Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Angelique Nails Home | Profile | Archives | Friends

7 gouden tips van nail-art15/4/2013

Nail art is het maken van kunst met nagellak. Geen gemakkelijk karwei als je het nog nooit gedaan hebt. De laatste tijd is het erg in opkomst gekomen en zijn steeds meer mensen het zelf gaan proberen, als je creatieve ideeën hebt en de juiste materialen ervoor hebt, komt het wel goed.

_

Wil je zelf graag met nail-art gaan beginnen maar wil het niet echt lukken of blijft het niet lang genoeg zitten. Hier zijn een paar handige tips om alvast een beetje op weg te komen :)

_

1. Zorg dat je nagels schoon en vetvrij zijn!
Als je nagels vet zijn, zal de nagellak niet goed aan je nagels hechten. De nagellak zal dan snel los laten of gaan af bladderen, wat erg zonde is van je nieuwe design. Je kunt vet verwijderen door de nagels zacht te vijlen, hierbij is het belangrijk dat je maximaal twee of drie keer vijlt en maar één richting op vijlt, anders heb je kans dat je de nagel beschadigd of meerdere lagen van je nagel weg vijlt.

_

Daarnaast kun je ook nog allerlei olieën op je handen (en nagels) hebben zitten, het kan dus nooit kwaad om je nagels nog even schoon te maken met nagellakremover. Ik gebruik zelf het liefst nagellakremover zonder aceton, omdat dit beter is voor je eigen nagels. Op deze manier haal je eventuele vuiligheid en bacteriën ook van je nagels af.

_

2. Vergeet de basecoat niet.
Toen ik net begon met de kunst van het nagellakken, had ik nog nooit van een basecoat gehoord. Dit is wel van wezenlijk belang als je regelmatig je nagels lakt en vaak verschillende kleuren of lagen gebruikt. De basecoat legt een beschermlaagje over je eigen nagels, als je bijvoorbeeld felle kleuren op je nagels lakt, kan het zijn dat de kleur in je eigen nagels trekt. Dit zou natuurlijk zonde zijn en met een basecoat kan je dit voorkomen. Er zijn verschillende soorten basecoat te koop, over het algemeen zijn ze allemaal doorzichtig met een lichte kleur er in verwerkt. Ze kunnen verschillende formules hebben die je nagels bijvoorbeeld sterker kunnen maken of zorgen dat je de nagellak er gemakkelijk vanaf haalt.

_

3. Bekijk tutorials!
Er zijn op internet duizenden tutorials te vinden. Als je net begint met nail-art is het slim om de 'easy nail art designs' eerst te proberen. Je kunt zoeken op youtube waar je vaak complete filmpjes krijgt met uitleg hoe je bepaalde dingen kunt maken op je nagels. Er zijn ook heel veel foto's waarbij stap voor stap uitgelegd wordt wat je moet doen. Zo kun je altijd je eigen touch er aan geven als jij vind dat iets net even anders moet als op het filmpje of de foto. Op een gegeven moment zul je merken dat je vooral in lagen moet gaan kijken als je een complete foto hebt. Je kijkt dan eigenlijk per laag wat er op zit en je maakt er in je hoofd je eigen tutorial van.

_

4. leg alles klaar!
Zorg dat alles dat je nodig hebt van te voren al klaar staat. Denk hierbij niet alleen aan de kleuren die je nodig hebt maar ook aan de materialen. Moet je bijvoorbeeld stippen zetten? Dan is het handig om je dotting tool klaar te leggen. Als je dit nog niet hebt leg je iets vervangends klaar (zo heb ik een hele tijd met tandenstokers gewerkt). Denk aan je stripers of papier en dunne kwastjes en vergeet vooral niet de dopjes van de nagellakpotjes alvast half los te draaien. Als ze nog heel stevig dicht zitten en jij besluit dat je die kleur nodig hebt, zou je wel eens je design kunnen verpesten in je strijd om de nagellak open te krijgen :) Been there, done that!

_

5. Experimenteer eerst met één nagel..
Als je net begint met nail-art is het handig om eerst te oefenen op één nagel, om te kijken of het design je goed lukt. Als je dan een fout maakt, kun je dit nog gemakkelijk herstellen. Als je alle nagels al hebt gedaan is dit een hels karwei om goed bij te werken. Als je al langer bezig bent en de designs makkelijker maakt, kun je wel per hand werken maar anders is het raadzaam om met één vinger te beginnen. Als je design dan goed gelukt is heb je hem al een keer gedaan en kun je hem gemakkelijker maken op de rest van je nagels.

_

6. Oefen op nepnagels.
Je kunt bij de drogist doorzichtige acryl tips kopen. Deze zijn natuurlijk eigenlijk om zelf acrylnagels te plakken, maar je 'hoeft' ze er niet voor te gebruiken. je kunt ze ook gebruiken om designs te oefenen! Ik plakte ze zelf op een tandenstoker (ja daar is de tandenstoker weer), aan die tandenstoker hield ik ze vast en ondertussen was ik op de nagel aan het oefenen.

_

7. Gebruik een topcoat.
Als je design klaar is en je zelf tevreden bent, is het slim om er een topcoat overheen te doen. bij de eerste laag is het belangrijk dat je over elk stukje maar één keer heen gaat, anders vervaag je je eigen design en ben je voor niets zo lang bezig geweest. Hierna doe ik vaak nog een wat dikkere topcoat laag zodat alles mooi egaal wordt. Als je meerdere lagen nagellak hebt kan het natuurlijk wat bobbelig gaan ogen, door een wat dikkere laag topcoat haal je dit weg en wordt het een egaal design.

_

Have fun!

X

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

French Manicure10/4/2013

_

De french manicure kent eigenlijk bijna iedereen wel.
Het staat bij iedere kledingkeuze omdat het vrij neutraal is, daarnaast staat het netjes en verzorgd. De french manicure zie je vaak voorbij komen op bijvoorbeeld nette bijeenkomsten. Het heeft als bijkomend voordeel dat het je nagels langer doet lijken, de witte tip geeft een verlengend effect.
  

_

In deze weblog leg ik uit hoe je de French manicure zelf kan maken, het is ontzettend simpel als je het een paar keer gedaan hebt. Dus, stap voor stap.

_

Stap één:
Maak je nagels schoon met wat nagellakremover, ook als je geen nagellak op had kan het zijn dat er nog oliën, vetten of vuiligheid op je nagels zit. hierdoor zal de nagellak minder goed pakken, minder goed smeren of zul je bijvoorbeeld vuil onder de basecoat zien zitten. Het is dus slim om altijd te beginnen met het schoonmaken van je nageloppervlakte.

Tip:
Als je je nagels nog moet vijlen, doe dat dan voordat je met de nagellak begint
.

_

Stap twee:
Start met een basecoat, het is verstandig om dit altijd onder de rest van de nagellak te doen. je nagellak pakt hierdoor beter en blijft ook beter zitten. Er zijn verschillende soorten basecoats, waaronder met beschermende werking voor je eigen nagels of één die je er op een gegeven moment af kan trekken (met de rest van de nagellak er bovenop).

_

Stap drie:
Breng een doorzichtig, roze kleur aan op je nagels. Het kan zijn dat je basecoat dit effect al heeft, dan is het niet meer nodig. Anders kun je je nagels een wat rozigere kleur geven, afhankelijk van smaak.

_

Stap vier:
Laat de vorige laag volledig drogen, anders beschadig je jouw design snel als het er eenmaal goed op zit. Maak de tip van je nagel wit. Hiervoor zijn speciale kwastjes om het gemakkelijker te maken. Daarnaast kun je bij bijvoorbeeld de kruidvat ook speciale stickers kopen waarmee je de tip recht of rond kunt lakken.

_

Stap vijf:
Laat de tip ook weer volledig drogen. Als het goed droog is, breng je een topcoat aan. Deze zijn altijd transparant. Er zijn wel veel verschillende topcoats verkrijgbaar met allerlei effecten. Zo heb je glow in the dark topcoat (wat eigenlijk gewoon alleen onder blacklight is), hoogglans topcoat, water effect topcoat of zelfs topcoat met bepaalde geurtjes erin (maar natuurlijk ruikt alles gewoon als nagellak)..

_

Tip:
Als je bent uitgeschoten, kun je dit gemakkelijk verwijderen met de correctorstift. Deze is ook te koop bij de kruidvat (I love the essence afdeling), deze pennen hebben een beschermende werking voor je huid en verwijderen al het nagellak makkelijk. Het is natuurlijk niet bedoeld voor grote oppervlaktes, maar voor als je uitgeschoten bent is het perfect. Als je dit niet in huis hebt, kan het ook met een wattenstaafje en nagellakremover (al is het een stuk minder huidvriendelijk)..

_

Als je de French manicure een paar keer gedaan hebt, zul je zien dat het eigenlijk heel gemakkelijk is. En besef dat je de French manicure kunt gebruiken als basis voor veel nail art designs.

_

Een paar voorbeelden:

_

_

_

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Zelf nagellak maken?10/4/2013

Altijd al eens zelf nagellak willen maken? Dat kan!!
Je kunt iedere kleur maken die je mooi vind :)

_

Wat heb je er voor nodig?
- Een velletje papier..
- Een flesje transparante of witte nagellak..
- Een theelepel fijngemalen oogschaduw..
- Eventueel 1/3 theelepel fijne glitters..

_

Maar hoe maak je dan nagellak? Heel simpel!!

_

Van het velletje papier maak je een soort trechter, je opent het flesje nagellak dat je klaar had staan en stopt de trechter hier een beetje in.

_

Dan giet je de oogschaduw en eventueel de glitters in de trechter zodat dit in het flesje nagellak terecht komt. Dit meng je dan goed met een satestokje of je sluit het flesje en schud hem heel goed.

_

That's all folks :) !

Have fun

_

X

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer