Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Moedernissen

14/4/2010 - Stoomboot

foto: Hilda Suringa

Als liefhebbende ouders geven wij Mayka natuurlijk troetelnaampjes. Wij noemen haar vaak liefkozend Mupke of Moppemuis, en –iets minder liefkozend- Terminator of Maykzilla. Mayka’s nieuwste bijnaam luidt Stoomboot. Waarom? Hierom:

 

‘Dat was weer een lekkere banaan. Tijd om de calorietjes eraf te kruipen.
… pffff, sjjj, pffff, sjjjj…
Hee, dat is een mooie plant !
… pfff, sssj, pfff, sjjjj…
Lekker trekken aan de plant. Wat komt mama nou weer doen? Hallo, waarom til je me op? Ik was juist zo lekker bezig met de plant, ik had hem bijna om. Nou leg je me weer aan de andere kant van de kamer. Kan ik weer opnieuw beginnen zeker.
… pfff, ssssj, pffff, sjjjj…
Is mama er nog? Ja, hoiii mama! Wat leuk dat je even terugzwaait. Ik ben onderweg naar de plant.
… pfff, ssssj, pfff, sjjj…
Leuk, trekken aan de plant. Waarom word ik nou weer opgetild? Legt ze me weer aan de andere kant van de kamer. Ja, zo blijf ik bezig.
… pfff, sjjjj, pfff, pfff…
Waar was ik ook alweer naar onderweg? Heeee, wat een leuke bal. Laat ik daar eens achteraan kruipen.
… pffff, pffff
Een gordijn! Lachen!
… pffff, sjjjj, pffff, sjjjj
Is mama er nog steeds? Ja, hoiii mama! Wat leuk dat je even terugzwaait.
… pffff, sjjjj, pffff…
O, de prullenbak. Die had ik toch verplaatst? Wie heeft hem nou weer teruggezet? Ik moet… pffff pffff… ook alles… sjjjj… zelf doen hè. Zo, dat is beter.
… pffff, pffff, pffff, sjjjj
Dus. Hier heb ik het wel weer een beetje gezien. Nog even aan de tafelpoot likken en dan ga ik eens aan de andere kant van de kamer kijken.
… pffff, sjjjj, pffff…
Een tijdschriftenbak. Daar kun je plezier mee hebben! Hee, waarom til je me nu alweer op? Kan ik weer opnieuw…
…Pfff, sjjjj…
Goed, de tijdschriftenbak dus… Wat nou weer?’

 

Zo gaat onze kleine Stoomboot door. En door, en door en door. Totdat ze ten slotte uitgeput haar hoofdje op de vloer neervleit en ik haar in bed kan stoppen.

 

Dan heeft mama ook even rust. Pfffff…

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14/4/2010 - Echt een meisje

foto: www.houtduif.nl

Op een verjaardag.

 

Vrouw *ziet Mayka, gekleed in roze-wit gestreept truitje met spijkerbroekje*: Oooh wat een mooi mannetje zeg. Hoe heet hij?
Ik: Mayka.
Vrouw: Wat een aparte naam. Mooi hoor.

 

Even later:
Vrouw: Echt een mooi jongetje hoor.
Papa: Meisje.
Vrouw: Huh?
Papa: 't Is een meisje.
Vrouw: ja, dat kun je niet zien hè, bij die kleintjes.
Papa: Daarom hebben we haar een roze truitje aangetrokken, voor de duidelijkheid.
Vrouw: O, ik associeer roze helemaal niet met meisjes anders hoor. En ze heeft een broekje aan.

 

Aaaargh.

 

Als je als baby niet volledig in het roze-met-kantjes-en-strikjes bent gekleed, of in ieder geval een paasei-strik om je hoofd hebt gewikkeld, luidt het vonnis: je bent een jongetje. En dan kunnen papa en mama wel heel erg hard beweren dat je toch echt een meisje bent, niemand gelooft ze. Zeker niet als je een broekje aan hebt, want ja, broeken dragen vrouwen nu eenmaal niet. Ook niet een spijkerbroekje met een roze-wit gestreept truitje.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/3/2010 - Vliegangst

foto: www.turbulentie.nl

Sinds Mayka naar het kinderdagverblijf gaat, is ze constant snotterig. Een weekje vakantie in januari zou haar goed doen, besloten we. En ons ook. Dus boekten we tickets naar de Canarische eilanden.

Nou ben ik nooit dol op vliegen geweest. Niet dat ik vliegangst heb. Maar tijdens een vlucht zat ik steevast met samengeknepen billen in de net-niet-comfortabele vliegtuigstoel het geluid van de vliegtuigmotor in de gaten te houden. Mijn reisgenoot mateloos vervelend met vragen als: "Hee, hoor jij die zoem ook? Hoort dat? Welke uitgang zou het dichtste bij zijn? Snap jij nou waarom ze geen passagiers geen parachutes geven? Wat zou jij erger vinden, neerstorten op de heenweg of de terugweg?"  Applaudisseren na de landing deed ik natuurlijk niet, dat is voor de all-inclusivegangers, maar in gedachten klapte ik van opluchting mijn handen rood.

 

Nou is Frankrijk natuurlijk een mooi land (en Italië! Italië is prachtig!) maar ik wil toch iets meer van de wereld zien dan de Provence alleen. En dus stap ik van tijd tot tijd in een vliegtuig. Om de reis voor mijzelf en iedereen om me heen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, sleep ik een stapel lekker weglezende vrouwenblaadjes mee en stel ik nog voor vertrek mijn ideale onboard-entertainment programma samen. Een of twee aardige feelgood-films zitten er meestal wel in het programma, en met de koptelefoon op mijn hoofd hoor ik de motorgeluiden niet. Wel zo rustig.

 

Maar nu heb ik de ultieme afleiding gevonden. Haar naam is Mayka. Tijdens de hele vlucht heb ik geen tijd gehad om naar afwijkende motorgeluiden te luisteren, want Mayka wil eten. En spelen. Staan. En weer zitten. Slapen. En weer eten en weer spelen, staan en zitten. Bij de landing maakte ik mij niet druk om de vraag of de piloot het landingsgestel niet was vergeten uit te klappen, maar om Mayka's oortjes: drinkt ze niet te weinig? Of te snel? Grijpt ze nou naar haar oortje? Voordat ik het door had stond het vliegtuig al weer aan de Canarische grond, en klapte ik, tot groot enthousiasme van mijn meisje, in mijn handen. Heel zachtjes, dat dan weer wel.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/2/2010 - Zeef

foto: www.duikelman.nl

Bijna negen maanden is Mayka nu. Bijna negen maanden geleden kwam ze, met een grote bult op haar hoofdje en hele kleine paarse nageltjes, mijn wereld binnengeglibberd. Dat betekent dat ik binnenkort negen maanden niet-meer-zwanger ben, en officieel ontzwangerd.

 

En dat is goed nieuws. Want ik ben het wel zat nu, dat niet-meer-zwanger zijn. Ik hoef niet meer zo nodig natte oogjes te krijgen bij ieder zielig kindje dat ik op televisie zie. Ik heb genoeg chocola gegeten voor heel mijn leven, en voor dat van Mayka erbij. En ik wil ook heel, heel graag weer mijn geheugen terug.

 

Want mijn harde schijf, die werkt niet zo goed meer. Regelmatig loop ik door het huis met een voorwerp in mijn handen (een zeef, een stuk bubbeltjesplastic, een kookwekker in de vorm van een tomaat) zonder enig idee hoe dat ding in mijn handen is gekomen en wat ik er in hemelsnaam mee van plan was. Ik ga naar zolder om de was op te hangen, bedenk dat ik dan ook meteen even mijn zonnebril kan zoeken, en realiseer me als ik weer beneden ben dat ik de was ben vergeten. Vervolgens moet ik op zoek naar mijn zonnebril, die overigens gewoon op mijn hoofd staat.

Die aardige collega die ik al een jaar of acht ken, spreek ik tegenwoordig aan met 'Hee'. Want ik weet zijn naam niet meer. En ook bij Mayka heb ik al eens gedacht: "Eeh, hoe heet jij ook alweer?" Terwijl ik haar naam nota bene zelf heb bedacht. En geloof me, dat proces was minstens zo moeizaam als die bevalling, bijna negen maanden geleden.

 

Nog twee weken, dan is mijn ontzwangering een feit. Ik kijk ernaar uit, Maar waarom, dat ben ik even vergeten.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Over schaterlachjes, spuitluiers en schuldgevoel: alledaagse belevenissen van een moeder anno 2010.

Recent Posts

Stoomboot
Echt een meisje
Vliegangst
Zeef

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer