Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Alles over het nieuws

513,6 miljoen euro wil Duitsland gaan verdienen aan tol dat buitenlanders gaan betalen.

23:00, 18/5/2015 .. 1 comments .. Link

Ik vind het abnormaal, buitenlanders tol laten betalen en de inwoners van Duitsland hun geld terug geven, dat kan toch niet!!! En toch doet Duitsland het. Lees het volgende artikel van de NOS maar, voor een langer artikel check "link 1 of link 2".

 

Op wegen in Duitsland wordt in de toekomst tol geheven. De Bondsraad, de Duitse Eerste Kamer, heeft vrijdag ingestemd met de plannen om tol te heffen op de duiste wegen. De bondsdag (de duiste 2de kamer) had eerder al de plannen van minecraft Alexander Dobrindt van verkeer goed gekeurd.

Volgens de plannen zullen er drie tarieven zijn voor een tijdsbestek van tien dagen. Voor de schoonste auto's moeten buitenlandse automobilisten 5 euro betalen om tien dagen te mogen rijden. Er komt een middentarief van 10 euro en de zwaarste vervuilers gaan 15 euro voor tien dagen betalen. Duitse automobilisten moeten een tarief betalen voor het tijdsbestek van een jaar maar door een aanpassing aan de wegenbelasting wordt deze volgedig gecompenseerd.

De Beierse christendemocraten, waartoe Dobrindt behoort, waren de grote voorstander van invoering van tol voor buitenlandse automobilisten op Duitse wegen. Zij vinden dat die moeten meebetalen aan het onderhoud van hun wegen waar zij tot voor kort dus gratis op konden rijden. De CSU wist haar christendemocratische zusterpartij CDU van bondskanselier Angela Merkel en de sociaaldemocraten van de SPD, die aanvankelijk veel minder entousiast waren, te overtuigen. Dobrindt denkt door de tol 513,6 miljoen euro per jaar verdient kan worden, een hoop geld. De Duitse tegenstanders van de tol denken echter dat dit bedrag veel en veel lager zal uitvallen.

Buurlanden als Nederland zijn fel tegen de tol. De Europese Commissie moet nog oordelen of de plannen wel volgens de Europese regels kunnen. Vrijwel zeker zal het Europese Hof van Justitie in Luxemburg het definitieve oordeel moeten vellen.

 

Wat vindt jij hiervan, moet het zomaar kunnen? Ik vind dat Europa hier inderdaad tegen moet ingrijpen. Laat jouw reactie even achter zodat ik ook kan zien wat jullie mening is.

Link 1: http://plazilla.com/page/4295169578/duitsland-gaat-tol-heffen-op-de-weg

Link 2: http://www.foogli.nl/economie-duitsland-gaat-tol-heffen-eur513600000-gaat-het-opleverenAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

513,6 miljoen euro wil Duitsland gaan verdienen aan tol dat buitenlanders gaan betalen.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer