Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Destination Wisconsin-Madison

Last week in Madison! The South, here I come!!!!

00:37, 19/5/2008 .. 3 comments .. Link

Hey everyone!!!

Het is echt schandalig dat ik zo lang niks op mijn blog heb geplaatst, dus nu weer even een lang verhaal met ontzettend veel foto's.

Mijn school carriere zit erop! Ik heb afgelopen week mijn laatste finals gehad en vrijdag om 5 pm de laatste papers ingeleverd. Wat een heerlijk gevoel was dat. Ik heb in die week op gemiddeld 10 bakkies koffie geleefd en ik kan nu wel concluderen dat ik behoorlijk braindeath ben. Mijn hersens zijn uitgewerkt. Gelukkig hoef ik ze nu niet meer echt te gebruiken, want ik heb VAKANTIE !!! Ik blijf nog tot volgende week maandag in Madison en daarna vertrek ik naar het Zuiden van de USA, all by myself. Doodseng, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in. Ik vertrek  26 mei naar Charlottesville in Virginia, ga vervolgens naar Charlotte in North Carolina, vandaaruit neem ik de trein naar Charleston in South Carolina, dan naar Savannah in Georgia, vervolgens pak ik het vliegtuig naar New Orleans en vandaaruit neem ik weer de trein naar Memphis en dan terug naar Chicago. Ik ga in totaal 18 dagen rondtrekken en vlieg uiteindelijk op 13 juni terug naar Nederland, waar ik dan op zaterdag 14 juni land.

De laatste week in Madison zal echt heel raar gaan worden. Na mijn finals op vrijdag zijn we met een hele club gaan eten en gaan stappen. 's Nacht heb ik afscheid moeten nemen van Monica, Pieter, Peter en Selmer, want die vertrokken de volgende ochtend naar California. En vandaag heb ik gedag gezegd tegen Eline. Het is echt zo raar om iedereen weg te zien gaan en te realiseren dat je Madison-avontuur erop zit. Nadat iedereen uit zijn winterdepressie was gekomen, heb ik hier zo'n super tijd gehad. Ik ben in april 2 keer naar Chicago geweest. Dat was ontzettend gaaf!!! We gingen regelmatig uiteten, drankje doen, shoppen, en naar de bios. Na vier maanden heb je toch een aantal goede vrienden om je heen verzameld, en is het heel raar om iedereen weg te zien gaan. Ik was dan ook best wel verdrietig vrijdag, en ik heb nu een heel leeg gevoel van binnen als ik in mijn uppie door de straten van Madison loop. Ik denk dat dit ook wel een goed teken is: ik kan terug kijken op een super leuke exchange experience !!!

Maar goed: even een korte samenvatting van mijn afgelopen week hier in Madtown! De laatste keer dat ik wat geplaatst heb, kwam ik net terug van mijn spring break in Florida. Kort daarna ben ik naar Chicago gegaan met Mona (mijn huisgenootje). Chicago wordt ook wel de Windy City genoemd, nou holy mother, werd zowat weggeblazen. Na een aantal maanden ik een klein mini stadje te vertoeven, wilde ik het 'sex and the city' gevoel gaan naspelen, onmogelijk! Ik heb een weekend lang met een 'coupe de troep' rondgelopen, boohoo! Anywhooo, Chicago is een geweldige stad. Het stikt er van de pulic art en er is ontzettend veel te doen. Ik heb heerlijk uitgewaaid (lees: weggewaaid) aan het strand, geshopt (heb nu echt een serieus probleem met mijn koffers), en lekker uitgeweest.

Na dat weekend was het weer even hard werken voor school, want twee weken later ben ik weer naar Chicago gegaan. Mona was in dat weekend jarig en dat moesten we natuurlijk even gepast vieren. Samen met Meg, Susan, en Mona, zijn we vrijdagochtend weer naar Chicago vertrokken. 's Avonds zijn we naar de musical 'Jersey Boys' gegaan. Was echt geweldig, ben daarna ook nog op de foto geweest met de hoofdrolspeler. Zaterdag lekker door de stad geslenterd, daarna wezen stappen en de volgende dag zijn we naar een baseball game geweest van de White Sox!!!

Het weer was inmiddels ook erg goed geworden, sommige dagen zelfs snikheet. Madison kwam eindelijk to leven. Overal terrasjes en de campus kwam vol te staan met eetkraampjes. Hoop gezelligheid dus. En Mifflin Street Party niet te vergeten. Totale gekkigheid. Ik heb nog nooit zoveel mensen gearresteerd zien worden. Je mag namelijk niet op straat drinken, alleen op het erf van van mensen die daar wonen. Natuurlijk waren er zat mensen die aan het drinken waren op de side walks. De politie kende geen genade. Het drank werd uit je hand geslagen en de handboeien werden omgedaan. Van de 10.000 bezoekers zijn er 400 mensen gearresteerd. Echt super kansloos was dat, zo Amerikaans. Wij kenden gelukkig iemand die op Mifflin Street woonde en konden wij lekker zuipen op haar balkon en kijken naar mensen die gearresteerd werden. Kortom, één en al gezelligheid dus!!!

Hier in Madison hebben we ook lekker k-dag gevierd. Twee Nederlanders hadden een queens day party georganiseerd. Was ook ontzettend gezellig, maar toch niet hetzelfde dan het in Nederland te vieren!  Daarna was de party time een beetje over voor mij, want mijn finals kwamen eraan. Uiteraard veel te laat begonnen, dus echt als een malle de afgelopen week gewerkt. Uiteindelijk heb ik alles wel op tijd ingeleverd en heb ik  twee vakken afgerond met een A en een AB ! Ik moet nog wachten op het eindresultaat van één vak!!! Maar ik heb mijn school periode hier dus wel prima afgesloten.

Deze laatste week moet ik nog werken aan een paper voor Nederland, moet ik hier de boel gaan opruimen en mijn koffers maar eens gaan inpakken om te kijken of het allemaal wel gaat passen. Ik heb al extra vacuumbags laten bestellen in de hoop dat ik alles mee kan krijgen. Maak me ernstige zorgen !!! Ow well, we'll see!

Dat was het weer. Hopelijk heb ik tijdens mijn trip gelegenheid om nog wat te plaatsen op mijn blog, voor nu nog wat foto's van mijn trips naar Chicago, Mifflin Street Party, Queens day en random shit!!!

En tot 14 juni in ieder geval!!!

Hugs and Kisses

CHICAGO!

  

OULET MALL!

AMERICAN FOOTBALL SPRING GAME!

 American Football

American Football

TENNIS TEAM

tennis team 2.jpg

tennis team.jpg

CAPITAL TOUR MADISON

TWEEDE TRIP CHICAGO!

Na heel lief vragen mocht ik in een brandweer auto zitten!

Met de hoodrolspeler van Jersey Boys, Jarrod Spector. I think we make a cute couple!!!

Bus was vol op de terugweg, dus ik moest 3 uur lang op de grond zitten!

MIFFLIN STREET PARTY!

QUEENS DAY PARTY!

 

Lynn & me @ queens day party.jpg

lynn and me.jpg

EN STUDEREN!

Boohooo!

LAST NIGHT CLUBBINGSpring break, minneapolis en madison!

20:15, 6/4/2008 .. 3 comments .. Link

Hey!

Het is al weer veel te lang geleden dat ik iets geposted heb, dus dit keer extra veel foto's van mijn trip naar Florida tijdens spring break en andere foto's van de afgelopen 2 weken.

Laat ik beginnen waar ik gebleven ben. Maandag 17 maart ben ik 's ochtends vroeg naar Florida vertrokken. Na een erg lange reis, 12 uur, kwam ik om  23 uur aan in Gainesville. Josephine, Lauren en Lai kwamen me ophalen met de auto en we zijn meteen vanuit het vliegveld de stad in gegaan. Ik heb me in de auto snel omgekleed in een groen shirtje om vervolgens Saint Patrick's Day te vieren. Het was ontzettend druk in de kroegen, maar wel erg gezellig. De volgende dag heb ik lekker uitgeslapen en heeft Josephine me 's middags de campus van the University of Florida laten zien. Het was daar erg gezellig, vooral omdat het daar zo groen is en je lekker buiten op de grasvelden kan chillen. 's Avonds zijn we met een meisje uit Leiden sushi gaan eten en daarna weer naar de kroeg om drankjes te doen. Was uiteraard weer heaps of fun ! Woensdag lekker rondgehangen bij het appartement, 's avonds moest Josephine naar school en ben ik met Lai (Josephine's huisgenoot) en met nog een paar andere mensen wat gaan eten in de stad. Daarna zijn we naar XS gegaan, elke woensdagavond hebben ze daar ladies night, wat betekent dat wij dames tot 12 uur gratis kunnen zuipen, woohoo! Donderdag was het super lekker weer en zijn Josephine en ik bij het zwembad gaan liggen. Even een korte uitleg waar Josephine woont: ze woont in een appartementen complex met zwembad, tennisbanen, basketbalveld, voetbalveld, fitness centrum en gratis zonnenbank (alsof de zon daar niet vaak genoeg schijnt). Josephine en haar 3 huisgenoten hebben ieder een eigen badkamer, het apprtement zelf heeft een woonkamer, balkon en een vaatwasser (ben afwassen zo zat). Pure luxe dus en ze betaalt minder huur dan ik, snik!                                                                                                                        

Donderdag aan het eind van de middag zijn Josephine en ik allebei een tattoo gaan zetten, jaja! Ik heb een heel klein vlindertje op de binnenkant van mijn pols laten zetten (zie foto's). Ik was ontzettend bang dat het heel pijn zou doen. Die man die mijn tattoo ging zetten, zelf helemaal onder de tattoo's, keek me echt aan alsof ik een klein kind was. Het zetten duurde 3 minuten, wahahaha, en het deed geen pijn, maar het was absoluut geen fijn gevoel. Ik zal nooit een grote unit op mijn lichaam laten zetten, that's for sure! 's Avonds hebben we pizza besteld en tv gekeken. Vrijdag zijn we een dagje wezen shoppen in Orlando en zaterdag zijn Josephine en ik 's middags sushi gaan eten en 's avonds zijn we lekker tapas gaan eten met lauren (australisch meisje). Daarna zijn we naar een 'club' gegaan. Uiteindelijk waren we om 1 uur thuis en ging mijn wekker 4 uurtjes later alweer. Tijd om weer naar Madison te gaan . Lai heeft me om half 6 's ochtends naar het vliegveld gebracht en ik was uiteindelijk om 17 uur weer in Madison. Ik ben meteen mijn bed ingedoken, want ik voelde me echt heel ziek. Ik denk dat het temperatuursverschil me de das om heeft gedaan ! Maar verder was Florida ontzettend leuk. Het was heerlijk om in zomerkleding rond te lopen en om weer eens lekker te kunnen dansen in de 'clubs' van Gainesville.

Maandag na spring break begon school natuurlijk gewoon weer, en dat terwijl het tweede paasdag was ! De afgelopen twee weken heb ik het ontzetten druk gehad met school. Ik heb vorige week een grote paper in moeten leveren en deze week had ik twee presentaties, een midterm en moest ik een paper inleveren. Gelukkig is alles goed gegaan en heb ik dit weekend lekker helemaal niks gedaan aan school. Ik ben donderdag na tennis de stad in gegaan, vrijdag lekker wezen shoppen en 's avonds ook weer drankjes gedaan in Madison Avenue. En gisteren hebben Eline, Monica en ik een auto gehuurd en zijn we naar Minneapolis gereden. Het was een ontzettende lange reis, maar wel gezellig.

Vanavond ga ik weer tennissen en volgend weekend ga ik naar Chicago toe. Dus nog wel leuke dingen in het vooruitzicht!

Dat was het weer! Tot snel!

Hugs and kisses

FOTO'S

Spring break:

  voor vertrek nog even onder de zonnebank geweest, haha!

Saint Patrick's Day

Jo en me @ St. Patrick's Day

Josephine

Campus UF

Campus UF

@ busstop campus UF

uiteten

pool

working on my tan

paradise!

Orlando

tattoo laten zetten

Meteen na het zetten, lekker roooood!

dag later!

Jo and me!

Biertjeeeee!

Lauren, Jo en ik!

International students

 Lai en ik!

Sushi eten!

Tapas eten (Jo en Lauren)

Tapas essen!

Minneaspolis:

Eline achter het stuur!

Monica en ik

een beetje moe aan het worden!

Minneapolis in het zicht!!!

Mississippi River

Random building

Hardrock cafe

Me in the streets of Minneapolis!

genieten van het weer!

Mississippi River!

Eline, Monica en ik!

 

Uitgaan Madison:Morgen naar Florida!

01:51, 17/3/2008 .. 4 comments .. Link

Hey!

Dit wordt niet echt een uitgebreid verhaaltje, want ik moet  nog een paper afronden voordat ik naar Florida vertrek! En dat is morgen...........

Morgenochtend vroeg pak ik de bus naar Chicago en van daaruit neem ik het vliegtuig naar Gainesville met een overstap in Atlanta. Het is in Florida nu 27 graden en het blijft zo de rest van de week, wooooohooo ! Ik ga zo mijn bikini en al mij nieuwe zomerkleding in mijn koffer stoppen! Best bizar want hier is het nog steeds koud, rond de 3 graden. En vorige week sneeuwde het nog. Maar gelukkig  zijn we de 0 graden celcius gepasseerd en schijnt de zon. Hopelijk als ik zondag terug kom, is het hier nog wat warmer geworden. Gelukkig kan ik inmiddels wel weer mijn normale kleding aan. Heerlijk om weer op hakken te lopen en niet in mijn gigantische grote snowboots. Dinsdag ging ik even een hapje eten in de stad en nu dat de sneeuw gesmolten is, ziet Madison er totaal anders uit. Madison heeft gewoon gras en een trap naar the Capitol. Een wereld gaat voor me open !

De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met school...wat een verrassing! Ik heb papers ingeleverd en presentaties gehouden, maar tot dusver gaat alles goed. Verder ben naar Milwaukee geweest. Dit is de grootste stad van Wisconsin en het is daar nog toegestaan om binnen te roken..dat was dus een ervaring op zich. Ook ben ik naar een outlet mall geweest, wat een heerlijkheid is het daar! Laat ik het zo zeggen: mijn walk in closet is weer goed aangevuld. Daarnaast begin ik nu ook steeds meer met Amerikanen om te gaan. Ik ben laatst wezen lunchen met een meisje uit mijn klas en wezen stappen met een aantal mensen uit mijn tennis team.

In april ga ik voor een weekend met mijn huisgenootje en een aantal andere mensen naar Chicago toe. En waarschijnlijk ga ik na mijn finals het zuiden van Amerika bezoeken. Maar nu eerst Florida! Als ik terug kom zal ik foto's van mijn camera op mijn blog zetten. Hieronder een aantal foto's van andere mensen hiero.

Tot snel!!!

Hugs and kisses

 De foto stond in de krant naar aanleiding van Clinton's bezoek aan Madison. Links bovenin sta ik naast een jongen met een Hillary bord. Je ziet de zijkant van mijn gezicht.

Terug van shopping trip. Het was zo koud, -20 en de bus was 45 minuten te laat, maar we moesten even op de foto met al onze aankopen!

Tijdens uitgaan met een team genootje!

Met Monica tijdens het stappen!

Monica, Peter en moi tijdens uitgaan!

In Milwaukee met Mona!

Milwaukee!

Mona, Susan en ik in Milwaukee!

Eindelijk roken zonder dat mijn hand er vanaf vriest!

Lunchen in Milwaukee!

Update!

22:23, 21/2/2008 .. 16 comments .. Link

Hi everyone!

Het is alweer een poosje geleden dat ik een verhaaltje en foto's op mijn site heb geplaatst, dus nu weer tijd voor een update!

Ik heb inmiddels mijn draai gevonden in het nog altijd steenkoude Madison. School is in volle gang, maar ik heb tussen de bedrijven door ook nog tijd om de locale bars onveilig te maken ! Maandag tot en met donderdag ben ik keihard aan het studeren, maar daarna ga ik weekend vieren! Ik tennis nu elke donderdagavond met alleen maar Amerikanen, dus hopelijk komen daar een paar leuke contacten uitvoort. Verder ga ik op vrijdags vaak stappen en als ik de volgende dag niet te gaar ben, pak ik de zaterdag ook nog mee. Ook tennis ik elke zondag. Met een aantal international students heb ik een team gevormd en spelen we elke week tegen andere teams. Ontzettend leuk om zo met deze sport bezig te zijn en daarnaast ook goed om alle hamburgers eraf te werken. Holy mother, als ik niet oppas kom ik echt tonnetje rond thuis. Doordeweeks ga ik vaak even met een aantal mensen een hapje eten in de stad en op zaterdag ga ik regelmatig even lunchen met Monica. En ik kan je verzekeren het eten is hier niet gezond. Zelfs als je denkt dat je gezond eet weten de Amerikanen het nog dusdanig ongezond te maken door een vette saus over je groeten of sla te gooien.

Verder begint het weer me hier echt de strot uit te komen. Om de zoveel dagen hebben we een sneeuwstorm, vervolgens vriest het en zijn de wegen omgetoverd in ijsbanen. Dit betekent de nodige slip en valpartijen. Ik denk dat Madison een zeer komisch boven aanzicht heeft. Aangezien ik op dit moment ook tot een inwoner van Madison behoor, kan ik er niet echt om lachen. Ik ben gelukkig nog niet gevallen, maar het heeft er een paar keer wel omgehangen. Ik loop/schuif echt als een complete malloot over straat en ben volledig gefocusd op de weg. Dus als mensen aan mij vragen hoe het hier zit met de leuke mannen: geen idee !!!!

Natuurlijk heb ik ook een aantal spectaculaire dingen meegemaakt. Ik heb Barack Obama en Bill Clinton gezien. Beide heren kwamen een speech houden in Madison en daar moest ik natuurlijk bij zijn. Bij Barack had ik geregeld dat ik toegang had tot de perstribune. Ik stond gewoon tussen de cameraploegen van CNN en NBC, etc! Geweldige ervaring. Een paar dagen later kwam Bill. Samen met Monica hadden we goede plaatsen geregeld (er zijn een aantal foto's van Bill met mij op de achtergrond in een krant geplaatst, woohoo) en na zijn speech zijn Monica en ik naar voren gesprint om hem een hand te geven. Toen we die gelegenheid kregen, schreeuwden Monica en ik keihard: Holland loves you!!!! Hoe belachelijk is dat , maar ik stond echt helemaal te shaken! Vervolgens begon Bill tegen me te praten over Hillary en dat hij hoopte dat hij met zijn speech wat voor haar kon beteken. Voor de rest weet ik niet meer precies wat hij zei, want ik kon hem alleen maar aangapen. Maar goed, toch geweldig om op deze manier de oud president van the States te hebben gezien!

Ook ben ik met Eline en Monica weer naar een Ice Hockey wedstrijd geweest. Ik ben echt helemaal fan van deze sport. Die lui maken elkaar echt af op het veld, helemaal geweldig dus! En het publiek bij deze wedstrijden is ook helemaal leuk. Tussen de wedstrijd door doen we allemaal dansjes en zingen we verschillende liedjes! Super lachen dus!

Ow en nog leuker nieuws: Ik ga tijdens spring break naar Florida toe ! Ik ga Josephine een weekje opzoeken in Gainesville. Ze heeft een zwembad bij haar appartementencomplex en Jo heeft een auto gekocht, dus we gaan lekker rondcrossen door Florida. Ik kan echt niet wachten om de zon op te gaan zoeken!

Nou dat was het denk ik wel. Hieronder vind je een aantal foto's van mijn activiteiten hier!

Tot snel!

Hugs and Kisses!

 Appartementen complex

 Campus

 

State Street, zitten alle bars!

Studeren in Starbucks!

Ice Hockey game!

Monica en ik tijdens Ice Hockey game!

 Eline en ik tijdens Ice Hockey game!

 Ice Hockey game!

 Dus jaaaaaa!

 Super bowl kijken!

Super bowl!

Duiters tijdens super bowl!

Obama!

Obama!

Uitgaan!

Uitgaan Monica en Me!

 Foto's enzo!

16:56, 6/2/2008 .. 4 comments .. Link
Hoi!

Ik heb hier nog een aantal foto's van het uitgaan en huisfeestjes!Pizza eten na het stappen bij Ian's!

karaoke!!!

Ik heb de afgelopen week een super leuke week gehad. Ik ben wezen tennissen, een paar feestjes bezocht,  geshopt, naar een super bowl feestje geweest en een ice hockey wedstrijd bijgewoond! Ik heb nog steeds problemen met mijn laptop, dus ik kan mijn eigen foto's hier nog niet plaatsen. Ik hoop dat dit weekend te kunnen doen, dus dan meer!!!

Hugs and kisses!

foto's van mijn appartement en trip naar de bios!

01:58, 29/1/2008 .. 3 comments .. Link
Hoi!

Hier nog een paar foto's: dit keer van mijn appartement en een trip naar de bioscoop. Monica en ik zijn afgelopen zondag naar de film gegaan, maar we werden echt in de middle of nowhere gedropt. We moesten echt een half uur lopen om uiteindelijk bij de bioscoop te komen. Het heeft wel een paar mooie foto's opgeleverd ! Ow, we zijn naar 27 dresses geweest. Een heerlijke chickflick film!  Een aanrader voor de ladies onder ons! 

Hugs and Kisses
Uitzicht vanuit mijn kamer


Monica en ik onderweg naar de bios!

House party!

18:17, 27/1/2008 .. 7 comments .. Link
Hierboven zijn een aantal foto's die ik van iemands facebook heb afgeplukt! Afgelopen vrijdag hadden we een houseparty bij een Amerikaan! Het was erg gezellig ! Ik ga deze week proberen met mijn camera wat foto's op de site te plaatsen.

Verder heb ik afgelopen week mijn eerste lessen gehad! En het is echt niet normaal meer hoeveel huiswerk ik elke week heb. Het komt erop neer dat ik voor elk vak een boek per week moet lezen ! Fucking niet normaal meer.  Maar afgezien van de werkdruk, zijn de vakken volgens mij wel erg leuk. Ik ga drie vakken over African-Americans volgen.

Ook heb ik deze week meegedaan aan de tennis try outs en ik ga nu spelen bij het rec team. We trainen elke dinsdagavond en gaan uiteindelijk wedstrijden spelen tegen andere universiteiten. Super lachen dus! Verder ga ik ook met een aantal international students wedstrijden spelen. Dit doen we vanaf 10 februari elke zondagmiddag! Qua sporten gaat het hier wel goed zitten. En qua stappen ook..my lord! Afgelopen donderdag en vrijdag uitgeweest en zaterdag hadden ze weer een huisfeestje ergens, maar ik was te dood! Huisfeestjes zijn hier trouwens een stuk leuker dan in een kroeg hangen. Iedereen neemt zijn eigen drank mee, die muziek hard aan en feesten maar!

Vandaag ga ik maar weer eens studeren en later vandaag waarschijnlijk naar de film!

Hoe gaat het verder met jullie in Nederland? En Anneke, Guido , Il en Il al flink aan de diaree in Egypte? En leoni heb je het naar je zin in je nieuwe onderkomen? En maaike laat even weten als je toegelaten bent voor een buitenland studie, echt super leuk joh!

Tot snel weer!

Hugs and kisses

Madison shopping town!

04:26, 22/1/2008 .. 7 comments .. Link
Hello!

Het weer is crazy hier! Er ligt een onwijs pak sneeuw in Madison en afgelopen weekend was het hier -20 graden celcius. Gekkigheid dus! Toch viel het me allemaal erg mee. Voordat ik deze kant op kwam had ik allemaal senario's in mijn hoofd, vooral eentje waarin ik dood zou vriezen spookte regelmatig door mijn hoofd. Maar afgezien van bevroren snot in mijn neus, is het redelijk te doen hier. Gewoon weinig naar buiten gaan en tien lagen kleding aan doen, is the best way to survive. Ow, en ik blijf natuurlijk niet binnen in mijn appartement zitten...god bless the mall! Ik heb de afgelopen twee dagen daar doorgebracht en het was geweldig. Ik heb nieuwe UGG's gekocht, een bezoekje gebracht aan abercombie & fitch, american eagle ect. Dus ik ben inmiddels al weer redelijk blut. Maar ik heb ook nog iets nuttigs gekocht; een tennis racket!  Ik ga namelijk morgen meedoen aan de tennis try outs op de universiteit. Dat gaat lachen worden want waarschijnlijk zijn die mensen vet goed! Ik heb net leren serveren en als ik de bal terug sla met mijn back hand, kun je dat vergeleken met honkballen..it's very hard to tell the difference! Maar goed, het is denk ik wel een leuke manier om mensen te leren kennen, what an impression I will make !

Verder heb ik morgen mijn eerste schooldag...spannend! Ik ben echt zo benieuwd hoe de lessen hier zullen zijn! Gelukkig begin ik met zeer gunstige tijden. Ik heb morgen les van 11.00-12.15 uur! Daarna heb ik mijn buddy interview. Ik heb me opgegeven om een American buddy te krijgen. Die persoon laat je Madison zien (hopelijk de juiste kroegen) en maakt je wegwijs met allerlei dingen hier. Maar het is vooral leuk om via je buddy weer andere mensen te leren kennen.

Gisteren heb ik trouwens mijn eerste American Footbal match gezien hier. Met een aantal international students zijn we bij een paar Amerikanen thuis de wedstrijd gaan kijken. Het was de kwalificatie wedstrijd voor the Super Bowl. Het was erg spannend want Green Bay Packers moest spelen en dat is een team uit Wisconsin. Ze hebben helaas in de extra tijd verloren van the New York Giants. Afgezien daarvan was het erg gezellig!

Ow en ik heb een tv in mijn kamer. Ik kan maar zeven zenders ontvangen, maar toch heel fijn om lekker American Idols te kijken! Ik ga maar eens douchen en mijn bedje op zoeken..morgen een spannende dag!

Tot snel.

Hugs and kisses

First two days in Madison

07:02, 18/1/2008 .. 3 comments .. Link
Hi everybody!

We hebben inmiddels internet in het appartement, alleen mijn laptop werkt nog steeds niet. Waarschijnlijk is het een software probleem. Gelukkig is mijn huisgenootje zo aardig dat ik haar computer mag lenen.

Een kort overzichtje van mijn belevingen dusver:
Dinsdagavond ben ik aangekomen in Madison na een lange vlucht en busrit. Aangezien ik absoluut geen kaart kan lezen, was ik uiteraard ontzettend verdwaald en blijkbaar was dat ook duidelijk aan mijn lichaamstaal te zien. Een vrouwtje stopte resoluut haar auto en vroeg of ze me kon helpen. Uiteindelijk heeft ze mijn koffers in haar auto gestopt en me bij mijn appartement afgezet, echt super lief.

Eenmaal in het appartement kwam ik erachter dat er geen tv en internet was. Terug naar de prehistorie dacht ik. En tot overmaat van ramp deed mijn laptop het vervolgens ook nog eens niet. Ik kon wel janken (well actually I did). Gelukkig kwam mijn huisgenootje 15 minuten later binnen en had ik wat gezelschap. Mona komt uit Wenen en gaat hier ook voor een semester studeren. In het appartement zijn drie kamers, een keuken en een badkamer. De andere kamer is nog niet bezet, dus even afwachten of ik nog een huisgenoot krijg. Wat wel erg leuk is, is dat ik een walk-in closet heb, alleen er hangt nog niet zoveel in.

Na de ramp van de eerste avond ben ik maar mijn bedje ingekropen. De volgende dag ben ik met Mona naar State Street gegaan om daar de winkeltjes te verkennen. We waren eigenlijk op zoek naar een cell phone, maar die konden we nergens vinden. Mona heeft een American 'buddy' (iemand die je wegwijst maakt in Madison) en die heeft ons later op de dag naar een mall gereden net iets buiten Madison. Daar hebben we meer geluk gehad. Aan het eind van de avond zijn we met haar buddy en zijn vrienden een hapje gaan eten bij Olive Garden.

Vandaag heb ik mijn orientation dag gehad. Het stikt hier van de Franse uitwisselingsstudenten, niet normaal meer. Verder zijn er ook een aantal Nederlanders, wat natuurlijk altijd gezellig is. Na de orientation zijn we 's avonds gaan bowlen en pizza gaan eten. En ik kom nu net terug uit een kroegje vlakbij mijn appartement.

Morgen hebben we een receptie ergens en gaan we daarna vast wel weer de kroeg in. Madison stikt namelijk van de kroegen, dus dat wordt gezellig!

Ik ga nu pitten en ik probeer snel weer iets online te posten. Ik weet niet hoe ik dat met foto's ga doen, maar dat komt vast goed!

Ps: weather update. Vandaag was het erg koud en sneeuwde het. Dit weekend wordt het de koudste weekend in madison tot dusver, -20 graden. Ben benieuwd!

Hugs and kisses!Aangekomen!

21:40, 16/1/2008 .. 0 comments .. Link

Hello!

Dit wordt een heel kort berichtje, want ik kan maar even achter het internet  en mijn laptop is kapot !

Na een hele lange reis was ik gisteren uiteindelijk om 18.00 uur locale tijd aangekomen in mijn appartement. Ik deel het op dit moment met een meisje uit Wenen. Vandaag zijn we het stadje even gaan verkennen en hebben we boodschappen gedaan. Straks gaan we met haar 'buddy' naar een mall toe want we willen allebei een cellphone.

Morgen begint de orientatiedag, dus hopelijk ga ik dan meer mensen ontmoeten. Ik hoop dan ook gebruik te kunnen maken van de computers op de uni, zodat ik een wat langer en leuker verhaaltje kan posten. Maar voor nu moeten jullie het hier even mee doen!

PS: kou valt mee. Van het weekend wordt het wel steenkoud. Nu is het ongeveer -2 met een zonnetje!

Hugs and kisses.My weblog

10:57, 26/12/2007 .. 10 comments .. Link

Hey !

Dit wordt de plek waar ik straks al mijn verhalen ga posten tijdens mijn verblijf in Wisconsin-Madison. Ik kan niet wachten om te vertrekken naar deze zeer koude bestemming (op dit moment is het daar noodweer, met sneeuwstormen en alles erop en eraan). Hopelijk landt mijn vliegtuig netjes op 15 januari op Chicago airport en rijdt mijn bus ook gewoon richting Madison. Maak me nergens zorgen over ! Ik ben de afgelopen weken al druk bezig geweest met de voorbereidingen: snow boots, termo sokken, ski-jas, muts, sjaal en ski-broek. Je herkent me niet meer terug (en dit niet in de positieve zin!)

Anyways, ik hoop dat jullie mijn weblog met plezier zullen lezen! (en doe dit vooral om mij te pleasen. Ik wil niet bij thuiskomst vragen krijgen als; hoe was het? Wat heb je gedaan? enz.)

By the way, ik vind het heel leuk als jullie berichtjes achterlaten op deze site  !

Tot in Wisconsin!

Hugs and kisses!

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Last week in Madison! The South, here I come!!!!
Spring break, minneapolis en madison!
Morgen naar Florida!
Update!
Foto's enzo!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer