Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Noveenkaarsen

Noveenkaars

15:52, 27/10/2016 .. Link

Een noveenkaars is een kaars die negen dagen plus nachten brandt met een speciale bedoeling. Zo kun je in die tijd bidden met een bijzondere intentie zoals de genezing of kracht voor een zieke, teneinde antwoord met lastige zaken, teneinde vrede, enzovoorts.
Een noveen ofwel novene (Het woord is afkomstig uit het Latijn: noveni = telkens 9 ofwel novem = 9) is dezelfde reeks met negen dagen waarin mensen op een bijzondere wijze tot God bidt, ter verkrijging van een gunst of ter voorbereiding op een omvangrijke feestdag.
De traditie met het noveengebed vindt haar oorsprong in het voortdurende gebed van Maria met de Apostelen.
Ook het pinksterfeest vindt hierin zijn oorsprong.

De meest voorkomende vorm van noveenkaarsen is een witte kaars in een transpirante plastic of glazen omhulsel met deksel. het omhulsel is gewoon rood, blauw, wit gekleurd of kleurloos wanneer noveenkaarsen bij plaatjes over heiligen en met religieuze tekst geselecteerd worden. De meeste van deze noveenkaarsen komen ook bij een gebedskaart om jou te bijstaan tijdens het bidden.

Niet alle noveenkaarsen branden negen dagen langdurig. Er zijn noveenkaarsen welke drie of 6 dagen branden. Er zijn bovendien bijzonder gemaakte noveenkaarsen voor specifieke gelegenheden zoals, Pasen, Pinksteren, communiefeesten, met spreuken, voor kinderen. Het aanbod van noveenkaarsen met een afbeelding over religieuzen loopt ongetwijfeld in de honderden, zoniet duizenden.

Wist u dat de oude Grieken en Romeinen olie gebruikten bij een brandende wiek wegens hun overledenen te herdenken? Dat wordt nog steeds gebruikt bij Orthodox Christelijke landen zoals bijvoorbeeld Griekenland, Rusland, de Balkan plus het Midden-Oosten. Vroeger werden noveenkaarsen uit bijenwas gemaakt, echter momenteel worden zij vrijwel ieder uit plantaardige grondstoffen en paraffine geproduceerd. De beste noveenkaarsen worden gemaakt uit 100% plantaardige olie├źn. Die noveenkaarsen zijn immers milieuvriendelijk, er komt geen roet vrij tijdens het branden en zijn niet kankerverwekkend.

Toepassingen:
Met een gebed:
Het noveengebed is een vast gebed met 9 opeenvolgende dagen, aangaande een bepaalde bedoeling.
Zo kan men in die gebedsperiode bidden wegens een aparte bedoeling zoals bijv. een genezing of kracht voor een zieke, wegens uitkomst tijdens lastige situaties, voor vrede, enz.
Een noveengebed kan aan God, Jezus, Maria, of een van de Heiligen zijn gewijd. Dit noveengebed wordt aangaande een specifieke intentie gebeden.
Deze bedoeling kan bijvoorbeeld aan een ofwel meer zieken zijn, voor het stoppen van een specifiek conflict ofwel voor de vrede in het algemeen.
Er bestaan verscheidene noveengebeden.
Voor op een begraafplaats:
Veel mensen vinden het een fijn gevoel wanneer er een kaars brandt naast het graf van hun geliefde overledene. Hiervoor zijn ook speciale noveenlantaarns te verkrijgen. Een graflantaarn is een noveenkaars met een windlicht. Dit windlicht beschermt de kaars tegen de wind plus tegen de regen. Bij ieder kerkof of andere herdenkingsplek zult u verschillende noveenkaarsen ontdekken die als grafkaarsen worden gekozen.
Ter voorbereiding van bijv. een Pinksterfeest:
In navolging van de apostelen die tussen Hemelvaart en Pinksteren 9 dagen in gebed bijeen waren.

Wij gebruiken persoonlijk deze noveenkaarsen ingeval iemand ziek is, of werk aan het zoeken is, door een zware periode gaat, indien jij wilt bidden, of een wens heeft, ofwel iets wilt leren, de opties zijn eindeloos...
We spreken dan een gebed uit ofwel een wens voordat wij deze kaars aansteken. Wanneer de kaars is aangestoken bedanken wij diegene die we om steun hebben gevraagd, dat kunnen God, Jezus, Maria, de Aartsengelen en overige Engelen zijn.
Het is wel de bedoeling door deze kaars negen dagen te laten branden opdat de wens of een gebed om hulp ook echt tot stand komt. Wanneer je noveenkaarsen dag en nacht laat branden, kan je er natuurlijk wel ervoor zorgen dat u maatregelen neemt wegens brand te voorkomen en dat kinderen en huisdieren zichzelf niet kunnen verbranden bij de noveenkaars. Wanneer het niet denkbaar is deze kaars dag plus nacht te laten branden dan kan je gewoon de kaars doven en daarna terug aansteken met een gebed.

De nieuwe trend in noveenkaarsen is het branden van noveenkaarsen met een persoonlijk ontwerp. Een persoonlijke tekstje, een persoonlijke tekening, zelfs een persoonlijkefoto van een geliefde voor wie je wil bidden. De mogelijkheden zijn oneindig.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Noveenkaars

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer