Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
RadioFlex.be.tt - Nieuws & Intervieuws

Home - Archives

Avond van de Straat

Posted on 22/9/2006 at 00:09 - 0 Comments - Post Comment - Link

De zondagavond op Nederland 3 is doorgaans bestemd voor Zomergasten of gewichtige VPRO-thema-avonden. Komende zondag wordt het anders, dan presenteert BNN De Avond van de Straat.

Sommige straattaal is opgenomen in normale spreektaal en wordt door vrijwel iedereen begrepen, sommige is nog steeds geheimtaal voor buitenstaanders. Om de betekenis en invloed van straattaal te duiden, maar bijvoorbeeld ook handshakes en abstracte "codes van de straat" onder de loep te nemen, ontvangt Sophie Hilbrand gasten als Appa en Excellent, daarin bijgestaan door Raymzter. BNN zou BNN niet zijn zonder wat ludieke onderdelen, en dus is er ook ruimte voor Straat-Lingo (The Opposites vs. 'Partysquad' Ruben en Gio) en Straat-CallTV (presentatie door Lange Frans). Klapstuk wordt het Groot Dictee der Nederlandse Straattaal, gepresenteerd door Ali B, met Femke Halsema, Giel Beelen en andere BN-ers als deelnemers.

"Ik ben zelf in het duister gehouden over de inhoud", zegt Raymzter. "De bedoeling is dat ik presentator Sophie bijsta, maar ik ben meer een bijzondere gast, een sidekick die overal doorheen mag schreeuwen. Ik ben altijd bezig met taal, dus ik hoef me ook niet echt voor te bereiden - gewoon spontaan reageren, dat bevalt me wel." Moeten we rekenen op serieuze informatie of vooral veel lolligheid? "Er zijn wat mc's te gast die uitgehoord worden en er is een hoogleraar uitgenodigd, die wel iets kan vertellen over de wetenschappelijke kant, bijvoorbeeld het effect van straattaal op ABN. Maar als je ziet wat voor onderdelen ze allemaal verder gepland hebben zou ik zeggen dat het vooral een gimmick-iets is." We zullen het zien, zondag 24 september wordt de Avond van de Straat uitgezonden op Nederland 3, van 20.30 tot 22 uur. Tot die tijd kun je alvast met Philip Freriks in de stemming komen.

nieuws van leipe shit


Eminem presenteert The Re-Up

Posted on 21/9/2006 at 00:08 - 0 Comments - Post Comment - Link

'Eminem Presents: The Re-Up' (Shady Records/Interscope Records) zal 5 december in de States uitkomen. Er waren geruchten dat Eminem een mixtape uit zou brengen om Stat Quo, Ca$his en Bobby Creekwater een beetje op te introduceren aan het publiek, maar dit is uitgegroeid tot een album.

“But what happened is that the material was so good and the tracks were getting produced like a regular album,” aldus Eminem. “Instead of putting it out there rough and unfinished, I thought we should add some other new tracks, make it a real album, and put it in the record stores to give these new artists a real boost.”

Eminem heeft de meeste tracks van het album zelf geproduceerd, maar behalve Eminem staan er ook producties op van The Alchemist. Op het album zullen in ieder geval de volgende tracks staan: 'You Don’t Know' door Eminem, 50 Cent, Ca$his en Lloyd Banks - 'No Apologies' door Eminem - 'Talkin’ All That' door Ca$his - 'City Of Gold' door Bobby Creekwater - 'Murder' door Bizarre and Kuniva (of D12) en 'Smack That (REMIX)' door Eminem en Akon.

Stat Quo, afkomstig uit Atlanta, werd gesigned op Shady Records/Aftermath Entertainment nadat Eminem en Dre hem hadden gehoord op de 'Underground Atlanta' mixtape. Creekwater, ook afkomstig uit Atlanta, was getekend nadat Eminem z'n demo's en hem in de studio had gehoord met Alchemist. Ca$his, afkomstig uit Chicago, was toen hij jong was verhuisd naar California waar hij bij de West Coast underground groep The Renegadez zat.

Het misverstand dat 'Eminem Presents: The Re-Up' een mixtape zou zijn en een eerbetoon zijn aan Proof is onzin. “The D12 album and those unreleased songs with Proof are coming,” zegt Eminem. “But 'The Re-Up' is about these new artists and these new songs. It isn’t fair to them or to the memory of Proof to mix them up.”

nieuws van leipe shit


Hosting door HQ ICT Systeembeheer