Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Mijn narcist en ik

Narcisme en heroine

14:06, 23/10/2014 .. 0 comments .. Link

Een narcist is net als een heroineverslaafde; beiden hebben hun dageljjkse shotje nodig. Er is wel een verschil; een heroineverslaafde richt shade aan bij zichzelf door shotjes heroine te nemen, een narcist richt schade aan bij de ander .

Ik ben weg uit huis op dit moment. Het getreiter werd mij teveel en de bedreigingen ook. Ook al heb ik hem daarvan niks laten merken. Ik gun hem zijn shotjes niet meer.  Maar ik ben ook klaar met dat gedrag. Ik heb dat niet meer nodig in mijn leven. Ik verdien een mooi leven, eentje waarin ik zelf mag bepalen wie ik ben en wat ik zeg. Zonder al teveel rekening te moeten houden hoe de ander reageert op mij en mijn boosheid continue remt omdat hij vind dat ik overdrijf.  Ik overdrijf niet, mijn gevoel is altijd juist geweest.

Net als veel narcisten haalt hij nu alles uit de kast. Hij wordt steeds smeriger in zijn doen. Het monster mist z'n shotje en niks gaat te ver om dat shotje te krijgen. Als hij maar reactie krijgt.

En nu ben ik weg, na dagenlang getreiter; opmerkingen dat ik te lang douche, of ik wel weet wat dat kost. Of gewoonweg uitspreken dat er ongelukken gaan gebeuren als ik niet oprot. Ik ben er klaar mee. En dus heb ik een paar spullen gepakt en ik slaap nu overal en nergens. ik heb geen idee wat me te wachten staat. Een ding weet ik wel; ik moet door nu.

Het ergste is dat ik mijn zoon daardoor even moet missen. Die moet gewoon naar school en ik wil hem niet overal en nergens mee naartoe slepen. Dat kan niet eens. Ik doe dit voor hem en mezelf. Daar moet ik aan denken. Dit patroon van negativiteit moet doorbroken worden. Er moet een eind komen aan de sabotage en de mentale mishandeling. Dat is geen optie meer....teruggaan ook niet.

Ik weet niet wat ik wel moet doen....misschien juist even niks en even genieten van het moment, zonder angst. 

Ik heb het aan veel mensen verteld, hoe hij heeft gedaan, waarom ik nu weg ben. Inclusief zijn eigen neef en zijn beste vriend. Want laat ik je 1  tip geven; als je dat niet doet, ben jij straks de gek en heb je niemand om op terug te vallen. Nu is zijn beste vriend met hem gaan praten en heeft wat extra spullen voor me gehaald.

 

Ik haat hem maar ik hou van mezelf inmiddels dus ik wordt niet wraakzuchtig want dat gaat ten koste van mij ....

Ik houd je op de hoogte hoe het verder gaat .....

 Hoe gaat dat, narcisme?

13:36, 15/10/2014 .. 0 comments .. Link

Op dit moment ben ik aan het werk en gaat het goed met me. Althans, goed, voor zover het goed kan gaan.

Ik sta op dit moment sterk in mijn schoenen. Ik zeg op dit moment omdat dat dat straks, als ik thuiskom kan veranderen. Ondanks dat ik hem nu zie voor wat hij is, een man zonder inhoud, gevoel en leeg van binnen en ondanks dat ik weet dat ALLES wat hij doet, zegt en denkt is om mij kapot te krijgen, te kleineren en weer in zijn macht te krijgen, kan ik me vaak nog angstig voelen. Bang voor hem. Hij heeft vanaf dag 1 een zaadje in mij geplant, het zaadje manipulatie en dat heeft hij de afgelopen jaren laten groeien.

Eerst door perfect te zijn, daarna door mij alles behalve perfect te laten voelen. Zo begint het altijd; als iets dat te mooi blijkt om waar te zijn. Dat je bij jezelf denkt; waar heb IK hem aan verdiend. Hij is zo knap ( dat is hij nog steeds) en zo lief voor me. Je voelt je overweldigd en onzeker ergens, omdat hij zo perfect is en jij niet.

Als hij dan boos wordt en je gaat negeren, dan MOET je wel iets stoms hebben gedaan. Het voelt terecht dat hij zo boos is en je negeert. Ach, hij moet even afkoelen, denk je in het begin. Maar diep van binnen hoor je dat stemmetje wel die zegt; hij overdrijft....overdrijft hij? En daar begint al de twijfel over je eigen gevoel. Een narcist is een meester in het laten twijfelen van je eigen gevoel. Je moet voelen wat hij 'voelt' niet zelf nadenken en voelen.

Na zo'n ruzie is hij lief, heel lief en dan denk je weer; wat is hij lief voor me. Het is ook vervelend van mij dat ik die pot pindakaas op het aanrecht heb laten staan en het brood ernaast in plaats van het netjes terugleggen waar het hoort.

Je zoekt de schuld bij jezelf en hoppa, de narcist heeft zijn eerste slag gewonnen, jij voelt je schuldig, het is jouw schuld. Hij wint, zonder dat jij uberhaupt doorhebt dat je in een spel zit.

En het bljft daarna weer een tijdje rustig .... altijd maar een tijdje .....Narcisme en liefde ...

14:51, 14/10/2014 .. 0 comments .. Link

Narcisme en liefde, je ziet het nu achter elkaar in 1 zin staan maar ik kan je met 100 procent zekerheid zeggen dat deze twee woorden niet in 1 zin horen ...

Ik zal op dit blog mijn ervaringen delen met het grootste monster dat ik in mijn leven heb ontmoet. Niet de persoon maar het monster dat zo goed verborgen zat en zijn donkerste, diepste kant heeft laten zien.  Ik heb hem in de ogen gekeken, over hem gelezen, hem meegemaakt en nu ga ik hem aanpakken.

Narcisme, het is een modewoord geworden maar geloof me, als je er dag in, dag uit mee leeft, is het allesbehalve modieus. Therapeuten zeggen altijd dat je iemand niet mag labelen voordat de persoon in kwestie officieel langs een therapeut is geweest die hem of haar proffesioneel labelt.  Ik geloof niet dat een therapeut meer ervaring heeft dan iemand die 8 jaar lang, 24 uur per dag, 7 dagen per week doorbrengt met een narcist, mij kan vertellen dat ik dat niet mag zeggen. Ik weet het.

Regel nummer 1; leer en lees zoveel mogelijk over narcisme. Dag in, dag uit. 

Wat is narcisme 1.1

  • heeft een opgeblazen gevoel van eigen belangrijkheid (bijvoorbeeld overdrijft eigen prestaties en talenten, verwacht als superieur erkend te worden zonder de erbij horende prestaties)
  • is gepreoccupeerd met fantasieën over onbeperkte successen, macht, genialiteit, schoonheid, of ideale liefde
  • gelooft dat hij of zij "heel speciaal" en uniek is alleen begrepen kan worden door, of hoort om te gaan, met andere heel speciale mensen of mensen (of instellingen) met een hoge status
  • verlangt buitensporige bewondering
  • heeft een gevoel bijzondere rechten te hebben, dat wil zeggen onredelijke verwachting van een uitzonderlijk welwillende behandeling of een automatisch meegaan met zijn of haar verwachtingen
  • exploiteert anderen, dat wil zeggen maakt misbruik van anderen om zijn of haar eigen doeleinden te bereiken
  • heeft gebrek aan empathie (invoelend vermogen): is niet bereid de gevoelens en behoeften van anderen te of zich ermee te vereenzelvigen
  • is vaak afgunstig of meent dat anderen op hem of haar afgunstig zijn
  • is arrogant of toont hooghartig gedrag

 

Dit is een vrij algemene beschrijving maar als je erin zit, weet je wat er bedoeld wordt.

Voor mij is deze blog een manier om alles te verwerken. Ik zit er nog midden in maar misschien helpt het jou om in te zien dat het niet aan jou ligt, maar aan het monster dat diep in je partner zit en er zeker uitkomt, one day, he will be there!

Lees, lees, lees en leer!14:41, 14/10/2014 .. 0 comments .. LinkAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Narcisme en heroine
Hoe gaat dat, narcisme?
Narcisme en liefde ...
Untitled

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer