Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

belevenissen van nupur en eildert!

16/9/2007 - Kiandra de koninginheks! deel1

Lieve mensen,

Behalve de mensen dichtbij mij weet denk ik niemand dat ik verhalen schrijf. Ik heb ooit aan een schrijfwedstrijd mee gedaan en al heb ik niet gewonnen,alle mensen die doorgingen naar de volgende ronde , daarvan werd hun verhaal gebundeld en zo kwam er een verhalenbundel, ondergetekende was een van de gelukkige!Ik heb ooit eens aan iemand belooft dat ik het verhaal zou mailen maar zo via mijn weblog kan het ook! Ik wens jullie veel leesplezier, en laat me weten hoe jullie het vonden!

Kiandra de koninginheks 

kiandra zit op een stoel bij het raam, ze kijkt naar de sterren, en denkt aan vroeger, hoe alles begon.Voordat ze wist wat haar lotsbestemming was. Ze word gestoort door de deur die open gaat, het is haar knecht Ignatius, een kleine blekeman met holle ogen en een butlerspak aan! "Waar denkt u aan, mijn koningin?" 'ach Ignatius, ik denk aan vroeger , hoe alles begon, veel weet ik er niet van, het is allemaal nogal vaag.'

'Soms helpt het om er over te praten, ' zegt ignatius.

'zou je denken?'

'Zeker mij koningin.'

'nou Goed dan, als je de tijd hebt kom dan maar zitten.' Ignatius gaat zitten, hij kan toch niet slapen en eigenlijk is hij best nieuwsgierig. Hij kijkt de koningin aan: het lijkt of ze in die duizende jaren dat ze al bestaat, geen dag ouder is geworden als 25! Haar haar is lang en zwart, ze heeft katachtige ogen een huidskleur die een mengeling is van geel, bruin en blank. Haar nagels zijn lang en scherp, ze heeft een rode jurk aan met zeer wijde mouwen en ze draagt een houtenkruis om haar nek. Kiandra begind haar verhaal: ' Het begon in mijn jeugd. Ik kom uit een echt tovenaars, Mijn vader was een boze en machtige, eigenlijk de machtigste tovenaar van die tijd, mijn moeder had slechts beperkte magische krachten, ze kon de mensen eigenlijk alleen maar laten verdwijnen en ze kon zweven.Haar moeder vag slecht en haar vader was goed. ik moet je zeggen dat ik daar nooit iets van heb begrepen. Ik en opgegroeit in een tijd dat iedereen nog goden en godinnen aanbaden, behalve het joodse volk. Het was ook ver voor dat Christus was geboren, de preciese tijd kan ik je niet meer vertellen. Ik kan je ook niets meer vertellen over het dorp waar we woonden, allen wat dingen over ons gezinsleven.´Mijn vroegste herinnering is vanaf de dag dat ik het huis binnenstapte en aan mijn moeder vroeg` Hoi mam, kan ik je nog helpen? ´Nee kiandra ik ben met een drankje bezig.´ ´Wat voor een drankje is dat! Dat is om ieman op een langzame manier te laten weg rotten.´ ´Hoe langzaam?´ ´nou volgens  je vader in ongeveer drie jaar.´ ´Drie jaar! Dat is wel erg lang en pijnlijk.´Ik lachte luid en gemeen. Heerlijk vond ik dat als de stervelingen moesten lijden, want hun godenbeeldjes hielpen ze toch niet.´

´Kiandra je moet naar je vader toe hij wil jou en je broer les geven in zwarte magie.´Ik liep naae de werkkamer van mijn vader, het stonk er altijd. Ik wilde niet maar ik moest wel, anders deed mijn vader me wat! `pap ik ben er! riep  ik. ´Kom zitten mijn kind, ik zal jou en je broer les geven in magie en andere zaken. Ik moet weten wie welke krachten heeft, maar waarschijnlijk zal jij dat wel zijn , mijn zoon. Vrouwen zijn dom en zeker jonge heksen.´Ik keek mijn vader woedend aan. `Eens zal ik groter en sterker zijn dan jullie allemaar bij elkaar!`Mijn vader en broer lachten mijn vierkant uit. Ha het beste wat jij ooit zal kunnen is waarschijnlijk vliegen en verdwijnselen. Oké genoeg gelachen, we gaan beginnen. We beginnen met het benoemen en leren welke kruiden en spullen je nodig hebt om een goede tovenaar of heks te worden. In deze houten kast staan de vleermuisvleugels, rattenogen en paddenspuug. en in deze potjes staan de giftige kruiden en er zij ook potjes met menselijke lichaamsdelen . Hier zijn de schedeld en dolken om heerlijke duivelse rituelen mee te doen.´ Toen hij dit zei twinkelden zijn ogen engooide hij zijn hoofd naar achteren ten teken van het genot dat hij had. Ik vond hem eigenlijk maar een rare vogel.Ik was nou niet bepaald van hem onder de indruk. Mijn broer daarentegen natuurlijk wél, hij deed vrolijk mee.

Zo gingen er dagen en weken voorbij, waarbij vader ons van  alles leerde. Van duivelse vloeken tot en met het verbranden van mensen met je ogen! We leerden ook hoe we een dorp konden vennietigen en een natuutramp konden veroorzakenen bliksem moesten makenen meer van dat soort ellende.

Tot zo ver deel 1

Groetjes Nupur Geerds

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/9/2007 - neven en nichten dag 2007

Lieve familie en vrienden,

September kon niet beter beginnen dan met de neven en nichten dag van de Deenen en zo!

Maar eerst maar eens een rondje verjaardagen in september, waar bij ik al zie dat ik al weer iemand ben vergeten n.l. tante Ida knol mama,s schoonzusje, die was op de 2de jarig, als nog gefeliciteerd en ik hoop dat ze een fijne dag heeft gehad, we blijven even bij de knollen want tante Aartje knol is de 13de jarig, en natuurlijk het beste paart van stal papatje Deen die op de 16de jarig is, dan gaan we naar de Geerdsen en dan zie ik dat de andere petra jarig is en wel op de 30ste, hierbij wensen eildert en ik iedereen een fijne verjaardag toe en ik hoop om niet te vergeten jullie allemaal een k, laat maar zitten die belofte kan ik al niet meer waar maken.

Nu terug naar de neven en nichten dag 2007, Het was een mooie dag en dit jaar konden we voor detweede maal afreizen naar ons aller bovenkarspel! De reis zelf was een kriem maar het was het wel waart, want het was erg gezellig.

Aanvang was bij Ineke thuis we hebben er koffie thee en door remco gemaakte taart gegeten ook de lunch was bij haar thuis, daar had ineke de soep gemaakt en broodjes gemaakt die ik nooit eerder had gegeten maar die erg goed smaakten! S'middags gingen we naar het streekbos en we zijn gaan klootschieten, je had twee teams, het rode en het gele team, en alhoewel het gele team er eentje meer had had het rode team toch gewonnen, en raad eens in welk team ondergetekende zat? juist het rode team, het is me gelukt om  de kloot over een slootje te gooien en sandra en ieneke gooide de kloot met een luit gegil  een brug over want als de kloot in het water was gevallen dan hadden we hem er niet meer uit gekregen en dan hadden we per kloot 4 euro moeten betalen. We kregen een wandelwagen mee met eten en drinken maar die was nos lang niet op toen we klaar waren, en dus hebben we lekker nog even bij het water gezeten en war gedronken. Oh ja ik vergeet nog dat  karin bij het duwen van de wandelwagen het paaltje in de weg niet zag.

Nat het klootschieten zijn we naar hoorn geweest maar helaas ging Antoinet niet met ons mee, zij organiseert volgent jaar de neven en nichtendag.

In hoorn hebben we lekker gegeten in restaurant de ridderikhof, waarbij we werden bedient door verstandeleijkgehandicapten. Sandra en ik wilden als dessert een klein kinderijsje genaamt pietje pinguin, ik had geen idee wat het was , maar daar kwamen we al snel achter, het was een plastic pinguin met ijs er in, lachen, maar ik denk dat ik de volgende keer maar weer thee neem! 

Tot slot nog even dit, er gebeuren momenteel ook wat minder leuke dingen in onze naaste omgeving maar omdat ik niet weet of de desbetrefende  personen dat leuk vinden zal ik er niets over schrijven, in goed overleg met eildert natuurlijk.

Voorderest wens ik iedereen het beste toe en voor alle neven en nichten tot volgent jaar! En iedereen die verhuisplannen heeft veel succes!

 

Liefs Nupur 

     

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/8/2007 - kort

lieve familie en vrienden,

Ik hou het kort vandaag want ik wil zondag uitgebreid verslag doen van de neven en nichten dag!

Met lady gaat het al weer een stukje beter ze is nog wel wat bang op straat maar ze houd de moet er goed in. Van de eigenaar van die andere twee honden hebben de dierenartskosten terug.

zondag komt er meer!

Groetjes Nupur ( tamara)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/8/2007 - lady

Lieve familie en vrienden

Hebben jullie ook weleens dat je denkt: " Als mijn dat over komt dan doe ik dit of dat?" Maar het loopt dan anders als het echt gebeurt. Nou dat had ik vandaag dus, ik dacht altijd als een andere hond lady aanvalt dan geef ik die hond een rot schop, maar van daag ben ik er achter gekomen dat als zoiets echt gebeurt dat je dan anders reageerd  als je had verwacht! Onze kleine lady is vanmorgen aangevallen door twee loslopende honden van het type gevaarlijk, ze heeft zich kranig verweerd maar had toch bijtwonden we hebben haar naar de dierenarts gebracht, gelukkig hoeft het niet gehecht te worden maar de plek rondom is wel kaal geschoren.

Ik was erbij toen het gebeurde het gebeurde zo snel dat ik niet optijd kon ingrijpen. We hebben aangifte gedaan. bij de politie. Onze lady is behoorlijk geschrokken en ik ook zoals jullie je wel kunnen voorstellen, ze ligt nu lekker in haar mandje te slapen, maar gelukkig was ze zojuist ook weer een beetje vrolijk met haar staart aan het kwispelen. Ik heb de bazen van die honden hier nog niet gezien, wat ik wel vreend vind want ze wonen hier in deze flat. Nou ik stop er nu maar mee en wens iedereen het allerbeste toe en je weet het he oogjes dicht en snaveltjes toe!

Groetjes van Nupur ( tamara)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/8/2007 - De Zondag

Lieve familie en vrienden,

Gisteren was het zondag, dat zal ongetwijfeld niemand zijn ontgaan!

We hebben in de kerk een heel interesante preek gehad. Zie je onze dominee is zes weken in Jeruzalem geweest en over die ervaring wilde hij ons wat vertellen. Daarbij hoort psalm 92, boven alleen die psalm staat: een zangstuk en lied voor de shabbat.

toen de tempel in het jaar 70 werd vernietigt hebben de rabijnen een systeem van regels bedacht die van de shabbat een tempel gemaakt door al het werk en het werk daarvan afgeleid te verbieden. Zo werd het een tempel die iedere jood overal ter wereld met zich mee kon nemen. Daarom zijn er voor de orthodoxe joden zo veel regels.

Wisten jullie dat? Ik niet tot gisteren dan. In de psalm word nergens naar de shabbat verwezen, maar de psalm verwijst naar een wereld die komen gaat een wereld zonder ellende . Het is een lied dat je in de ochtend zingt om Gods liefde te melden! Het is ook een lied voor de nacht om van Gods blijvende trouw te zingen!

Waar ik eigenlijk naar toe wilde was dit het heeft me aan het denken gezet want hoe gaan wij om met deze vrije dag? OF om het in Pauls woorden te zeggen : Leeft er nog iets van besef dat op die dag de zon voor ons is gaan schijnen?

We hebben een hekel gekregen aan een knellende en zeuren de godsdienst"Ik ook"

Maar het geschenk is weg, waar is het nu? Ik merk voor mezelf dat we niet zaterdag maar zondag als de wekker om 8uur gaat pas besluiten of we gaan, zo hoort het niet, en nu kan ik wel honderde smoezen gaan verzinnen maar dat doe ik niet.

Heel soms staat er een mens op uit de dood en wij christenen en katholieken  mogen daar getuige van zijn . Iedere zondag is het weer feest en mogen we roepen: Ik heb grote blij!

Huub oosterhuis heeft een prachtig lied geschreven, het heet: voor de zevende dag:

Wek mijn zachtheid weer

Geef mij terug de ogen van een kind

dat ik zie wat is

En mij toevertrouw.En het licht niet haat.

Persoonlijk vind ik het erg mooi.

Hoe passen we dit toe in de moderne tijd hebben we er nog wel tijd voor? Nou ik denk dat we er gewoon tijd voor moeten maken het is een rustdag  een dag om gezellig dingen te doen en niet om je te vervelen of dan maar te gaan winkelen want die zijn tegenwoordig ook open!

Ik wilde dit graag met jullie delen want ik vond het bijzonder.

Volgende week weer iets luchtigers!

Liefs NUPUR ( tamara)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/8/2007 - Eindelijk mooi weer!

Lieve mensen,

Eindelijk is het mooi weer! Hier hebben we al weken op gewacht, echt strand weer.

Het waait hier ook een beetje dus dat is opzich lekker.  Zeker voor wie op dit moment op vakantie zijn. Ik hoop voor hen dat het een tijdje zo blijft.

Het is nu augustus en in augustus is op karin na de gehele familie schermer jarig, We beginnen op de 8 st dan is Tante mary jarig, en tussen door is nico weel ook nog effies jarig op de 12 de nog wel en dan weer een schermer en een weel tegelijk het lijkt wel afgesproken 22ste zijn ineke weel en oom jan schermer jarig, en we sluiten af met de naamgenoot van mijn jongste schoonzusje petra en dat is dan op de 28ste , wij, eildert, lady en ik wensen iedereen die in augustus jarig is een hele fijne dag toe en natuurlijk zal ik ook proberen om een kaart te sturen alhoewel dat er de laatste tijd wel eens bij inschiet . Niemand vergeten hoop ik.

Ik heb vanmorgen mijn ramen van buiten gelapt maar ik kon naderhand niet meer zien wat voor een kleur mijn doekje en spons hadden en het water was erg vies, ik heb het tussen door moeten verversen, echt erg smerig, maar goed het resultaat telt. Het is nu12:20 en nu pas gaan hier de sirenes af ik geloof dat iemand ergens heeft liggen pitten.

En nu zeg ik stop want mijn koffie is op!!!!!

Groetjes en liefs van Nupur ( Tamara )

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/7/2007 - toeval of niet?

lieve vrienden en familie,

Ik weet of het toeval is maar Eildert en ik hadden weer wat hoor, we hadden dinsdag alle twee een lekke voorband, zonder dat we het van elkaar wisten.

Eildert had alleen de beschikking over een reserve fiets en ik niet dus ik moest werken met een lekke voorband maar gelukkig kon ik mijn fiets de volgende dag voordat ik weer aan het werk ging, weer ophalen. Ondanks het feit dat het rot weer is en niet echt zomer vind ik deze baan toch wel lekker ik ben n.l behoorlijk afgevallen, en hoe weet ik dat, de mensen zien het aan me en dat vind ik heerlijk om te horen!

Over horen gesproken, eildert heeft het muziek maken weer op gepakt en is nu met een nieuw nummer bezig. Hij maakt trance.Voor wie niet weten wat het is,ik kan het niet uitleggen, sorry!!! Je kunt wel merken dat het zomervakantie is want  het is hier in de flat lekker rustig. Maar dat kan ook komen omdat het rot weer is.

Er gebeuren hier in de flat ook nare dingen er is hier een paarweken geleden een jonge van de flat af gesprongen God zij dank was hij nog in leven en ik was blij dat eildert er niet bij was die dag! jullie zullen begrijpen dat de schrik er hier in flat goed in zat.

Goed ik zal weer afsluiten met een gedichtje:

Rode voeten, blauwe haren

kantklossen en geel garen

blauwe peper met een stippeltjes vvest

dat is mijn meester op zijn best

in zijn paars oranje ondergoed

voor de klas erg zijn best doet

 

Groetjes en liefs Nupur ( tamara ) 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/7/2007 - (be) leven

Hallo allemaal!

Hier nupur hoe gaat het met iedereen? Het nu hier ook officieel zomervakantie hoewel het buiten niet zo lijkt! Ik wens iedereen een fijne zomer toe.  Het gaat hier rustig zijn gangetje, eildert heeft de engelse versie van het laatste harry potter deel gekocht en hij kan er maar moeilijk van weg komen, hij weet me wel nieuwsschierig te maken met zijn commentaar! Nou ja ik lees het zelf wel.

Van de week hebben zijn er kinderen tegen mijn fiets aangereden en daarbij is mijn standaart stuk niet dat ik hem echt nodig heb, want ik zet hem meestal tegen een lantaarnpaal maar als je dan vraagt of er wat is gebeurt en het antwoord 'niets' is, terwijl je beter weet tsja , maar de schuld was van hun gezichten af te lezen, maar goed het is tijdens werk gebeurt dus als ik het heb laten maken dan betaalt TNT de onkosten! Ik heb het maar zo gelaten en eigenlijk moest ik stiekem wel lachen om hun beteuterde gezichtjes!  

Ik probeer mijn stereotoren via marktplaats te verkopen maar echt lukken wil het nog niet ja er word wel op geboden maar als je terug belt of mailt dan laten ze niets meer van zich horen, nou als ze hem toch niet meer willen laat het dan even weten dat vind ik niet meer dan fatsoenlijk. Ik herinner me nu opeens dat ik ben vergeten om de vis van mijn schoonouders eten te geven gisteren, hoop dat hij dit nachtje het overleeft heeft zonder!

Er zijn hier in de flat tween jonge puppies en dat is zo schattig om te zien helemaal als ik met lady buiten loop, ze vind het erg leuk en wil graag met ze spelen maar ze kwam tot de ontdekking dat ze wel erg druk waren en dat vind ze niet zo leuk, muts als of ze zelf niet druk is, lachen hoor met die hond van ons!

Deze week wilde ik eindigen met een gedichtje van mezelf en als er mensen zijn die deze weblog lezen laat dan weten wat jullie er van vonden:

Een dag vol leven

is een dag veel beleven

veel geluk en pijn

maken het leven tot wat ze zijn.

liefs Nupur ( tamara )

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/7/2007 - eerste werk week

hallo luitjes,

Het was deze week onze eerste werk week na de vakantie en het viel nog niet mee om in je gewone routine te komen, maandag eerst sporten en dan werken, wij werken alle bij als postbezorgers, maar dan wel bij verschillen de werkgevers, eildert bij mailfors en ik bij TNT, en dat bevalt prima! Ik heb deze week bewonderenswaardig genoeg maar 1 keer een bui op mijn kopje gehad! En voor de rest was het bewolkt maar droog en eigenlijk is dat beter dan bloedheet weer want ik kan jullie vertellen dat is niet fijn!  Vandaag is het warm en bewolkt.

Ik heb van de week eindelijk  voor het eerst eens kunnen proeven van mijn eigen gekweekte aardbeien en ik vond ze super lekker, ze smaakten net even anders dan uit de  winkel!

Gisteren zijn we met Hans en Joanneke naar harry potter 5 geweest de film was helemaal uitverkocht.

Zoals sommige van jullie weten heb ik een tijdje in de bios gewerkt en ik kan je vertellen er is heel wat verandert het is nu een stuk mooier en ruimer en makkelijker schoon te houden volgens mij ( ik zat bij de schoonmaak ploeg ) !

sinds ze een nieuwe directeur hebben is er veel in positieve zin verandert, Met kerst kregen we nooit  een kerst pakket en nu wel en zo zijn er meer van die dingen, maar goed ik dwaal af, de film was  erg goed, maar ik denk dat je eerst het boek moet lezen om te begrijpen waar het om gaat want ze hebben veel er uit moeten laten, het eenigste min puntje vond ik dat het erg snel was, er zaten niet echt goede rust punten in de film. de film duurt 2 uur en 15 min omgeveer en dan de reclame aan het begin en de pauze niet mee gerekent. Alleen halverwege moest ik ontzettend nodig en dan is het , kan ik jullie vertellen nog een hele zit als het nog geen pauze is! De special effects waren zeer goed daar hebben ze veel tijd in gestoken!

We waren laat thuis en lagen pas tegen half twee op bed, dat is voor mij zeer laat!

groetjes en liefs,

Nupur ( tamara )

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/7/2007 - introductie

Hallo allemaal,

Ja hoor het is eindelijk zo ver we hebben ook een eigen weblog. Eigenlijk wilde ik het al een tijdje maar ik was natuurlijk weer te bang dat er iets fout zou gaan en dat het te moeilijk zou zijn om het aan te maken, maar dit alles blijkt niet zo te zijn!

Het is vandaag de laatste dag van onze vakantie, we hebben er drie weken op zitten, dat is het voordeel als je geen kinderen hebt dan kun je ook buiten het seisoen gaan! Morgen moet ik weer aan de slag bij de post.

Eildert ( mijn man ) heeft dan nog een dagje vrij, mooi dan kan hij meteen een klusje voor mij doen.

In onze vakantie zijn we eigenlijk alleen maar een dagje weg geweest naar de Efteling omdat eildert in de vliegende hollander wilde, dat is de nieuwste atraktie van de efteling en ik kan jullie nu wel vertellen dat het niet voor de mensen is met een zwakke maag! dus ik ging er niet in! Maar Eildert vond het geweldig! ook zijn we een weekendje naar de Eemhof geweest maar volgens mij hebben ze daar nog nooit van het begrip horren gehoort want ik ben helemaal lek geprikt door de muggen, ik had er ongeveer een stuk of tien en dan lieg ik niet!Maar voor de rest hebben we lekker gezwommen en ik heb zoals gebruikelijk verloren met bowlen. En eigenlijk zat het weer ons ook niet echt mee deze drie weken, ik hoop maar dat het morgen wat beter word. Hoe wel?

Groetjes en liefs van  Nupur ( tamara ) Geerds-Deen

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer