Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ober

29/12/2008 - New York Knicks

Vandaag een lui dagje gehad. Om 0900 uur opgestaan, daarna een uurtje ontbijt en toen naar de New York Knicks, de locale basketbal club die hier om de hoek haar thuishaven heeft in de Madison Square Garden. Ze speelden vandaag thuis tegen de Denver Nuggets. En een spektakel was het.

Om te beginnen: de netto-speeltijd van een basketbalwedstrijd is 48 minuten, opgedeeld in 4 kwarten van 12 minuten. Het hele spektakel duurde echter 3 en een half uur. In die drie en een half uur wordt er af en toe gebasketbald en dat is gaaf om te zien. Het is een erg snelle sport met mooie acties. Er zijn allerlei spelregels om het spel aantrekkelijk te maken: zo mag een aanval nooit langer dan 24 seconden duren, een speler mag nooit te lang onder de basket staan, als iemand teveel overtredingen maakt, te veel fauls, dan mag hij niet meer meedoen, en zo zijn er nog wel een paar. Het spel golft op en neer en in de wedstrijd die wij zagen kende ook nog eens een flinke score. Ik weet het niet precies meer maar iets van 107-114. Ook worden er allerlei statistieken bijgehouden, zodat je als ongeoefende toeschouwer (daar rekenen Carin en ik onszelf nog toe) kunt zien wie het goed doet.

Een mooie sport dus, en het spektakel eromheen is indrukwekkend: snoeiharde muziek, ook tijdens het spelen, opzwepende videoclips op grote schermen en als er niet gespeeld wordt, bijvoorbeeld voor de wedstrijd, tijdens de time-outs of tijdens de rusten dan zijn er allerlei activiteiten, de een nog leuker dan de andere:

  • dansgroepjes (cheerleaders)
  • trampolinepringers: niet alleen op hun voeten, maar ook op ski's
  • stoelendans: een paar mensen uit het publiek doet een stoelendans op de middenstap;
  • schieten: een paar mensen uit het publiek mag proberen wat punten te scoren, degene met de meeste punten wint
  • een spelletje "balletje-balletje" met het hele publiek: er worden op een groot videoscherm wat bekers op en neer geschoven en het publiek mag hardop raden waar uiteindelijk de munt onder zit: het leuke is iedereen doet mee
  • Beelden van lokale beroemdheden: wij kenden alleen John Legend
  • een soort van liefdadigheid; iemand, "a true hero" kreeg een prijs
  • en heel veel harde opzwepende muziek en video's

En ook belangrijk: het duurt natuurlijk vrij lang: 3,5 uur dus moet je wel genoeg eten en drinken. Dat gebeurde ook. Er werd echt enorm veel gegeten en gedronken: hamburgers, bier, cola, chips, salades, popcorn, water, noem alles maar op. Heel veel.

Heel gaaf trouwens was de Madison Square Garden: een prachtige arena, waar je prima zicht had. En het hele publiek deed uitgebreid mee: zingen, schreeuwen en allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk, heel erg gedisciplineerd. Wat een show!

En was is voetbal dan eigenlijk saai!

Na het basketballen hebben we nog een rondje gelopen en lekker italiaans gegeten. We zijn net terug. Nog een beetje lezen en dan ga ik de komende dagen weer werken. Carin gaat e.e.a. bezichtigen. Binnenkort meer!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Blog van Ober

«  February 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
<
Hosting door HQ ICT Systeembeheer