Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ober

4/1/2009 - Nog één dag

Het zit er bijna op, mijn bezoek aan Mark en New York. Nog één nachtje slapen. En dan weer weg uit de City that never sleeps...en waar altijd wel wat gebeurt - ook vandaag weer.

Het vroege opstaan voor het MoMa (zie gisteren) lukte niet echt...We hebben eerst ontbeten in de stad, met bagels: ronde broodjes met een gat erin, in allerlei soorten. Niet alleen wit, bruin, met corns, maar ook met met uien, sesam, toasted enzovoort. Met daarop: roomkaas met bosbessen, aardbeien of eieren, salade, wat je maar wilt. Wel wordt er inmiddels in het Bagelcafé gewaarschuwd: het is ook heel gezond om je eigen lunch te maken en mee te nemen! Het is hier eigenlijk not done om zelf boterhammen te smeren en mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Maar dat is toch niet zo healthy, merken de Amerikanen. We zijn trouwens nog weinig dikke mensen tegengekomen - dus dat vooroordeel valt voor New Yorkers wel mee.

Na het ontbijt hebben we wel een museum bezocht: het Whitney Museum of American Art. We liepen de trap op naar de eerste verdieping en zeiden opeens bijna tegelijk: 'Zijn we hier al niet eens eerder geweest?' Ja dus. In 2003 toen we hier op vakantie waren. Gelukkig zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen en kenden we de collectie niet uit ons hoofd. Mooie schilderijen gezien van Edward Hopper en een uitgebreide expositie met foto's van William Eggleston. (Kenden wij hiervoor ook niet.)

Daarna hebben we een stuk gelopen aan de oostkant: 1st en 2nd Avenue. Eerst kwamen we puppies tegen - in een winkel! Heel schattig, maar we hebben ze niet meegenomen...hoewel je wel heel veel New Yorkers met honden ziet. Of beter: hondjes....en in deze koude tijden zijn ze lekker ingepakt met een mooi jasje en soms zelfs nog sokjes...

Onderweg kwamen we ook bij het VN-gebouw. Eén van de highlights die we nog niet hadden gezien. Een mooi vormgegeven gebouw. Goed bewaakt natuurlijk. En helaas geen bekende wereldpolitici gezien: hoewel de Veiligheidsraad wel bij elkaar is geweest (las ik op internet.).

Ons doel van de wandeling was Barnes en Noble's. Een keten van boekhandels. Hier, vlakbij het hotel, op 5th Avenue is een redelijk grote winkel. En eindelijk heb ik het boek gevonden dat ik zocht: een wijngids over Amerikaanse wijnen. Daar ben ik erg blij mee!

Uiteindelijk hebben we dus weer een behoorlijk eind gelopen. (Af en toe nemen we ook de metro hoor.) En zitten we nu een beetje uit te puffen in het hotel. We gaan zo meteen lekker eten, bij een Turks restaurant. Dat is dan voorlopig ons laatste diner samen. Jammer, maar helaas. Mark moet weer hard werken en ik moet mijn eigen business runnen.

 

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Blog van Ober

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
<
Hosting door HQ ICT Systeembeheer