Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
nina b barsheim

Onweer

Posted in Unspecified
Het onweert. Heel erg hard. Eerst is er een grote flits wit licht en dan even later een hoop gedonder en een harde knal.
Lolita ligt een beetje angstig tegen Humbert aan op de bank. Humbert kijkt af en toe verstoord op als er een harde knal klinkt. Socrates zou wel bij ze willen liggen, maar hij is bang dat Humbert dan boos wordt, of dat Lolita hem een klap geeft. Hij heeft ze zo vaak geplaagd vandaag. En gisteren. En eergisteren.
En dus loopt Socrates door de kamer en doet alsof hij het de gewoonste zaak van de wereld vindt, die knallen en lichtflitsen. Alsof hij helemaal niet bang is voor de bliksem. Maar eigenlijk, heel stiekem, is hij heel erg bang. Hij zou zich het liefst onder de kast verstoppen, of nee, het aller-, allerliefste zou hij bij Mees onder de dekens in bed kruipen. Mees is vast niet bang voor het onweer. Maar Socrates wil niet dat Mees denkt dat hij bang is. Pff! Socrates bang! Socrates probeert dapper te doen, maar dan is er weer  - BENG!  - een knal, en moet Socrates wel heel erg zijn best doen om er nog een klein beetje dapper uit te zien.
“Als ik nou gewoon Mees’s slaapkamer in ga en bij hem op bed ga liggen en net doe of het voor de gezelligheid is,” denkt Socrates. Het lijkt hem een goed plan. Bovendien is hij te zenuwachtig om andere plannen te bedenken, want BWEOGBROM KNAL!! daar is weer zo’n enge knal.
Hij loopt Mees’s slaapkamer  in en springt op bed. Mees merkt niets, hij slaapt gewoon verder, zonder te bewegen. Socrates schuift een stukje dichter bij Mees. Hij ligt nog niet tegen hem aan, en schuift nog een stukje dichterbij. En dan merkt hij iets geks: Mees ligt helemaal niet in zijn bed!
Verschrikt springt Socrates van het bed. Hij wil niet alleen slapen! Waar is Mees? Socrates rent naar de slaapkamer van Bram en Nina, en springt op het grote bed. Bram en Nina slapen. Socrates kruipt stilletjes onder de deken.
En daar, onder de deken, veilig tussen Bram en Nina in, vindt hij Mees. Die daar alleen voor de gezelligheid ligt natuurlijk. En samen liggen ze daar tevreden te wachten tot het onweer weer over is.
En uiteraard zijn ze allebei helemaal niet bang.

Behalve misschien als er een héél harde knal is.

18:40 - 25/9/2006 - comments {0} - post comment


Eng grijs beest

Posted in Unspecified
Socrates zit achter de deur en probeert voorzichtig de woonkamer in te gluren. Daar, bij de bank zit een eng grijs beest. Het is niet Humbert, en het is ook niet Lolita dat weet Socrates heel zeker, maar hij weet niet zeker of het wel een poes is. Misschien is het wel een gevaarlijk wild dier.
Hij durft niet goed zijn kopje verder om deur te steken, stel je voor dat dat enge beest hem ziet!
Voorzichtig gluurt hij. Misschien is het wel een heel leuk beest, iemand die met hem wil spelen! Dat kan natuurlijk ook. Socrates weet het niet zo goed. Hij is erg bang, maar hij is bijna nog nieuwsgieriger. Het beest zit zo stil, misschien slaapt hij wel, dus denkt Socrates, dan kan ik best een klein beetje dichterbij komen en eens kijken...
Hij zakt door zijn pootjes en maakt zich zo plat als hij kan en sluipt heel voorzichtig dichterbij.
Dat klinkt weliswaar heel dapper, maar in de praktijk betekent het dat Socrates met kloppend hart ongeveer een twee stapjes dichterbij de bank is en nog steeds niet goed kan zien wat het nou voor ding is. Nog een stapje dichterbij.
Socrates verstijfd: bewoog de grijze massa?! Waarom is Humbert niet in de buurt om even te kijken? Of Lolita, die jaagt  alles en iedereen durft weg te jagen uit huis.
Socrates strekt zijn nekje uit en probeert of hij al iets kan ruiken. Hmm, niet echt. Hij wil wel dichterbij, maar eh.. misschien stoort hij het grijze beest dan wel in zijn slaap.  Humbert wordt altijd erg boos als Socrates hem stoort in zijn slaap, maar Humbert is grappig. Socrates weet niet of dit grijze geval wel grappig is.
Nog een stapje dichterbij. Bonk bonk doet zijn hart. Socrates steekt een pootje uit om te voelen, maar hij staat nog zo ver weg, dat hij het bij lange na niet kan raken.
Dan komt Mees de kamer in en hij kruipt op het grijze beest af. En hij pakt het grijze beest vast en tilt hem op!
Socrates deinst verschrikt achteruit.
En dan ziet hij het: het is een grijze sok die daar lag te slapen.

18:38 - 25/9/2006 - comments {0} - post comment


Humbert Humbert en Lolita

Posted in Unspecified
De andere poezen heten Humbert - die voluit Humbert Humbert heet maar dat zegt nooit iemand! - en Lolita. Lolita is een zwart, nuffig damespoesje dat graag op schoot zit en absoluut niet naar buiten wil om in de tuin te spelen. Dat vindt ze maar vies. In de tuin ligt modder en aarde en zand en bovendien komen er een heleboel andere poezen en daar houdt Lolita helemaal niet van. Ze houdt alleen van Humbert en ook wel van Socrates hoewel ze die soms een beetje te wild vindt. Het liefst ligt ze op Humbert te slapen, die is lekker warm en gezellig. Als Humbert er niet is omdat hij in de tuin is, dan ligt ze bij een van de mensen in het huis op schoot, hard spinnend.
Socrates vindt Lolita een beetje eng. Hij probeert haar altijd stiekem te bespringen: hij wacht haar op achter de kamerdeur en als Lolita dan binnen komt trippelen, dan Hop! springt hij boven op haar. Of, nou ja, bijna bovenop haar. Hij vindt het zo eng dat hij terwijl hij springt ook al weer aan het wegrennen is, voor het geval ze hem zal slaan. Ondanks dat hij het zo eng vindt, probeert hij het elke dag weer: met bibberende knietjes zit hij achter de kamerdeur verstopt te wachten tot ze binnenkomt, en Hop! springt hij en rent meteen weer weg. Dat is waarom Socrates wel dapper is, maar ook weer niet zo heel erg. Hij durft van alles wat hij eigenlijk niet durft.
De andere poes, Humbert is heel groot. Hij is zwart met witte vlekken en heeft witte sokjes. Hij heeft een heel lief roze neusje en kan ontzettend hard spinnen. Hij gaat vaak van het balkon via de plank de tuin in om daar allerlei interessante poezedingen te doen. Niemand weet precies wat hij doet, maar hij heeft het er erg druk mee. Soms vecht hij in de tuin tegen twee heel gemene cyperse poezen dan komt hij vol krassen, bulten en bloedvlekken weer thuis en gaat hij chagrijnig op een stoel liggen mokken. Humbert gaat ondanks al die gevechten steeds weer de tuin in om te vechten. Hij is niks niet bang hoor! Je zou kunnen denken dat dat heel dapper is, maar misschien is het ook wel een beetje dom als je iets doet wat gevaarlijk is, maar je er gewoon niet bang van bent. Om dapper te zijn moet je bang zijn.

18:37 - 25/9/2006 - comments {0} - post comment


socrates, de dappere, niet zo heel dappere kater

Posted in Unspecified
Socrates is een dappere, niet zo heel dappere poes. Hij is klein en hij is rood en het is algemeen bekend dat kleine roodharige poezen en mensen erg ondeugend en erg lief tegelijk kunnen zijn.
Nou, Socrates is geen uitzondering op deze regel: hij is heel grappig en lief en om de meest stoute dingen die hij doet moeten mensen lachen. Bij een andere poes waren ze allang woedend geworden als de antieke vaas van oma stuk was gevallen door een rare sprong van de poes, maar als Socrates door een onhandigheid iets antieks omgooit zeggen ze "oh, het is maar de antieke vaas van oma; het was toch een oud prul" of "ja, het was ook wel erg dom van me om hem zo midden op  tafel te zetten! Natuurlijk valt hij er dan af!" en ze lachen en geven Socrates een poezesnoepje en zetten hem op hun schoot om hem te aaien.

Socrates woont in een huis met nog drie mensen en twee poezen. Twee mensen zijn groot, maar de derde die er sinds kort bij is, is nog niet zo groot. Hij is wel al veel groter dan toen hij kwam, en hij wordt steeds gevaarlijker! Hij kruipt achter Socrates aan en probeert zijn staart te pakken. maar Socrates is dan natuurlijk allang hard weggerend. Dit gevaarlijke mensje met rood haar heet Mees. Mees vindt poezen erg leuk. Hij vindt het leuk om hun oren te pakken, hun staart te grijpen, naar ze te gillen, zich op ze te laten vallen. Socrates weet niet wat de andere poezen daarvan vinden, maar hij vindt dat eng. Hij is wel nieuwsgierig naar Mees, maar hij bekijkt hem zoals de meeste dingen graag van af een, laten we zeggen, veilige, afstand.

18:28 - 25/9/2006 - comments {0} - post comment


Description

Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Onweer
- Eng grijs beest
- Humbert Humbert en Lolita
- socrates, de dappere, niet zo heel dappere kater
Hosting door HQ ICT Systeembeheer