Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
verslag exploratieweek 2

Home - Profile - Archives - Friends

maandag 23 april

Posted on 23/4/2007 at 14:54 - 1 Comments - Post Comment - Link

Na een druk (voor sommigen onder ons zelfs hectisch) weekend, zijn we er deze maandagochtend weer vol goede moede ingevlogen. Jenke en Marjolein gingen in het eco-huis een deskundige interviewen terwijl de anderen in het EMI verder werkten aan de posterpresentatie en het corrigeren van de vakopdrachten. Voor de vakopdracht economie hebben we hemel en aarde bewogen om aan de nodige gegevens te geraken, wat uiteindelijk nog tot een weinig bevredigend resultaat leidde. Om 12.45u hadden we een laatste afspraak met onze begeleidster in het lectorenlandschap. De laatste probleempjes rond de vakopdrachten werden opgelost en de posterpresentatie werd besproken. In de namiddag zijn we met ons allen aan het knutselwerk begonnen voor de posterpresentatie van morgen. Met het oog op de drukke en spannende dag morgen (en natuurlijk door de zware inspanningen van vandaag) zullen we vanavond allemaal op tijd ons bedje inkruipen om morgen fris en monter voor de jury te verschijnen.

Groetjes,

laura & Nele


Weekend!

Posted on 22/4/2007 at 22:02 - 1 Comments - Post Comment - Link

Helaas, het woord weekend maakte dit keer zijn beloftes van uitrusten en relaxen niet waar!
Werken geblazen!
Vooral na enkele tegenvallers met hoogtechnologische toestanden braken hier panische angsten uit... 

Toen ik zaterdagochtend aan de slag wou gaan, bleek er iets mis te zijn met de computer. Na wat heen en weer gebel met een computerkenner en wat paniekerige berichtjes naar Marjolein, had mijn barmhartige vader besloten mijn laptop op mijn kot in Antwerpen te gaan halen. Die hulp van buitenaf was dus meer dan welkom!
Twee uur later terug thuis, net ijverig bezig op de laptop: de deurbel! 2e hulplijn gearriveerd: Computer een half uurtje later ook gemaakt. Plots van geen naar twee computers! Veel tijd verloren met heel dat gedoe... Gelukkig waren de anderen zo vriendelijk om enkele taakjes van mij over te nemen!
Tijdens mijn hectische avontuur, zorgde Anouck nog voor een attribuutje bij de poster en werkte de rest van de groep de overige opdrachten nog verder af!

Zondagochtend: verfrissende douche en hup, weer achter het scherm!
We kennen niet bepaald veel fysieke ontlading tijdens zo'n exploratieweek!
Psychologie af, Frans af, Posterpresentatie is in productie... We zijn goed bezig!
Er wordt heel wat gemaild en nee... Geen internet meer! Nogmaals paniek!!
Ik heb me dan nog maar wat beziggehouden met het controleren van de taken die we al hadden. Streven naar perfectie is ons motto :o)

Nu is het zondagavond... Ik vul de weblog aan, pak mijn biezen en rijd naar Antwerpen met de bus! Morgenvroeg gaan Marjolein en ik een stapje in het Antwerpse zetten, welbepaald in het Eco-huis in Borgerhout voor het interview met onze deskundige!

Maar daarover morgen meer!

Slaap zacht!

x Jenke


Vrijdag 20/4

Posted on 21/4/2007 at 16:48 - 1 Comments - Post Comment - Link

Vrijdagochtend 8u30: Ik was al een halfuurtje vroeger naar het emi gekomen dan afgesproken om verder te zoeken naar Franse campagnes (wat niet zo vlot verliep).

Iets voor 9u00 kwamen de anderen ook binnengestroomd en onmiddelijk werd er begonnen met het afwerken van allerlei opdrachten. Marjolein en Jenke werkten verder aan de taak van PRV en ontwierpen een nieuw logo voor een milieu-organisatie: KERRS: de creatieve keuze viel op een kers met in het midden een vuilbak in waarnaar 2 pijlen wezen. Anouck werkte ijverig door aan de hoofdopdracht en kreeg ze dan ook al in de voormiddag af waarna ze mij heeft geholpen met Frans. Nele en Laura begonnen aan recht.

Tegen de middag moest er ook een voorstel voor de posterpresentatie klaar zijn; veel inspiratie was er niet maar uiteindelijk hebben we toch enkele goede ideeën op papier gekregen. Jenke en Marjolein hebben dit verder uitgewerkt. Mevrouw Polders was alvast tevreden over het resultaat.

In de namiddag ben ik nog begonnen aan filosofie terwijl Laura, Anouck en Nele waren gaan aanschuiven in de eindeloos lange rij aan het lokaal van mevrouw Polders. Rond een uur of drie hebben we Joris dan nog een opgezocht om de radiospot van Jenke, Marjolein en mij in te spreken. Dat zat meteen goed en het was dan ook op 5 minuutjes klaar.

In het weekend werkt iedereen nog wat verder aan enkele opdrachten zodat we ons maandag enkel nog moeten concentreren op onze posterpresentatie. Enkel de opdracht van economie kan nog niet gemaakt worden omdat er nog geen inventarislijst kon opgemaakt worden.

Groetjes,

Tiffany


Donderdag 19 april 2007! Onze 2e dag!

Posted on 20/4/2007 at 00:03 - 1 Comments - Post Comment - Link

Deze morgen stonden we met zijn allen vroeg op voor een ontbijt in het EMI, namelijk het beginnen aan onze eerste volledige dag.

Nadat we gisteren een goede planning hadden opgemaakt van wie wat zou doen en al wat taken af te werken, begonnen we er met volle moed aan.

Tiffany, Jenke en ikzelf begonnen meteen aan onze radiospot voor Engels en na heel wat gebrainstorm kwamen we toch wel tot een goed resultaat.

Nele en Anouck werkten aan de hoofdopdracht en Laura zocht een tekst voor statistiek, die ze vervolgens samen met Tiffany afwerkte.

Daarna begonnen Jenke en ik aan onze taak van PR en werkten Anouck en Nele verder aan de hoofdopdracht.

Vervolgens maakten Laura en TIffany ook nog de tweede radiospot die in de vooravond werd opgenomen in de radio studio, door onze goede vriend Joris!

Na onze afspraak met onze begeleidster E. Eliaerts om 13u, trokken we de staat op voor de enquêtes die een groot succes waren, want bijna niemand heeft "neen" tegen ons gezegd.

Zo ons eerste dagje zit er al weer op en nu op naar de volgende!

En vergeet niet!

"Werp een blik op het milieu!"

Groetjes

Marjolein


Dag 1

Posted on 18/4/2007 at 12:55 - 3 Comments - Post Comment - Link

Hallo!

Vandaag hebben we de map met opdrachten ontvangen. We zijn er onmiddelijk ingevlogen!
Terwijl Tiffany en ik het weblog aanmaakten, vulden Jenke en Laura de persoonlijke fiches op het digitale portfolio in. Marjolein en Nele zijn onmiddelijk na de briefing naar het gemeentehuis van Antwerpen vertrokken. Hopelijk zullen ze daar een deskundige vinden die we kunnen interviewen! De contactpersoon die we het eerst hadden gevonden kon immers pas dinsdag. Bovendien zullen ze daar zoeken naar recente milieucampagnes zodat we op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes!Hopelijk verloopt de rest van deze exploratieweek even vlot als vandaag.

Groetjes, Anouck


Hosting door HQ ICT Systeembeheer