Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ober

30/12/2008 - internationaal

Mark is vandaag weer aan het werk. Dat gaat tussen Kerst en Oud en Nieuw gewoon door. Hoewel...als je ziet hoeveel mensen er op straat lopen... Ondanks de economische crisis meldde het NY-nieuws toch weer meer toeristische uitgaven dan vorig jaar. Maar in de kranten lees je veel 'the neediest cases' en verhalen van mensen die te lijden hebben onder de crisis. Er staan ook veel winkelruimtes leeg.

Goed, vandaag dus een blog van mij, Carin. Ik heb wel lekker vakantie. Net als al die mensen die ik tegenkwam op Canal Street. Dat is dus blijkbaar één van de places to be. Ik was naar zuidelijk Manhattan gegaan: SoHo, Tribeca, NoHo, Little Italy en Nolita. Mark heeft er ook al eens over geschreven. De wijken South of Houston Street, de Triangle below Canalstreet, North of Houstonstreet,  het kleine Italië en North of Little Italy. En om het dan nog verwarrender te maken: Little Italy grenst aan Chinatown. Dus: veel nationaliteiten op één plek. En al die mensen wonen in New York, zijn erg Amerikaans, maar hangen ook nog aan hun roots. Het maakt deze wijken erg leuk. Je ziet overal de typische producten uit deze landen en je kunt dus heel goed Italiaans of Chinees (of Koreaans, Tibetaans, Japans, Frans, Nederlands (?), Belgisch (!)  enz. ) eten in New York. We hebben nog niet alles geprobeerd.

SoHo is ook de wijk met de galeries. Moderne kunstenaars exposeren er in even moderne ruimtes. En er zitten best mooie kunstwerken bij. En...ze kunnen het allemaal verschepen, verzekerde een galeriehoudster mij. Nou, laat nog maar even...

Toen het donker werd, ben ik op de metro gestapt, richting hotel. Nog even beneden een kop thee gedronken en de rest van de New York Times gelezen. Tegen half zeven was Mark er ook weer. Tijd om samen te eten. Dit keer eenvoudig doch lekker: Japans! Verse vis! En daarna nog een blokje om...gelukkig loop je dan weer tegen een boekhandel aan: die zijn er veel hier. En bovendien zijn ze groot en ...is het opruiming!

Morgen meer boekennieuws...dan wil ik eindelijk naar de (nog) grote(re) boekenwinkels. Plus nu eens niet naar Down-, maar Uptown.

En...er zijn nieuwe foto's! 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Blog van Ober

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
<
Hosting door HQ ICT Systeembeheer