Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Natuurlijke geneeswijzen

11/6/2006 - De knoflook

knof·look (het, de ~ (m.)
1 look van de soort Allium sativum, waarvan de sterk ruikende knollen worden gebruikt om voedsel te kruiden.

De knoflook samengevat in een 100-grammetje:

 • 60% water
 • 6,4% eiwit
 • 33% koolhydraten
 • 0,5% mineralen
 • 149 Kcal

 

De knoflook is een lid van de uienfamilie en komt oorsrponkelijk uit Azië vandaan. De Angelsaksen gaven de naam gar (lans) en leac (wortelgewas) voor dit kruid, dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de keuken. Naast de functie als smaakmaker  wordt het ook toegepast als geneeskruid. De knoflook heeft een buitengewoon sterk antiseptische en geneeskrachtige werking.

 

De knoflook is rijk aan:

 • mineralen (selenium, germanium, jodium, calcium, magnesium, ijzer, zink)
 • vitaminen (A, B-complex en C)

Waar is de knoflook allemaal goed voor?

 • ontsmetten van ontsoken plek (als kompres);
 • verlaag bloeddruk en cholesterolgehalte;
 • bestrijding candida (vaginale schimmelinfectie);
 • et cetera.

De bijwerkingen van knoflook zijn een sterk ruikende adem- en lichaamsgeur. Het is ook mogelijk dat er allergische reacties worden opgewekt, zoals misselijkheid, winderigheid en zuurbranden.

 

Ik eet dagelijks knoflook, die ik gewoon tijdens het koken toevoeg. Maar ik hoorde laatst dat rauwe knoflook beter is dan gekookte knoflook... Als dat zo is, dan heb ik al die tijd knoflook gegeten zonder te genieten van de geneeskrachtige werking van knoflook. Maar ach, het is wel lekker.. de geur neem ik voor lief.

 

 

Bronnen:

www.knoflooksite.nl

De nieuwe kruidenbijbel uitgeverij Libero

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

About Me

Welkom op de weblog Natuurlijke Geneeswijzen! Hier vind je alle achtergrondinformatie en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en natuurlijke geneeswijzen. Dankzij het internet krijgen steeds meer mensen toegang tot informatie over uiteenlopende onderwerpen. Helaas is er een information overload en dat is ook de reden dat deze log bestaat. Ik heb economie gestudeerd en het is vanzelfsprekend dat ik het bedrijfsleven in ga en carričre ga maken. Mijn interesses lopen echter uiteen van marketing tot aan het beoefenen van reiki. Ik vind het daarom ook leuk om mijn bevindingen en mening over NG te publiceren. Deze log is bestemd voor bezoekers die geďnteresseerd zijn in allerlei vormen van NG en benieuwd zijn naar de meningen van anderen of zelf een ervaring willen meedelen. Staat er iets niet op deze log, wat wel belangrijk is? Laat het mij dan weten!

Recent Posts

De knoflook

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer