Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Nico Sijben

Zondag 15 december

19:22, 15/12/2013 .. 4 comments .. Link

Na een aantal maanden stilte nu weer eens een update van de stand van zaken. Sinds 7 september is er veel veranderd in de situatie rondom Nico.

Sinds 4 november verblijft Nico in het gloednieuwe zorghotel "Vitassist" in Helmond. Hij heeft hier een supermoderne kamer op de 4e etage van alle gemakken voorzien. Elke dag krijgt hij daar de nodige revalidatie therapie. In de laatste 3 maanden hebben we Nico goed vooruit zien gaan. Hij kan zich nu goed voortbewegen in zijn rolstoel, kan zelfstandig met de lift naar beneden om zijn sigaretje te roken en heeft inmiddels ook veel vrienden gemaakt op de afdeling. Onder toezicht van de fysiotherapeut kan hij zich ook redelijk goed verplaatsen met de rolator. Enige weken geleden heeft Nico ook een bezoekje kunnen brengen aan zijn afdeling bij de Atlant Groep waar hij uitgebreid in het zonnetje is gezet door zijn collega's en leidinggevenden. Dat deed hem echt goed!! 

Omdat deze ontmoeting met zijn collega's hem zo goed deed willen we hem tijdens de Kerstdagen ook thuis in het zonnetje zetten en hem een welverdiende, onvergetelijke Kerst bezorgen. We willen daarom een ieder die hem een hart onder de riem willen steken of gewoon even willen zien hoe het met Nico gaat, uitnodigen om op 2e Kerstdag tussen 14:00uur en 17:00uur onder het genot van een hapje en een drankje hem te ontmoeten op De Burcht 3 in Deurne (adres Martha). Wel graag even laten weten als je komt via e-mail (cmartha68@hotmail.com) of telefoontje (0493-351313).

Wij wensen jullie fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2014.

Familie SijbenZaterdag 7 september

17:34, 7/9/2013 .. 2 comments .. Link

Nico verblijft nu alweer ruim een maand in St.Jozefheil in Bakel. Daar wordt elke dag gewerkt aan zijn herstel. Elke dag moet hij een klein stukje lopen op een loopbrug om zijn spieren weer aan te sterken en hem weer mobiel te krijgen.
Hij kan zich al een beetje voortbewegen in een rolstoel. Bij mooi weer gaan we een stukje met hem wandelen in de bossen rondom St.Jozefheil of brengen we een bezoekje aan de hertjes. Omdat er allerlei activiteiten georganiseerd worden gaan we ook vaak met hem naar de recreatieruimte. 
Inmiddels heeft hij weer leren slikken en langzaam proberen ze over te gaan op normaal, vast voedsel om de sondevoeding te kunnen afbouwen.
Nog steeds heeft hij moeite om dingen te onthouden maar hij begint steeds beter mensen te herkennen en namen te onthouden. Ook dingen van vroeger komen langzaamaan terug. Van het ongeval zelf kan hij zich niets herinneren en eigenlijk beseft hij niet echt wat er gebeurd is.
De kaartjes en bloemen die hij gekregen heeft doen hem zichtbaar goed. Soms wordt hij dan erg emotioneel, vooral als hij een attentie krijgt van goede bekenden.
Bezoek buiten de directe familie is nog niet goed mogelijk. Het kost hem allemaal veel energie. Zodra bezoek mogelijk is zullen we dat via deze blog laten weten.

De kaartjes en bloemen op zijn kamer in BakelMaandag 29 juli

18:25, 29/7/2013 .. 5 comments .. Link

Het wordt weer eens tijd om een update te geven van de stand van zaken.
Nico heeft de afgelopen 2 weken in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond gelegen. Inderdaad gelegen...al die tijd hebben ze weinig tot niets met Nico gedaan alleen maar wachten op overplaatsing naar een revalidatiecentrum. Het enige voordeel was dat de reisafstand voor de familie aanzienlijk korter was dan elke dag op en neer naar Nijmegen. We hebben deze 2 weken Elkerliek zeker niet als positief ervaren op medisch gebied.
Vandaag is Nico overgeplaatst naar het revalidatiecentrum in Bakel. Daar is hij enthousiast ontvangen met direct een plan van aanpak. Mentaal hebben we Nco de afgelopen weken goed zien opknappen. Hij herkent de mensen steeds beter, kan lezen, klok kijken en weet zich dingen van vroeger te herinneren. We merken wel dat hij moeite heeft met zijn korte termijn geheugen.
Afgelopen zaterdag hebben we een rondje in de rolstoel met hem gemaakt, lekker in het zonnetje. Dat deed hem erg goed en voor de eerste keer zagen we ook emotie bij Nico, een teken dat hij mentaal steeds vooruit gaat.
Het is nu wachten op de resultaten van de therapie. Omdat hij bijna 8 weken in bed heeft gelegen hebben zijn spieren veel aan kracht verloren en zal het nog wel enige tijd vergen dat hij weer enigszins op krachten is gekomen. We hopen allemaal dat hij snel mobiel kan zijn.
Wie had dit 8 weken geleden durven dromen?????Maandag 15 juli

17:29, 15/7/2013 .. 3 comments .. Link

Afgelopen donderdag is Nico overgeplaatst naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Dit was voor hem een erg drukke gebeurtenis wat hem zichtbaar veel energie heeft gekost.
Maar gedurende het weekend zien we dat hij toch aardig weer aan energie wint en veel beweeglijker wordt. Ook probeert hij meer en meer te praten maar als hij na moet denken over een antwoord zegt hij al snel dat hij dat niet meer weet. Het is nu wachten op een plaats in een revalidatiecentrum in de buurt. Daar zal dan gewerkt kunnen worden aan zijn verdere fysieke en mentale herstel. Als we nu even met hem praten zien we dat het hem veel kracht kost en dat hij snel weer in slaap valt. Dat schijnt een normaal verschijnsel te zijn bij een dergelijke traumatische gebeurtenis.Vriendelijk verzoek

17:23, 9/7/2013 .. 2 comments .. Link

Omdat het herstel van Nico voor hem nog erg belastend is en veel energie vergt willen we iedereen vriendelijk verzoeken om voorlopig nog niet bij hem op visite te gaan. Ook niet als hij vanaf donderdag in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond ligt. Wij zullen aangeven vanaf wanneer het mogelijk is dat hij bezoek kan ontvangen. Vanaf dat moment ook alleen na overleg met Martha (dus niet met Peter).
Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.Maandag 8 juli

18:00, 8/7/2013 .. 5 comments .. Link

De laatste dagen is Nico weer goed vooruit gegaan, zo goed zelfs dat hij gisteren is overgeplaatst van de Medium Care naar de afdeling neurologie.
Toen we zaterdag zijn kamer opliepen zei hij zachtjes "Hoi Martha", een eerste teken dat hij kan praten en zich ook bewust is van wie er bij hem is. Zondag gaf hij ook antwoorden op vragen die we hem stelden en vroeg hij spontaan om water.
Vandaag hebben we ook het goede nieuws ontvangen dat hij donderdag zal worden overgeplaatst naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Dat scheelt ons als familie veel reistijd en kunnen we makkelijker even bij hem binnenspringen in de avonduren. Het blijft nu natuurlijk erg spannend nu het herstel zich heeft ingezet om te zien wat hij allemaal kan.Vrijdag 5 juli

19:51, 5/7/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmiddag hebben we ons wekelijks gesprek gehad met de arts. Afgelopen week hebben we geconstateerd dat Nico veel rustiger is geworden. Het lijkt ook alsof hij nu niet meer angstig is als hij zijn ogen open doet.
Hij ligt niet meer onrustig met zijn hoofd te draaien maar kijkt je rustig aan. Het is duidelijk dat hij ons kan horen en zien. Hij kijkt ons goed aan en volgt ons met zijn ogen. Op de vraag of hij goed in de stoel zat vanmiddag stak hij voorzichtig zijn duim omhoog als teken dat het OK was.
Doordat de verpleging best intensief met hem bezig is de hele dag is hij snel vermoeid en valt dan in slaap.
Elke dag zien we hem ietsjes vooruit gaan maar als we dat vergelijken met een hele week geleden dan is hij lichamelijk met een sprong vooruit gegaan. Neurologisch valt er nog niet veel definitief vast te stellen. Als hij dit weekend zo verder gaat wordt hij volgende week overgeplaatst naar de afdeling neurologie om daar verder te herstellen. De noodzaak om nog langer op de Medium Care te blijven is dan niet meer aanwezig. Hopelijk kunnen we dan ook snel duidelijkheid krijgen over het verdere revalidatietraject. Zondag 30 juni

18:40, 30/6/2013 .. 4 comments .. Link

Nadat Nico vrijdagmiddag is losgekoppeld van de beademing heeft hij de gehele nacht goed op eigen kracht geademd. Omdat hij ook zelfstandig kon hoesten is zaterdag besloten hem over te plaatsen naar de Medium Care. Dat is eigenlijk een zelfde soort afdeling als de Intensive Care maar zonder beademing en wat minder hectisch. Nu hij zelf ademt merken we dat hij ook een stuk rustiger wordt.
Wanneer we bij hem zijn proberen we zoveel mogelijk contact met hem te krijgen. Hij is nog erg moe maar af en toe maakt hij zijn ogen open en kijkt je aan. Aan zijn onrustige reacties merken we dat hij ons hoort maar waarschijnlijk niet kan reageren zoals hij zou willen reageren. De onrust die we bij hem zien past ook bij patiŽnten†met een zware neurologische aandoening. Ze ontwaken heel langzaam, hebben geen idee waar ze zijn†of wat er gebeurd is en kunnen zich niet uiten zoals ze misschien zouden willen.
Het medisch team is nu ook begonnen met allerlei therapieŽn om te testen in hoeverre Nico neurologische schade heeft opgelopen.Vrijdag 28 juni

18:01, 28/6/2013 .. 9 comments .. Link

Wij zijn met stomheid geslagen.....
De hele week hebben wij en de artsen eigenlijk weinig vertrouwen gehad maar gisteren leek het alsof hij af en toe zijn ogen opende terwijl er iemand tegen hem sprak. Vanochtend hoorden we van de verpleging dat hij op commando af en toe zwaaide.
Wij zijn vanmiddag eerder naar hem toe gegaan om te zien of dit ook echt het geval is. En inderdaad, als we vragen of hij wil zwaaien licht hij voorzichtig zijn hand op en maakt een zwaaiende beweging. Ook de artsen hadden dit echt niet meer verwacht. Daarna is meteen besloten de beademing te stoppen om te zien of hij zelfstandig kan blijven ademen en vooral ook hoesten. Ook dat lijkt goed te gaan. De komende 48 uur zijn weer extra spannend. Hopelijk blijft hij zo verder gaan.

We moeten ons wel goed blijven realiseren dat nog lang niet vastgesteld kan worden in hoeverre hij zal herstellen en dat er zeker nog een hele lange weg van revalidatie zal volgen.
Hebben al die kaarsjes en gebeden dan toch geholpen? Zijn de wonderen dan toch de wereld niet uit? Het lijkt er op!! Dinsdag 25 juni

18:26, 25/6/2013 .. 6 comments .. Link

Na een paar dagen geen nieuws geplaatst te hebben op deze weblog willen we toch een update van de stand van zaken geven. Helaas moeten we melden dat Nico nog niet veel verbetering laat zien. Lichamelijk lijkt hij te herstellen maar neurologisch gezien zien we weinig vooruitgang. Omdat de pijnmedicatie nu zoveel mogelijk laag wordt gehouden opent Nico steeds meer zijn ogen maar we zijn er van overtuigd dat hij ons niet kan zien. We krijgen op geen enkele manier contact met hem. Ook wordt hij erg onrustig wanneer de medicatie wordt terug gedraaid.

Na een emotioneel zwaar weekend blijft het voor ons afwachten maar hopen we nog steeds op een groot wonder.Vrijdag 21 juni

20:46, 21/6/2013 .. 16 comments .. Link

Vanmiddag hebben we een gesprek gehad met de arts. Gezien de lichamelijke vooruitgang hadden wij als familie de hoop dat Nico zou kunnen herstellen. Uit het gesprek met de arts blijkt dat de neurologische schade waarschijnlijk te groot is voor een herstel. Waar wij de komende dagen over moeten nadenken is de vraag wat kwaliteit van leven inhoudt.....
De reden dat wij deze weblog zijn gestart is om te voorkomen dat wij elke dag vele keren gebeld worden met vragen over de situatie rondom Nico. Wij hopen dat jullie begrijpen dat we zeker de komende dagen de rust hard nodig hebben, waarvoor onze dank.Donderdag 20 juni

18:31, 20/6/2013 .. 1 comments .. Link

De afgelopen dagen zijn wat nieuwe medicijnen uitgeprobeerd om te kijken of Nico daardoor rustiger werd en tegelijkertijd ook meer aan de oppervlakte zou komen. Vandaag is besloten om toch weer terug te gaan naar de vorige medicatie omdat de nieuwe aanpak niet het gewenste resultaat bracht.
Vandaag was Nico nog altijd onrustig maar opende wel een aantal keren zijn ogen. Het lijkt alsof hij probeert te zoeken maar of hij ook echt wat ziet weten we niet.
Morgen hebben wij weer een gesprek met de artsen.Dinsdag 18 juni

18:14, 18/6/2013 .. 1 comments .. Link

Ook op deze tropische dag zijn we weer op bezoek geweest bij Nico. Er is weinig veranderd ten opzichte van gisteren. De artsen zijn gestart met andere medicatie om hem rustig te laten blijven. Deze medicijnen maken hem minder suf waardoor hij mogelijk sneller en beter kan ontwaken. Hij heeft een keer in de hand geknepen van de arts maar onduidelijk is of dit een reflex was of een bewuste actie.
Morgen starten ze met fysiotherapie in bed. Wel een beetje vreemd, fysiotherapie met iemand die in coma ligt. Dat is beter om zijn spieren zoveel mogelijk in conditie te houden. Tenslotte ligt hij nu toch alweer bijna 2 weken in een bed.
Hij heeft nog altijd een lichte verhoging maar geen koorts, dat lijkt dus onder controle.Maandag 17 juni

17:46, 17/6/2013 .. 0 comments .. Link

Vandaag is er weinig veranderd. Omdat Nico toch weer wat onrustiger is is besloten om hem toch wat meer in slaap te houden. Ook wordt aan de familie gevraagd om hem zoveel mogelijk met rust te laten. Op deze manier willen ze kijken of zijn bloeddruk beter onder controle blijft. De koorts was vandaag ook opgelopen waardoor ze vermoeden dat er nog iets anders meespeelt.Zondag 16 juni

16:29, 16/6/2013 .. 2 comments .. Link

Vandaag was Nico rustig. De koorts is gezakt tot onder de 38ºC en alle andere waarden zijn ook normaal. Ook opende hij enkele keren zijn ogen en leek het alsof hij ons aankeek. Hij heeft zichtbaar pijn als hij zich beweegt. Verder hebben we eigenlijk weinig nieuws te melden.

Daarom maar wat informatie over het bezoek van deze website. Inmiddels is deze weblog nu 10 dagen in de lucht. Hieronder enkele statistieken.
Aantal verschillende bezoekers: 277
Aantal keren dat de weblog bekeken werd: 2042
Gemiddeld aantal bezoekers per dag: 196

We zien ook dat steeds meer mensen een commentaar achterlaten op de weblog (zie onder "comments"). Het doet ons als familie goed dat er zoveel mensen met ons meeleven.Zaterdag 15 juni

20:06, 15/6/2013 .. 3 comments .. Link

Nico†lag vanmiddag heel rustig in zijn bed. We kunnen daardoor moeilijk beoordelen of er weer wat vooruitgang geboekt is ten opzichte van gisteren. Wel goed voor ons om hem eens rustig te zien liggen. Hij was de afgelopen dagen erg onrustig, alsof hij zichzelf wilde dwingen om uit zijn coma te komen. Niet echt een prettig gezicht voor†de familie omdat je er zo machteloos bij staat. Je kan helemaal niets doen voor Nico.
De koorts was iets gezakt wat ons hoop geeft dat de ontsteking onder controle is. Zeker weten doen we het niet en Nico blijft kwetsbaar zolang hij op de IC ligt.

Voor ons als familie breekt nu een†moeilijke tijd aan. De meeste moeten toch weer proberen hun normale leven op te pakken waardoor we niet meer elke middag bij Nico in het ziekenhuis kunnen zijn. Martha zal zeker proberen er elke middag te zijn. Het blijft geheel onduidelijk op dit moment hoelang we nog elke dag naar Nijmegen zullen moeten gaan.†Ook Peter gaat weer proberen om maandag aan het werk te gaan. Hij is natuurlijk onmisbaar bij de Atlant groep.Vrijdag 14 juni

18:48, 14/6/2013 .. 2 comments .. Link

Vandaag hebben we een gesprek gehad met de artsen. Omdat we eigenlijk continu perfect op de hoogte worden gehouden geeft dit gesprek ons niet echt meer nieuwe informatie. Ze gaan er van uit dat Nico een longontsteking heeft. Dat is iets dat zich regelmatig voordoet op een afdeling†Intensive Care bij met name patiŽnten die beademing krijgen. Dat stelt ons toch enigszins gerust maar bij Nico komt dit nu wel heel vervelend uit.

Nico is ook vandaag weer ietsje vooruit gegaan. Hij opent steeds meer zijn ogen maar reageert nog altijd niet als we tegen hem praten. Hij beweegt ook steeds meer met zijn rechterarm.
Het zijn steeds maar hele kleine stapjes vooruit waardoor het nog een hele lange weg gaat worden voordat Nico misschien weer hersteld zal zijn.Donderdag 13 juni

19:29, 13/6/2013 .. 4 comments .. Link

Het is nog altijd niet duidelijk waar de infectie zich bevindt. Er zijn testen ingezet maar dat gaat enige tijd duren.
Maar er is zeker een belangrijk lichtpuntje te melden. Vandaag heeft Nico op eigen kracht zijn ogen een aantal keren geopend. We hebben nog niet de indruk dat hij ook echt kijkt maar het is zeker een belangrijk stap te noemen. Ook was hij weer erg onrustig, misschien wel doordat er steeds meer prikkels van buitenaf tot hem doordringen. Nu maar hopen dat de opgetreden complicaties onderdrukt kunnen worden zodat het waarschijnlijke herstel zich verder kan ontwikkelen.
Morgen hebben we weer een gesprek met de artsen. We zijn heel benieuwd wat zij ons in deze fase kunnen vertellen.Woensdag 12 juni

18:44, 12/6/2013 .. 0 comments .. Link

Het is nu precies een week geleden dat het ongeluk plaatsvond. Voor ons als familie een week die erg langzaam voorbij gegaan is. Veel tijd hebben we wachtend doorgebracht in het ziekenhuis.

Vandaag heeft Nico een tegenslag gehad. Het leek al die tijd elke dag een beetje beter te gaan maar sinds vandaag heeft hij er een ontsteking bij. Het is nog niet geheel duidelijk waar de ontsteking precies zit maar er wordt gedacht aan zijn longen of hersenvlies. Daarom zijn ze begonnen met het toedienen van verschillende antibiotica in afwachting van meer duidelijkheid. Dit zal zeker een vertragende werking hebben op een eventueel ontwaken uit zijn coma.

Gisteren hebben we een eerste contact gehad met Slachtofferhulp. Deze vrijwilligers nemen alle tijd om diegene die daar behoefte aan heeft zoveel mogelijk te ondersteunen met de ervaring die zij hebben opgebouwd door het contact met mensen die een soortgelijke traumatische ervaring van dichtbij hebben meegemaakt.Dinsdag 11 juni

16:40, 11/6/2013 .. 0 comments .. Link

Er is weinig verbetering opgetreden sinds gisteren. Volgens het medisch team van het ziekenhuis neemt de kracht in met name zijn linkerarm steeds verder toe. Met zijn rechterarm beweegt hij niet veel maar reageert al wel op pijnprikkels. Omdat hij toch erg onrustig blijft is besloten de pijnmedicatie weer iets op te voeren.
Het blijft voor ons wachten tot hij zijn ogen open zal doen. Tijdens de onderzoeken en ook als de familie er bij is wordt steeds aan Nico uitgelegd wat er gebeurd. We weten immers niet of hij dit ook hoort en niet teveel zal schrikken als hij bijkomt. Hij heeft natuurlijk geen enkel idee wat hem is overkomen.

Het is voor ons als familie heel fijn om te ervaren dat er door zoveel mensen wordt meegeleefd. Vanochtend hoorden we dat deze weblog te lezen is op het scherm in de ontmoetingsruimte van de Smalle Haven. Daar heeft Nico veel vrienden. Het was ook de plaats waar Nico het laatste geweest is voordat hij getroffen werd door dit ernstige ongeval. Dank je wel bewoners en verzorgers van de Smalle Haven dat jullie zo meeleven met Nico!!!!{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Zondag 15 december
Zaterdag 7 september
Maandag 29 juli
Maandag 15 juli
Vriendelijk verzoek

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer