie week, we zijn naar allereerst naar de NHTV geweest voor een algemene opening van de excursieweek. Een kleine voorwoordje van het management en vervolgens een kleine cursus fotografie. Het was veelal herhaling van de lessen ckv, maar toch wel fijn om het even opnieuw te horen. Hierna hadden we meteen pauze en zijn we gaan lunchen.  In de middag zijn we naar het Gemeentehuis van Breda geweest voor een ‘’college’’ van een ambtenaar. Het begon al lekker, hij zat nog in een vergadering en 5 kwartier later begon het pas. In de tussentijd even rondje kermis gedaan . Persoonlijk vond ik het een interessant college, hij vertelde verschillende plannen en bracht het op een leuke manier. Het enige jammeren was dat hij net iets te zacht praatte. We hebben nog een stadswandeling gedaan waarbij hij enkele projecten  liet en er verder nuttige informatie bij gaf. Het programma liep iets uit, maar heb door deze wandeling wel  een aantal mooie plekjes gezien in Breda die ik voorheen nog niet gezien had.

 

Dinsdag:

Onderweg in de trein naar Utrecht was het zeer gezellig, iedereen kwam elkaar tegen, dus dat was al een goed begin. We gingen dinsdag ochtend de plannen voor het stationsgebied in Utrecht. Om het informatiegebouw te vinden was een hele klus, eerst maar is Hoog Catherijne uitkomen en opzoek naar het gebouwtje. Allereerst kregen we een presentatie van een verkeerskunde, die toevallig ook op de NHTV gestudeerd had. Het was een interessant project, maar de man vertelde het een beetje langdradig en las te veel voor van de presentatie. Dit was een beetje jammer waardoor het publiek snel zijn aandacht verloor.  Na een kleine veertig minuten gingen we de grote maquette bekijken. De man vertelde vol enthousiasme het plan van de Gemeente Utrecht. Af en toe een beetje interactie met de leerlingen, hierdoor bleef de aandacht er wel bij.  Hij bracht het zo of hij het plan aan ons wou verkopen. Ook hier gingen we weer een rondje Utrecht doen. Hierdoor zag je goed dat Utrecht een groot fietsen probleem heeft. In de stad kwam hij terug op de plannen van de Gemeente. Je kreeg hiermee een goed beeld met wat er realiseert gaat worden. In de middag gingen we op weg naar de grootste vinex wijk van Nederland, de Leidsche Rijn. Het informatie centrum was een beetje moeilijk te vinden, maar met wat vertraging was het ons gelukt. Hierdoor misten we een groot deel informatie bij enorme maquette. Na deze presentatie deden we een rondje Leidsche Rijn met de bus, het was zeer fijn om te blijven zitten en niet te lopen. Op 2 plekken stapten we even uit om de wijk van dichtbij te bekijken. Zelf vind ik het nogal een saaie wijk. Je ziet weinig mensen en het ziet er verlaten uit. Persoonlijk denk ik dat het niet echt een levendig stadsdeel gaat worden, maar dit zal pas over een tijd blijken.

 

Woensdag:

In utrecht hebben we eigenlijk de hele dag door de stad gewandeld. Allereerst zijn we even door het Nijmegense ROC gewandeld, vervolgens zijn we naar de buurt gegaan waar vroeger de fabriek van Dobbelman stond. Je zag hier dat de letters van de Dobbelman overal verspreid terug komen in de gebouwen. Zelf vond ik  het een mooie buurt alleen het was jammer dat er een nieuwe flat komt waardoor het uitzicht van de appartementen verminderd wordt.  Ook stond er een oude boerderij die in de wijk geïntegreerd is. Daarachter was een pleintje wat voor een leuk moment zorgde. Aan de zijkant was een soort fonteintje waar water uitkwam als je op het knopje drukte. Zodoende werden een aantal personen nat door de gids. De gids liet ook de huizen zien van de vroegere adel, dat zijn zeer mooie huizen, maar waarvan enkele ook niet en dan weet je genoeg, studentenhuizen.  In de pauze zijn we door het centrum van Nijmegen gelopen.  Na de pauze zijn we van het museum Valkenhof  door het park gelopen en de oude stadswal bekeken. We zijn nog even in de bibliotheek geweest en de 2 hoge winkelstraat bekeken. Dit zag er mooi uit en je zag goed de 2 verschillende kanten van de architecten. 

 

Donderdag:

Vandaag zijn we naar Amsterdam gegaan, dit was erg vroeg opstaan in vergelijking tot de dag ervoor. We waren ruim op tijd dus we waren alvast gaan rond kijken in het infocentrum. Allereerst kregen we uitleg bij de luchtfoto van de NoordZuidijn, hierop was met led lampjes aangegeven hoever ze zijn met de aanleg van de metro verbinding tussen noord en zuid Amsterdam. Vervolgens gingen we een metrostation in aanleg van dichtbij bekijken. Ik vond dit een zeer leuke en unieke ervaring, we gingen via een trap naar beneden en zagen hoe de bouwvakkers bezig waren met de aanleg van het station. De gidsen legden uit hoe de stations en de metrolijn gebouwd werden door middel van verschillende technieken. Ik moet wel zeggen dat ik deze informatie wist omdat ik over dit onderwerp al een aantal maal documentere gezien op Discovery, maar het leuke was dat we het nu in het echt konden bekijken. Na de pauze gingen we naar het terrein van westergasfabriek. Het afgesproken punt was moeilijk te vinden, omdat je de watertoren niet zag. Misschien een tip om dit iets beter aan te geven voor volgend jaar. Daar kregen we ook weer een wandeling door de wijk. Jammer was dat het veel regende en daardoor de wandeling letterlijk in het water viel. We zijn even in de flat geweest waar je een mooi uitzicht had over Amsterdam. Als laatste zijn we een rondje gelopen over het westergasfabriek terrein, hier is alles nog in originele staat en de gebouwen worden gebruikt voor diverse doeleinden. Ze zijn op dit terrein ook slim met de vervuilde grond omgegaan, door het doodweg in te pakken en vervolgens vruchtbare grond erboven op te gooien waardoor je zo een parkje krijgt.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Excursieweek NHTV Mike Jacobs rop

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer