Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
verslag exploratieweek 1 Home | Profile | Archives | Friends
Weblog van Nathalie Schiltz, Stijn VDB, Marilyn Van Hoye, Lien van Ballaer en Ine Nijs

Dinsdag.27/11/2007

Pif, poef, paf...t'is af!

 

Dag 5 en daarmee ook de laatste dag van de exploratieweek.
Ons planning die we woensdag hebben gemaakt, heeft gewerkt,
want alles is af geraakt.

Binnen enkele uurtjes moeten/mogen we onze 'grote' kaft afgeven...
Maar eerst nog ons visueel dagboek voorstellen in de agora.
Benieuwd hoe de anderen het er vanaf hebben gebracht.

 

De afgelopen dagen, zat ik en wij allemaal denk, soms echt met de handen in het haar. Een artikel niet vinden, niet op het juiste woord of zin komen, printers en computers die tilt slaan...
Toch heb ik ook erg genoten van deze week. Nieuwe en leuke mensen leren kennen, samenwerken, praten, lachen... en natuurlijk ook nieuwe dingen geleerd.
Kortom, het was een boeiende week.

 

Metlting Point "Warme Week, Warme Wereld"..
x Liefs Lien

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag26/11/2007

Phoe! Dit was me een druk dagje.

Na een weekend met de nodige stress en rond-ge-email komt dinsdag met rassenschreden dichterbij. Maandag staat dan ook lekker volgeboekt. Het artikel leek echt een struikelblok te vormen. Tot onze grote vreugde had Ine er toch ééntje gevonden via mediargus. (wie zei dat bronnen geen nuttig vak was) Samen met Stijn trok ze deze morgen naar de universiteit om het eindelijk te bemachtigen. Hoewel de bibliothecaris nog een beetje tegensputterde, konden ze hem er van overtuigen het artikel op te zoeken.

 

 

Ondertussen hadden Marilyn en ik ‘s morgens afgesproken op school. Een uurtje vroeger dan onze interview afspraak. Dit bleek geen overbodige luxe, aangezien we beiden op een andere plek leken te gaan interviewen. Wat zeggen ze nu weer over vrouwen en kaartlezen?Na een speed -raadpleging van mappy leek dit probleem dan toch opgelost. Maar die lichte euforie werd al snel de kop ingedrukt door een tweede probleem: de bandjes waren allemaal uitgeleend. Gelukkig had ik nog een bandopnemertje van een vriendin geleend. Na later overleg met mevrouw Spillemakers bleek dat ook cassettes uit grootmoeders tijd toegestaan waren.

Ruim een halfuur te vroeg waren we op de plaats van afspraak. Na enkele bronstige werkmannen en liften met gorillageur getrotseerd te hebben, zaten we oog in oog met Els van Gelder: Milieucommunicatie verantwoordelijke voor de stad Antwerpen. Ondanks de zenuwen slaagde ze er toch in om een duidelijke toelichting te geven bij het milieubeleid van Antwerpen.

Na het interview was het terug richting Meistraat voor onze afspraak met mevr. Meerts. Zij opperde dat we volgens haar toch wel een groep waren die het initiatief durfde te nemen. Dat iedereen zijn steentje bijdraagt zal hier zeker mee te maken hebben. Een korte evaluatie en nog wat broodnodige tips later gingen we ieder onze weg. Lien en Marilyn richting kot voor afwerking/uittypen interview, Stijn legde de laatste hand aan zijn opdracht en ik trok met Ine naar de bib om eindelijk het felbegeerde artikel te bemachtigen. Ook nu deed de mevrouw achter de balie wat moeilijk.Het artikel moest terplekke gekopieerd worden.(5 euro voor een kopieerkaart!!) Vlot leesmateriaal over natuur bestond duidelijk niet in 1977. Na kort overleg vonden we toch een artikel dat iets of wat aansloot bij ons thema.

Om 3u trok iedereen naar Ine’s kot met de blauwe deur, ik met lichte vertraging. Hoeveel blauwe deuren kan een straat tellen? Na wat een beetje leek op een nostalgische trip naar het lager onderwijs raakten het moodbord en het visuele dagboek dan toch af. Moe maar voldoen sloten we onze laatste dag af. Nog net eventjes de puntjes op de i zetten en we kunnen trots zijn op onszelf!
Nathalie

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Weekend25/11/2007

Eventjes paniek bij Stijn omdat er geen artikels te vinden zijn van 25jaar geleden, OOK NIET na láng zoeken door bibliothecarissen.
Wel eentje van 22 jaar geleden, aan onze begeleidster, mag dit ook ?

Dit artikel is te vinden in de Universiteit van Antwerpen, waar Stijn en ik maandagochtend (waarschijnlijk door weer en wind) naartoe gaan fietsen.
Dan gaan we onze tekst samenvatten (stap 1 van opdracht filosofie), waarmee de rest van onze groep deze tekst vergelijkt met Socrates (stap 2). 

Maandagmiddag, na afspraak om halftwaalf, gaan we op mijn kot ons dagboek en het moodboard afwerken. Spannend, er is nog nooit iemand 'van school' op mijn kot geweest. :)

We zijn inderdaad goed georganiseerd, dus ons werk gaat goed afraken, we hope.

Kuskus, en tot morgen!

Ine 

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 323/11/2007

De derde dag van de exploratieweek is naar mijn inzien een echte werkendag geworden. Geen tijd meer voor een puzzel, een foto-opdracht of een planning. Nee, vandaag was het bittere ernst. Na heel  wat rond ge-e-mail (waar iedereen aan gewerkt heeft) vindt Nathalie het tof om te merken dat Meltingpoint vorderingen maakt. En of we dat doen! We lopen alleszins voor op onze planning.

Vandaag hebben we ons in groepsverband beziggehouden met de taak voor vakopdracht Engels. De groep moest gesplitst worden voor deze opdracht. Een groepje van drie, en één van twee. Het resultaat mag er zijn. Met ‘Mister Melt’ en ‘Clean Car’ hebben we deze taak succesvol afgewerkt.

Voorts heeft iedereen zich individueel in het zweet gewerkt voor zijn/haar opgelegde taken. Nathalie heeft iemand kunnen strikken voor het interview.  Marilyn werkte de opdracht uit rond de twee deskundigen. Lien ging in de vakliteratuur op zoek naar een antwoord voor een vraag van het thema. Ook hield ze zich bezig met het plaatsen van foto’s op het blog, dat blijkbaar voor een klein probleem zorgt. Ine heeft één van de hoofdopdrachten uitgewerkt door een tekst samen te vatten. Ze was zo enthousiast dat ze haar samenvatting had vergeten bij te voegen in de mail terwijl wij, de andere groepsleden, die moesten nalezen… Maar Ine kennende zal dit tot op het bot gedaan hebben. Ik heb mij vandaag geamuseerd met Franse campagnes en het zoeken naar economische begrippen in artikels die nauw aansluiten bij het thema.

In het weekend nog een tandje bijsteken en we komen er heus wel.

Groetjes,

Stijn

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 1 exploratieweek21/11/2007

Rond kwart voor 9 vanmorgen begon onze eerste exploratieweek.

Lichtjes in sportkledij gehuld (wat nadien -gelukkig- niet nodig bleek te zijn), leerden we elkaar beter kennen.
De eerste opdracht was een afschuwelijk moeilijke puzzel vervolledigen. Wij bleken alle 5 geen wiskundig brein te hebben en gaven hem als één van de laatste groepen af.
De tweede opdracht bestond uit een bundeltje met foto's van gebouwen in Antwerpen, met telkens twee vraagjes bij.

Bedoeling was dat we die gebouwen gingen zoeken, en hierdoor de vraagjes konden oplossen.
Onze tactiek was;  'op het internet vind je al heel wat!', en ik de zelfwerkruimte vonden we dan ook het merendeel van de vraagjes.

Hierna zijn we, met een A3-papier in de hand, naar een cafeetje in de buurt gegaan om eens na te denken over een naam en slogan voor onze groep van deze week.
Het werd een gezellige namiddag, waarbij we elkaar nog beter leerden kennen.

Na het optreden in de refter (en voor ons het nodige bijvullen van energie - eten dus), kregen we een korte voorstelling van wat de exploratieweek inhoudt.
Met deze informatie, en inmiddels ook beladen met een volle map met opdrachten,  zijn we met z'n vijfjes in de zeteltjes op school gaan zitten om te overleggen hoe we alles gingen inplannen.

Een uurtje later hadden we een redelijk volledige planning gemaakt en vetrokken we allemaal, met wat werk voor morgen (!), weer naar huis/kot.

Ik denk dat we er goeie moed in hebben, alleen het interview lijkt ons wat moeilijk. We moeten immers een deskundige over milieucommunicatie/klimaat/... interviewen, maar vindt die maar eens (+ het interview!) in 5 dagen tijd...
Maar we komen er wel!

Tot morgen...

Greets, Melting Point, Ine.
 

2 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer