Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Ik kijk en ik zie...

Koninginnedag: dag omzet!

17:23, 30/4/2010 .. 0 comments .. Link

Lekker een dagje vrij van de dagelijkse verplichting die we 'werken' noemen. Dus ik zit fijn op de bank. Ben niet al te vroeg opgestaan en heb op mijn gemak ontbeten om 14.00. Of is dat al weer lunchtijd? Anyway, ik zit dus al een tijd op de bank. Dankzij een bekende digitale tv-aanbieder kan ik op de Amsterdamse zender AT5 volgen hoe Koninginnedag in Amsterdam verloopt. Lekker druk, zie ik. Ik vind het zo grappig hoe mensen los gaan! Heerlijk om alle remmen los te gooien, maar dat kan ook verkeerd lopen.

Denk maar aan een vertegenwoordiger die vandaag met z'n dronken kop voor de camera van AT5 schreeuwt: 'Zuipen!'. En volgende week heeft hij een afspraak bij een hoogstaand bedrijf waar hij hoopt een grote order binnen te halen. Daar aangekomen, verwelkomt de secretaresse hem en deze begeleidt hem de vergaderkamer in. 'Ik ken je ergens van', zegt de secretaresse bedenkelijk. 'Maar ik weet niet waarvan',  vervolgt ze haar opmerking. 'Misschien van de vakbeurs vorige maand?', vraagt de secretaresse. De vertegenwoordiger kijkt de secretaresse aan maar er gaat bij hem geen lichtje branden. Beleefd zegt hij dan ook: 'Sorry, maar ik denk niet dat ik u eerder heb ontmoet'.  'Hmm...ik kom er later vast wel op', reageert de secretaresse peinzend.

De secretaresse loopt de kamer uit en komt terug met een verse pot koffie. 'Meneer Omzet komt er zo aan. Hij is nu zijn telefoongesprek aan het beeïndigen', vermeldt de secretaresse aan de vertegenwoordiger. 'Geen probleem, ik ben toch iets te vroeg', zegt de vertegenwoordiger terwijl hij een klontje suiker in zijn koffie doet. De secretaresse kijkt toe hoe de vertegenwoordiger de lepel oppakt en door zijn koffie roert. Hij legt het lepeltje op de schotel en pakt met zijn rechterhand het kopje vast. Langzaam neemt hij een slokje van de hete koffie en wordt ruw opgeschrikt door een luide vrouwenstem: 'Ha, ik weet het weer! Je was vorige week op tv! Tijdens Koninginnedag. Ja, op AT5! En dronken dat je was! Hahahaha! Wat zei je ook al weer? Oh ja: 'Zuipen!!!' De secretaresse lacht bij de herinnering van de dronken vertegenwoordiger. Verstomd kijkt de vertegenwoordiger haar aan om vervolgens zijn blik te wenden naar de deuropening achter haar. De secretaresse draait zich om en probeert haar lachen in te houden. Met moeite en met onvaste stem zegt ze: 'Ha, Meneer Omzet! Uw afspraak zit hier al op u te wachten'.

De man in de deuropening staat met zijn armen over elkaar te kijken naar zijn secretaresse die niet kan bijkomen van het lachen. Hij kijkt naar de vertegenwordiger die blijkbaar koffie heeft gemorst op zijn pak en op de vloer. 'Tilly, haal een dweil om de vloer schoon te maken', gebiedt Meneer Omzet zijn secretaresse. Snel loopt de secretaresse met een roodaangelopen hoofd de vergaderkamer uit. Meneer Omzet richt zijn strakke blik op de vertegenwoordiger die staart naar de koffievlek op zijn pantalon. 'Jij denkt met jouw slechte gedrag mij iets te verkopen? Ik doe geen zaken met mensen die zich misdragen. Slecht voor de reputatie van dit bedrijf. Maak snel dat je wegkomt, meneer dronkelap. Op dat moment komt de secretaresse binnen met een dweil. 'Tilly, wijs deze mislukkeling naar de uitgang', zegt Meneer Omzet.

Tja... hoe verklaar je aan je baas dat je die vette order niet binnen hebt weten te halen? Liegen? Liever niet. Hij komt er toch wel achter. En misschien wordt dat een nog schaamtevollere ervaring dan die met Meneer Omzet. Vertel daarom maar de waarheid. En volgend jaar op Koninginnedag raak je niets aan wat ook maar met alcohol heeft te maken. Of je hebt gedurende het jaar jezelf onder controle weten te houden.

Ik weet dat het leuk is om een keer alle remmen los te gooien, maar is het verliezen van je baan dat waard? In deze o zo goede economische tijden...Hmm...een lege koelkast, incassobureaus aan je broek, kabel tv afgesloten (lang leven de publieke omroep...), geen internetverbinding en misschien wel de achterstallige alimentatie waardoor je kind(eren) denken dat je niet van ze houdt. Leuk vooruitzicht, hé! Not! Dus voor alle feestbeesten onder ons: vandaag doen we goede voornemens en niet op 31 december.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Koninginnedag: dag omzet!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer