Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Naomi @ Nexus

I want to ride my bicycle!

4:47 PM, 25/3/2012 .. 0 comments .. Link

Deze keer een update vanuit een heerlijk zonnig Engeland, ik begreep dat het weer in Nederland ook zo heerlijk is, echt genieten!

De tijd vliegt hier, volgende week is alweer de laatste week van de tweede term. Bizar, nog 1 term en dan is het jaar alweer voorbij. Time flies when your having fun, nou das dus zeker waar. We zijn de laatste tijd ontzettend aan het trainen voor een gigantische fietstocht, in mei gaan we met de hele school van Coventry naar Amsterdam én terug fietsen om geld op te halen voor mijn school. We gaan 771 km fietsen, een km voor elke student die tot nu toe bij Nexus is afgestudeerd. Een ontzettende uitdaging dus, met ook de nodige hilariteit, want je moet hier dus een helm op tijdens het fietsen, iets waar in in Nederland niet eens over na zou denken, maarja in NL zijn dan ook geen heuvels waar je met een behoorlijke snelheid af kan komen (de heuvel op gaat aanzienlijk langzamer trouwens :S). Komende week gaan we flink trainen, maandag 60 mile (96 km), dinsdag 6 uur, woensdag 7 uur, donderdag en vrijdag beide 3 uur fietsen. Behoorlijk pittig dus, maar met dit weer en het mooie landschap hier is t hopelijk enigzins te doen. Als jullie me willen sponsoren, dat kan! Voor elke £10 die gedoneerd wordt, help je me 10 km dichter bij het doel van 771 km. Doneren kan via mijn justgiving site www.justgiving.com/naomivink

Na die week heb ik vakantie, ik zal 5 daagjes in Nederland verblijven. De rest zal ik misschien wel nodig hebben om bij te komen van deze komende week :S.. Ik heb nog geen concrete plannen, maar dat komt vanzelf goed.

Vorige keer schreef ik dat ik nog niet weet hoe volgend jaar eruit gaat zien, ik ben nogsteeds hard aan het nadenken en opties aan het overwegen. Zodra ik wat meer duidelijkheid heb zal ik dat zeker melden.

Het blijft bijzonder om te zien hoeveel ik leer, zowel qua geluid als persoonlijk. Afgelopen week heb ik toetsen gehad, deze keer alleen theorie. M'n electrititeits toets (ja ook dat hoort erbij) heb ik gehaald met maar 1 fout van de 35 meerkeuzevragen, daar ben ik best trots op eerlijk gezegd. Voor m'n andere toets moest ik een aantal onderwerpen opnieuw doen, maar die heb ik in de herkansing ook gehaald!

Met alle fietstochten is m'n tijd om deze blog bij te houden een beetje verminderd, maar ik ga proberen wat regelmatiger berichtjes te plaatsen om jullie op de hoogte te houden!update!!

5:42 PM, 1/2/2012 .. 0 comments .. Link

Het is alweer een tijd geleden geweest dat ik mn laatste berichtje geplaatst heb. Dus ik zal even kort een overview geven wat er de laatste tijd gebeurd is. Na de kerstconcerten heb ik tijd met m'n ouders en broers doorgebracht in de buurt van Oxford, daarna ben ik zo'n 2,5 week in Nederland geweest. Best wel raar om weer terug te zijn, vooral om weer bij pa en ma in huis te verblijven.

De eerste week in Engeland waren er toetsten, gelukkig haalde ik deze direct, dus verder een vrij rustige week. De tweede week was er intreat, een soort retraite, het 'normale' rooster wordt dan aan de kant geschoven en er is veel tijd om God te zoeken, maar ook om vriendschappen te bouwen en spelletjes te doen enzo.. Erg gave tijd gehad.

Nu is alles weer volgens het gewone rooster bezig, met de sound class zijn we met electriciteit bezig. Back to school met batterijtjes en lampjes enzo.. En ik leer solderen én we zijn nu aan het leren over licht, met allerlei op afstand bestuurbare lichten met effecten. veel nieuwe dingen, leuk, maar soms ook wel een beetje out of my comfort zone.. Maar das niet altijd verkeerd, al kost het soms wel een hoop energie.

Over 2 weken is het alweer halfterm (krijg bijna het gevoel dat het vaker vakantie is dan dat we daadwerkelijk les hebben).. dat betekent dus ook dat we dan halverwege het schooljaar zitten en dan komen de onvermijdelijke vragen over wat ik volgend jaar ga doen.. Daar kan ik nu heel kort over zijn, want ik heb nog geen idee. Ik heb volledig vertrouwen in God dat Hij me dit gaat laten zien en dat het een verrassende wending zal krijgen. Ik ben benieuwd :D..X-mas concerts

4:20 PM, 8/12/2011 .. 1 comments .. Link

hier een hele korte update.. we hebben inmiddels 2 dress rehearsels gehad, waarvan 1 met publiek, kinderen van een basisschool, ontzettend schattig. ze ware zo enthousiast over alles, echt heerlijk.. en gisteren avond de eerste 'echte' show.. helemaal leuk, super om te zien hoe alles samenkomt, alle voorbereidingen en dan HET moment daar.. prachtig..

vanochtend zijn mn ouders en broers vertrokken uit Nederland, ben heel de week al een beetje van slag, maar vanochtend was ik echt zenuwachtig!! Wel bijzonder om mee te maken.. maar zo hebben we dus de tweede show en daarna ga ik ze zien!! YEAH!! wat heerlijk gaat dat zijn.. goed om ze lekker dichtbij te hebben.. en na de laatste show op zaterdag hebben we nog 3 dagen met elkaar in Cov, en daarna heerlijk in een huisje bij Oxford.. en dan terug voor de kerstdagen.. Life's good!!X-mas time!!

5:25 PM, 30/11/2011 .. 3 comments .. Link

Vandaag even een korte update, alle voorbereidingen zijn nogsteeds is volle gang, het gaat echt ontzettend gaaf worden.. jammer dat t zo'n end weg is (al is dat ook relatief natuurlijk), maar je zou dr eigenlijk bij moeten zijn.. kaarten zijn verkrijgbaar op www.wegottickets.com zoeken op Nexus christmas concerts..

Mn ouders en broers komen volgende week donderdag hierheen, we zullen wat tijd doorbrengen in Cov en daarna gaan we een weekje naar een cottage in de buurt van Oxford.. Fun times!! Met kerst ben ik in Nederland en rond 6 januari vlieg ik terug naar huis. Want thuis voel ik me hier zeker!

Nu nog ff anderhalve week flink doorwerken en dan heerlijk een maand vrij! Ik zie er naar uit om familie/vrienden weer te zien en om weer ff in NL te zijn..

groetjes!!Tnx!!

3:29 PM, 20/11/2011 .. 2 comments .. Link

Heey!!

hier weer een update!! De kerstconcerten komen steeds dichter bij, de voorbereidingen gaan gestaag door, niemand schijnt zich al te druk te maken, dus doe ik dat ook maar niet.. het hele decor gaat nu steeds meer vorm krijgen, t wordt echt ontzettend mooi!! Qua geluid is er ook al een hoop gebeurt, we hebben het rek met versterkers verplaatst, zodat we een apart mengpaneel voor de monitors op het podium kunnen gaan gebruiken.. Er moest een hoop kabels verplaatst én gesoldeerd worden om dit allemaal voor elkaar te krijgen, maar dat is allemaal gelukt.. Betekent natuurlijk wel weer een taak erbij, maar zo blijven we uitdagingen zoeken :D..

Verder ben ik de hele week al zo ontzettend dankbaar dat ik hier gewoon kan zijn.. t is ongelofelijk om kans te krijgen je tweede studententijd door te kunnen maken. Ik ontmoet zoveel gave mensen hier, ik ben God echt onwijs dankbaar voor iedereen om me heen, niet alleen hier in Engeland, maar ook mn hele support in Nederland.. bijzonder om dat te mogen ervaren!!

Gisteren hebben we de verjaardag van mn buur 'Nexican' gevierd.. omdat ze Duits is hebben we haar meegenomen naar de Frankfurter Weinachtsmarkt in Birmingham.. Jeetje wat een topdag!! echt heerlijk.. bratwurst gegeten, glühwein gedronken, lekker rondgelopen en zelfs in de zweefmolen geweest..(ja je leeft maar 1 keer :D)  echt fantastisch!!

Net naar de kerk geweest en daarna student lunch, echt de puddings hier zijn geweldig!! Die Engelsen kunnen beste taarten bakken..

Over 3 weken komen mn ouders en broers over, we hebben een cottage gehuurd in de buurt van Oxford, zie er echt naar uit om tijd met elkaar door te brengen.. Daarna 2 weken in Nederland, lijkt me wel weer raar om terug te zijn.. we gaan t allemaal zien, eerst maar alle verdere voorbereidingen voor X-mas!!

goede week allemaal!!Back again!!

10:40 AM, 12/11/2011 .. 0 comments .. Link

Heyy!

Na een korte radiostilte (sorry Inge :D) hier weer een update..

Tijdens halfterm (wat nu alweer ontzettend lang geleden lijkt) heb ik heerlijk met vrienden opgetrokken, ik ben naar Birmingham geweest, lekker uitgerust en wat dingen op een rijtje gezet, een goede tijd om ff bij te komen van de eerste weken.

Na halfterm merkte ik wel dat het hele gevoel van op school zijn alweer normaal geworden is, ik weet een beetje wat ik kan verwachten qua opbouw van lessen, de hele structuur is al zo gewoon geworden; wat wel een goed teken is natuurlijk. We zijn nogsteeds volop in voorbereiding voor de kerst concerten, ik kan eigenlijk niet wachten, ook al wordt het voor het geluidsteam een hele klus, want elk nummer wordt door een andere band gespeeld, dat betekent dus dat wij veel dingen moeten ombouwen/aanpassen tijdens de concerten. Maar wel een prima mogelijkheid om alles wat ik tot nu toe geleerd heb in praktijk te brengen. Ik blijf me verbazen over de nieuwe dingen die ik op geluidsgebied leer. Ik wist vooral wel dat ik; als ik een jaar later terug zou kijken op mijn kennis en skills op geluidsgebied, dat ik zo ontzettend veel bijgeleerd zou hebben, maar dat kan ik eigenlijk nu al zeggen.. En ik heb nog 8 maanden!! heerlijk.

Verder merk ik dat ik als persoon ook groei, vooral in mn karakter en  persoonlijkheid.. T duurt ff voor dat naar buiten komt, maar ik voel me echt anders. Kan niet echt goed uitleggen hoe en wat, maar dat komt vanzelf. Vorige keer schreef ik geloof ik dat ik stappen maakte om volwassen te worden, nou dat dus :D.. Maar het is fijn om dat te merken.

Engeland is echt een heerlijk land om te wonen, gisteren heb ik met mn huisgenoten snatch gezien, t mooiste uit de film is eigenlijk wel dat zo'n crimineel ontzettend impressive probeert te zijn en dan daarna om een cuppa tea vraagt!! wat een mooie cultuur!! Het studentenleven (lees eten) is ook tof.. ik heb al zoveel garlicbread gegeten deze weken dat ik dit maar t jaar van stokbrood en kruidenboter heb genoemd!! Lang leven goedkoop eten (ik wil trouwens niet weten wat ik precies eet, want 20 diepgevroren worstjes voor 1 pond, dat kan weinig met vlees te maken hebben)..

nou dit was m weer ff, als jullie vragen/opmerkingen etc hebben, laat een berichtje achter!! (ook als t weer te lang duurt voor de volgende update :D) fijne week allemaal!!Summer in the city!

12:26 PM, 17/10/2011 .. 2 comments .. Link

Heey allemaal!!

ik heb gisteren gebbqt, we hebben zelfs buiten gegeten, echt ongelofelijk, t is half oktober :D.. Na de kerkdienst is er meestal een student lunch bij iemand van de kerk thuis, nu hadden we dus een bbq, echt geweldig. Mn kerk is echt heerlijk, kleine groep, ontzettend leuke mensen, heerlijk open allemaal, God krijgt er echt de ruimte, ben erg blij om hier deel van uit te mogen maken komend jaar.

Afgelopen week was voor mij een mooie reflectie op mn ontwikkelingen de laatste 3 jaar. Door meerdere situaties heen merkte ik dat ik meer naar mn gevoel luister, me beter kan uiten, maar vooral ook dat ik me minder laat leiden door emoties. Stap voorwaarts naar volwassenheid!

Deze week is het assessmentweek, vanochtend heb ik m'n eerste assessment gehad, ik kreeg vragen over de theorielessen die we tot nu toe gehad hebben, daarna moest ik een mix maken gebaseerd op frequenty space mixing. Elk instrument krijgt op die manier eigen ruimte in de mix, waardoor alles goed te horen is, maar de mix wel open blijft. Echt supergaaf om dit te leren, nu nog veel oefenen. Maar t ging goed, dus ik heb m'n eerste assessment succelvol afgesloten!

Deze week is verder vrij rustig, morgenochtend eerst ontbijt met mn discovery group, 's middags LPW. Dus weer een kans om te mixen, exciting! Verder vrijdag bijeenkomst en film kijken!! En volgende week half term, dus heerlijk een weekje vrij! Alles wat ik geleerd heb is lekker op een rijtje zetten, prima te doen!

nou dat was m weer! GroetjesWeek 3

7:59 PM, 9/10/2011 .. 0 comments .. Link

De derde week alweer voorbij, time does fly when you're having fun!

Deze week heb ik mn eerste LPW (Life Performance Workshop) gehad, een band performt een liedje 3x, als geluidsteam heb je een rol (mixing, stage of babysitting, ja zo heet t echt). Ik was deze keer verantwoordelijk voor stage, ik moest zorgen dat alle microfoons ingeplugd waren en bij de bandwissel dat alles soepel verliep. Ook communicatie tussen band en sound loopt deels via de stage tech. Heerlijk om na veel theorie is lekker praktisch aan de gang te kunnen. M'n tutor was tevreden met mn optreden, wel dingen om aan te werken, dus das mooi. As dinsdag mag ik weer, dan mixing achter de desk of babysitting. Als babysitter moet je bijspringen waar nodig en houd je dus een beetje t overzicht over alles.

Verder was er afgelopen maandag een meeting voor de churchplacements. Ik ben in Vinyard geplaatst, vandaag voor t eerst bij de dienst geweest, leuke gemeente, wat kleiner als ik in NL gewend ben, echt lieve mensen. Gelijk uitgenodigd voor een student lunch, was erg gezellig!! Ook wel ff lekker om wat andere mensen te leren kennen buiten Nexus.

Een deel van de staf en derdejaars van Nexus waren dit weekend in m'n kerk in Maassluis voor een worship avond voor de opening van t gebouw. Jammer dat ik er niet bij was, maar voor mij wel een mooie gelegenheid om andijvie (dat hebben ze hier schijnbaar niet), stroopwafels :D en oude kleren voor decoration voor t kerstconcert mee te laten nemen naar Engeland.. Dat wordt dus stamppot andijvie deze week :D..

Kerst voelt dit jaar wel anders denk ik, mn huisgenoten zingen al 2 weken kerstliedjes en as woensdag gaan we beginnen met het opbouwen van een mega gaaf decor voor t kerstconcert. In NL liggen de kruidnoten eind augustus al in de winkel, maar hier start kerst dus ook al zeer vroeg!

Dit was m weer voor deze week, cu next week!Zomer in oktober

2:41 PM, 2/10/2011 .. 0 comments .. Link

hallo allemaal!!

hier weer een nieuwe update.. het is hier ongelofelijk lekker warm (net als in Nederland begreep ik).. echt genieten.. Dit weekend vooral lekker in de tuin gezeten en mn bijbelwerk gedaan ( we moeten elke week een aantal hoofdstukken lezen, deze week gen 18 tot 36 en ps 5-10.. Hier moeten we vragen over beantwoorden en een aantal teksten die je aanspreken behandelen.. nu t weer zo lekker is is dat dus lekker in de tuin.. zaterdag eerst hardgelopen met mn huisgenoten (en de buren, ook Nexus studenten), daarna gepocheerd ei op toast met koffie in de tuin.. echt een geluksmomentje.. verder een beetje boodschapjes gedaan.. en bijgekomen van Emars verjaardag in the Mansion, dat heet dus niet voor nix zo, want t huis is echt gigantisch. super leuk om iedereen beter te leren kennen..

afgelopen week weer veel theorie gehad (over microfoons, versterkers, luidspreker enzo).. vorige week waren ook de eerste LPW's (life performance workshops) per keer spelen 2 bands een nummer en krijgen feedback van de tutors. Als soundies zijn we in twee teams ingedeeld, per team ben je verantwoordelijk voor t geluid, een mixt het geluid, de ander zorgt dat alles op het podium goed verloopt (wisseling van bands enzo) en de derde springt bij waar nodig.. ik mag dinsdag voor het eerst.. ben echt benieuwd, lekker om in de praktijik bezig te gaan en de mogelijkheid te krijgen om verder te groeien..

verder hebben we bij mn tutor en zn vrouw gegeten met de sound department. Hij heeft een dochtertje van 3.5 maand, prachtig kindje! wat ik erg gaaf vind is dat de tutors niet alleen kennis en vaardigheden over willen brengen, maar echt hun leven open stellen voor je. Super bijzonder..

volgende week dus mn eerste LPW, maandag wordt bekend gemaakt in welke lokale kerk we geplaatst worden. We worden met enkele studenten in een kerk geplaatst om ook deel uit te maken van de lokale kerken. Tot december mogen we geen deel uit maken van de band in de kerk, juist om echt als persoon te kunnen groeien en niet alleen als muzikant. ben echt benieuwd waar ik mn plekje mag gaan vinden.

goede week allemaal en tot de volgende keer maar weer!Week 1 @ Nexus

4:02 PM, 23/9/2011 .. 0 comments .. Link

zo, mn eerste weekje zit er alweer op.. jeetje dat gaat snel.. in maart had ik me opgegeven, in mei naar de open dag geweest en nu is t ineens alweer een week aan de gang.. woow!!

deze week was vooral introductie, leren kennen van nieuwe mensen, intro's van de vakken etc.. we hebben oa een toren moeten bouwen van marshmallows, spagetti en lasagne.. dat werkt dus niet :D..

het is echt heerlijk hier, ik voelde me vrijwel direct thuis, mn huisgenoten zijn echt super (Duitse, Nederlandse en een Walese (dit ziet er erg raar uit, iemand uit Wales bedoel ik).. t is echt bijzonder hoe iedereen zich zo thuisvoelt en met elkaar omgaat.. super..

in mijn department (sound dus) zijn we met 5 eerstejaars (waaronder nog 1 meisje) 1 tweedejaars en 2 derdejaars.. leuke groep mensen.. Deze week veel basis theorie gehad, wat is geluid, hoe werkt je oor/luidspreker/mic etc.. erg interessant allemaal..

volgende week begint t gewone rooster, ben onwijs benieuwd hoe dat gaat zijn. we hebben echt al gave dingen geleerd.. t is trouwens erg leuk om na 2.5 jaar werken weer in de schoolbanken te zitten.. en ja daar hoort ook huiswerk bij.. maar tot nu toe is t allemaal supergaaf, dus kom maar op :D..

het weer is hier trouwens echt wonderbaarlijk goed :S.. heb nog weinig regen gezien. de zon heeft al een paar keer zn gezichtje voorzichtig laten zien, dus ik ben allang blij. Daarnaast was ik in het begin erg benieuwd hoe t Engels praten zou gaan, maar dat gaat eigenlijk prima. (soms levert het wel bijzondere situaties op, maarja dan lachen we gewoon heel hard.) de Nederlanders hier (ongeveer 8 in t eerste jaar) vinden mn dunglish for dummies boekje wat ik gekregen heb van mn collega's hilarisch.. de mooiste uitspraak is toch wel "do you want a choclate rape?". mn huisgenootje heeft soms nog weleens moeite om de juiste zin te vormen als ze wil zeggen dat ze denkt te laat te gaan komen "I get late" is niet de beste keuze omdat late klinkt als laid, en dan zeg je compleet iets anders.. dus we lachen ons soms rot hahah..

gisteren zijn we met een groep studenten naar een gig geweest in Coventry waar 3 folk bandjes speelden. super leuk, klein podiumcafe, erg relaxte muziek, top!!

nou dit was t ff voor nu, ik kan niet beloven wanneer ik mn volgende stukje zal plaatsen, maar dat zie je vanzelf wel verschijnen.

hugs!!M'n allereerste blog

9:01 PM, 15/9/2011 .. 1 comments .. Link

Om jullie op de hoogte te kunnen houden van mijn belevenissen in Coventry moest ik er toch maar aan geloven en een blog aanmaken. Het is nu donderdagavond, morgennacht zal ik rond 2.00 uur vertrekken richting Engeland. Dan zal ik veel nieuwe dingen gaan leren en vrienden gaan maken. Best grappig dat ik nu nog geen idee heb waar het heen zal gaan. Ik zal hier regelmatig een update geven van mijn Engelse leven.

Let the games begin!!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

I want to ride my bicycle!
update!!
X-mas concerts
X-mas time!!
Tnx!!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer