Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ober

27/1/2009 - Hermosa door anderen

Sinds ik hier ben heb ik al veel foto's gemaakt van Hermosa en ook al veel laten zien. de laatste week heb ik echter niet veel foto's gemaakt. Maar geen nood. Gelukkig zijn er heel veel mensen die iets van Hermosa willen laten zien. Dat doen ze op Youtube. Ik heb hieronder een paar linkjes uitgezocht die een aardig beeld geven van waar ik leef:

 

Onderstaande link is een filmpje gemaakt door een fietser die langs het strand rijdt. Hier krijg je een goed beeld van hoe dat eruit ziet. Let op Het eerste grote pand links aan het begin van het filmpje is het Hermosa Beach House Hotel, waar ik nu mijn 5de week doorbreng.

http://www.youtube.com/watch?v=QiqQd2PIin8

Good stuff is een eettentje naast het hotel, waar ik in het weekeinde met regelmaat lunch of ontbijt:

http://www.youtube.com/watch?v=cwPUAzgiz0U

Een promo voor Hermosa:

http://www.youtube.com/watch?v=nnoUkpowrlw

Beachvolleybal: belangrijke bezigheid in Hermosa. Daar beginnen ze in de ochtend om 0700 mee:

 

http://www.youtube.com/watch?v=zvBmzpkYWH0

Dat even voor nu aan beelden van Hermosa. Nog drie dagen en dan ga ik lekker een weekje naar huis. Daar kijk ik naar uit....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/1/2009 - Weekend

't Is even geleden dat ik van me heb laten horen. Het was een druk weekje: hard werken, meestal van 7.30 in de mogen tot 6.30 in de avond en daarna een hapje eten en meestal vroeg naar bed. Meestal lig ik er wel in om een uur of 21.30. Ik ben dan vroeg wakker, maar dat is wel prima, want dan kan ik heel vroeg in de ochtend nog wat bellen met Nederland. Als het hier ochtend is, is het in NL einde middag.

Afgelopen week was dus druk qua werk. Ik nader een eerste grote oplevering. Vergelijk het met een bouwpakket: allemaal stukjes die 1 mooi geheel gaan vormen. Welnu, de afgelopen maanden heb ik een bouwpakket besteld en deze weken worden alle losse stukjes bezorgd en ga ik ze samen met de mensen hier aan elkaar lijmen om er een mooi geheel van te maken. Dat gaat goed tot nu toe.

Om meer redenen was het een bijzondere week. Obama. Afgelopen dinsdag was de inauguratie. In deze tijdszone was de inauguratie om een uur of 0900. Ik heb het met al mijn Amerikaanse collega's voor de TV bekeken. Ik heb meer naar mijn collega's gekeken dan naar de TV. Het was een boeiend schouwspel. Iedereen was echt emotioneel. Nu moet ik zeggen dat 99,9 van de mensen waar ik mee werk en die ik hier in de grote steden tegenkom Democraat is. Die zijn natuurlijk allemaal blij dat ze van Bush af zijn. Maar er is denk ik meer: iedereen is echt ongelooflijk onder de indruk van Obama en iedereen vindt het ook heel bijzonder dat dit de eerste afro-amerikaanse president is.

En wat ik grappig vind: Amerikanen zijn veel emotioneler dan Nederlanders. Ze uiten zich veel gemakkelijk over wat ze ergens van vinden en ook wat dat echt met ze doet. Dat is leuk. Van de week sprak ik daarover met een Bugaboo collega die COlumbiaans is maar al jaren hier in de USA werkt. Zij is helemaal temperamentvol en ze vind noord-Europeanen maar rare mensen. Die laten weinig van zichzelf zien zo op het eerste gezicht. Kil, afstandelijk, zakelijk. Heel anders dan de passionates uit zuid-amerika of het mediterane gebied. Ze zei ook dat zij  en al haar landgenoten om de haverklap ergens om huilen. Voor de TV, bij een concert, bij een inauguratie of wat ook. dat is voor hun een heel normale emotie, terwijl het bij ons veel zwaarder overkomt en opgevat wordt.

Ik heb haar er trouwens van overtuigd dat ik ook heel emotioneel kan zijn: ik trok een erg vies gezicht en riep "getver" toen ik een lange haar in mijn Sushi aantrof..............

Het is nu lekker weekend. Alhoewel: dit weekeinde geen spannende avonturen. Sterker nog: morgen werken. er komen wat leveranciers die hun werk alleen in het weekeinde kunnen doen en ik ga ze opvangen en begeleiden.

Zondag ga ik uitrusten. Ik denk dat ik een fiets huur en wat ga fietsen in de buurt. En volgende week: dan zit ik in het vliegtuig naar huis!!!!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/1/2009 - Terug in Hermosa

Gisteren ben ik weer teruggereden vanuit Death Valley naar Hermosa. Het was een erg mooie rit. Ik ben eerst nog wat blijven hangen in Death Valley: ik heb een verlaten dorpje bezocht, dit keer over een geasfalteerde weg, en ben daarna over een lange kronkelweg door het dal gereden. Een prachtige rit en morgen zal ik ook weer wat foto's op de bsite zetten. Ik heb extra mijn best gedaan op deze foto's. Ze zijn allemaal op statief genomen, met een afstandsbediening dus volledig onbewogen.

's Avonds in Hermosa was het hier waanzinnig druk. Het lijkt hier dan echt op de Costa Brava: het strand en de kroegen vol met feestende "jeugd". Ik herken dat en moet zeggen dat het dan wel een gekke plek is om te zijn om tijdelijk te wonen en te werken. Maar ook wel weer grappig om te zien. Het is immers een feest van herkenning.

Ik had bedacht dat ik naar de kapper wilde. En gelukkig is alles hier op zondag open. Ik dus op zoek en ik ging naar binnen bij een kapper met de prachtige naam "Girlfriends". Maar gelukkig, ze knipten ook mannen. De jufrouw in de winkel zei tegen me: I'm sorry, but the stylist is not in". Mijn antwoord: That doesn't matter with my model I don't need a stylist". Dat had ik toch verkeerd begrepen. Een stylist is hier een kapper.

Ik heb toch maar een afspraak gemaakt en ben daarnet naar de kapper geweest. Het was de meest hippe zaak waar ik ooit ben geweest. En ze hebben netjes geknipt en mijn haar ook nog gewassen. verder zijn mijn wenkbrouwen bijgewerkt. Om door een ringetje te halen. En de prijs viel me mee: $ 25.

Hollander als ik ben, kon ik het niet nalaten te vragen of je een kapper ook behoort te tippen hier in de USA. Domme vraag. Hoe meer, hoe beter.

Morgen dus wat foto's. En voor de weerfanaten: het is hier nog altijd rond de 25 graden, voor de tijd van het jaar warm. Maar de komende dagen wordt het koeler en gaat het regenen...............

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/1/2009 - Death Valley

Het is werkelijk prachtig!. Death Valley heeft veel indruk gemaakt en ook de rit ernaar toe en eromheen. Vanmorgen vroeg heb ik mijn Toyota Corolla opgestart en om 6.15 ben ik weggereden. En de rit was niet zo lang als ik gedacht had. Het was 5 uur tot de rand van het park.

De rit naar het natuurpark Death Valley was mooi. Als je LA uit bent kom je al snel in een woestijnachtig landschap. Vol grillige heuvels en veel rood zand. En richting Death Valley wordt het desolaat. Lange wegen, met bijna geen auto's uitgestrekte vlaktes en de huizen die je ziet, zijn vaak vervallen en verlaten. En Death Valley zelf? eigenlijk een grote badkuip: heuvels eromheen tot 4000 voet hoog en het laatste punt van Death Valley light 86 meter onder de zeespiegel. En het is heel divers: zandduiden, rode rotsen, zwarte rotsen, gele rotsen, struiken (devil's corn genoemd) vlaktes, heuvels, er is van alles. Behalve dieren, die zie je bijna niet. Een paar keer heb ik denk ik een salamander platgereden; die zie je dan oversteken en ik hoop dat het goed is gegaan, maar weet dat niet zeker......

Ook zie je water en op de heuvels rond de badkuip ligt sneeuw. En de temperatuur was goed te doen: ik denk 25 graden. IN de zomer wordt het 45 graden.... Het is niet alleen de laagste plek van de USA, maar ook de warmste..

Ik heb hier de hele dag rondgereden. Mijn grootste avontuur had ik op een grindpad. Ik had op de kaart gezien dat er een verlaten mijnwerkersdorpje was. Daar wilde ik natuurlijk naar toe. Aan het begin van het grindpad stond een bordje: wij raden u aan om deze weg alleen met een 4x4 te rijden. Ik dacht toen: dat bord hebben de Amerikanen neergezet vanwege de aansprakelijkheid. Als er iemand per ongeluk verongelukt hebben ze in ieder geval gewaarschuwd. Ik dacht dat het dus wel mee zou vallen. Nee dus. Het was een weg vol met grote stenen. Het was bovendien ook echt steil. Gelukkig heeft een automaat een Low gearing en kon ik goed op de motor afremmen. Mijn remmen raakte niet oververhit.
Maar het ergste was dat sommige stukken van de weg besneeuwd waren! De wegdelen die in de schaduw lagen hadden nog sneeuw. Daar was het ook steil en dus glad. Dat vond ik niet fijn. Maar ik heb heel rustig aangedaan en ben goed aangekomen. De auto is ook nog heel. Het was trouwens wel een extreem mooie rit. Het ging dwars door een canyon een ravijn met aan weerszijden rotswanden van 50 meter hoog!. En het dorpje: drie oude huizen en een verroeste auto.

Nu zit ik in Beatty in Nevada in een motel. Prima te doen voor 60$ per nacht. ZOmeteen een hapje eten en dan slapen.

Ik heb twee foto series toegevoegd 1 van vandaag en nog een van LA: met wat lokale architectuur en zondsopgangen en ondergangen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/1/2009 - Hermosa

Het begint sleur te worden. Los Angeles, Hermosa Beach. Ik zit hier nu in totaal voor de 5de week of zo en ook hier herkent iedere middenstander me ondertussen. En alles om me heen gaat wennen: het mooie weer, de adebenemende zondsondergangen, de adembenemende zonsopgangen. Het leven is hier echt compleet verschillend van dat in Leiden of in New York. Nederland en New York lijken in bepaalde opzichten meer op elkaar dan New York en LA. Hier is alles echt heel laid back. Mensen maken op het werk dan wel lange dagen, maar alles gaat erg rustig. Het is ook lastig om planningen met mensen af te spreken (dat is in mijn rol als projectmanager hier wel erg lastig). Het went wel. Als ik iets nodig heb op half februari, dan zeg ik dat ik het eind januari wil. In the end is het dan op tijd.

En de gezondsheidcultuur hier. Dat zie je ook niet in New York. Gistermorgen stond ik om 6.45 buiten aan het strand te bellen. Heel vroeg, maar toch: de eerste strandvolleybalklasjes zjin begonnen. een klasje was al druk bezig met de warming up, in zwemkleding, want dat is de outfit die bij strandvolleybal hoort. Even verderop zit een andere groep yoga te doen. Ook dat is razendpopulair. En het is al vergeven met fietsers, hardlopers, skaters, surfers en wandelaars. Iedereen in prachtige sportkleding. Het is erg belangrijk hoe het eruit ziet.

En qua eten: veel groente, veel fruit. Ook dat op zijn Amerikaans. Niet twee wortelen bij de lunch, liever een kilo.

Ik ben nog druk aan het verzinnen wat ik het weekeinde ga doen. Ik ga de stad in ieder geval uit, want dit is ook een van de laatste keren dat dat kan. Ik vermoed dat ik volgend weekeind aan het werk ben. Dan komt er een leverancier e.e.a. installeren en daar wil ik bij zijn. Deze week dus nog even genieten. Drie opties: golfen, naar Mexico of naar Death Valley. Ik denk dat het het laatste wordt. Death Valley is een prachtig natuurpark/woestijn hier 5 uur rijden vandaan. Dat is goed te doen. Maar ik heb nog niet besloten. Als ik zo ver ben laat ik het weten..........

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/1/2009 - Venice Beach

Weekeind!. Lekker even niets doen. En daar leende deze dag zich uitstekend voor. Het was zonning en ik denk zo'n 25 graden. En meteen is het hier overal druk met mensen die naar het strand gaan om te sporten, bruin te worden of gewoon om gezien te worden.

Zelf ben ik met Robert, een collega die deze week in het hotel zit, op pad geweest. We zijn naar Venice beach geweest, hebben een rondje gereden door de stad en zijn naar een mall geweest. Shoppen.

Venice beach is bijzonder. Het is één van de vele dorpjes die aan het strand ligt. Er is een promenade aan het strand van een paar kilometer gevuld  met restanten uit de jaren 70 en 60.Winkels vol met blaaspijpen, veel eerbetoon aan Bob Marley en aan Jim Morrisson en heel veel mensen die jaren niet veranderd lijken te zijn. Als je op uiterlijkheden mag afgaan, dan is het gezegde "de heer heeft rare kostgangers" in Venice Beach uitgevonden. Het varieert van pure hippies: lange haren, grote soulkapsels tot spierballen die in een miniem zwembroekje rondlopen. Je kijkt je ogen daar uit. Dat doe je niet alleen het is erg druk en toeristisch. Er zijn geen grote winkelketens, alleen kleine winkeltjes met veel t-shirts, zonnebrillen, surfplanken, skate board, blaaspijpen, massagesalons, restaurantjes (waaronder een heuze biergarten waar ze geschätzeltes verkopen), waarzeggers en op straat heel veel straatverkoop met zelfgemaakte sieraden, zelfgemaakte of zelf benoemde kunst en ga zo maar door.  Een openluchtmuseum voor de sixties.

Het tegenstrijdige is dat de straten vol zitten met hippies, trommelaars, etc. van wie ik vermoed dat ze niet veel te verteren hebben, maar dat de huizen in die omgeving onbetaalbaar zijn. Het is een gewilde plek om te wonen.

Na Venice beach zijn we een rondje gaan rijden door LA. Het blijft me verbazen hoe groot de stad is. En het lijkt erop dat ze hier geen welstandcommissies kennen. In veel wijken staan alle typen huizen en gebouwen dwars door elkaar. In alle stijlen. Er is heel weinig eenheid in vorm. En dat maakt LA op sommig plekken echt schreeuwend lelijk.

Ook de mall nog bezocht. Maar met de hand op de knip: (bijna) niets gekocht. Het had veel erger gekund......

Ja en als laatste etappe naar een Pinkberry geweest. Pinkberry is een nieuwe keten die gezonde "snacks" op basis van yoghurt en fruit verkoopt. Dat is echt een groot succes hier in de VS. Je kunt er een bakje yoghurt bestellen met verschillende soorten vers fruit. Simpel, maar erg lekker en gezond.

Oh ja, mijn voorhoofd is licht verbrand....Morgen een beetje smeren.

(Morgen ook foto's)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/1/2009 - Back in LA

Even een korte update: alweer 2 dagen ben ik aan het werk in LA. Het is gek, maar op het moment dat ik hier aan het werk ga, heb ik de eerste dagen altijd moeite om op gang te komen. Ze zeggen al dat LA wat meer laid back is dan New York en dat is ook echt zo! Het is hier relaxed en zo'n omgeving met strand, zon, hippies, surfplanen en beachvolleyballers nodigt gewoon wat minder uit tot hard werken dan NY.

Ik had de afgelopen dagen dus wat moeite om meters te maken en daarvoor wordt ik meteen gestraft: niet alles is af dus in het weekeinde liggen er nog wat klusjes te wachten. Maar geen paniek, er is voldoende ruimte voor ontspanning!. Ik ga wat uitslapen (mijn griep is over, maar ik heb nog wel wat uurtjes slaap goed te maken), wil naar Venice beach en ik ga kijken of er nog iets leuks te doen is als een sportwedstrijd of concert.

De komende dagen gaat de camera ook weer mee. Ik zal veel foto's maken die publiceren, zodat jullie weer volledig op de hoogte zijn. Goed weekeinde!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/1/2009 - Laatste dag New York

Morgen verhuis ik. Ik ga dan voor ruim 20 dagen naar Los Angels. Ik ben dan 18 dagen in New York geweest. En ik moet zeggen: ik ga toch wennen an de stad, en de stad went aan mij. Een paar voorbeelden.

Zondag ga ik naar de Japanner. Ik had net Carin weggebracht. Ik wordt vriendelijk begroet: "you are alone tonight? Your wife is not here anymore"? Een dag later ga ik weer eten bij dezelfde japanner. Ik bestel een specialty, een Spider Web. Het commentaar: "so not a mississippi role anymore like yesterday".

In het hotel stap ik iedere ochtend om een uur of 07.15 uit de lift om naar mijn werk te gaan. Iedere keer: "Good morning mister Ober, have a nice day". En vanmorgen bij de Starbucks nog een mooi voorbeeld. Ik haal een broodje en een Grande Cappuccino. Het commentaar: "You buy the same every morning".

Dat voelt goed. Ik wordt herkend en ik herken mensen. Oh ja, nog een voorbeeld. Afgelopen zaterdag loop ik met Carin door de stad. Ik geef een zwerver een paar dollar. Zegt ie: "I recognize your face, you helped me last week as well". Ik kon me het niet herinneren. Het kan gewoon ook zo zijn dat ook zwervers hier commercieel zijn.

In ieder geval is het vandaag mijn laatste avond hier in New York. Mogelijk kom ik hier in de loop van februari nog een keer terug, maar dat weet ik nog niet. Ik ga nu met name werken vanuit Los Angeles.Ik heb wel weer veel zin om daar naar toe te gaan. Het is er wat stiller en rustiger.

Mijn verkoudheid gaat de goede kant op. Ik ben nog snotterig en zweterig, maar niet meer moe en de spierpijn is voorbij. Het lijkt trouwens wel en plaag. Veel mensen in NL zijn ziek en ook hier in de States zijn veel mensen aan het snotteren. Het is hier ook guur weer. Koud, regen en wind.

In LA schijnt het het weekeinde redelijk warm te worden en zonnig...........Ook niets mis mee.

(Al zou ik best even in NL willen zien om het ijs te zien)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/1/2009 - Zware dag

Vandaag was in meerder opzichten een zware dag. Allereerst natuurlijk omdat Carin naar huis ging en we weer allebei een maandje ons eigen leven gaan leiden. Inderdaad een maandje, want ik ga op 30 januari terug naar Nederland en daar blijf ik dan een week. Carin stijgt op dit moment op. Het is 5 over 8. Ruim daarvoor zijn we naar  Grand Central gelopen. Daar gaan pendelbussen naar het vliegveld voor een heel acceptabel tarief. Carin belde nog even om een uur of 6 dat ze op het vliegveld was en ook had ingecheckt.

Wij zijn niet van die goed afscheidnemers. Het was dus best even moeilijk.  Nu weer iedere dag bellen, mailen en bloggen.

Daarnaast was het ook een moeilijke dag omdat ik een griepje of zoiets onder de leden heb. Het begon een paar dagen geleden, met hoesten een koortsig gevoel. Dat werd van kwaad tot erger. Ik heb toen een middeltje gehaald dat helpt tegen koorts, pijntjes, hoesten en vastzittend slijm. No way, nadat ik het middel 2 dagen had genomen, kreeg ik al die kwalen erbij. Ik ben er dus maar mee gestopt. Het meest irritant was wel dat heel mijn lichaam begon te tintelen. Net of ik continu een slaapbeen had.Ik heb de halve dag op bed gelegen, maar gelukkig gaat het nu beter, al ben ik nog wel erg moe.

Ik lig dan ook al in bed. Ik ga lekker lang proberen te slapen en de batterij opladen voor de komende weken. Die worden qua werk erg druk en hectish. Eerst hier drie dagen in NY en woensdag vlieg ik door naa LA voor de rest van de maand. Daar is het wel een stukje warmer, dus hopelijk vat ik geen koudjes meer zoals hier in een koud en tochtig NY.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/1/2009 - Nog één dag

Het zit er bijna op, mijn bezoek aan Mark en New York. Nog één nachtje slapen. En dan weer weg uit de City that never sleeps...en waar altijd wel wat gebeurt - ook vandaag weer.

Het vroege opstaan voor het MoMa (zie gisteren) lukte niet echt...We hebben eerst ontbeten in de stad, met bagels: ronde broodjes met een gat erin, in allerlei soorten. Niet alleen wit, bruin, met corns, maar ook met met uien, sesam, toasted enzovoort. Met daarop: roomkaas met bosbessen, aardbeien of eieren, salade, wat je maar wilt. Wel wordt er inmiddels in het Bagelcafé gewaarschuwd: het is ook heel gezond om je eigen lunch te maken en mee te nemen! Het is hier eigenlijk not done om zelf boterhammen te smeren en mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Maar dat is toch niet zo healthy, merken de Amerikanen. We zijn trouwens nog weinig dikke mensen tegengekomen - dus dat vooroordeel valt voor New Yorkers wel mee.

Na het ontbijt hebben we wel een museum bezocht: het Whitney Museum of American Art. We liepen de trap op naar de eerste verdieping en zeiden opeens bijna tegelijk: 'Zijn we hier al niet eens eerder geweest?' Ja dus. In 2003 toen we hier op vakantie waren. Gelukkig zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen en kenden we de collectie niet uit ons hoofd. Mooie schilderijen gezien van Edward Hopper en een uitgebreide expositie met foto's van William Eggleston. (Kenden wij hiervoor ook niet.)

Daarna hebben we een stuk gelopen aan de oostkant: 1st en 2nd Avenue. Eerst kwamen we puppies tegen - in een winkel! Heel schattig, maar we hebben ze niet meegenomen...hoewel je wel heel veel New Yorkers met honden ziet. Of beter: hondjes....en in deze koude tijden zijn ze lekker ingepakt met een mooi jasje en soms zelfs nog sokjes...

Onderweg kwamen we ook bij het VN-gebouw. Eén van de highlights die we nog niet hadden gezien. Een mooi vormgegeven gebouw. Goed bewaakt natuurlijk. En helaas geen bekende wereldpolitici gezien: hoewel de Veiligheidsraad wel bij elkaar is geweest (las ik op internet.).

Ons doel van de wandeling was Barnes en Noble's. Een keten van boekhandels. Hier, vlakbij het hotel, op 5th Avenue is een redelijk grote winkel. En eindelijk heb ik het boek gevonden dat ik zocht: een wijngids over Amerikaanse wijnen. Daar ben ik erg blij mee!

Uiteindelijk hebben we dus weer een behoorlijk eind gelopen. (Af en toe nemen we ook de metro hoor.) En zitten we nu een beetje uit te puffen in het hotel. We gaan zo meteen lekker eten, bij een Turks restaurant. Dat is dan voorlopig ons laatste diner samen. Jammer, maar helaas. Mark moet weer hard werken en ik moet mijn eigen business runnen.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/1/2009 - 2 januari: de crisis

Vandaag hebben Carin en ik het rustig aangedaan. We hebben lekker uitgeslapen. Hierdoor kwam er niets terecht van ons goede voornemen om op tijd bij het MOMA (Museum of Modern Arts) te zijn. Dit werd genadeloos afgestraft. Er stonden al lange rijen. Dus maar doorgelopen naar de Frick Collection, een priveverzameling met heel veel schilderijen in een prachtige villa aan 5th Avenue, met uitzicht op Central Park. Hier hebben we een uurtje rondgelopen en daarna zijn we naar het zuidpuntje van Manhattan gegaan. Ik wilde wat dingetjes kopen: boxershorts, sokken en t-shirts. Dat doe je in Century21 een warenhuis met heel veel korting. Onderweg kwamen we een enorme muziekwinkel tegen. Daar heb ik ook mijn slag geslagen: wat CD's en LP's gekocht. Carin kon zich beheersen.

Verder koffie gedronken, geborreld en uit eten geweest. Kortom, we hebben geconsumeerd en daarmee wat extra dollars in de Amerikaanse economie gepompt en die kan dat wel gebruiken, nu met de crisis.

Amerika is in de ban van de crisis. Iedere dag staat de krant er wel vol mee. Een greeg uit het nieuws van de afgelopen dagen:

Gisteren werd het jaar 2008 geëvalueerd. De belangrijkste cijfers:

 • De S&P 500 is met 38% gedaald.
 • De gemiddelde huizenprijs is van juli 2006 tot nov 2008 gedaald van $ 230900 naar $ 180800
 • in 2008 is de werkloosheid toegenomen met 1,9 miljoen werklozen
 • De olieprijs was op 3 juli $ 145,29 per barrel. Op 31 december was dat $ 44,60 dollar.
 • De US government bezit eind 2008 in 206 banken een aandeel.
 • De marktwaarde van bedrijven in de Dow Jones WIlshire 5000 is met $ 6,7 triljoen gedaald (gemeten vanaf de marktpiek op oktober 9, 2007).

Verder nieuws:

 • de fietsenverkoop zakt in. Met de hele hoge olieprijs stapten steeds meer Amerikanen over van hun dure auto op een energiezuinige fiets. Hierdoor ging het goed met de fietsenverkoop. Nu echter worden er nog nauwelijks fietsen verkocht. De olieprijs is heel laag.
 • Particuliere consumenten werden (in de ergere gevallen) eerst de dupe van hun hypotheek en nu doet hun creditcard hun de das om. Een gemiddelde Amerikaan heeft 4 creditcards en in totaal heeft hij op die kaarten gemiddeld 11000 dollar aan krediet openstaan. In het huidige tij zijn er nogal wat Amerikanen die hun maandelijkse betaling niet op tijd kunnen doen. Dit wordt geweldig zwaar afgestraft. De credit card maatschappijen verhogen per direct de rente tot in sommige gevallen boven de 25%, waardoor het maandelijkse af te lossen bedrag exponentieel stijgt, waardoor consumenten nog meer in de problemen komen. De krant staat hier vol van en er zijn veel voorbeelden van schrijnende gevallen. De regering gaat waarschijnlijk ingrijpen en e.e.a. reguleren.
 • De topmannen van Citigroup laten hun bonus varen. Dat siert ze wel. Eerst 50000 werknemers de wacht aanzeggen en dan je bonus incasseren zou niet heel netjes zijn.
 • Vrij letterlijk vertaald uit de New York Times van vanmorgen: "de lange econimische opgang, verstrekt door het laagdrempelig verlenen van kredieten leidde ertoe dat consumenten geld uitgaven dat ze niet hadden. Het aantal auto's, huizen en winkelcentra groeide hierdoor te hard, zoals recentelijk is gebleken. Voeg aan dit rijtje nog maar iets toe: er zijn ook teveel koeien!" Het probleem met die koeien is dat de (melk)productie van een koe wat moeilijker te stoppen is dan productie van auto's. Hierdoor liggen er op dit moment pakhuizen vol met melkpoeder. Dit wordt betaald door de belastingbetaler.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar..........een ander keer meer.

Morgen proberen we echt op tijd op te staan en gaan we naar de MOMA. En natuurlijk de lokale economie wat stimuleren met (niet geleend) geld.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/1/2009 - Nieuwjaar

Het is 2009! Als je wilt, kun je de jaarwisseling vrij geruisloos aan je voorbij laten gaan in New York. Of juist niet: dan ga je naar Times Square, het liefst al om een uur of vijf 's middags - zoals wat gasten bij ons in het hotel deden. Maar Times Square betekent ook: mensenmassa en blauwbekken in de kou. Wel tof: Bill en Hill waren er wel. Maar die stonden vast niet zo lang in de kou.

Wij hebben het anders gedaan. We zijn lekker gaan eten bij een goede Italiaan in de buurt: het New Years Eve-menu met toe een glas bubbels. Het was er gezellig druk met allemaal mensen die waarschijnlijk nog naar feestjes gingen. Wij zijn na het eten rond een uur of half 12 naar het hotel gegaan en hebben daar het nieuwe jaar ingeluid. Zonder vuurwerk! Want dat schijnt geen Amerikaans gebruik te zijn....ook vandaag zag je nergens op straat restanten van vuurwerk. Dat is toch wel raar...

Vandaag hebben we uitgeslapen, ontbeten en toen de vrieskou in gegaan. Maar het was wel mooi, helder weer! Eerst de metro naar de Upper East Side. Daarna dwars door Central Park naar de Upper West Side (east is dus ten oosten van Central Park en west ten westen daarvan). We zijn helemaal naar het noorden gelopen, langs Amerika's grootste kathedraal (gebouwd eind 19e eeuw), en over Amsterdam Avenue! Daarna lekker een quiche bij NussbaumWu...joods-chinees combi-café? En toen verder afgedaald aan de Westkant tot de Dakota-buildings, waar ooit John Lennon woonde (en voor de deur werd doodgeschoten). Toen hadden we genoeg gewandeld en zijn we met de metro terug gegaan.

De rest van de middag/avond hebben we op onze hotelkamer doorgebracht. Mark heeft hard aan mijn website gewerkt. Ik heb af en toe kritische opmerkingen gemaakt...maar het wordt al heel wat. Mark is een goede, inventieve webbouwer! Verder heb ik vooral lekker gelezen.

Morgen komen de foto's. Er is iets mis met het publiceren. Maar ook dat gaat Mark weer oplossen. Nu gaan we lekker slapen.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/12/2008 - Avondje uit

Het is oudejaarsavond. Over een half uur begint 2009 in Nederland. Hier duurt dat nog 6 en een half uur. Carin en gaan zometeen lekker uit eten en daarna een kroeg in of zo.

Gisteren zijn we naar de BB Kings blues club geweest. Dat is een podium hier in de stad vlak bij Times Square. De wandeling er naar toe was al een belevenis. Het was ongeveer 7 uur 'savonds en New York was druk. Vol toeristen die hier oud en nieuw komen vieren. En op Times Square schreeuwt alle neon-reclame je toe. Het is één grote lichtzee. Vol knipperende beelden, lawaai, grote videoschermen, heel veel mensen en ook veel verkeer. New York op zijn drukst. We hebben ons er doorheen geworsteld en kwamen na een half uurtje bij de BB Kings blues club. We gingen naar Leela James, een krachtige funk/soul zangeres, die we een paar jaar geleden ook op het North Sea Jazz hebben gezien.

Een muziekclub is hier anders dan in NL. Hier is het gecombineerd met een Grill of Barbeque. Bij BB King zijn er tafels van (zo dachten we toen we binnenkwamen) 6 personen. Op het einde bleken er 10 mensen aan een tafel te worden gezet. En niet zomaar mensen, er zaten ook hele stevige mensen tussen of mensen met luchtjes. Aan de andere kant, er was wel sfeer. Het was er heel gezellig. Vervolgens lekker eten: donkerbruin gebakken hamburgers met aardappelpuree. En bier. Dat hebben ze er ook. Ze hebben hier trouwens bijna overal Stella Artois.

Alle tafels zijn rond een dansvloer gebouwd en zodra de muziek begint, staan er veel mensen op en die gaan lekker dansen, voor het podium staan. Je hoeft dus niet de hele avond aan je tafel te blijven zitten. Je kunt alle kanten op. Carin en ik zijn ook de dansvloer opgegaan. Carin om te dansen, ik om me te bewegen en om foto's te maken.

Het begon met een openingsact van een zanger. Zijn naam ben ik vergeten. Die speelde een klein uurtje en een half uur daarna kwam Leela James. Het was een geweldige show. Veel humor, goede muziek en een heel enthousiast publiek. dat is wel een verschil met NL, dat hebben we ook laatst bij het basketbal gezien: iedereen doet gewoon lekker mee. Niemand houdt zich in. Als Leela voor de zoveelste keer vroeg: "are you having a good time?', dan reageert iedereen. Iedereen danst, zingt mee, etc. etc. Kortom: gaan we nog een keer doen.

Half twaalf was het afgelopen en we zijn naar huis gelopen. Ook hier wordt het kouder. Vandaag sneeuwde het. Het blijft gelukkig niet liggen (Carin denkt daar trouwens anders over, die zou het wel leuk vinden als het blijft liggen, maar die heeft dan ook haar bergschoenen mee.). Zometeen naar het restaurant. Dit keer geen oliebollen maar Italiaans.

Jullie allemaal al een heel erg goed uiteinde en het allerbeste voor 2009!!!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/12/2008 - internationaal

Mark is vandaag weer aan het werk. Dat gaat tussen Kerst en Oud en Nieuw gewoon door. Hoewel...als je ziet hoeveel mensen er op straat lopen... Ondanks de economische crisis meldde het NY-nieuws toch weer meer toeristische uitgaven dan vorig jaar. Maar in de kranten lees je veel 'the neediest cases' en verhalen van mensen die te lijden hebben onder de crisis. Er staan ook veel winkelruimtes leeg.

Goed, vandaag dus een blog van mij, Carin. Ik heb wel lekker vakantie. Net als al die mensen die ik tegenkwam op Canal Street. Dat is dus blijkbaar één van de places to be. Ik was naar zuidelijk Manhattan gegaan: SoHo, Tribeca, NoHo, Little Italy en Nolita. Mark heeft er ook al eens over geschreven. De wijken South of Houston Street, de Triangle below Canalstreet, North of Houstonstreet,  het kleine Italië en North of Little Italy. En om het dan nog verwarrender te maken: Little Italy grenst aan Chinatown. Dus: veel nationaliteiten op één plek. En al die mensen wonen in New York, zijn erg Amerikaans, maar hangen ook nog aan hun roots. Het maakt deze wijken erg leuk. Je ziet overal de typische producten uit deze landen en je kunt dus heel goed Italiaans of Chinees (of Koreaans, Tibetaans, Japans, Frans, Nederlands (?), Belgisch (!)  enz. ) eten in New York. We hebben nog niet alles geprobeerd.

SoHo is ook de wijk met de galeries. Moderne kunstenaars exposeren er in even moderne ruimtes. En er zitten best mooie kunstwerken bij. En...ze kunnen het allemaal verschepen, verzekerde een galeriehoudster mij. Nou, laat nog maar even...

Toen het donker werd, ben ik op de metro gestapt, richting hotel. Nog even beneden een kop thee gedronken en de rest van de New York Times gelezen. Tegen half zeven was Mark er ook weer. Tijd om samen te eten. Dit keer eenvoudig doch lekker: Japans! Verse vis! En daarna nog een blokje om...gelukkig loop je dan weer tegen een boekhandel aan: die zijn er veel hier. En bovendien zijn ze groot en ...is het opruiming!

Morgen meer boekennieuws...dan wil ik eindelijk naar de (nog) grote(re) boekenwinkels. Plus nu eens niet naar Down-, maar Uptown.

En...er zijn nieuwe foto's! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/12/2008 - New York Knicks

Vandaag een lui dagje gehad. Om 0900 uur opgestaan, daarna een uurtje ontbijt en toen naar de New York Knicks, de locale basketbal club die hier om de hoek haar thuishaven heeft in de Madison Square Garden. Ze speelden vandaag thuis tegen de Denver Nuggets. En een spektakel was het.

Om te beginnen: de netto-speeltijd van een basketbalwedstrijd is 48 minuten, opgedeeld in 4 kwarten van 12 minuten. Het hele spektakel duurde echter 3 en een half uur. In die drie en een half uur wordt er af en toe gebasketbald en dat is gaaf om te zien. Het is een erg snelle sport met mooie acties. Er zijn allerlei spelregels om het spel aantrekkelijk te maken: zo mag een aanval nooit langer dan 24 seconden duren, een speler mag nooit te lang onder de basket staan, als iemand teveel overtredingen maakt, te veel fauls, dan mag hij niet meer meedoen, en zo zijn er nog wel een paar. Het spel golft op en neer en in de wedstrijd die wij zagen kende ook nog eens een flinke score. Ik weet het niet precies meer maar iets van 107-114. Ook worden er allerlei statistieken bijgehouden, zodat je als ongeoefende toeschouwer (daar rekenen Carin en ik onszelf nog toe) kunt zien wie het goed doet.

Een mooie sport dus, en het spektakel eromheen is indrukwekkend: snoeiharde muziek, ook tijdens het spelen, opzwepende videoclips op grote schermen en als er niet gespeeld wordt, bijvoorbeeld voor de wedstrijd, tijdens de time-outs of tijdens de rusten dan zijn er allerlei activiteiten, de een nog leuker dan de andere:

 • dansgroepjes (cheerleaders)
 • trampolinepringers: niet alleen op hun voeten, maar ook op ski's
 • stoelendans: een paar mensen uit het publiek doet een stoelendans op de middenstap;
 • schieten: een paar mensen uit het publiek mag proberen wat punten te scoren, degene met de meeste punten wint
 • een spelletje "balletje-balletje" met het hele publiek: er worden op een groot videoscherm wat bekers op en neer geschoven en het publiek mag hardop raden waar uiteindelijk de munt onder zit: het leuke is iedereen doet mee
 • Beelden van lokale beroemdheden: wij kenden alleen John Legend
 • een soort van liefdadigheid; iemand, "a true hero" kreeg een prijs
 • en heel veel harde opzwepende muziek en video's

En ook belangrijk: het duurt natuurlijk vrij lang: 3,5 uur dus moet je wel genoeg eten en drinken. Dat gebeurde ook. Er werd echt enorm veel gegeten en gedronken: hamburgers, bier, cola, chips, salades, popcorn, water, noem alles maar op. Heel veel.

Heel gaaf trouwens was de Madison Square Garden: een prachtige arena, waar je prima zicht had. En het hele publiek deed uitgebreid mee: zingen, schreeuwen en allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk, heel erg gedisciplineerd. Wat een show!

En was is voetbal dan eigenlijk saai!

Na het basketballen hebben we nog een rondje gelopen en lekker italiaans gegeten. We zijn net terug. Nog een beetje lezen en dan ga ik de komende dagen weer werken. Carin gaat e.e.a. bezichtigen. Binnenkort meer!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/12/2008 - Dagje uit

Vandaag op excursie. We zijn de stad uitgeweest. Natuurlijk niet zomaar: we hebben eerst uitgeslapen en hebben daarna goed ontbeten hier in het hotel. En toen weg: metro, ferry, bus: allemaal richting Historic RIchmond. De metro ging prima, de ferry ook;. Dit was de Staten Island Ferry, die ons naar Staten Island bracht. We hadden het zo bedacht: op de heenweg gaan we aan bak oord zitten en op de terugweg ook: dan zien we beide oevers. En dus zagen we op de heenweg uit op de Brooklynbridge en op Brooklyn. Na de Ferry wachtte ons de bus. Dat was mooi. Je hoefde niet op een knop te drukken als je er uit wilt, je hoeft alleen te roepen: "Next stop please" en dan stopt de buschauffeur om je eruit te laten. De bus was verder wat oud en het wegdek ook: een hoop gerammel en kabaal.

Historic Richmond was een belevenis. Het was inderdaad oud:  mooie historische huizen van 200 jaar oud. Het waren niet veel huizen: een stuk of 15. Er waren ook niet veel mensen: 2, Carin en ik. En er waren weinig mogelijkheden om koffie te drinken: 0. Gelukkig was er wel een WC, schoon en warm.  Na ongeveer een 15 minuten, waren we klaar met de bezichtiging van historic RIchmond en gingen we weer terug: half uurtje bus, half uurtje boot.

Helaas werkt ons plan niet om nu de andere oever te bekijken. Weliswaar waren we netjes aan bakboord gaan zitten, maar het was zo mistig dat we nog geen 40 meter ver konden zien. Het mooie uitzicht was er dus niet. Dit betekende dat we ook het vrijheidsbeeld niet gezien hebben. Toch was het een leuke excursie.

Toen we weer met de boot in Manhattan waren aangekomen, hebben we het zuidelijke gedeelte verkend. Erg mooi. We zagen de Brooklyn Bridge in de mist en zijn door Tribeca gewandeld. Een mooie wijk.

Morgen meer. Dan gaan we naar basketbal: naar de New York Knicks!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26/12/2008 - Kerst in NY

Bijkletsen, verwend worden, goed eten, goed drinken, laat naar bed en lang slapen. Dat waren onze kerstdagen. Op kerstavond zijn we naar Jinny en Klaas-jan gegaan in Brooklyn. En natuurlijk naar hun zonen David en Boaz en laat ik de hamster niet vergeten. Carin was einde ochtend al naar Brooklyn getogen om inkopen te doen en te koken met Jinny. Ik kwam halverwege de middag. Ik heb in de ochtend gewerkt tot een uur of twee. We zijn enorm verwend: kreeft met appeltjes en rode biet, een Long Island Duck met appeltjes salade met granaatappel, aardappelpuree, knolselderijpuree, een kaasplank, een Amerikaanse Chardonnay, Amerikaanse Pinot Noir, Amerikaanse Merlot en Julienas. Tussendoor zijn we naar de kerk geweest. Naar de Episcopal Church. Het ging er wat losser aan toe dan bij ons. De voorganger riep met regelmaat "Wow"! Na de kerk nog een afzakkertje en het kaasplankje en om een uur of 0100 door naar huis. Door de stromende regen op zoek naar een taxi.

Gisteren hebben we eerst lekker uitgeslapen en daarna nog een stadswandeling gemaakt. Rond een uur of 15.00 hebben we de trein genomen naar Old Greenwich, naar Janette en Frederik en hun twee katten. Janette is hoogzwanger, ze is uitgerekend op 1 januari, dus de volgende keer dat we ze zien zijn ze met hun drieën. Ook daar op en top verwennerij: hapjes van gevulde bladerdeeg voor bij de borrel, coquilles saint Jacques, vichoise (koude aardappel-prei soep), een hele malse chateaubriand met bearnaise en rode wijnsaus, een kersttaart/cake, een spoon, een sauvignon blank/semillon uit Napa, een Grüner Veltliner, champagne, een Condrieu en een Cabernet Sauvignon van Hess. (Carin vraagt me om te benadrukken dat zij niet zo heel veel heeft gedronken. Waarvan akte.) Na al dit lekker eeten hebben we nog wat nagekletst en om een uur of 1 naar bed gegaan. We hebben heerlijk uitgeslapen tot 10.30, vanmorgen ontbeten, een wandeling gemaakt en daarna weer op de trein gestapt.

Veel dank aan en lof voor onze gastvrouwen en gastheren! Het is heerlijk om verwend te worden!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/12/2008 - Bericht van Carin

Nu eens geen bericht van Mark - die werkt heel hard - , maar van mij, Carin. Sinds zondag ben ik ook in New York. En houd Mark af en toe van zijn werk af, als we samen lunchen. We spreken om een uur of 12 af, eten een hapje (gisteren in een Belgisch restaurant) en daarna gaat Mark aan het werk en ik de stad in.

Ik heb inmiddels al aardig wat kilometers afgelegd. Gisteren een groot gedeelte van 5th Avenue: zigzaggend tot aan Central Park. In Central Park lag nog sneeuw (zie foto's). In de rest van de stad is het wit alweer weg...behalve nog wat bevroren stoepen. Het is wél koud: zo'n 5 graden onder nul. Maar gelukkig met een stralende zon. Morgen wordt het warmer en zou het gaan regenen- helaas.

Vandaag ben ik naar Greenwich Village gegaan, zo rond Bleecker St. Mooie, bakstenen huizen, leuke winkeltjes en café's/restaurants. En veel boekwinkels: vaak ook tweedehands. Ik heb mijn slag al geslagen. Ja, het is moeilijk om hier je geld in je zak te houden...

Omdat het weer vandaag nog goed was, hebben we net het Empire State Building beklommen. Dat wil zeggen: in de lift naar de 86e verdieping. Daar kom je op een plateau en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het was donker en zo ver je kon kijken, zag je lichten. (Morgen komen de foto's!)

De komende dagen gaan Mark en ik samen doorbrengen. Morgenochtend moet hij nog werken. Ik ga dan alvast naar Jinny, vriendin. Om met haar het Kerstmaal te bereiden. 's Avonds eten we dus bij hen en gaan we ook naar nog de kerk! Een echt Amerikaans (of wat erop lijkt) Kerstfeest dus.

Merry Christmas!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/12/2008 - LA verkennen

Vandaag ben ik heel de dag op pad geweest in en rond LA. Ik had een auto gehuurd en heb mezelf de hele dag rondgereden. De foto's komen heel snel (morgen) als ik in New York ben.

LA is heel groot. Dat wist ik al, maar ik heb het vandaag aan den lijve ondervonden. Het is een aaneenschakeling van allemaal dorpjes met een heel eigen karakter. Vandaag heb ik een aantal van de "grote" namen aangedaan: Malibu, Bel Air, Beverly Hills, Venice Beach en Hollywood. Ook ben ik Downtown geweest. Daar is niet zoveel te doen. Veel hoge kantoren en het Disney music center.

Heel mooi is het Getty. Dit is een museum waar de collectie van Paul Getty wordt tentoongesteld. Ik ben er twee uur geweest, maar ben eigenlijk niet in het museum geweest. het gebouw en de tuinen eromheen waren zo mooi, dat ik daar veel rondgewandeld heb. Het was daar ook goed weer voor. Een heldere dag en een graadje of 18. Prima.

Daarna ben ik doorgereden naar Malibu en op "de tast" terug door de Santa Monica Mountains richting LA. Op de tast omdat ik niet echt een kaart had en ook geen GPS. Erg ingewikkeld was het niet. Betalen al die jaren bij de padvinders zich ook nog terug. Het was een erg mooie route en heel erg leuk rijden. Heel veel slinger en kronkelweggetjes. De Pointiac ging in de bergversnelling en deed het daar goed mee.

IN Berverly Hills kon je op ieder straathoek kaarten kopen met daarop de "Huizen van de Sterren". Ik kon me bedwingen. Best leuk om te zien natuurlijk, maar ik ken vermoedelijk 95% van de sterren niet. Verder is Beverly mooi, rustig en veel uiterlijk vertoon. Waanzinnig grote huizen, hele dure auto's en veel personeel, ook op zaterdag, aan het werk in de tuin of rond het huis. Hollywood ben ik doorheen gereden, veel van hetzelfde en downtown  ben ik ook doorheen gereden.

De morgen begon vanmorgen vroeg in Venice. Daar was ik eigenlijk te vroeg, maar toch kon je de sfeer al goed proeven: heel veel hippie-relikwieën, langs het hele strand straatverkoop met zelfgemaakte kunstwerken, veel muziek op straat: kortom, heel erg laid back, heel vrij en kunstzinnig, een prettige atmosfeer, maar ook wel enigszins over de top. Hippies, dat is van 30 jaar geleden.

Oh ja, en ze houden hier enorm van kerstversiering en de pisbakken hangen echt heel erg laag. Dat moet zo, omdat ook alle gehandicapten, dwergen en zo van de voorzieningen gebruik moeten kunnen maken. Dat hebben ze hier ook heel ver doorgevoerd. (morgen foto). In ieder geval is dat voor een lange hollander goed opletten!

Morgen dus de foto's. En veel belangrijker, een hereniging met Carin!!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/12/2008 - Regen

Het regent. Al de hele dag. In Nederland zou niemand daar van opkijken, maar hier in LA is dat wel bijzonder. Hier is het meestal droog en er zijn veel bosbranden. In november toen ik hier begon waren die er ook, maar nu zijn ze gelukkig gedoofd.

Ze zijn hier niet zo gewend aan regen en kou. Dat is wel grappig om te zien: zodra de temperatuur ook maar iets zakt gaat de kachel in het kantoor aan. Iedereen trekt dikke en warme truien aan. En ik maar verzuchten dat het te warm is. Dat helpt trouwens niet. Ik leg het af tegen de koukleumen hier.

Ik begin langzaam weer te wennen aan het nieuwe ritme. Ik slaap bij lange na nog niet door. De afgelopen nachten werd ik tussen drieen en vieren wakker. Na een uurtje woelen sta ik dan meestal op en ga ik wat werken. Vanmorgen lukte dat niet. Mijn laptop was enigszins gecrashed. Dat was een soort straf denk ik, want het weekeinde had ik nog uitvoerig aan Jaap uitgelegd dat hij vooral niet al te bang moest zijn voor virussen en zo. Dat had ik beter niet kunnen doen, want nu had ik meteen zelf wat vervuiling op mijn PC te pakken. Daardoor werd hij erg traag en soms startte hij helemaal niet meer op. Ik heb hem vanmorgen vroeg schoongemaakt en nu doet ie het weer prima. Ik moet er trouwens niet aan denken dat mijn laptop het begeeft. Dat is mijn poort naar de rest van de wereld en ook mijn "gereedschapskist" om hier mijn werk te kunnen doen. Daarop staan programma's die ik nodig heb, wat onderhanden werk en ook mijn website. Het is gelukkig goed afgelopen. Ik zal beter uitkijken voor virussen.

Het is hard werken deze week. Voor de kerstdagen moet er nog een hoop gebeuren. Maar de week gaat daardoor ook wel weer erg snel. Nog twee daagjes, dan is het weekeinde. Voor vrijdagavond en zaterdag heb ik een auto gehuurd. Als het een beetje weer is ga ik LA eens verkennen: naar de Getty, Beverly Hills, Downtown. En zondag naar New York. Kom ik Carin tegen op het vliegveld

Geen foto's dit keer. Die komen binnenkort weer.  TOt zover vandaag. Zometeen een restaurant opzoeken en dan weer vroeg naar bed.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Blog van Ober

«  November 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
<
Hosting door HQ ICT Systeembeheer