Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Geld en Geluk

Home - Profile - Archives - Friends

Posted on 12/4/2006 at 11:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

bron: http://www.usmarkets.nl/userimages/schulden%20VS.png


les 6

Posted on 12/4/2006 at 11:18 - 0 Comments - Post Comment - Link

Wat is geluk?

 

verschillende artikelen heb ik daar over gevonden:

 

wat heet geluk?

wat is geluk?

wat zijn geluk en voorspoed?

 

Wat is geluk voor mij?

 

Geluk, hoe voelt dat? Wat is dat? Hoe vind ik dat? Ik vraag me af of ik dat weet. Ik heb er wel een idee over. Geluk is voor mij wanneer ik me nergens druk over hoef te maken, het voelt als een rust moment, ik vind het geweldig.

 

Geluk is voor ieder individu anders, de een voelt zich gelukkig op het moment dat hij zich strest of bang is (denk aan mensen die bungee jumpen als een kick ervaren). De ander wanneer hij vrij is om te doen en laten wat hij/zij wil.

 

Persoonlijk denk ik dat je pas echt gelukkig bent als je tevreden bent met wat je hebt. Je innerlijke rust gevonden hebt en wanneer je je leven als positief ervaart.

 

Mohamed.


les 5

Posted on 12/4/2006 at 11:11 - 0 Comments - Post Comment - Link

Recordbedrag aan hypotheken verstrekt

Uitgegeven: 29 maart 2006 20:18

AMSTERDAM - De banken hebben afgelopen december voor een recordbedrag hypotheken verstrekt. Huizenbezitters sloten in de laatste maand van 2005 voor bijna 13 miljard euro hypotheken af. Daardoor bedroeg de totale schuld aan woninghypotheken eind vorig jaar bijna 490 miljard euro.

Dat blijkt uit de jongste editie van het Statistisch Bulletin, dat De Nederlandsche Bank (DNB) woensdag heeft gepubliceerd. De huizenbezitters hebben gekozen voor zekerheid voor de langere termijn, want het grootste deel van de nieuwe hypotheken heeft een looptijd heeft van meer dan 5 jaar. De hang naar hypotheken met een langere rentevaste periode wordt ingegeven door het stijgende rentetarief.

Daarnaast signaleren de banken dat consumenten onrustig worden van de hernieuwde discussie over een mogelijke beperking van de fiscale aftrek van hypotheekrente. Ook dat is een reden om voor een lange rentevaste periode te kiezen.

Totaalbedrag

Het totaalbedrag dat in Nederland aan hypotheekschulden uitstaat, is inmiddels bijna net zo groot als het bruto binnenlands product. Dat ligt volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek net boven de 500 miljard euro.

Tegelijk met de hypotheekschuld groeit ook het spaarsaldo in Nederland. In de eerste maand van dit jaar steeg het totaalbedrag aan spaargeld dat Nederlanders op de bank hebben staan met ruim 4 miljard euro tot 223 miljard. Deze stijging komt deels doordat werknemers hun eindejaarsbonus op de spaarrekening hebben gezet.

 

 

bron: http://www.nu.nl/news/703114/31/Recordbedrag_aan_hypotheken_verstrekt.html

 

mijn mening:

 

 Het is niet onlogisch dat veel mensen besluiten een huis te kopen. Waarom zou men een huis huren als kopen veel goedkoper uitkomt. Huis huren is momenteel niet meer voordeliger dan een huis kopen. Na een college op school ben ik zelfs van overtuigd een huis te gaan kopen. Net zoals de mensen in dit artikel zal ook ik voor zekerheid kiezen.


les 4

Posted on 12/4/2006 at 11:09 - 0 Comments - Post Comment - Link

In een thema voor school over personeels managment heb ik het volgende stuk geschreven:

 

Culturele omgangsvormen,

 

Ik was teleurgesteld toen Mimoen vertelde dat hij nog nooit op een kameel heeft gezeten. “nou zeg!” riep ik, “wat ben jij nou voor Arabier?”

“Ik ben helemaal geen Arabier”, riep hij terug. “Ik ben een Berber.”

Nou dat weer! Die lui hebben ook altijd wat!

“Ja, en ik ben een Eskimo”, zei ik, want dat vind ik zo een leuk woord. Sjonge, wat was ie toen beledigd zeg! Weet je hoe dat komt? Doordat hij een cultuur heeft. En als je een cultuur hebt ben je om de haverklap beledigd. Ik niet, want volgens mij heb ik een cultuur. Nooit iets van gemerkt. ²

 

Als manager kun je niet meer heen om de verschillende culturen binnen een bedrijf. Binnen onze multiculturele samenleving zijn er veel verschillende culturen en daar dient een manager rekening mee te houden.

 

Met Cultuur niet alleen bedoeld de verschillende buitenlandse groepen die we in ons land hebben, een cultuur heb je ook in verschillende leeftijden, een jong iemand houdt er heel andere gewoontes op na dan een ouder iemand. Zo heb je dat ook tussen man en vrouw.

 

Wat bij de een als respect kan worden gezien wordt bij de ander als belediging gezien. Maar hoe ga je als manager daar mee om? Het is een uiterst lastige taak. Niet alleen dien je als manager veel mensenkennis te bezitten, een manager dient ook veel af te weten van culturele zaken.

 

Op naar een goede theorie over hoe je dit goed kunt aanpakken, stuitten we op theorie X van Mcgregor.

 

McGregor is een sociaal-psycholoog die zich gespecialiseerd heeft in menselijk gedrag binnen het bedrijfsleven. Hij is vooral beroemd geworden door zijn theorie X.³

 

McGregor ontwierp theorie X waarin hij gaat ervan uit gaat dat een organisatie gecontroleerd en gedirigeerd wordt door het uitoefenen van autoriteit. Aan de fysieke behoeften en de behoefte aan veiligheid wordt tegemoet gekomen. Hierbij hoort het volgende communicatiegedrag:

  • boodschappen hebben een neerwaartse richting
  • besluiten worden genomen aan de top
  • opwaartse communicatie is gelimiteerd
  • interactie gaat gepaard met angst en achterdocht
  • neerwaartse communicatie geschiedt in de vorm van boodschappen en aankondigingen
  • de besluiten zijn gebaseerd op onvolledige informatie (4)

 

Met deze informatie komen we gauw tot de conclusie dat het spreken naar een groep toe minder moeilijk is dan het spreken naar een individu toe naar een groep is het meestal een neerwaartse boodschap. Naar een groep toe is het van belang geen onderscheid te maken in de verschillende culturen/groepen.

Het wordt wat lastiger als men individuele gesprekken gaat voeren (functionering gesprekken).

Ik zal een voorbeeld geven:

Een Marokkaanse jongeman, doet iets helemaal fout op zijn werk. De manager nodigt hem uit voor een gesprek en vertelt hem wat hij fout heeft gedaan, de jongen schaamt zich en kijkt dus naar de grond. Die jongen heeft in zijn eigen cultuur geleerd dat als je iets hebt gedaan wat fout is dat je, je meerdere niet in zijn ogen kan kijken. Terwijl het in de Nederlandse cultuur lijkt alsof die ander niet luistert.

Als je als manager hier niets van afweet, kom je gauw in de veronderstelling dat deze persoon je niet serieus neemt.

Zo heb je dit soort problemen ook met de mondige jeugd van nu. De jongere generatie zal heel snel een grote mond geven. Terwijl de oudere generatie geneigd is om te luisteren en in te stemmen.

Na een manager van een Multiculturele afdeling te hebben gesproken (T3C, Holding De Telegraaf), bleek dat daar op de persoon werd ingespeeld. Niet alleen werd dus naar zijn afkomst, leeftijd, geslacht gekeken maar ook naar de houding en karakter. Dat alles was een zaak van mensenkennis die werd overgelaten aan de eerste lijn managers.

Wat aanraadbaar is, is dat een manager zich mengt tussen de mensen op een afdeling. Niet alleen vinden de mensen dat fijn, maar zo leer je de werknemers beter kennen en kan er worden ingespeeld op de behoeftes.

Naar ervaringen is ook gebleken dat je bedrijfuitjes kunt gebruiken om je medewerkers te leren kennen. Buiten het bedrijfsgebouw zijn de medewerkers helemaal zichzelf, je ziet meer terug uit hun cultuur en als manager kun je culturele vragen makkelijker stellen.

²-Guus Kuijer, Ik ben Polleke hoor! (bron: werken met cultuurverschil, isbn: 9025418260)

³ Bron: http://www.floor.nl/management/mcgregor.html

(4) bron: http://studenten.samenvattingen.com/documenten/show/7464858/

 


les 3

Posted on 12/4/2006 at 11:07 - 0 Comments - Post Comment - Link

De Europese Commissie heeft de exportsubsidie op kippenvlees verder verhoogd. Exporteurs krijgen nu een dubbel zo hoog bedrag als in januari. Met de drastische maatregel wil Brussel het enorme overschot aan kipfilets in Europa wegwerken.

De voorraden zijn torenhoog geworden omdat vooral Zuid-Europese consumenten geen kippenvlees meer kopen. Ze vrezen besmet te raken met vogelgriep. In sommige landen is de verkoop met de helft gekelderd, ondanks geruststellende woorden van wetenschappers dat er nauwelijks risico is.

De exportsubsidie op hele kippen is vrijdag voor de derde maal dit jaar verhoogd: ditmaal met 8 euro naar een bedrag van 48 euro per honderd kilo, zo bleek zaterdag uit informatie. De exportmaatregel kost de EU-landen totaal tientallen miljoenen euro's.

Brussel wil de gedupeerde kippensector ook op andere manieren helpen. Het wil de helft meebetalen aan nationale hulpplannen, om bijvoorbeeld met overheidsgeld broedeieren te vernietigen. De ministers van landbouw uit de EU-landen beslissen daarover 25 april.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden. e-mail:

 

Mijn mening:

 

De helft van deze angst die men heeft gehad, komt vooral door de media en de beslissingen die verschillende landen genomen hebben om de kippen uit hun land te weren. Dat een virus dat vooral bestaat op het platte land een hele economie kan beinvloeden lijkt mij een goede voorbeeld van emotie economie. De consument vreest een virus en weert zo de kip. De kip waar normaliter heel veel van verkocht en gekocht word.


les 2

Posted on 12/4/2006 at 10:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

WASHINGTON - George Bush is donderdag, even voor het middaguur (plaatselijke tijd) beëdigd voor zijn tweede termijn als president van de Verenigde Staten. Op de trappen van het Capitool in Washington legde hij, met zijn hand op de bijbel, de presidentiële eed af. Dat deed hij onder het toeziend oog van de voorzitter van het Hooggerechtshof, William Rehnquist.

Bekijk video: animatie herverkiezing Bush Modem/ Breedband

Vrijheid

Na het afleggen van de eed, en het spelen van de presidentiële hymne Hail to the Chief, hield Bush zijn inaugurele rede. Daarin zette hij in iets meer dan een kwartier de hoofdlijnen van zijn beleid voor de komende vier jaar uiteen. In de toespraak stond de noodzaak van de verspreiding van vrijheid en democratie centraal.

"De gebeurtenissen om ons heen en ons gezond verstand, leiden tot één conclusie: de overleving van de vrijheid in ons land, hangt in toenemende mate af van het succes van de vrijheid in andere landen", aldus Bush. "De beste kans op wereldvrede, ligt in de verspreiding van vrijheid over de gehele wereld", ging hij verder.

Cheney

Even voor Bush was ook vice-president Dick Cheney beëdigd voor zijn tweede termijn aan Bush' zijde. De eed werd hem afgenomen door de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Dennis Hastert.

De door ongekende veiligheidsmaatregelen omringde ceremonie werd bijgewoond door enkele duizenden gasten. Onder de prominenten die de kou en de sneeuw in Washington trotseerden, waren de oud-presidenten Bill Clinton, Jimmy Carter en George H.W. Bush, de vader van de huidige president, en hun echtgenotes. Ook de gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger, die een belangrijke rol speelde in Bush' verkiezingscampagne, behoorde tot de eregasten.

Duurste inauguratie

De 55e presidentiële inauguratie is de duurste in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Voor de festiviteiten in Washington is een slordige 40 miljoen dollar uitgetrokken, waarvan grote bedrijven het leeuwendeel voor hun rekening hebben genomen.

Bush' inauguratiefeestje heeft de stad Washington ruim 17 miljoen dollar gekost. Het grootste deel daarvan ging op aan veiligheidsmaatregelen. Er waren in de stad ruim 6000 agenten en 7000 militairen op de been. Het luchtruim boven Washington was het grootste deel van de dag afgesloten.

 

Mijn mening:

 

Als de bediging van een president zo duur is waarom gebeurt het op zo een manier? De armoede in Amerika is overal ter wereld bekend de getto's komen als padde stoelen uit de grond. Deze beediging zou makkelijk minder kunnen kosten. Simpel een videotje in het witte huis opnemen (dat toch al zo goed beveiligd is) en het dan uit laten zenden door een aantal zenders zou zeker het zelfde effect kunnen hebben. En het geld? daar kunnen ze of meer rakketen mee maken om het midden oosten aan tevallen of de armoede in het land mee bestrijden.

 

 


Les 1

Posted on 7/4/2006 at 11:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

Geld en geluk

"Denk je echt alleen maar aan geld?", vraagt een lezer. "Zielig!" Sinds ik voor Freeler deze column verzorg, krijg ik dit soort verwijten vaker. Merkwaardig, want mijn standpunt inzake geld en geluk is helemaal niet zo yupperig.

Ja, ik vind dat bedrijven (in principe) zo veel mogelijk geld moeten proberen te maken. Maar moeten mensen ook persoonlijke winstmaximalisatie nastreven? Nee: laten ze vooral gelukkig zijn/worden. Geld speelt daarbij slechts een kleine rol.

"Het inkomen van de Nederlander in de jaren vijftig was voldoende om gelukkig te zijn", zegt ook Lisette Thooft, hoofdredacteur van het blad Genoeg. "In Mexico verdienen ze tegenwoordig zo veel." Je wordt niet gelukkiger als je meer gaat verdienen dan Pablo Modalo. Eerder het tegendeel, aldus Thooft tijdens een recent televisie-optreden: "Wij willen meestal het dubbele van wat we krijgen. Wie een jaarsalaris heeft van een ton, wil twee ton. Wie twee ton heeft wil vier. Kortom: hoe meer je verdient, hoe meer je tekort komt."

Zo is het! Desondanks jaag ik net als zo vele anderen op de best betaalde baantjes en de vetste opdrachten. Wat is dat toch? De Engelse schrijver Alain de Botton gaat hierover te rade bij de filosoof Epicurus. Die schreef schrijft geldzucht toe aan "een zelfde soort dwaling als die van de migrainelijder die een gaatje in de zijkant van zijn schedel boort: omdat dure voorwerpen vaak een passende oplossing lijken voor behoeften die we niet begrijpen. We kopen een kasjmier vest als substituut voor de raad van vrienden, een jeep terwijl wij vrijheid zoeken."

De schuld voor onze verwarring ligt niet uitsluitend bij onszelf, aldus Epicurus/De Botton. Het komt ook door mensen uit onze omgeving die een te grote nadruk leggen en rijkdom. En commerciële ondernemingen hebben er baat bij om met reclame 'de hiërarchie van onze behoeften te verdraaien.'

Ik weet niet of ik het hier mee eens ben. Maar ik hoop dat het waar is. Want dan is mijn geldzucht tenminste niet alleen mijn eigen schuld. Het ligt ook aan mijn omgeving. Ook aan dat op winst beluste bedrijfsleven dat ik zo aanhang.

 

Bron: http://www.xs4all.nl/~jan/Publicaties/Geld%20en%20geluk.htm

 

Mijn Mening:

 

Uit dit artikel kan ik zoals ik altijd al dacht dat men nooit tevreden is en altijd meer wilt. Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar. Vaak denk ik dan aan Micheal Jackson, hij had al het geld van de wereld, waar is hij nu? Een paar neus operaties en wat kinderen verder zie ik hem nog steeds niet gelukkig.

 

Ik kan denk ik concluderen dat geluk alleen een gevoelsmatige waarde heeft, geen materealistische. Maar zou geld een gevoelsmatige invloed kunnen hebben is wat ik me nu afvraag?

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer