Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Netjes Gesproken

19/2/2013 - Brief aan een meisje

Lieve kleine ik, met je lange blonde haren en je zorgelijke blik. In je nachtpon, duim in je mond en je kroel onder je neus. God wat ben je bang . Je wacht ongeduldig tot ze thuiskomen, want dan weet je maar waar je aan toe bent.  Maar je wilt helemaal niet dat ze thuiskomen. De hel breekt straks weer los, en jij moet daar iets mee. Jij dacht dat jij daar iets mee moest. Lieve ik, je hoeft daar niets mee!

Klein meisje, je bent nu acht en je weet niet beter.

Ik heb geleerd je te veroordelen, te corrigeren en het ergste nog, niet serieus te nemen en je te negeren. Ik hoop dat je me kunt vergeven voor het feit dat ik je nooit heb durven zien, niet bij de hand heb genomen, dat ik je niet op mijn schoot heb getrokken en dat ik je niet heb overladen heb met kusjes en knufjes. Lief meisje, ik hou van jou. ÍK hou van JOU! Zoals je daar nu zit, in je bedje, in je kamertje. Alleen. Fysiek én mentaal.  Je hartje uitgedroogd en kapot. Continue op de proef gesteld, heen en weer geslingerd tussen je eindeloze trouw naar je ouders en het verkankerde gevoel wat dat met zich meebracht.

Je hoeft hier niet langer te zijn. Ik neem je mee, weg uit je bedje, uit je kamertje. Je hoeft niet langer te wachten op wat komen gaat. Ik neem je mee. Laten we gaan dansen, zingen, rennen en klimmen. Of beter, laten we gewoon samen zijn. Laten we gewoon samen zijn. Niet langer alleen. Laat me je vasthouden en vertellen dat het goed komt. Dat je de wereld van je ouders nooit op je schouders had mogen krijgen, dat je niet bij machten bent om volwassen mensen te helpen die zichzelf niet kunnen helpen. Jij bent jij. Jij bent kind en dat wil ik je ook laten zijn.

Ik bewonder je tomeloze blije buien die een kamer konden verlichten. Jij komt binnen. JIJ KOMT BINNEN. Je voelt je nietig, maar je maakt t verschil tussen licht en donker, ik hoop dat je dat leert zien van jezelf.  Jij was mijn clowntje die vluchtte in blijdschap en entertainment. Pleasen is het populaire woord. Bijna een vies woord tegenwoordig. Maar ik vind van niet. Ik niet! Ik ben bij je en ga nooit meer weg. Maar vanaf nu gaan we onszelf blijdschap en entertainment brengen. Wij zijn nu samen, en samen flikken we het.

Laat je dromen de vrije loop, weg met angst en onzekerheid. Jij kunt alles wat je wilt. Neem geen beslissingen omdat ze makkelijk zijn, ga zoeken naar wat je echt wilt, ik zoek met je mee. Laat je vriendinnetjes maar, je hoeft je niet zo te voelen. Je mag weg als jij dat wilt. Jij hoeft de behoeften van andere niet te vervullen. Dat mogen ze zelf doen. Dit wil ik je helpen leren doen. Ik wil je laten zien hoever je kunt reiken als je langs je onzekerheden kijkt, als je langs dominantie kijkt, en als je langs de meningen van anderen kijkt. Jouw mening telt. Jij telt.

Er is nooit iemand voor je opgestaan, maar ik sta nu voor je op. Ik. Je eigen ik. En dat wordt mooi tijd ook. Jij was alleen, en ik ben nog steeds alleen. En ik weet nu hoe dat komt. Jij ontbreekt.

Ik omhels je. We draaien samen in het rond tot we misselijk zijn en omvallen.  Wij maken  elkaar het leven makkelijk.

 Ik hou van jou zoals je bent, en ik wil van je leren. En nooit, maar dan ook nooit meer zonder je zijn.  Nooit meer alleen

Wij zijn wij en wij zijn samen goed. Belachelijk goed!!

Liefs van je grote ik

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/2/2013 - OV

 

En op zich is er niks mis met het openbaar vervoer, maar ze zouden er geen mensen in toe moeten laten. zo'n 500 mensen die tegelijkertijd op vrijdagochtend om half negen dezelfde kant op willen. Ik weet het zeker: We zijn als de dood voor elkaar. Ik betrap mezelf op het staren naar mijn voeten, jas, handen, krantje of piepklein stukje lege grond voor mijn voeten. Mijn hartslag licht, maar irritant verhoogd.

Er zitten zeker 3 reizigers vol in mijn persoonlijke ruimte! Wat doe ik hier? Rustig Annet, rustig! Terug naar je ontspanning. Je ziektekosten verzekering betaald je niet voor niets de psychotherapie en de homeopaath. Doe dr wat mee! Pas het toe! Okay, ik ontspan. Ik doe mn best......  Ik voel het ongemak van deze 3 space-invaders. Ook zij kampen met deze privacy inbreuk, lul ik mezelf richting ontspanning. Het lukt. Een beetje. Tot de volgende gedachte bij me binnen valt: Ík zit in hun persoonlijk ruimte. Geschokt en ver weg van enige ontspanning maak ik me nog kleiner. Plak mezelf nog wat steviger tegen de wand. Meer kan ik niet doen om deze tragedie zo gemakkelijk mogelijk voor ze te maken. Als ik me dan in ene weer herrinner me te MOETEN ontspannen probeer ik een voorzichtige inhalering door de neus. Kan ik gerust ademhalen? Jep!  Ze stinken niet!  Sorry?! Hoor ik je dat nou echt net denken?... Was je nu echt even bang dat ze zouden stinken? Jazekers! Shame on me!   

Over het algemeen mag ik er toch wel op vertrouwen dat 90% is zoals ik: gewoon fris gewassen. Deze gedachten geeft me vertrouween om me mijn blik te verruimen en behoedzaam om me heen te kijjken. Iedereen staat, zit en hangt zoals ik daarnet... Ongemakkelijk. Zelfbewust. En doodsbang. Waarschijnlijk dus ook voor die 3 mensen in hun persoonlijke ruimte, en de 3 in die van hen, enzovoorts enzovoorts. 500 mensen die als afgesproken systematisch elkaar niet aankijken. Het zou knap zijn, als het niet zo triest was. Het mooie vind ik dan dat je de angst aan niemand kan zien. Niet echt. De onnatuurlijke lichaamshouding, vertrokken mondhoeken en de schichtige oogopslag verraden subtiel hun walging en wens hier eigenlijk niet te zijn, maar ja, geen andere keuze waarschijnlijk. Net als ik. Anders had ik nu wel in de auto gezeten. Alleen. Anoniem. Midden in mijn comfortzone. In de file, dat dan weer wel, maar ALLEEN!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/2/2013 -

Facebook is samen lachen, gieren, brullen zonder dat je een rondje hoeft te geven.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

Brief aan een meisje
OV
Untitled

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer