Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Smile, because you can 

Mosoly

10:10, 30/8/2012  ..  0 comments  ..  Link
Smile!

Engeland mei 2012 - 3

14:13, 23/5/2012  ..  0 comments  ..  Link

Heej darlings! Of is het darlingen?

 

Anyway... Héérlijk! Dat Engels!

 

Ik ben er na een week suf 'hello' zeggen achter dat ze dat hier niet

doen.Volgens mij zeggen ze 'hi dear' of 'cheerzz' maar ik ben er nog niet uit wat het is. Het lijkt niet zo op elkaar maar ik heb soms wel moeite met bepaalde accenten. Maar vandaar dat daar die bevreemde gezichten zag. Die dachten 'hello, dat zei mn grand grand daddy ook'. Ik ben overgegaan op hey.

 

Zo was er hier ook een man die over zijn zoontje begon te praten. En ik antwoorde half Nederlands, half Engels. Het stomme is dat hij niet eens vroeg waar dát accent vandaan kwam maar gewoon heel schattig knikte en ondertussen dacht: die is gek.

 

Maar... om bij het begin te beginnen: Bob is hier op zn plekje neergezet en is nog geen cm verplaatst. Het strand is hier dus geweldig! Aan de kant hoge kliffen, best een klim als je daar omhoog gaat. Naar beneden gaat heel hard als je wilt, maar dat is beter van niet. Overigens is er wel een pad aangelegd die zigzaggend de clif afgaat. Bovenop is het groen en lang gras (heet dat helmgras?). De zijkanten zijn dus echt gewoon rotsen. Het strand is hier goed gefundeerd dus mijn gewicht kan het ook gewoon dragen.

 

Owen geniet van het strand. Probleem is om hem mee te krijgen als we weer terug gaan. En als hij dan al stierig is omdat we weg moeten krijg ik hem nooit meer zelf lopend die clif op. Dus dat is wel een gesleep...

 

Dinsdag hebben we eerst een hele tijd voor de caravan gezeten. Owen speelde heerlijk in een kuiltje zandgrond hier voor het trapje van de caravan.Resultaat was een prachtig schouwspel op mijn arm, ik denk dat ik het alleen Karel Appel heb genoemd. Jammer is dat het wel een klein beetje pijnlijk is,maar dat is best al wat minder. En dat ik nu voor aap loop omdat het ook alleen maar links is. Heb je 1 knalrode arm en 1 witte... ’s Middags rond een uur of half 4 zijn we naar het strand gegaan. Lange mouwen aan, ik vond het goed. Er stroomt hier vanaf de clif een stroompje water over het strand naar de zee. Ideaal voor Owen om in te spelen en dat doet hij met kranen en shofel (sjofel is wat anders toch?). Hij heeft het heel de tijd over 'grote kloeders' en dan zijn klodders modder.

 

Woensdag was het niet bijster lekker. We zijn naar de entertainmenthal gegaan en hebben ons vermaakt met alle belachelijke speelautomaten. Owen vond een treintje wat een rondje van 1x2 meter reed dus helemaal het einde dus daar heeft hij 7x ingezeten. Maarja, hij straalde.

 

Verder hebben we wat apparaten uitgeprobeerd en daarmee 2 snoepjes gewonnen. Vet lekker natuurlijk!

 

's Middags zijn we nog een x naar het strand geweest. Gaaf was dat we een aantal mannen zagen die van de clif afsprongen. Gelukkig hadden ze wel een parachute want ik denk dat je anders niet zo zacht landt. Owen vind het super interessant. Om een uur of half 6 kreeg ik honger, om 6 uur had ik alles verzameld en zandvrij genaakt en toen begon de eindeloze klimbaar boven weer. Onderweg hebben we 2 stroopwafels soldaat gemaakt, is Owen 2x gevallen wat wel zielig was want nu heeft hij een plek op zn knie en op zn arm. Maargoed, een pleister met olifant deed wonderen en hij kon door. Al moest om de vijf meter wel even 'zn bloed bekijken'. Helemaal voorover gebogen, met zn neus op zn knie. Maargoed, uiteindelijk waren we bij de caravan en zijn we direct doorgestruind naar de Burder King zoals Owen het noemt. Jammer is dat hij alle Fastfoodketens bij naam kent en herkent aan het logo. Is dat gezond? We hebben al 5x groente gegeten hoor!

 

Zo, ik heb dus 1 leuke Engelsman gezien woensdag. Dit is best bijzonder. Hij liep hier over het park, ik dacht: ja, hè hè, jij bent leuk. Ik natuurlijk een dansje doen toen hij lachte, maarja, daarna geen spoor meer te bekennen van dit leuke jongmens.

 

Na de Burder King zijn we nog naar de Entertainment hal geweest en heeft Owen een stuiterbal gescoord die nu onder de bank ligt. Ik heb hem nog een nieuwe beloofd. Hij heeft maandag een vriendinnetje gescoord die hij zijn 'hartjesvriendje' noemt. Ik snapte niet waarom maar blijkbaar had het meisje een hartje op haar shirt. Gisterenavond zijn we nog eens geweest en daar was het meisje ook weer. Hij had het wel naar zijn zin. Hij is ook nog op de foto geweest met een mega aap, dat was een mens met een pak aan. Er kopen hier vier van die figuren rond voor de kids. In het vorige park ook al, dezelfde.

 

Maargoed, het einde van de avond... Owen in een speeltoestel, zit ergens in de bijlage. Superleuk, tot je hem eruit wilt krijgen. Niet dus. En dat leuke ding is zo gemaakt dat er 1 ingang is waar iemand die dikker is dan 20 cm er niet tussendoor past. En daar had ik een probleem. Ik gillen daar, Owen bleef hoog en droog zitten en gilde: 'nee!'. Dus ik stond daar gewoon voor aap, heb wel wat contacten gelegd met ouders die hetzelfde probleem hadden en heb uiteindelijk de hulp ingeroepen van twee tieners die nog wel door dat spleetje konden. Die hebben Owen onder oksels en aan voeten naar buiten gedragen.

 

Vandaag zijn we wezen zwemmen. Echt, dit was gedenkwaardig. Niet omdat het zwembad zo bijzonder was want dit was gewoon een vierkant met tegels en water maar omdat ik besloten heb dat ik nooit meer ga zwemmen. Dan heb ik dus ook altijd dat je moet betalen voor zo'n kluisje en dat ik precies

dát muntje niet in mn portemonnee zit. Dus ik moest gaan wisselen, sta je dus in je bikini in de entertainmenthal te kijk. Ik terug, hokje dichtgeklapt,staik nog met mn shirt in mn hand. Hokje open, 20 penny verdwenen. Toen had ik al de schijt van dat zwembad. Of al eerder denk ik. Portemonnee weer opgegraven, en we konden het nog een x proberen.

 

Maargoed, Owen vond het wederom prachtig. Hij had zn zwemvleugels om en kwam er na een paar keer luchthappen van schrik dat ik het waagde hem los te laten achter dat hij bleef drijven. Je had dat gezicht moeten zien, hij vond het práchtig. Jammer dat je in het zwembad geen foto's mocht maken, dat snapte ik niet. Maar later bedacht ik dat dat er dan natuurlijk allemaal vieze mannetjes achter de trap van de glijbaan zouden gaan liggen om foto's maken van dames. Ik bedacht ook dat ik die mannetjes gewoon gezelschap zou houden als die leuke Engelsman opdook in swimsuit.

 

Maar achtereenvolgens was Owen ineens een jetski (wat hij niet uit kan spreken), een haai en de snelste zwemmer van de wereld. En hoewel ik het na 15 minuten wel gezien had heb ik het nog een uur volgehouden. Toen begon de crime opnieuw: Owen uit het zwembad krijgen. Nou, dat lukte, maar ik heb

wel mijn zwemdoppen in moeten houden want hij heeft alles bij elkaar gekrijst, minstens een kwartier. Tot hij ineens zei: 'het zwemmen was leuk hè!'Ik hoorde de acceptatie in het woord 'was' en de buren in het hokje naast mij hoorden mijn zucht van opluchting dat hij uitgeloeid was.

 

We zijn een broodje wezen eten bij het restaurant. Leuk daar, echt superleuke mensen die daar werkten. Owen kreeg een kleurplaat en ik een broodje die zo hoog was dat ik met moeite op kreeg maar wél lekker

was.

 

Ik was natuurlijk volkomen uitgeput na het zwemmen en toen Owen een dvd  keek heb ik besloten dat ik het zwembad, de gore vloer, het chloor, de wc waar de vloer nat is van wat?, en de stomme lockers vaarwel zeg. Na het eten zijn we nog een ijsje wezen kopen, en ik heb het lekkerste ijs aller tijden: caramelijs met stukjes chocola waar caramel in zit en nog caramel er door heen. Ik doe er drie dagen mee.

 

Maar, nu komt het: zie ik daar een paar blote voeten lopen vlak naast de tent waar we ijs gingen kopen. En aan die blote voeten zat dus mijn leuke Engelsman vast. Dus ik dacht: waarom loop jij hier op blote voeten? Nou,omdat hij daar dus werkt en zich blijkbaar thuis voelt. Dus morgen ga ik met Owen een grote familieskelter huren bij hem, vraag gelijk of hij meerijdt, want in mijn eentje krijg ik dat ding niet weg natuurlijk dus dan sla ik een flater en dan is het gewoon voor elkaar: ik en mn Engelsman. Ow, ik heb net verzonnen dat mn eerste stap is om pizza te eten op het terras naast de skelters. Goeje zet.

 

Ik heb ook ontdekt dat ik wat heb met kachels. Of eigenlijk hebben zij niets met mij. Kon ik in caravan 1 de thermostaat niet vinden, hier doet mn gaskachel het niet lekker. Ik ben temet vergast eer de ontsteking het een x doet (volgens mij hoor je niet 30x aan die knop te hoeven draaien) maar de koolmonoxide melder is nog niet afgegaan dus het zal goed komen.

 

Vanavond heb ik enorm gelachen om Owen die de zeemeeuwen voerde met brood. Filmpje volgt..

 

Morgen wordt het weer lekkerder weer (vandaag was het te koud voor het strand) dus wordt het nog een tijdje strand. Ik heb hier in de buurt ook nog een leuk stoomtreintje gezien dus misschien wordt dat ook nog wat.

 

Next mail volgt maandagavond, dan gaat de tocht verder naar Weymouth, waar het weer het best moet zijn.

 

Slaap lekker allemaal! Als ik Wayne aan de haak geslagen heb horen jullie dat natuurlijk en voor nu: CHEERS!

 

Groeten en een dikke knuffel vanuit het Engelse!

 

 Engeland mei 2012 -2

14:47, 21/5/2012  ..  0 comments  ..  Link

Jaaa, we zijn geland in Perranporth! Weer errug lang gereisd (6 uur) maar dat was mn eigen schuld. Ik dacht namelijk dat de toeristische route niet heel veel uit zou maken met de snelweg. Wel dus. Ik kan je wel melden dat ik alles zonder navigatie heb gedaan. Misschien ging daar ook iets mis ;-).

We zijn 2x gestopt en 1x half. De eerste x bij een kasteel in Dunster. Wel gaaf. Binnen stond een oude Engelsman die onze paraplu in een speciaal parapluzakje deed (ja, dat bestaat) en die zei: 'you can show your
tickets at the woman at the desk.' Ik zei niets en dacht: wegwezen hier, ik heb geen tickets. Bleek dat ik langs een hokje gekomen was en dat ik dus 8 pond p/p had moeten betalen. En voor alleen de tuin, die we wel heerlijk
doorgewandeld zijn want we waren toch al binnen, 5 pond. Dus heb ik een gratis wandeling gehad, en die arme mensen hebben weer geen clotted cream op dr brood morgen. Sorry!

Gisteren zijn we naar Castle Combe geweest. Echt te schattig. Daar zou ik dus gewoon gaan wonen. Alleen jammer dat er allemaal mensen naar binnen staan te loeren dan.

Het strand was overigens niets in Burnham on Sea. Het was drijfzand. Owen gewicht hield het nog wel maar ik zakte bij iedere stap 20 cm weg. Nou ga ik er gewoon van uit dat dat aan het strand ligt en niet aan mijn gewicht
maar leuk was het niet. Owen struikelde ook nog na 15 minuten, midden in een modderplas. En toen was het strandavontuur best snel weer afelopen. Zn laarzen helemaal vol, en hoewel ik wel nieuwe kleren bij me had, was een paar schoenen niet bij de hand. Dus heb ik de 2 1/2 km met Owen, 2 tassen en een plastic zak met modderspul terug gezeuld. Owen vond het prachtig natuurlijk. Die bleef me zoenen terwijl hij in allerlei standen aan me hing en zeggen datie me lief vond. Ik vond 15 kilo na 10 meter al te zwaar en na een kilometer woog hij ineens 30 kilo. Kan dat??

De 2e stop (hak en tak) hadden we ergens op een heel hoog plekje. Daar hebben we wat gegeten bij een meisje in een zonnehempje terwijl ik mn jas maar aan hield omdat het daar echt hard waaide. Daarna weer door. Hoewel ik even moedeloos werd van het feit dat we er niet leken te komen (ik had daar even Tom aangezet om te kijken hoe ver het nog was) was de route echt supergaaf! Ik kreeg wel een schrikje van de stijle hellingen, dat had
niemand me verteld. 25%. En dan niet met een aanloopje om me even halverwege te helpen, neehee, dan ga je een haakse bocht door en in die bocht begint het stijle gedeelte ook ineens. Bob moest echt zn best doen en ik heb peentjes zitten zweten want zag ons al weer achteruit die berg afrijden.
Maar paar keer terugschakelen en in zn 2 lukte het hem, en heb hem maar een slokje benzine gegeven als beloning. En toen ging hij dapper verder en trotseerden we iedere helling.

Verder had ik dus last van hoogtevrees. Hoewel het gigantisch mooi was om iedere x weer ineens op rechts de zee te ontdekken was het ook ontzettend hoog. Ik zat dan te bibberen: ooowooh, wat hoog. En Owen zei: 'niet bang zijn mama, ik ben bij je.' Schatje.

Dit park is echt heel anders. De caravans staan niet vlak, de caravan zelf wel natuurlijk, maar de grond is 1 en al heuvel. Ik mag de auto hier voor de deur parkeren maar het was een crime om uit te zoeken hoe ik dat ging =
doen. Hobbel de bobbel. Het is een soort duinlandschap. De zee is hier dichterbij en het strand zag ik grote mensen op lopen dus dat kan hier.

Owen heeft al vier slakken gevangen. Volgens mij is de slak uithuizig maar voor de zekerheid heb ik het emmertje maar buiten gezet. Owen wilde ze binnenhouden in een emmertje met water 'mama, slakjes vinden water heeerlijk', maar ik zag al zo'n beest door de kamer kruipen. Alleen het slakkenhuis is al reusachtig, moet je nagaan wat voor slak er dan uitkomt. Owen beweerde dat er geen slakken meer inzaten en ging water drinken uit het slakkenhuis toen ik even niet oplette ;-). Dat vond ik goor.

Het uitzicht is geweldig richting het strand (zie foto). Het waait hier wel gigantisch, maar niet koud dus ik vind het heerlijk.

In Burnham was Owen vrienden geworden met een worm. Hij zei: 'dit is mn maatje'. Hij liep overal heen met het arme beest en vertelde hem álles. En had hem netjes naast de deur van de caravan gelegd. Aan de binnenkant =
dus. En 5 minuten later: maatje weg. Nu vraag ik me af hoe hard een worm kan kruipen als hij zich bedreigd voelt... Maar hij was dus nergens meer te vinden. Heb wel eventjes alle schoenen en laarzen omgekiept...

Ik ben met Owen naar de kinderdisco geweest. Meezingen deed hij niet ('hoofd, schouder knie en teen', 'insiewinsie spider' en 'de wielen van de bus' waren oa het repertoire). Maar wel in het Engels. Maar die man met dat haar en dat blauwe pakje (de entertainer) had indruk op Owen gemaakt want hij zei terug in de caravan: 'ik wil ook zo'n meneer worden met een blauw pak.' Dus Nederland, onthoud die naam Owen Milort!

Owen vertelt trouwens aan iedereen dat hij een Engelse naam heeft haha. Je kunt hier ook van alles kopen met zijn naam. Hij heeft een pen in de vorm van een race auto gekregen met zn naam erop. Zijn 'raceauto-pen' en hij zijn onafscheidelijk en ze gaan overal samen naar toe.

Het links rijden gaat nog steeds prima. Moet wel opletten dat je hier bij het oversteken rechts links rechts kijkt ipv andersom. Maar de meesten zien dat Nederlandse nummerbord en maken ruim baan. Of ze schrikken zich dood van die NL sticker van 1 bij 2 meter waar ik me dus gewoon voor schaam zo groot als die is.

De Engelsmannen en -vrouwen zijn erg aardig. Meen ik! Allemaal even vriendelijk! Noemen je allemaal dear en darling en beginnen om het hardst tegen Owen te kwelen die er geen bal van begrijpt natuurlijk en
stoïcijns terug kijkt en later vraagt: wat zei die mevrouw?

Nou, dat was het denk ik wel weer. Beetje van hot naar her in mn verhaal maar in het echt zit er echt
logica in mijn vakantie!

Ik ga genieten van zon, zee, wind, twee dekbedden want ik vroor in die andere caravan aan het bed vast en een kachel die het hier wél doet.

Groetjes! England 3 komt vast een xtje!England mei 2012 - 1

14:47, 19/5/2012  ..  0 comments  ..  Link

Nou snoetjes,

Ik ben er hoor! Geen paniek meer, relaxed nu. 5 Uur gereden, uurtje rondje park gelopen en nu wacht ik met mijn benen op de bank op die heerlijke Engelsman die me een massage gaat geven.

Nah ja, heerlijke Engelsman? Ze zijn idd een béétje typerend, heeeele dikke buik, grijs lubbershirt en checkte er 2 lopend met een biertje in dr hand. Meer ga ik er maar niet van zeggen want ze zijn vast en zeker heel lief.
De vrouwen passen hier overigens helemaal bij, komt helemaal goed hier. Nationaal gezien dan.

Verder heb ik in mijn caravan nog 4 slaapplaatsen over, heb ik 2 wc's waarvan 1 in de badkamer en kwam ik er achter dat ik geen wc papier heb. Wat nu?

Het links rijden stelt dus echt niets voor. Appeltje eitje. Natuurlijk hangt er aan mijn stuur wel een vrolijk knalroze gekleurd lintje en zit ik, zodra ik ga rijden, tegen mezelf te zeggen 'links links links...'. Alleen rotondes zijn idd rot, niet dat je de verkeerde kant op gaat maar dat in- en uitvoegen is ook links. En dat is dus verwarrend. Maar Bob is nog helemaal heel, ik heb geen rare dingen meegemaakt dus komt goed!

Ben ook supertrots op Owen, heeft zich op de boot en in de auto prima gedragen (2 uur geslapen in de auto) en hij zit nu heerlijk te spelen met zn door mij nieuw verworven auto's die ik voor hier gekocht had. Hij zei:
'mama, kijk eens naar mijn gezicht hoe blij ik ben.' Haha, schatje. Hij zat onderweg ook alles aan te wijzen: Engelse bus, Engelse boom, Engelse berg.

Ik zeg: toedeloe, terugmailen kan natuurlijk maar weet niet of ik iedereen persoonlijk kan terugmailen, ligt een beetje aan hoe hard mn internet tegoed gaat. Maar voel je dan maar niet aangesproken, het is niet persoonlijk
;-).

Er komen naar de liefhebbers nog wel een x foto's maar die moet ik eerst even verkleinen op de laptop en die staat dus gewoon te ver weg (3 meter naast de bank hihi)

Groetjes!

Maandag trip twee richting Perranporth...About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Europa Kinderhulp
Friends Future Foundation

Categories

Engeland mei 2012

Recent Entries

Mosoly
Engeland mei 2012 - 3
Engeland mei 2012 -2
England mei 2012 - 1

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer