Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Samen de natuur beschermen!

Workshop ademhalen

{ 22:28, 21/3/2012 } { 0 comments } { Link }
Ja, het klinkt misschien een beetje raar: Workshop ademhalen maar dit heeft veel te maken met het Oasebos. De bossen zijn de groene longen van de wereld. Daarom is het belangrijk dat ze blijven bestaan. Met deze workshop voel je hoe het is om te leven met weinig en soms helemaal geen lucht! 'LEVEN ZONDER ZUURSTOF' 1. Adem ik wel goed? Eerst moe je controleren of je wel goed ademt. Dit gaat als volgt: leg je vuist net onder je keel en zorg ervoor dat je elleboog net onder je navel ligt. Adem twee keer in en uit. Gaat je elleboog omhoog? Jij ademt goed! Blijft je elleboog op dezelfde plek liggen en gaat je vuist omhoog? Jij ademt niet goed! 2. Uitademtechnieken Hou je hand 30 cm voor je mond. Adem heel diep in en blaas zo langzaam mogelijk uit. Je moet de lucht net tegen je hand voel. Hoe lang hou je dit vol? 3. Adem inhouden Dit moet je met twee of meer personen doen. Het altijd leuke spelletje: wie houd het langst zijn/haar adem in? Adem in! Houd je neus dicht! Degene die het langst zijn/haar adem inhoudt heeft gewonnen. 4. Hyperventileren Waarschijnlijk ken je het wel van de ziekenhuisseries. Iemand denkt niet meer te kunnen ademen en moet van de verplegers door een zakje ademen. Probeer jij maar eens een half minuutje door een zakje te ademen. Lastig hé, zonder lucht leven. Steun daarom het Oasebos!

leuk filmpje

{ 20:45, 21/3/2012 } { 0 comments } { Link }

De oerwouden worden niet maar zo gekapt. Waarschijnlijk is onze hebzucht een reden. Dit is een heel leuk filmpje waar je wordt laten zien waarom de bossen gekapt worden! 

KLIK HIER voor het filmpje. 

Veel plezier!Zo blijft u op de hoogte

{ 20:09, 21/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Oasebos stelt belangstellenden regelmatig op de hoogte met een nieuwsbrief. Hierin staan de laatste ontwikkelingen van projecten en meer. Nieuwsbrieven worden verstuurd via e-mail.

Wilt u ook nieuwsbrieven ontvangen (zo'n 2 keer per jaar)? Vul dan DIT formuliertje in. U wordt dus niet volgespamd, u ontvangt alleen de nieuwsbrief.Veelgestelde vragen

{ 20:20, 18/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Hieronder worden de meest gestelde vragen beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan op www.oasbos.nl!

Waarom zou ik hieraan meedoen?
Omdat het de meest directe en efficiënte manier is om bedreigde natuur te beschermen.

Waarom zou je natuur beschermen in een wereld waar de mens nog zoveel problemen heeft?
Jungle is onmisbaar, voor bedreigde dieren en voor onszelf. Jungle voorkomt erosie, zorgt voor schoon water en zuivere lucht. Tropisch bossen stabiliseren het klimaat, nieuwe medicijnen worden er gevonden. Daarnaast zijn het oases van rust en stilte en de basis voor gezondheid en geluk. Bovendien denken wij dat elk dier en elke plant recht heeft op een plaats op aarde, uitsterven willen we voorkomen. Omdat de mens een bedreiging vormt voor het voortbestaan van kwetsbare natuur, heeft de mens ook de verantwoordelijkheid om die natuur te beschermen.

Wat is het verschil tussen Oasebos en andere natuurbeschermers?
Bij Oasebos weet u exact waar uw geld aan besteed wordt. Daarnaast heeft Oasebos vrijwel geen bijkomende kosten (salarissen, kantoorhuur, etc). Oasebos werkt goedkoop en controleerbaar met vrijwilligers.

Waarom werken jullie in Costa Rica en niet in Nederland?
In Costa Rica kunnen we veel natuur beschermen voor weinig geld. Door de lage lonen, de lage grondprijs en de hoge natuurwaarde bereiken we een optimaal resultaat. We hebben berekend dat iedere euro circa 200 maal zoveel beschermde natuur oplevert als in Nederland.

Hoe bepaalt Oasebos welk gebied beschermd wordt?
Oasebos werkt nauw samen met lokale natuurorganisaties en overheden. Samen met deze organisaties selecteren we uiterst kwetsbare gebieden die bescherming behoeven.

Welke bedreigde planten en dieren leven in de gebieden waar Oasebos actief is?
Oasebos richt zich op meerdere gebieden in haar bescherming van de natuur. Elk gebied herbergt zijn specifiek bedreigde soorten. Zo bevinden zich in het watervallencomplex El Salto diverse otterfamilies, maar ook de poema en andere katachtigen komen in dit gebied voor. Overigens is de natuur van El Salto zo rijk en complex dat er nog lang niet alles van bekend is. In het Maquenque gebied waar Oasebos actief is, wordt vooral de groene ara bedreigd door de kap van de amandelbomen die voor de overleving van deze soort van belang zijn.

Hoe is de bescherming geregeld?
In de reservaten werken boswachters die de doelstellingen van Oasebos uitdragen. Deze mensen houden contact met de lokale bevolking. Zij zijn gids, maar ook bewaker in de reservaten. Het bezit van Oasebos wordt 's nachts en overdag gecontroleerd zodat houtkappers en stropers geen kans krijgen.

Kan ik het gebied waarvan ik een participatie gekocht heb bezoeken?
Jazeker, U kunt het beschermde gebied bezoeken. Betreding gaat onder begeleiding van een parkwachter. Het is wel noodzakelijk met Oasebos vooraf contact te hebben over uw bezoek, want de bossen zijn niet zonder meer bereikbaar met eigen vervoer.

Wat zijn jullie geldbronnen?
Oasebos heeft naast de verkoop van participaties ook inkomsten uit donaties en sponsoring van particulieren en bedrijven.

Kan ik op de kaart zien welk stukje mijn participatie is?
Een participatie is onderdeel van een in zijn geheel aangekocht reservaat. Deze participaties kennen echter geen kadastrale verdeling, dat zou veel te veel kosten met zich meebrengen. Het is een symbolische verdeling. Elke participant heeft bijgedragen aan de aankoop van het geheel. De bossen El Salto en Copalchi zijn terug te vinden op Google Earth en via het online Registro Nacional van Costa Rica.

Is mijn participatie aftrekbaar bij de belasting?
Omdat een participatie gezien wordt als vermogen, is deze niet aftrekbaar. Donaties aan Oasebos zijn wel aftrekbaar. Oasebos staat bij de belastingsdienst aangetekend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Als ik een participatie koop, moet ik later dan nog beheerskosten betalen?
Op dit moment zijn er afspraken over de inrichting en het beheer van reservaten in Costa Rica. In principe hoeft u alleen de participatie aan te kopen om het oerwoud voor altijd te beschermen. We hebben een aanvraag ingediend bij de Costaricaanse bosbeschermingsorganisatie Fonafifo. Zij helpen bosbeheerders met een jaarlijks bedrag per hectare voor de instandhouding van het aangekochte bos. Met dit geld kunnen we de boswachters betalen en een beheerplan uitvoeren. Fonafifo verkrijgt het geld voor dit fonds uit: De belasting in Costa Rica op fossiele brandstoffen Afdrachten van Costaricaanse waterwinbedrijven De verkoop van gecertificeerde CO2 credits Bijdragen van het wereldwijde Global Environment Facility waarin geld wordt gestort door afzonderlijke landen, de Verenigde Naties en de Wereld Bank.

Wat gebeurt er met mijn stuk jungle als ik er niet meer ben?
Uw participatie is voor altijd. Uw familieleden erven de participatie. Op deze manier beschermt u veel natuur voor weinig geld.

Verdien ik er wat mee?
Nee, maar het aangekochte oerwoud behoudt zijn waarde. Het is een stuk onroerend goed.

Hoe wordt ik op de hoogte gehouden van jullie activiteiten?
Oasebos brengt een aantal keren per jaar een E-mail nieuwsbrief uit.

Kan ik de statuten van de stichting inzien?
Jazeker, Oasebos is een transparante stichting gevestigd bij de Kamer van Koophandel.Maquenque- Costa Rica

{ 20:37, 14/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Het meest recente project van Oasbos is in Costa Rica. In 2006 zijn een aantal leden van Oasebos hierheen gereisd om te kijken wat het beste bos is voor de aankoop. Inmiddels is het in bezit van Oasebos...

Oasebos heeft voor dit bos gekozen omdat het goed aansluit bij het bos dat Duitse collega's gekocht hebben. Dit bos heeft een omvang van 66 hectares en samen met het Duitse bos is dit 180 hectare. Dit bos is ondoordringbaar dus nog puur bos.. Duizenden dieren leven hier, zo wordt de jaguar hier meerdere keren gespot... In 1 woord, een prachtbos!Oasebos gaat bloggen!

{ 20:30, 14/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Van harte welkom bij de blog van het goede doel oasebos! Op deze blog wordt informatie gegeven over de projecten die oasbos heeft lopen en wat hier gedaan wordt.

Oasbos is al vanaf 2004 actief bezig met het beschermen van de tropische regenwouden. Zij doet dit op een originiele manier; ze koop het bos namelijk.

Stel in het Braziliaanse tropische regenwoud bestaat de dreiging dat er een groot stuk bos wordt gekapt. Oasebos staat dan gelijk klaar om dit stuk bos op te kopen. Zij kan dan dit bos beschermen en zorgt ervoor dat dit stukje blijft bestaan.

Jij kan oasbos helpen door ook een stukje bos te kopen. Hier zijn veel manieren voor, de meest gebruikte manier is lid te worden en eens per maand geld te storten. Jij hebt dan een stukje bos gekocht en zorgt voor de bescherming van het bos!                                                                                   

Oasebos heeft ook een website genaamd: www.oasebos.nl                         

                                                               5 manieren om te steunen

{ 20:16, 14/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Er zijn maar liefst 5 manieren waarop u Oasebos, en daarmee de natuur, kunt ondersteunen! Deze zal ik hierbij voor u uitleggen.

1. Donaties en schenkingen
Deze kunnen eenmalig of structureel zijn. De donateurs van stichting Oasebos zijn zowel particulieren als ook vriendenclubs, scholen en verenigingen die bijvoorbeeld de opbrengsten van een inzamelactie aan dit goede doel doneren.

2. Participatie
U participeert in de aankoop van een stuk oerwoud. Participeren kan al vanaf een halve hectare bos. Een participatie is vastgelegd in een individueel contract tussen u en Stichting Oasebos.

3. CO2 compensatie
U kunt Oasebos steunen door de uitstoot van CO2 van uw gezin of bedijf te compenseren met een bijdrage aan de beheerkosten van de bossen van Oasebos. U kunt dit zelf direct uitrekenen, KLIK HIER omdat te doen.

4. Sponsoring
Door bedrijven, overheden of instellingen. Deze relatie gaat verder dan die van de participant. Er wordt dan maatwerk geleverd in overleg met de sponsor. U kunt dan denken aan presentaties, speciale certificaten, relatiegeschenken, bos op naam, etc. In principe is alles bespreekbaar.

5. Renteloze lening
Er zijn momenten dat Stichting Oasebos een beroep doet op haar relaties. Als er een nieuw project aangekocht kan worden hebben wij meer geld nodig dan direct beschikbaar. Wij verzoeken dan een renteloze lening. Na aankoop wordt een gebied verdeeld in participaties. Met de opbrengsten van deze participaties wordt de lening afgelost. De maximale periode dat u geld leent aan Oasebos is in een contract vastgelegd. De gederfde rente op deze lening kan voor de belasting worden afgetrokken als schenking.

Oasebos werkt met vrijwilligers en maakt daardoor weinig kosten. Hierdoor wordt al het geld dat binnenkomt nuttig besteed. U doet het dus niet voor niets!Stel..

{ 20:10, 14/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Stel, u huurt met veel plezier een huis dat al jaren staat. Op een dag krijgt u te horen dat het huis wat u huurt gesloopt wordt. De enige optie is om het huis te kopen. Dus wat doet u? Het huis kopen, zodat het huis kan blijven staan.

Oasebos doet dit ook. Wanneer bossen of regenwouden gekapt dreigen te worden, koopt Oasebos dit stuk op zodat deze niet gekapt kunnen worden. En u kunt helpen om de natuur te beschermen door te doneren, sponseren, participeren, CO2 te compenseren of een renteloze lening te verstrekken. Deze 5 manieren waarop u kunt helpen worden uitgelegd in de volgende blogpost.10 redenen

{ 20:02, 14/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Waarom zou je deelnemen aan Oasebos? Hier 10 argumenten op een rijtje.

1. Met Oasebos kunt u zelf daadwerkelijk het oerwoud beschermen.

2. Met Oasebos kunt u zelf het leefgebied van talloze dieren en planten beschermen.

3. Bij Oasebos komt praktisch elke euro effectief ter beschikking van de bescherming.

4. Oasebos is effectief omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken.

5. Om deel te nemen zijn er tal van opties: mede-eigenaar/participant, donateur en sponsor.

6. Ruim 150 participanten en donateurs zijn u al voorgegaan.

7. Met hen beheert Oasebos op dit moment bijna 200 hectare oerbos in Costa Rica.

8. U kunt ook uw CO2 uitstoot compenseren met Oasebos.

9. Oasebos werkt samen met de overheid van Costa Rica en tal van andere organisaties.

10. U kunt al mede-eigenaar worden van een halve hectare van El Cerrito voor € 725.

Dus, wat houdt u nog tegen? KLIK HIER voor meer informatie!De natuur beschermen kun je zelf

{ 20:00, 14/3/2012 } { 0 comments } { Link }

Bekende uitspraken:

'Wij hebben de aarde niet geërfd van onze voorouders, maar geleend van onze kinderen.'
(Indiaas spreekwoord)

'Geef de aarde door'
(WNF)

“Creeër een nieuwe wereld, het ligt in jouw handen. Ik nodig je uit! Maak het verschil. En doe het vandaag.
(Arthur van der Linden, oprichter Oasebos)

Wij hebben dus de aarde in de handen.. Doe er iets goeds mee!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

oasebos

Categories


Recent Entries

Workshop ademhalen
leuk filmpje
Zo blijft u op de hoogte
Veelgestelde vragen
Maquenque- Costa Rica

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer