Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ober

18/1/2009 - Death Valley

Het is werkelijk prachtig!. Death Valley heeft veel indruk gemaakt en ook de rit ernaar toe en eromheen. Vanmorgen vroeg heb ik mijn Toyota Corolla opgestart en om 6.15 ben ik weggereden. En de rit was niet zo lang als ik gedacht had. Het was 5 uur tot de rand van het park.

De rit naar het natuurpark Death Valley was mooi. Als je LA uit bent kom je al snel in een woestijnachtig landschap. Vol grillige heuvels en veel rood zand. En richting Death Valley wordt het desolaat. Lange wegen, met bijna geen auto's uitgestrekte vlaktes en de huizen die je ziet, zijn vaak vervallen en verlaten. En Death Valley zelf? eigenlijk een grote badkuip: heuvels eromheen tot 4000 voet hoog en het laatste punt van Death Valley light 86 meter onder de zeespiegel. En het is heel divers: zandduiden, rode rotsen, zwarte rotsen, gele rotsen, struiken (devil's corn genoemd) vlaktes, heuvels, er is van alles. Behalve dieren, die zie je bijna niet. Een paar keer heb ik denk ik een salamander platgereden; die zie je dan oversteken en ik hoop dat het goed is gegaan, maar weet dat niet zeker......

Ook zie je water en op de heuvels rond de badkuip ligt sneeuw. En de temperatuur was goed te doen: ik denk 25 graden. IN de zomer wordt het 45 graden.... Het is niet alleen de laagste plek van de USA, maar ook de warmste..

Ik heb hier de hele dag rondgereden. Mijn grootste avontuur had ik op een grindpad. Ik had op de kaart gezien dat er een verlaten mijnwerkersdorpje was. Daar wilde ik natuurlijk naar toe. Aan het begin van het grindpad stond een bordje: wij raden u aan om deze weg alleen met een 4x4 te rijden. Ik dacht toen: dat bord hebben de Amerikanen neergezet vanwege de aansprakelijkheid. Als er iemand per ongeluk verongelukt hebben ze in ieder geval gewaarschuwd. Ik dacht dat het dus wel mee zou vallen. Nee dus. Het was een weg vol met grote stenen. Het was bovendien ook echt steil. Gelukkig heeft een automaat een Low gearing en kon ik goed op de motor afremmen. Mijn remmen raakte niet oververhit.
Maar het ergste was dat sommige stukken van de weg besneeuwd waren! De wegdelen die in de schaduw lagen hadden nog sneeuw. Daar was het ook steil en dus glad. Dat vond ik niet fijn. Maar ik heb heel rustig aangedaan en ben goed aangekomen. De auto is ook nog heel. Het was trouwens wel een extreem mooie rit. Het ging dwars door een canyon een ravijn met aan weerszijden rotswanden van 50 meter hoog!. En het dorpje: drie oude huizen en een verroeste auto.

Nu zit ik in Beatty in Nevada in een motel. Prima te doen voor 60$ per nacht. ZOmeteen een hapje eten en dan slapen.

Ik heb twee foto series toegevoegd 1 van vandaag en nog een van LA: met wat lokale architectuur en zondsopgangen en ondergangen.

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Blog van Ober

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
<
Hosting door HQ ICT Systeembeheer