Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Myrthe over kunst en cultuur Home | Profile | Archives | Friends
Deze weblog heb ik aangemaakt om mijn belevenissen in musea, theaters, culturele zondagen, cafeetjes, filmhuizen en de culturele sector te delen.

Gluren bij de buren12/11/2012

Gisteren mochten we gratis en voor niks, gluren bij de buren. Dit was een initiatief van stichting Vrede van Utrecht en Gemeente Utrecht om buren met elkaar in contact te brengen onder het genot van een huiskamerconcert. Voor ieder wat wils: zowel theater als muziek, van smartlappen tot klassiek. Deze huiskamers waren verspreid door heel Lunetten (naar mijn weten de groenste wijk van Utrecht) en je kon twee keer een sessie bijwonen van een half uur.

 

Dus ik stapte 's middags op de fiets en reed naar de desbetreffende straat voor het optreden van de Ministers (www.deministers.nl), heerlijke nederlandstalige, poëtische luisterpop. De geur van thee en koffie kwam ons tegemoet, toen we de inmiddels halfvolle woonkamer binnen liepen. Sommige buren herkenden elkaar en gingen vrolijk met elkaar in gesprek, anderen keken onwennig om zich heen en zetten hun tanden in een café noir. Toen de kamer vol was, begonnen de twee ministers met spelen en vertelden haast bij ieder lied het achterliggende verhaal of filosofie.

 

Zo vertelde de hoofdzanger dat hij een oude vrouw sprak die klaar was met leven, ze beschreef hem een prachtig beeld: ze hoopte iedere nacht dat haar overleden man, die vroeger zeeman was, haar zou ophalen met de zeilboot en dat ze dan samen weg zouden zeilen uit deze wereld. En dit werd een lied. Een prachtig lied. Ook zongen ze over mooie plekken die alleen mooi waren als ze niet gezien werden, tussendoor was er nog tijd voor een grol of grap en aan het eind prezen ze hun nieuwe album aan, Voor de mooiste.

 

En mooi was het. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer