Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Motor Scooter Home | Profile | Archives | Friends
Motor Scooter

Verzekering Bromfiets6/1/2010
Voor het afsluiten van een bromfiets verzekering is de leeftijd van de bestuurder van invloed op de te betalen premie. Voordat je vergelijkingen kunt maken tussen de verschillende verzekeringen die er zijn voor een bromfiets moet je even kijken of er sprake is van een snorbrommer.

Met name voor bestuurders van onder de vierentwintig jaar is een verzekering voor een bromfiets een kostbare aangelegenheid. Voordat je vergelijkingen kunt maken is het van belang dat je de tarieven kiest uit de tabel die past bij de leeftijd die de regelmatige bestuurder heeft.

Je hoort best wel vaak dat men een verzekering van een bromfiets afsluit op naam van een oudere persoon. De enige reden waarom dit gedaan is, is om in het goedkopere tarief van de bromfietsverzekering te vallen. Hou er rekening mee dat door dit soort fratsen je niet meer kunt spreken over een verzekering.

Hoe duur het dan ook mag zijn om, als jongere onder de vierentwintig, een verzekering voor een bromfiets af te sluiten, het mag iemand niet ervan weerhouden dit op de juiste manier te doen. Vanaf het begin kun je beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren.

Hoe meer opgebouwde schadevrije jaren hoe hoger de korting op de bromfiets verzekering het volgend jaar. De korting op een bromfiets verzekering noemt men ook wel no-claim korting. Het niet claimen van een bedrag bij de verzekering maatschappij geeft het volgens verzekeringsjaar recht op een bepaald percentage aan korting.

Een andere benaming voor het schadeloos rijden, bij een bromfietsverzekering, noemt men de bonus malus regeling. Het is al in de benaming. Een bonus korting als er geen claim van schades in dat jaar op je bromfiets verzekering. Een malus is een toeslag van een percentage op de bromfietsverzekering op het moment dat je wel schade claimt bij schade in het verzekeringsjaar. Dit werkt niet alleen zo bij een verzekering bromfiets maar ook bijvoorbeeld bij een auto.

Mocht je meer dan 1 schades claimen in hetzelfde verzekeringsjaar moet je rekening houden met hogere toeslagen bij de malus regeling. In worstcase scenario kan de verzekeraar je verzekering opzeggen mocht je te veel schades claimen in 1 jaar.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Scooter Verzekeringen5/1/2010

Alvorens je met een scooter kunt gaan rijden zou ik eerst proberen een jusite keuze te maken met betrekking tot de verzekeringen. Er zijn zoveel verschillende verzekeraars die scooter verzekeringen aanbieden met daarbij de keuze uit vele verschillende dekkingen maar ook verschillende hoogten in premies.

Met het gegeven dat er verschillende categorien van scooters zijn, snorfiets, bromfiets en motorfiets, zal naar de juiste verzekeringsoort gekeken dienen te worden. Alle scooterverzekeringen dienen minimaal aan de eis te voldoen om dekking te geven volgens de WAM, Wet Aansprakelijkheidsverzekering voor Motorrijtuigen.

Als eigenaar van de scooter heb jij de veplichting na te komen om een verzekering te nemen volgens de WAM om zo tegen wettelijke aansprakelijkheid te zijn verzekerd. Deze verzekering zorgt ervoor dat het risico van schade aan derden gedekt is met een door de overheid opgelegt minimum bedrag. De bestuurder van een scooter, indien deze niet de eigenaar is, zal het bestaan van een verzekering dienen te controleren.

WAM verzekeringen zullen de schade vergoeden als de scooter deze schade veroorzaakte indien de bestuurder ook de aansprakelijke partij is. Bij elk dispuut over aansprakelijkheid zullen de instanties zich moeten houden aan de voorschriften die in de WAM staan bepaald.

Ik denk neit dat ik dit hoef uit te leggen maar zal het voor de volledigheid hier toch maar melden. Geen enkele verzekeringsmaatschappij zal geld uitkeren bij schade als de bestuurder geen rijbewijs of bromfietscertificaat blijkt te hebben. Schade aan derden met de scooter veroorzaakt zal de eigenaar moeten voor opdraaien.

Voor een eigenaar van een scooter is het dus een taak om de bestuurder, vooraf, te vragen naar zijn certificaat of rijbewijs. Dan kun je ook meteen op het rijbewijs kijken voor welke categorie motor of scooter het geldig is voor eventueel de verzekering van motorrijtuigen met meer dan 50cc inhoud. Als op het rijbewijs de code AM staat vermeld is dit al voldoende om te kunnen rijden met een snorscooter of bromscooter.

Je kunt ook aanvullende verzekeringen afsluiten voor je scooter. Het gaat dan om een volledige casco verzekering, of te wel de genoemde All Risk verzekering. Deze dekking is de meest uitgebreide in zijn soort voor je scooterverzakering maar je snapt dat deze ook het duurste is.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Oldtimer Brommer Verzekering5/1/2010
Het bezit van een oldtimer brommer noopt tot het zorgvuldig uitkiezen van de juiste verzekering. Een oldtimer brommer is vaak een dierbaar en kostbaar bezit. Je zult dus de hier bijhorende aspecten even op een rij moeten zetten om zo de juiste verzekering te kunnen kiezen. Ook de verschillen in de te betalen premies zijn de moeite waard om een goed onder de loep te nemen.

De aansprakelijkheidsverzekering zal wel een afweging zijn puur op basis van een vergelijking van de premie. Indien er dekkingen gewenst zijn voor een all risk verzekering of een beperkt casco verzekering, zal weer beter opgelet dienen te worden als er een oldtimer brommer is.

Je kunt ook overwegen, dit is een persoonlijke aangelegenheid, een ongevallen verzekering afsluiten voor eventuele opzittenden op je oldtimer brommer. Indien de dekkingen van de verzekering optimaal moeten zijn kan ook nog een verhaalservice worden afgesloten om eventuele schade aan een oldtimer brommer op de tegenpartij te verhalen.

De verzekering voor pech onderweg kan belangrijk zijn als je met een oldtimer brommer vaak buiten de bebouwde kom of in een andere stad gaat rijden. De leeftijd van de brommer mag dan geen beletsel zijn om bij een schade te worden teruggebracht naar huis of garage.

Niet iedere verzekeraar heeft dezelfde criteria om te bepalen of je oldtimer bromfiets onder het speciale tarief valt van oldtimers. Verzekeringen die speciaal zijn voor een oldtimer brommer hebben wel vaak een bepaling dat er een maximum aan het aantal te rijden kilometers per jaar gereden mag worden.

Bij meer te rijden kilometers in een jaar zullen de speciale voorwaarden en premies van een oldtimer brommer verzekering voor de brommer niet meer gelden. Je zult dan vervallen naar een gewone bromfietsverzekering.

Op het gebied van de dekking voor de aansprakelijkheid zal dan niet erg veel gaan veranderen. De dekking voor een casco verzekering zal dan helemaal anders zijn dan de speciale voorwaarden die een verzekering voor een oldtimer brommer heeft
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Tuning scooters kopen22/12/2009
Buiten de originele scooters zie je ook steeds meer scooters die getuned zijn. Over het algemeen zijn er een paar veranderingen aangebracht, maar vaak genoeg zie je scooters over de weg scheuren die helemaal zijn veranderd.

Onder tuning kan verstaan worden de aanpassing van het motorische gedeelte, het frame, spuitwerk of van de accessoires.

De mogelijkheden zijn onbeperkt, kunt werkelijk alles laten doen en je kunt alle onderdeeltjes van tuning kopen in speciaalzaken maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde dingen zelf te maken. Tegenwoordig gebruikt men hiervoor ook wel het woord pimpen, het naar eigen inzicht en smaak uitvoeren.

Technisch inzicht komt goed van pas als je gaat knutselen aan je scooter. Onderdelen als een accu, zekering, bougie, bobine enzovoort kunnen wel makkelijk te vervangen zijn en zullen gewoon in de handel gekocht kunnen worden. Wanneer er iets moet gebeuren aan bijvoorbeeld aan het motorblok dan wordt het wel wat meer ingewikkeld en zul je toch wat meer kennis moeten hebben.

Bij tuning van je scooter is het altijd prioriteit nummer 1 dat de veiligheid gewaarborgd wordt. Niet alleen voor de bestuurder en een eventuele medepassagier maar ook in het belang van alle andere verkeersdeelnemers.

Je moet met tuning rekening houden met de regeltjes van de RDW, vooral als je scooter harder laat lopen door het vermogen. Wanneer ze je aanhouden en blijkt dat je niet aan de regels kan voldoen dan gaat het je meestal veel geld kosten. Het is gewoon zonde geld als je al zoveel geld hebt uitgegeven aan tuning en je dan ook nog eens een flinke bekeuring kunt gaan betalen. Tuning scooters kan dus een slechte invloed op je hebben.

Door de moderne spuittechnieken is een scooter blits te pimpen. Kant-aan-klaar accessoires met de mooiste motieven zijn ook verkrijgbaar voor het geval dat je geen zin hebt om je scooter te spuiten. Het spuitwerk kan vaak aangepast worden naar eigen wens en is zelfs in reflecterende kleuren leverbaar.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Step Scooter21/12/2009
De elektrische step scooter is een uitvinding voor heel wat mensen. Het wordt een steeds meer concurrerend vervoermiddel, dit komt omdat het steeds makkelijker wordt om hem op te laden omdat het aantal oplaadpunten is gegroeid. Omdat het aantal mogelijkheden nog steeds groeit, kun je de stepscooter ook ergens anders opladen dan in je eigen huis. Niet alleen is een elektrische step een handig verkeersmiddel maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Omdat een step scooter erg compact zijn er veel mogelijkheden. De ontwikkeling van de accu is veel aan verbeterd en je kunt de step versnellen tussen dertig en zestig km/uur. Daardoor ontstaat weer de mogelijkheid om verdere afstanden te rijden indien er wel en aantal punten op de route zijn waar je hem kunt opladen.

Je kunt in de Benelux allerlei mogelijkheden betreft verschillende uitvoeringen en ze zijn bij diverse fabrikanten te koop. Om op een step scooter op de weg te rijden moet je hem verzekeren en net zo als een blauwe plaat op een scooter ontkom je daar ook niet aan. Dat is de plaat die ook van toepassing is voor een snorbrommer. De bestuurder dient dan in het bezit te zijn van een geldig rijvaardigheidsbewijs.

Dit voertuig is in de volksmond ook onder de naam van electroped aan bekendheid aan het winnen. Of het echt ooit een gewild vervoertuig gaat worden is maar de vraag. Maar een ding staat vast dat voor niet al te grote afstanden en vooral in grote steden verrekte handig is. Deze voertuigen kunnen zowel zittend als in een staande houding gebruikt worden.

Doordat deze step scooter bijna geen geluid produceren zijn ze ook handig in groter bedrijven waar sommige mensen zich soms op grotere omgevingen moeten verplaatsen, zoals een arts in een fabriek. Geen helm nodig en dat ze bijna geen geluid produceren zijn de grote voordelen om te kiezen voor deze step scooter. En als nodig is kun je altijd er nog wat dingen mee vervoeren als het maar niet te veel is.

De aandrijving zit op het achterste wiel dus je kunt er in een seconde mee weg kneuren, wie wil nou niet zo'n hebbedingetje bemachtigen. Deze scooters zijn ook inklapbaar te krijgen, waardoor het makkelijk is om op te bergen en mee te nemen. De reserve accu, indien deze nodig mag zijn, kan gewoon in een tas worden meegenomen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hoe kan je beste je Scooter Spuiten16/12/2009

Ondanks de verschillende kleurrijke scooters die in de handel zijn te krijgen is het pimpen een doodgewone zaak aan het worden. Het aanbrengen van stickers brengt een aantal fleurigheden aan de horizon. Om in de straat en op het schoolplein op te vallen is een gepimpte scooter erg ruig.

Er zijn veel informatie bronnen over het pimpen van scooters te vinden. Als je nog extremer wilt maken of nog meer opvallen dan is er onbeperkt informatie beschikbaar. Er is voor ieders wens en voor iedere beurs wel iets te bedenken. Het is niet alleen een kwestie van opvallen maar ook van persoonlijke smaak.

Je komt ook prachtige gepimpte scooters tegen waar ze de gekste benodigdheden hebben gebruikt. In veel gevallen zijn al speciale exemplaren te verwezenlijken door kleine aanpassingen. Buiten het aanbrengen van stickers kan gewerkt worden met kleine schilderingen. Door het aanbrengen van scooter spiegels en een windscherm krijg je een totaal andere look.

Scooters zijn ook goed opnieuw te spuiten voor een strakke look. Ik vind het erg leuk om een oude scooter weer een nieuw gezicht te geven door hem in een moderne opvallende kleur te spuiten. Met een relatief kleine ingreep is een voertuig te maken waarmee men best voor de dag kan komen. Er zijn meerdere bedrijven waar men tegen beperkte kosten scooters doet spuiten met goede resultaten.

Als je besluit om een scooter op te knappen dan moet je voor je begint met spuiten eerst alle onderdelen nakijken en eventueel te vervangen. Om niet alleen een mooie scooter te hebben is het belangrijk om vooral op en veilige scooter te rijden, daarom moet ook het motorische en technische gedeelte bekeken worden en zo nodig gerepareerd worden. Scooter spuiten doe je dus niet 1-2-3 zonder nadenken.

Bij het voorbereiden van alle werkzaamheden is het zaak alle onderdelen goed te reinigen. Als je hiermee klaar bent dan is het tijd om de scooter waar nodig wat olie in te spuiten en dan kun je daarna beginnen met schuren. Grondverf en de onderdelen van je scooter goed invetten zijn de beste protectie voor een langere levensduur van de scooter.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Nieuws Over De E-Scooter Step3/12/2009

Als je een elektrische step wilt gaan verzekeren moet je dat doen in de bromscooter klasse. De E scooter step is dan ook motorisch een iets zwaarder vervoermiddel dan een e Bike.

Er zijn nogal wat modellen op de markt gebracht, dus keuze genoeg in E scooter step modellen. Voor mensen die zich zorgen maken over pech onderweg is het mogelijk om een abonnement via FietsNED af te sluiten hiertegen.

Als je wilt kijken hoe een elektronische step rijdt dan kun je hem makkelijk uitproberen door hem eens te huren. In onder andere Amsterdam zijn er al projecten gestart om het gebruik van elektrische vervoermiddelen op deze manier te stimuleren.

Het huren van een elektrische scooter is inmiddels ook al mogelijk via OV Fiets en via de NS stations. Met deze ontwikkelingen probeert men milieuvriendelijk, niet-verontreinigend vervoer in de binnenstad meer te stimuleren.

Groningen is begonnen met het bouwen van een elektrische infrastructuur. Met verschillende projectpartners heeft men dus het voornemen om met groene elektrische scooters de duurzaamste stad van Nederland te worden.

Door toename in populariteit van ecologische mobiliteit komt er steeds meer informatie over vrij. Ook het bedrijfsleven staat niet stil en op verschillende plaatsen ontstaan samenwerkingsverbanden tussen meerdere partners. Het straatbeeld zal dan binnenkort ook steeds meer elektrische voertuigen tonen.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Circuit Motor25/11/2009

Veel mannen dromen erover om een circuitmotor in eigendom te hebben. Natuurlijk gaat dit ook wel op voor vrouwen, maar traditioneel is snelheid en je leven wagen op de twee wielen van een circuitmotor toch iets voor mannen.

Dat het hebben en rijden van een circuitmotor niet zonder gevaren is zie je gelijk wanneer je informatie erover gaat nazoeken. Bij bijna elk plaatje van een rijdende circuitmotor zie je ook al snel een plaatje van een circuitmotor in duizend stukjes. Want als je met een circuitmotor een vergissing maakt kom je ook ongenadig hard neer. Natuurlijk heb je beschermende kleding aan, maar dan is het nog geen pretje om met meer dan honderd kilometer per uur tegen het asfalt te smakken.

Het is de moeite om circuit motor forums na te lopen als je erover denkt om zo'n ding te kopen. Er zijn forums genoeg te vinden en ook genoeg mensen die hun motor willen verkopen. Het kan weleens een goed idee zijn om je circuitmotor te kopen van een liefhebber in plaats van een echte dealer. Niet omdat de dealer niet goed voor de motors zorgt, maar omdat de liefhebber als een liefhebber voor de motor zorgt.

Je vindt op deze forums ook heel wat info over het tunen en het kopen van onderdelen voor je circuit motor. Er is een relatief grote kans dat je niet blij bent met de normale opstelling van je motor en dat je wijzigingen wilt doen. Daar is niks mis mee, maar als je op hoog niveau wilt presteren zul je ook onderdelen van een hoog niveau moeten kopen. Dit is zelfs dubbel zo belangrijk bij een circuitmotor.

Neem daarom een beslissing pas als je jouw huiswerk hebt gedaan. Het zou zonde zijn om een beslissing voor een circuitmotor te nemen en dan maanden later erachter te komen dat je jezelf honderden of duizenden euro's had kunnen besparen.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Pronto Scooter kopen20/11/2009

Als je van designs brommers of scooters houdt dan klinkt het merk pronto je bekend in de oren. Je hoeft niet veel verstand te hebben van scooters om te kunnen zien dat de meeste scooters het ontwerp uit Italië komt. Pronto scooters weten zich goed in de markt te zetten en maken een van de mooiste retro design scooters.

Wat de meeste niet weten is dat pronto scooters ook veel accessoires verkopen. Je kunt je helm en andere scooter benodigdheden dus ook kopen van het merk Pronto. Met de bij passende scooter benodigdheden kun je een hele andere uitstraling geven, het maakt het net helemaal af als je op scooter zit. Je kunt er meteen aan zien dat het in retro stijl is gefabriceerd.

Wat ook mogelijk is om een wat oudere Pronto scooter over te nemen van bijvoorbeeld een particulier of iemand die hem heeft ingeruild. Een nieuwe Pronto scooter is over het algemeen erg duur in aanschaf, dus met een tweedehands kun je misschien wat bezuinigen. Iedereen snapt dat je betaald voor het label Pronto en de mooie vormgeving, en ik wil ook niet zeggen dat het een slechte aankoop is. Feit blijft echter wel dat een tweedehands Pronto scooter soms net zo mooi kan zijn als een nieuwe. Je kunt voor een goedkoper bedrag een scooter aankopen indien de verkoper niet als een idioot met de scooter is omgegaan.

Als je besluit om een Pronto scooter in een zaak te kopen laat je dan niet bezotten om je scooter te laten opvoeren. De kans is gewoon te groot dat je naar zo'n duren investering in de problemen komt bij een brommer of scooter controle. Als je scooter harder loopt als toegestaan lijkt prettig, maar als je zoveel geld hebt uitgegeven aan een kwalitatieve scooter is de vraag of je hem dan wel moet laten opvoeren.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De noodzaak van een Scooter alarm20/11/2009

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder scooter alarm. In Nederland worden veel scooters en brommers gejat, degene die deze scooters stelen worden ook steeds slimmer in het ontvreemden van scootersloten. Er zijn een groot aantal sloten en alarmen verkrijgbaar, zodat je soms niet meer weet welk goede keuze is. De ene is wat duurder als de andere, dus laten we kijken welk scooter alarm de beste keuze is.

Het scooter alarm wat je van een paar meter afstand kunt uitzetten of aanzetten is na mijn inziens het meest gebruikte alarm. Afhankelijk van wat je ervoor betaalt kan dit van verder weg of dichterbij gebeuren. Als het alarm begint te loeien of te piepen dat kun je dat zeer goed horen. Deze gaan af wanneer mensen aan de scooter zitten zonder dat er een contactsleutel in is gestoken en reageert daarmee dus op beweging.

Vaak hoe duurder het alarm, hoe meer herrie het alarm maakt als iemand de scooter beweegt zonder de sleutel te gebruiken. Sommige hebben als een blokkade optie zodat je niet zomaar weg kunt rijden. Je kunt het verglijken met een fietsenslot wat automatisch wordt geactiveerd indien iemand met jouw scooter probeert te stelen. Met deze optie verklein je de kans dat ze je scooter in een busje inladen, en natuurlijk wil je de kans verkleinen dat dieven zich moeite willen doen om jouw scooter te stelen.

Vaak ben je voor enkele tientjes al klaar. Dat dit absoluut een goede investering is hoeven we je denkelijk niet te vertellen. Elk scooter alarm dat je koopt heeft in principe wel de geluidsoptie en de liedjes, maar het gaat er even om welk alarm je wilt kopen in welke situatie. Wie een scooter heeft gekocht wat prijziger is als gemiddeld,dan is het beter om ook een meer als gemiddeld slot en alarm te kopen. Het is erg pijnlijk als je scooter er niet meer staat, vele andere hebben dit al keer ondervonden.

Doe in elk geval alles dat je kunt om dit te voorkomen en geef het geld uit aan een goed scooter alarm systeem. Indien je geen keuze kunt maken tussen twee systemen dan kun je het beste kiezen voor de duurste. Het klinkt misschien simpel, maar meestal zijn de duurdere scooter alarmen beter dan de goedkopere.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Koop Een Goede Zip Scooter19/11/2009
Dat een Zip scooter van het begin zeer gewild is geen twijfel over mogelijk. Een zip scooter is een stuk veel goedkoper als een andere scooter en toch krijg je in verhouding de zelfde kwaliteit ervoor terug. Kijk bijvoorbeeld naar de recente opkomst van de design scooters of de retro scooters die nu ontzettend populair zijn.

De Zip scooter moet je absoluut vergelijken met de uitstraling van de vormgeving. Maar als we het gaan vergelijken met de prijsverhouding en wat je er allemaal voor krijgt voor een Zip scooter wordt een ander verhaal.


Je kunt een zip scooter  goed verglijken met de gewilde vraag naar Japanse en Koreaanse degelijke wagens. Zet ze naast een mooie Europese auto en de vergelijking valt op het oog al snel richting de Europese auto uit. Maar vergelijk prijs, kwaliteit, zuinigheid en andere factoren met elkaar en de Japanner wint al snel voor de praktische koper.

Door een 4 takt motor systeem loopt een Zip scooter veel zuiniger als een 2 takt motor. Scooters gebruiken normaal gesproken niet zoveel brandstof, maar een Zip gebruikt wel heel weinig. Dit is heel goed nieuws voor mensen met die willen bezuinigen op benzinekosten.
En ze zeggen dat een Zip een zeer compacte scooter is. Je zoeft ermee door het stadsverkeer alsof het niets is en aan de rijkwaliteit is weinig af te dingen. Als je voor eerst scooter gaat rijden is een Zip een handige keuze omdat je hem makkelijk kunt besturen.

Ben je dus aan het kijken naar een nieuwe scooter en gaat het jou om prijs kwaliteit verhouding, hou dan de Zip scooter in de gaten en probeer het op zijn minst. Een ding weet ik zeker als je een keer met een Zip scooter hebt gereden zul je versteld staan van de goede kwaliteit.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Brommer19/11/2009

Onafgebroken is een brommer voordurend veelgevraagd vervoer middel. Op de een of andere manier heeft een brommer nog steeds een bijna magische aantrekkingskracht op tienerjongens die nog geen rijbewijs hebben of kunnen halen voor een auto. Enkele jongeren maken er een hobby van en komen er nooit meer vanaf. Aan de overkant waar ik woon is iemand de hele avond ligt te sleutelen aan zijn brommer. De deze man is al ouder dan 40.

Wat trekt nu zo aan bij een brommer? Het zou misschien zo kunnen zijn dat men helemaal geobsedeerd raakt van de onderdelen die steeds vervangen worden om de brommer nog wat beter te laten lopen. Is het dan het geluid dat het meeste lijkt op een kruising tussen een scheerapparaat en een grasmaaien? Of is het de geweldige ervaring van tussen onderdelen blijven zitten met je vingers op een ijskoude zondagmiddag terwijl je op je oprit staat.

Zoals je ziet ben ik er niet zo van gecharmeerd, maar fascinerend is het wel.

Hoewel een brommer een soms een handig vervoersmiddel kan zijn , heeft voor mij toch altijd de auto de grote voorkeur betreft gemak. Nou zou ik ook nooit van mijn leven aan mijn eigen auto gaan sleutelen, maar dat is weer een ander verhaal.

Tussen de jaren 60 en 70 zijn brommers geliefd vervoersmiddel geworden. Er zijn door de jaren heen veel meer regels en controles gekomen tegen snelheidsmaniakken om het aantal ongelukken te verminderen, toch zijn er nog altijd genoeg brommer rijders die worden gepakt om dat een brommer harder loopt dan 50 kilometer per uur. Een aantal brommer rijders beweren dat ze hun brommer boven de 80 km hebben opgevoerd, alleen kun je dat met een gewonen standaard kilometer teller van een brommer nooit meten, dus eigenlijk alleen als je op een roller van de politie controles terecht komt wat dan meestal ook de laatste keer is geweest dat je met de brommer hebt gereden.

Een enkele keer zie je een opgevoerde brommer over de autoweg crossen. Het beste dat je dan kunt doen is waarschijnlijk ze gewoon van de weg drukken, om ze uit hun lijden te verlossen.

(als je het sarcasme van die zin niet snapt van hierboven, dan heb je grotere problemen dan ik in 1 artikel kan oplossen).

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Motor step kopen17/11/2009

Om de zoveel tijd zie je wel eens een motor step op de weg voorbij flitsen, opvallend is hoe weinig verkeersgebruikers de verkeersregels kennen die voor een motor step gelden. Een motor step heeft zich namelijk aan dezelfde regulering te houden als een bromfiets. De verkeerswet ziet een motor step hetzelfde als een brommer.

Dat betekent dat er beperkingen zitten aan de snelheid waarmee een motor step zich mag voortbewegen. Afhankelijk van wat voor soort je koopt is het ofwel vijfentwintig kilometer per uur ofwel vijfenveertig kilometer per uur.

Als je motor step toch harder loopt dan kan de politie de motor step in beslag nemen. Daar heb je verder niet veel aan te willen, het gebeurt gewoon. Bovendien zijn er zeer veel agenten die het geweldig vinden om dit soort controles te doen, puur omdat er vrijwel altijd iets uitkomt. Ze hoeven weinig werk te doen en vangen toch heel wat opgevoerde scootertjes, brommertjes en af en toe een motor step.

Zorg dat je bij een erkend bedrijf een motor step gaat aanschaffen in dien je besluit om een te kopen. Er zijn verhalen genoeg van mensen die een motor step kopen en hem dan ingenomen zien worden omdat ze niet aan de regels voldoen. De agent in kwestie zal weinig boodschap hebben aan jouw mededeling dat je zelf niks gewijzigd hebt.

Als je niet een nieuwe wilt aanschaffen dan kun je het beste een kenner meenemen. Iemand die al vaker vroeger heeft gesleuteld ziet al heel snel als er verkeerde dingen mee zijn gebeurd. Indien je van sleutelen geen kaas hebt gegeten is het meer complex om in te schatten of er geknoeid is geworden. Neem daarom in dat geval een vriend of kennis mee die wel kennis van zaken heeft. Je krijgt er geen spijt van en je weet in elk geval zeker dat je een goede motor step aankoop doet.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Retro Scooter17/11/2009

Als we de laatste twee jaar terug kijken dan zien we dat de retro scooter waanzinnig gewild is. Een aantal jaren geleden hadden scooter fabrikanten als voornaamste doelgroep jongeren zonder rijbewijs, maar de afgelopen maanden heb ik steeds meer volwassen mannen of vrouwen gezien. Retro scooters hebben van de scooter iets hip gemaakt dat ook voor twintigers en dertigers toegankelijk is. Het model is erg mooi gemaakt dat zelfs 30 plussers ervoor geschikt zijn. Een retro scooter herken je eigenlijk aan het uiterlijk. Er is veel chroom gebruikt zodat de scooter opvalt en duidelijk herkenbaar is in het moderne verkeer. Het lijnwerk van de retro scooter is heel erg mooi ontworpen. Er worden ook bolle en ronde lijnen verwerkt in de scooter zoals we dat ook zien bij auto's zoals de mini die opnieuw zijn uitgebracht. Dit geeft de scooter een modern uiterlijk, maar met een twist richting verleden en historie.

Met name Italiaanse scooters zijn erg krachtig in hun ontwerp. Er is keuze genoeg en er zijn verscheidene CC mogelijkheden.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Sluit Een Goede Brommer Verzekering10/11/2009

Als je jouw eerste brommer gaat kopen wil je hem natuurlijk goed verzekeren. Je eerste brommer moet natuurlijk niet alleen tegen diefstal worden verzekerd, je wilt ook dat eventuele ongelukjes die voorkomen gedekt zijn. Met je brommer neem je tenslotte voor de eerste keer echt als heer of dame deel aan het verkeer, wat een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee brengt.

Omdat brommer verzekeringen door jonge mensen worden afgesloten zijn er veel aanbieders op deze markt met aantrekkelijke lokkertjes. Er zitten alleen nogal wat haken en ogen aan dat soort brommer verzekeringen, omdat het voor een verzekeraar pas interessant wordt als jij meerdere producten afneemt. De tussenpersoon verdient maar een paar tientjes met de brommerverzekering, dus dat is niet echt de moeite waard.

Heb je nu een bepaalde tussenpersoon, kijk dan eens naar mogelijkheden voor het uitbreiden van je huidige verzekeringspakket. Een aanbieding kan soms wel aanlokkelijk lijken, maar tussenpersonen kunnen soms nog betere aanbiedingen doen in combinatie. Vanwege het feit dat je meerdere producten sluit is dit soms voordeliger.

Een brommerverzekering is ook nogal eens het startpunt voor een relatie tussen jou en een tussenpersoon. Als je nu geen goede tussenpersoon weet, vraag dan eens rond. Het is altijd beter om een professional via een referentie te vinden. Het is dan misschien wel geen grote transactie, maar het is wel belangrijk dat je kunt bellen als er iets mis gaat. We weten allemaal dat het stressen is als je een ongelukje hebt gehad en het is dan ontzettend vervelend om niemand aan de lijn te kunnen krijgen die je kent. Vandaar dat wij adviseren een brommer verzekering af te sluiten bij een tussenpersoon die je kent en vertrouwt.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Mini Scooter10/11/2009

Op dit moment hebben veel mensen een mini scooter, het merendeel vindt het leuk om aan scootertjes te sleutelen. Ik denk dat het juist die geringe grote de mini scooter zo leuk maakt. Het zal geen luxe zijn op een mini scooter te rijden, maar het gaan om de aanhangers om de beleving wat ze mee krijgen om op zo'n scooter te rijden. Het is maar een kleine scooter maar je kunt er toch vrij veel snelheid mee krijgen. Het lijkt net als je op een mini scooter rijdt of je sneller gaat, dat komt door de geringe omvang.

Een mini scooter kun je ook geweldig tunen. Een mini scooter is niet moeilijk om aan te sleutelen, eigenlijk komt het heel erg overeen met een gewone scooter. Er zijn zelfs mini scooters die snelheden kunnen bereiken van meer dan zeventig kilometer per uur. Voorzichtigheid is natuurlijk wel geboden als je dat soort snelheden gaat halen, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Bezint eer gij begint, dus voor je abnormale dingen gaat uithalen met de mini scooter. Vaak is het een uitdaging om met bepaalde activiteiten met de mini scooter uit te gaan voeren als je in een bepaalde omgeving bent. Als iemand je dan uitdaagt om iets gevaarlijks met een mini scooter te doen heb je ook nog de neiging om erop in te gaan.

Met dit soort momenten moet je behoedzaam zijn. De meeste ongelukken gebeuren op momenten dat je stoer wilt doen voor je vrienden. Met mini scooters gebeuren vaak meer ongelukken met letsel dan andere normale scooters.. Over het algemeen heb je meer kleding aan als je op een standaard scooter rijdt en een standaard scooter gaat vaak minder hard.

Wil je zelf gaan kijken voor een mini scooter, kijk dan eens of je samen met je vrienden iets kunt doen. Het is hartstikke leuk om samen te sleutelen als groepsactiviteit. Overigens kun je veel meer als je in een groep bent. Het is gewoon zo dat iedereen wel ergens beter in is.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer