Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

we zien wel

5/6/2009 - Europese verkiezing

Wilders won. Je zult ermee moeten regeren. !!!!  Dat is al moeilijk in het klein. Stel je vrouw is tegen een bepaalde fractievoorzitter. Een vrouw. Die voor manwijf wordt uitgemaakt vanwege haar manier van praten. Jij als man denkt : ze heeft goede standpunten en die partij trekt mij dus aan. Zij zegt soms : op die zul jij wel stemmen. Het is al fout om dan ja te zeggen. Dus je komt terug van het stembureau en zij vraagt : waarop heb je gestemd ?  Je voelt de bui al hangen en zegt : op de partij voor de dieren. Dat is heel goed hoor je dan. En dit leugentje om bestwil blijft hangen. Dat is vrijheid van meningsuiting en beperking van de vrije wil. Maar jij wilde weer een oorlogje vermijden.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/5/2009 - Scan

Sinds enkele dagen heb ik een reflecta scan, te gebruiken voor het scannen van oude dia's zodat die op de computer opgeslagen kunnen worden. En eventueel ietsje verbeterd kunnen worden op een aantal punten.Ja, ik kan ze nog steeds met de oude projector laten zien, maar deze mogelijkheid geeft tenslotte ook de kans om ze af te drukken. En veilig te bewaren. Het is een heel karwei met het verwerken van vele oude dia's maar ik heb nu zelfs de kans ze in groepen te sorteren, wat natuurlijk ook een fors karwei is.Tot nu toe heb ik drie doosjes zo overgebracht maar ik kan ze ook nog op een USB-stick overbrengen. Er is nu een fors stuk werk voor me in de nabije toekomst en ik zie ze zo ook weer eens allemaal terug, die oude beelden.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/5/2009 - Telefoon

Onze dichter belde vandaag met de mededeling dat de uitgever nu besloten heeft om zijn dichtbundel dit najaar uit te geven. Dat betekent voor hem dat de flaptekst nog door hem geschreven moet worden - die van Rouwmoedige Schoonheid die door de uitgever was verzorgd beviel hem niet achteraf - en dat zijn idee voor de omslag nog door de ontwerper gerealiseerd moet worden. En dan nog moeten de drukproeven door hem gecontroleerd worden en definitief gemaakt worden. En dan is het afwachten en zien waar en hoe de officiele presentatie gebeurt. Ik weet overigens nog niet hoe deze poeziebundel gaat heten. Hij is trouwens nu nog bezig met de voorbereiding van een boek dat het werk van Rein Bloem gaat weergeven. Deze overleden dichter en schrijver is destijds degene geweest die bij uitgeverij Querido zijn werk onder de aandacht heeft gebracht.Bloem bewonderde zijn werk heel stevig.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/5/2009 - Bevrijdingsfeest

Na een koninginnedag met Karst erbij was het een hele verademing dat de dodenherdenking gisteren perfect en ongestoord verliep. Je mag er niet aan denken dat dergelijke dingen ondanks bewaking steeds weer op een puinhoop met doden en gewonden zouden uitdraaien. Daarom is het goed dat vandaag de vlaggen voluit kunnen wapperen en niemand bang is voor een herhaling. Vrij zijn en dat vieren - hoe dan ook - moet gewoon kunnen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/4/2009 - Varkensgriep

In deze wereld duiken we van de ene verrassing in de andere. Eerst een PVDA die de JSf eigenlijk niet wilt maar met wat tegensputteren in de kamer op een kabinetscrisis lijkt aan te sturen en dan in het kabinet en een partijleidersoverleg accoord gaat met een erg raar compromis waar ze weer tijd mee winnen om in een volgend kabinet weer een nieuwe truc kunnen uitproberen en als die storm weer voorbij is  breekt er in Mexico varkensgriep uit zodat de media weer iets anders tot dramatisch en verontrustend bericht kunnen opfokken. Dat er dan in de hoofdstad van dat land nog even een aardbeving opduikt is slechts bijzaak en het Richtergetal wat erbij hoort is niet hoog genoeg om moeilijk over te doen. Dit is af en toe maar toch regelmatig maar een rare wereld.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/4/2009 - Genieten.....

Wanneer geniet ik of een ander mens ?  Is dat te zien ? Normaliter zou ik zelf zeggen bijvoorbeeld iets in de geest van : Oh wat is dat mooi " of iets als " Daar kan ik uren naar kijken " of ik zou zeggen " Dit vind ik wel zo fijn "  Een oplettende toeschouwer zou dan zelfs op mijn gezicht kunnen zien, DAT ik geniet. Je trekt dan een ander gezicht als wanneer je bijvoorbeeld diep nadenkt of je mateloos ergert of totaal onverschillig bent. Waarom schrijf ik dit nu ?? Omdat ik het o zo vaak meemaak dat me onophoudelijk bijna gezegd wordt DAT ik weer geniet. En of ik nu volkomen eerlijk zeg dat ik beslist niet geniet , dat heeft dan totaal geen effect. Wie meent dat hij zo makkelijk kan beweren dat een ander geniet zonder dat er duidelijke reacties bij die "genieter "zijn waar te nemen, mag me uitleggen, hoe je dat zou kunnen waarnemen. Ik wacht af................ 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/4/2009 - Turkije.....

En dan denk je dat zijn europese trip voorbij is en gaat ie nog even naar Irak. Je kunt zeggen wat je wilt over deze nieuwe president maar hij laat nergens gras over groeien. Niet alleen grote verhalen houden maar ook doen. Er waait door hem toch een frisse wind over deze wereld met al zijn complicaties. Dat de Telegraaf vandaag nog meldt dat er in turkije een aanslag op hem verijdeld is wat diverse wildersfans weer gelegenheid gaf om hun moslimhetze voort te zetten is evengoed erg. Maar laat Obama maar verder gaan. Hij doet tenminste iets. Zijn glimlach doet deze wereld goed.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/4/2009 - NATO

Een grote dag daar om het jubileum te vieren. Ze waren er allemaal. Natuurlijk ging de meeste aandacht uit naar de grootsten. En namen ze keurig een minuut stilte in acht om doden en gewonden te herdenken en danken. En is het even afwachten wie de Hoop Scheffer gaat opvolgen. En loopt er een italiaan druk te telefoneren om misschien wat meer aandacht voor zichzelf te krijgen. Enniemand die weet met wie hij telefoneert. Dus gaat het journaille druk zitten gokken met wie hij zal spreken. Misschien is het wel met die Turk die tegen zal stemmen. Zo moeilijk is het te regeren met achtentwintig verstandige maar ook eigengereide lieden. Krachtdadig optreden is duidelijk een kwestie van achterkamertjesgekonkel. Wat wel op tijd moet beginnen. Je kunt in crisistijd niet steeds komen zeggen hoeveel minuten later we met het grote woord zullen komen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/3/2009 - Plooierijen van Geschik

Een roman van 673 bladzijden geschreven door een dichter Lucas Husgen en uitgegeven bij Querido is niet een boek dat je even recenseert. Het is een groots werk vol dichterlijke beschrijvingen waar je geduldig in moet lezen om alle fijnheden ervan tot je door te laten dringen. Vele historische beelden worden voor je opgeroepen in een bonte reeks. Het verband tussen al die beelden is vaak moeilijk te leggen door de fijnproevende lezer die af en toe wel eens eraan denkt hoeveel bladen hij nog om moet slaan. Ja 64 hoofdstukken - zie de I Tjing - breidt hij aan elkaar en de lezer blijft toch steeds weer nieuwsgierig wat hem nu weer te wachten staat. En dat is zoveel en zo meeslepend beschreven dat het mij echt onmogelijk is even een korte alles dekkende beschrijving te geven. Lees het toch zelf !!!!!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/3/2009 - zomertijd

Gistermorgen om 2 uur begon het. Toen ik - laat - wakker werd, scheen op deze Zondag de zon al. De zomertijd werd dus feestelijk ingezet. En wordt deze week nog beter. Zelfs de temperatuur gaat omhoog. En den Haag krijgt veel belangrijke buitenlanders op bezoek met heel veel politie. Kunnen wellicht hun zomertenue dragen. Het is alom feest.!!!!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/3/2009 - Oorlogsgraf

Gisteren reed ik door Duitsland. Zoekend naar een oorlogsgraf. Beetje dol idee bedenkend dat die opa die ik slechts een keer in levende lijve zag daar ergens al in 1945 sneuvelde. Ik heb het graf na nasporingen via het rode kruis ergens bij een klein kerkje of kapelletje pakweg in 1949 gezien. De naam van het plaatsje, dorp of stadje is me ontschoten. Ik reed in een regio waar het misschien geweest is. Ben bij 11 kerken, kerkjes en kapelletje geweest. Heb 2 kerkhoven bezocht en een gedenkmuur gezien. Hij was er niet bij. Nagenoeg overal waren de gronden waar ooit kerkhoven waren nu netjes betegeld en van video-apparatuur voorzien. Zouden er ooit graven gestolen zijn, dacht ik. Of is hij opgeruimd omdat het te lang geleden is?? Wie weet. Ben benieuwd of hij nog gevonden wordt............
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/3/2009 - Herhalingen

Je moeder nam haar vader iets - een tweede huwelijk -heel erg kwalijk. Ze zag hem komen op het trottoir terwijl zij daar met een zoontje liep. Ze ging van het trottoir af en liep hem en zijn vrouw straal voorbij. De vader is in delaatste dagen van de oorlog gesneuveld als lid van de Volkssturm. Het zoontje heeft enkele jaren daarna zijn graf gezien maar kan het nu niet meer vinden. Datzelfde zoontje heeft haar jarenlang niet bezocht. Deed dat pas toen zij op weg was naar volle dementie. En twee jaar nadien bezocht hij haar nog eens.Ze kende hem nog nauwelijks.Niet erg lang nadien stierf zij op zeer hoge leeftijd. Haar man had vijf kinderen met haar en was vader totdat hij een relatie kreeg met een vrouw die bij hem gewerkt had. De vader werd iemand die elke dag 's avonds zei : ik ben naar het pakhuis. Zeer laat op de avond kwam hij terug, pakte een boek en ging lezen.Hij was er, maar ook niet. Hij was een zeer stille zwijgende man thuis. Dit is best een triest verhaal. Het geeft stof tot nadenken. Hoe gedragen mensen zich op kruispunten in hun leven.??
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/3/2009 - Verandering.

 Je bent sinds circa een jaar moeder en je man wordt ziek. Het ziekenhuis in. Het blijkt buikvliesontsteking te zijn. Dagenlang zit je tweemaal daags aan zijn bed. Uiteindelijk wordt hij na een half jaar definitief ontslagen uit dat ziekenhuis. Jaren later gaat die man vreemd en na anderhalf jaar wordt hij ook nog travestiet. Wat hij een tijd later opgeeft. Hij heeft dat huwelijk ernstig beschadigd en zijn vrouw heel diep beledigd. Ze zijn nog bij elkaar en doen nog veel dingen samen. Maar de gevolgen van wat toen gebeurde - iets wat amper te repareren valt - spelen nog altijd een grote rol. Het is een goede vrouw die altijd het beste wilde om een goed huwelijk te maken en te houden, maar hoe kan zij nog naar die man kijken. Hem in alles vertrouwen ? Hem echt nog liefhebben ? Hem waarderen ?  Hoe kan zoiets nog aflopen ?
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/3/2009 - Paolo Coelho

Hij schreef : Veronic besluit te sterven. Op die dag ging ze liggen en nam opgespaarde pillen in. Las toen dat Coelho over Slovenie had geschreven op laatdunkende wijze. Ze schrijft een brief daarover en voelt zich slaperig worden. Ze ontwaakt in een bed, hoort van alles en slaapt weer. Dat gebeurt vaker en na vijf dagen kunstmatige coma hoort ze van een arts dat ze nog slechts enkele dagen te leven heeft als gevolg van een opgelopen hartschade. Kort daarna maakt ze kennis met Zedka die in het zelfde gesticht is opgenomen en die nodigt haar uit een behandeling die zij gaat ondergaan bij te wonen. Zedka wordt met veel insuline ingespoten wat een uittreding ten gevolge heeft. Dat is een korte samenvatting van wat ik vanavond las. Ik kan het boek echt aanbevelen. Het is mooi geschreven , zeer leesbaar en blijft je boeien. Ik zal het gegarandeerd uitlezen en ik verwacht nog meer Coelho's te lezen. Wijk daarbij af van alle thrillers van Scandinavische auteurs die ik regelmatig in onze bibliotheek leen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/3/2009 - maandag de zestiende

Dus was het afgelopen vrijdag de dertiende. En hoewel ik niet weet waarom die dag een min of meer kwalijke reuk heeft, kan ik niet anders zeggen dat tot en met vandaag het steeds wel veel weg heeft van zo'n vrijdag. Klinkt niet opgewekt en nu zou er iets optimistisch moeten komen maar wat dan ?? Nou ja na iedere regen- of stortbui komt er wel weer een dagje zonneschijn. Houwen zo !!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/3/2009 - Banneux

Troostelozer dag om hier te zijn, alles leeg en verlaten, voortdurende druilregen kon er niet zijn. Ooit zag ik hier voor het Mariabeeld een vrouw staan bidden tot haar geliefde heilige, zo vol overtuiging en concentratie en zo lang, dat ik me afvroeg : Heb ik ooit zo geloofd ? en me zo totaal niets aangetrokken van die passerende mensen steeds ?. Dat miste ik nu. Nu kon ik me op de terugweg naar de auto en ziend hoeveel restaurants er slecht onderhouden te koop staan bijna voorstellen dat een bedevaartsplaats als deze zwaar op zijn retour is. Of is het beter dat ik nog eens terugga als er weer troepen van bedevaarters zijn ???
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/3/2009 - Vandaag

Vandaag was een mooie dag wat het weer betreft. Een tikje voorjaar buiten. En de komende dagen wordt het nog ietsje beter. Ik zag buiten aan wat takken dat er al groene spruitsels te zien waren. Jammer voor de boekenweek waren er erg weinig vogels waar te nemen. En van onze honden zag ik in de tuin wat bruine daar neergelegde moppen. Toch een tikje boekenweeksporen.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/3/2009 - Ik zit en denk na

. Ik denk na over wat ik ga schrijven. Ik weet dat we gisteren in Malmedy waren, waar in de buurt van de basiliek een laag gebouwtje staat waarbij elke dag vele lieden hun auto parkeren. Belgen en Nederlanders. Dat gebouwtje is gedecoreerd met een aantal tekeningen van een voor mij onbekende artiest. Een wolf kijkt begerig naar een slang die boven de deur ligt. En terugkijkt. Een jongetje met een lynx naast zich. Ergens zit nog een fraai getekend beest. Een man is bezig naast een regenpijp Yahoo te roepen. Wie herinnert zich deze tekeningen gezien te hebben. Wie weet wie deze fraaie tekeningen gemaakt heeft. Was het een mens uit Malmedy ?? Had ik dit in het frans moeten schrijven zodat iemand van daar dit zou kunnen lezen ?  De wereld is groot en zit vol kleine wondertjes.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/3/2009 - kredietcrisis ?

Ik las in de krant dat in onze regio veel Belgen hier inkopen gaan doen bij onze supermarkten omdat het hier goedkoper is. Ze halen er zelfs de benzinekosten dik uit. Wijzelf zijn dan ook rare nederlanders want zoals vandaag weer gingen wij naar Belgie om onze voornaamste weekinkopen in een tamelijk kleine supermarkt te gaan doen. Inderdaad is het duurder maar er staat tegenover dat je er spul vindt dat je bij ons niet krijgt. Ik denk aan rabarberjam. Heerlijk. Hun zalm is goed en amper duurder. Hun chocola.!! Hun brood, duur maar lekkerder als bij ons. De bloedbalkebrij is lekker maar was er vandaag helaas niet. Smaaksausjes voor in het eten zo vind je ze bij ons niet. De benzine is goedkoper dus je tankt daar bij. En op weg ernaartoe kun je bij de paters in Achel door hun "ëngelse tuin" even met de honden lopen. En je ziet veel amateurwielrenners hun oefenkoersen rijden. Het blijft in deze "crisistijd"een leuk uitje. En "en passant" zien we hoe het werk aan de A2 opschiet en wat er nog gaat komen. Het was dus een leuke dag. 
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/3/2009 - Het kwam er niet van

Het was als in een file staan. Ieder denkt waarom staan we hier, rijden die aan de kop niet door of is de weg afgesloten. Gelukkig denken we dat allemaal en ieder doet dan maar iets. Trommelen op het stuur, pulken in de neus, kijken in de spiegel en zien dat daar iemand lijkt te slapen, kijken naar de buurman die zich zit te scheren en opeens wordt je gewaar dat de auto voor je langzaam begint te rijden. Iedereen dolblij en alles is weer vergeten. En dus moet ik nu iets zinnigs gaan zeggen. Dat morgen mijn auto APK gekeurd moet worden en ik op tijd weg moet. En dat ik daarna nog naar de bieb moet om gelezen te ruilen voor iets ongelezens. En nog naar de winkel moet vanwege het avondeten. En dat daarna de dag weer bijna voorbij is. Ben al blij dat ik gisteren de auto van binnen weer wat opgeschoond heb.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

een blog over alles wat er bij mij opkomt

«  March 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer