Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Op weg naar de Nijmeegse Vierdaagse

6e Noordenveldtocht te Norg 23-3-2013

{ 12:49, 24/3/2013 } { 0 comments } { Link }

Gisterochtend was het weer zover. Een nieuwe tocht niet zo ver hier vandaan. Ik kon ook wel naar Groningen-stad afreizen maar daar zaten meer nadelen aan dan voordelen, met als gevolg dat het inschrijfgeld wel heel erg duur werd. Als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Men had het er de avond voorafgaand nog over bizar lage temperaturen, veroorzaakt door de koude oostenwind die Nederland nu al 2 weken in zijn greep heeft. Maar goed, beter wat wind dan de hele dag regen of sneeuw.

In de sporthal van Norg was ik al 2x eerder geweest, dit was de rustlocatie van de wandeltocht van de Vrijbuiter te Roden, waar toen de 40km op het programma stond. Maar gisteren stond er 30km op het program en was De Brinkhof het startpunt en een rustpunt. Om 08.30 kwam ik daar aan, en had nog even tijd voor een bakje koffie dat werkelijkwaar niet te drinken was.

Na een uurtje onderweg te zijn belandden we in de open vlakte, waar stuifzand en een stevige koude oostenwind ons van rechts aanviel. Brrr wat was dat fris! Nadat er een aftakking in het pad zat kregen we de wind in de rug alszijnde extra zetje in de rug. Dat was wel aangenaam. Bij Langelo kreeg ik het idee dat het wel heel erg stil was, en bij de eerste rust om 10.30 uur waren er slechts 9 andere lopers die ook de 30km deden. Na controle ben ik ook vrijwel meteen verder gegaan om bij het groepje van 8 man aan te sluiten. 1 persoon bleef na controle rusten. Omdat dit groepje ook stevig aanliep duurde het even voordat ik bij hen was, volgens mij duurde het 30 minuten. Toen hadden ze ineens een verstekeling aan boord. Met dit ploegje gingen we van Norg naar Westervelde waar we de meest noordelijk gelegen hunebed (D2) aantroffen. En zo gingen we met een ruime boog terug naar Norg waar we de 2e rust hadden. Het was 11.45 uur toen we daar aan kwamen.

Toen ik de vorige keer in de Brinkhof was, hadden ze heerlijke gehaktballen. En het mooiste was nog: die hadden ze vandaag ook. Na een rust van 10 minuten besloot ik verder te gaan, niet wetende dat ik de laatste 10-12 km helemaal alleen was.

Voor de 2e rust had ik al bekende paden en wegen gezien waar eerdere tochten ook langsvoer, dus op zich geen onbekend gebied. Maar 1 deel (richting Lieveren/Donderen/Peest) is mij wel bijgebleven: een lang, onverhard pad langs de boskam. Toen viel het qua wind wel wat mee, maar gisteren waaide het als een bezetene. Ook gisteren moest ik langs deze 'bekende' route. Waar ik steeds achterom bleef kijken of de groep van 8 man al achter mij aan kwam. En dat gebeurde ook, alleen bleven ze steeds 400 tot 700 meter achter mij maar ze hielden wel steeds hetzelfde tempo. Waar ik ook het idee kreeg dat ze dichterbij kwamen. Op het lange rechte stuk langs de boskam, waar het pad nog steeds onverhard was, was het frontaal wind tegen. Dat loopt wel ?x zo zwaar. Nadat het pad eindelijk was overgaan in bospaden liep het weer wat aangenamer.

Nadat ik langs de paasbult in Peest was gekomen, langs het oorlogsmonument onder de rook van Norg en vele bospaden had gevolgd, kwam Norg weer in het zicht voor het menselijke oog en kon ik terug richting De Brinkhof. De groep van 8 personen heb ik 10km lang achter mij kunnen laten.

Om 13.30 uur had ik de 30km afgelegd in 4,5 uur. Dat komt neer op 6,66666666km/u. En bij het afmelden bleek ook nog eens dat ik als 7e binnen was van de 107 lopers die de 30km deden. En dat ondanks de weersomstandigheden. En ja, weer een medaille binnen.

Hierdoor had ik nog even tijd genomen om in Norg nog enkele caches te loggen (4 van de 5 stuks) en weer terug te rijden naar huis.

Komende zaterdag, 30 maart, ben ik te vinden in Nieuwehorne (bij Heerenveen), waar ik 30km ga lopen voor het goede doel: http://www.wandel.nl/wandelagenda/nieuwehorne-feestelijk-wandelevenement-30-maart-2013?back=%2Fwandelagenda%3Fpage%3D1. Gewoon even op de link klikken.

Oke, luitjes dit voor vandaag. Het waait nog steeds zo onstuimig en ik neem er nog maar een bakje koffie op. Hasta la vista!

SjoukeWinterkwartet Giethoorn 9 maart 2013

{ 15:54, 9/3/2013 } { 0 comments } { Link }

Goedemiddag allemaal,

na de 40km van vorige week die in de omgeving van Uffelte plaatsvond, verplaatste de caravaan zich iets naar het oosten. Naar Giethoorn welteverstaan.

Afgelopen week was het behoorlijk druk op het werk (behalve donderdag) en vanochtend waren de weersomstandigheden niet echt best. Ondanks die negatieve dingen zijn we toch afgereisd naar de volgende wandeltocht. Maar omdat mijn moeder afgelopen week niet fit was geweest hadden we vanochtend nog gauw besloten om de 40km links te laten en de 25km te gaan doen.

Waar het in Drachten (en directe nabijheid) slechts tot motregen beperkt bleef, werd het bij Giethoorn alleen maar slechter weer. Veel wind, die het ook nog eens flink fris maakte. Maar goed, wil je meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse, dan word je geacht onder welk typen weersomstandigheden dan ook te gaan lopen. Nu wordt de Nijmeegse afgeblazen als er een zwaar weer aan zit te komen (onweer of extreme hitte).  Dus ja, wat regen en winderigheid mag je niet uit het veld laten slaan. Het weer dat wij vandaag meemaakte hadden wij nog niet eerder gehad, alle voorgaande tochten waren droog.

Om 09.00 uur startten we aan de 25km, en die begon niet al te vriendelijk. een 2km lang fietspad met zware zijwind en regen. De poncho die ik aan had mag wat mij betreft in de hoogste boom en ik koop daarvoor een nieuwe. En hadden we de wind in de rug dan viel het wel mee. We kwamen ook door Giethoorn, met al haar bruggetjes en paadjes. Maar op dit moment zijn daar geen toeristen, het was er zo dood als een pier. Maar Giethoorn wordt het 'Venetie van Nederland' genoemd? Nou...in 2011 ben ik in Venetie geweest en ik vond er werkelijkwaar geen zak aan. Als ik nu een cultuurbarbaar genoemd wordt dan neem ik dat voor lief, en eigenlijk doe ik er nu een flinke schep bovenop want Giethoorn vond ik ook niet echt spannend. Misschien dat ik er in de zomer nog een keer bij langs ga, maar het maakte mijn pis in elk geval niet lauw vandaag. Wie mij nu figuurlijk afschiet krijgt een warm compliment onder de riem gestoken.

Nadat we heel kort het dorpje Wanneperveen bezocht hadden gingen we via het natuurgebied terug naar Giethoorn. Veel brugjes en een lang, smal kanaal. Na de eerste rust maakten we aanstalten om richting natuurgebied De Weerribben te gaan. Daar waren ze druk bezig geweest met riet snijden (dat snijden ze voor bijv. daken en tuinhuisjes). We hoorden en zagen vele watervogels (eenden, ganzen, zwanen). En ook wordt hier mijn favoriete zuivelproduct gemaakt: griesmeelpap. De tweede rust vond plaats in het natuurgebied, bij restaurant De Otterkooi. Na de rust kwamen we bij Dwarsgracht (klein Giethoorn) en zo gingen we verder richting het Beltermeer. Wat mij verbaasde waren de vele uitwerpselen van ganzen en konijnen/hazen die op het fietspad lagen. Het weer bleef slecht, veel wind en het regende maar door.

Uiteindelijk bereikten wij om 13.30 uur de finish en hebben we er 4,5 uur over gedaan om de 25km af te leggen. Na ontvangst van de medaille gingen we terug naar Drachten om daar gauw een warme douche te scoren. In totaal deden er vandaag slechts 192 deelnemers mee, een flink stuk lager dan de tocht van vorige week zaterdag. Toen stokte de teller op 622 deelnemers.

Volgende week stopt de caravaan in Scharnegoutum, dat ligt bij Sneek, waar we weer voor de FLAL in actie komen. Hoeveel kilometer we dan gaan doen is nog niet bekend, ook even met de gedachte in het achterhoofd dat ik 's avonds nog een feestje heb in een dorp hier vlakbij.

SjoukeNationale Parkentocht Uffelte 2 maart 2013

{ 20:42, 2/3/2013 } { 0 comments } { Link }

Een hele goede avond lees- en luistervinken, voor de 4e zaterdag op rij ben ik onderweg geweest, in voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Die serie van zaterdagen kan ik verlengen, indien ik in de nacht van zondag op maandag mijn startbewijs kan binnenhalen.

Vanochtend, watte??, gisteravond!! zag ik er al een blok tegenop om 40km te gaan lopen over de nationale parken in de omgeving van Uffelte. De hele week was het al druk op het werk, laat uit het werk (woensdag zelfs 18.45 uur), en dan op een zaterdagochtend ook nog eens flink te gaan wandelen is niet zomaar even iets. Gelukkig ben ik in de opbouwende fase. Tegen 07.30 uur vertrokken we vanuit Drachten, naar Uffelte is het 45 minuten rijden. Daar in de omgeving had ik al 2x een andere tocht gedaan (Havelte en Diever) en het zou mij niet verbazen dat je dan herkenbare stukken ziet. We waren mooi op tijd in Uffelte (08.20 uur) en moesten nog tot 09.00 uur wachten tot de start.

Bij de start kregen we het routekaartje mee, en daar bleek dat we pas na 18km de eerste rust hadden in Wapse. Na 18km pas...gvd dat is ongeveer 3 uren lopen. Maar wij konden dat in 2h 45m doen, na alle bos-, schelpen-, en zandpaden te hebben overwonnen. We liepen letterlijk door de natuurrijke gebieden, wat in sommige gevallen een neverending story leek. Maar eenmaal bij de rust werden we onaangenaam verrast. De lopers van de 25km rustten daar ook, waardoor het bij de controle en de koffiebar ontzettend druk was. Slechts een kleine sanitaire stop en een broodje bracht ons al gauw op pad in de richting van Diever, waar ik door de bomen het bos en door het zand de paden niet meer zag. Onderweg troffen we ook het Onderduikershol. In 1943 is daar een heuvel in het bos afgegraven met nog veel meer aarde, over de kuil zijn boomstammen gelegd en daarna is de afgegraven heuvel weer op de huidige plek neergelegd. Zo konden de Duitsers lang zo gauw de onderduikers niet vinden. Maar dat heeft niet superlang geduurd, de Duitsers zijn er, na ondervraging van dorpsbewoners, achter gekomen dat er onderduikers waren. Na het 'overvallen' van de heuvel zijn volgens mij 11 mensen in leven gebleven, de rest is omgebracht. Erg luguber. Daarna kwamen we aan in Diever (27km gedaan), waar we rust hadden in een bekend restaurant. Daar kwam ik enkele weken geleden strompelend aan. Na de koffie en een stuk Schwartzwalder Cake gingen we door richting Dwingeloo.

Vanuit Diever passeerden we erg bekende straten waar we toen ook waren, maar op weg naar Dwingeloo sloeg het noodlot bijna toe. Een paar pijnlijke pijnscheuten onder mijn knie (rechtervoet) was van plan om roet in het eten te gooien. Gelukkig duurde dat niet al te lang, in totaal ongeveer 10 minuten. Na Dieverbrug een heel herkenbaar beeld: de kerk van Dwingeloo, ook zo'n 'siepeltoer' zoals de kerk in Deinum. In het dorpje hadden we geen officiele rust maar daar kon je wel een terrasje pakken voor een consumptie. We besloten door te lopen, terug naar Uffelte.

Eenmaal terug in Uffelte was ik opgelucht. Ik kon het nog wel presteren om 40km te kunnen afleggen. Dat hebben we ook gedaan in een verbluffende tijd: 6 uren en 45 minuten. Weer een medaille binnen, tevens in Uffelte een geocache kunnen loggen en vanavond moet ik nog maar even zien wat ik ga doen.

In totaal vandaag 1 foto gemaakt in Wapse, want zo bijzonder was de omgeving niet. Hetzelfde laken in een pak. Er deden in totaal 620 deelnemers mee aan de verschillende afstanden. Duidelijk te merken dat de wandelsport veel geinteresseerden trekt. Of je nu wel of geen lidmaatschap hebt, je kunt per wandeldag kiezen of je gaat of niet. En zo'n losse tocht (met medaille) is helemaal niet duur, tussen de 4 en de 6 euro per deelnemer. En dan kun je ook kiezen uit een aantal afstanden. En zo ben je er even een paar uur tussenuit, even met de kop in de wind en van de omgeving genieten. Zelf heb ik geen lidmaatschap bij een wandelvereniging, de overweging om dat te gaan doen is wel erg groot, maar dan pas na de zomer.

Zoals verteld, in de nacht van zondag op maandag mag ik een gooi doen naar een toegangskaart. Krijg ik een kaart, dan zullen de blogs voorbij blijven komen. Zit het mee, dan ben ik volgende week zaterdag 9 maart te vinden in het mooie pittoreske Giethoorn.

Dit voor nu, eerlijkgezegd heb ik net een half uur geleden het eten achter de kiezen en mijn tanden moeten nog gepoetst worden.

Fijn weekend!Krokuswandeltocht 23 februari 2013

{ 20:34, 23/2/2013 } { 0 comments } { Link }

En...daar waren we weer! Nou ja, ik dan haha.

Vorige week vertelde ik jullie dat ik de vorige tocht, in Bakhuizen gelopen had en dat het achter helsdeuren weg moest komen om te finishen. Ik moet er niet aan denken hoeveel pijn ik had. Het ernstige gevoel dat de enkelbanden zonder verdoving er af werden getrokken.

Vandaag heb ik mijn oude vertrouwde Lidl (!) wandelschoenen weer aangetrokken. Met deze schoenen heb ik in de 2e helft van 2012 en een aantal weken in 2013 vele tochten probleemloos uitgelopen, totdat ik gewrichtsproblemen kreeg. De pijn zat zich toen in de bekken, puur omdat ik geen cooling-down deed, aldus de huisarts. Ik wil in elk geval meedelen dat een cooling-down ook niet echt geholpen heeft in mijn situatie. Gewoon laten bijkomen en als het tegenzit zit je als een dood vogeltje op de hoek van de bank bij een verjaardagsfeest...sorry Tjeerd!

Vanochtend vertrok ik om 08.00 uur op de fiets naar MFC De Wier te Ureterp. Het was erg fris vanochtend, -3. Maar na een half uurtje fietsen was daar gelukkig warme koffie met een koekje. Ik moest om 09.00 uur starten dus was er nog voldoende tijd om al die oudere leden uit de boom te kijken. Tja, de wandelsport is wel populair bij ouderen, maar nog niet echt bij jongeren zoals tieners en twintigers. Het is wel in een lichte opmars, werd er verteld. Oja, vandaag stond er 25km op het programma en de tocht zou richting de heideomgeving van Duurswoude gaan.

Al vrij vlot na de start verlieten het toch niet zo kolossale Ureterp om de asfaltwegen in te ruilen voor onverhard terrein. Graspaden, zandpaden en bospaden wisselden zich af met fietspaden van vanzelfsprekend, asfalt/beton. Zelf was ik nog nooit in deze omgeving geweest, maar het was een mooi gebied. In het voorjaar en de zomer waarschijnlijk een krioelpartij van dieren die daar nestelen en voortplanten. Daar ontmoette ik ook de Freulevijver.

Via de bossen en paden kwamen we na 1,5 uur uit bij De Stripe, vlakbij Wijnjewoude. Toen al hadden we er 10,5km op zitten. Tussentijd: 7km/u. Na een stop van 5 minuten had de kou mijn batterij leeggetrokken (kon gelukkig nog een bericht van een collega beantwoorden). Zei toen ik tegen iemand: 'doe het raam maar open, dan kan ik mijn telefoon naar buiten gooien'. Hij lachte en dronk zijn koffie op. Na de rust gingen we via bospaden naar de Duurswoudsterheide (Duerswaldsterheide). Een prachtig natuurgebied waar je om heen kunt lopen maar ook 5km kunt afsnijden. Dat mochten de 20km-lopers gaan doen. De ploeg waar ik mee liep moesten het gehele rondje doen. Nagenoeg tegen het einde van de ronde om het gebied, kwamen we een ondiepe plas tegen waar je, als het een paar nachten goed gevroren heeft, mooie rondes kunt schaatsen.

Na alle bospaden kwamen we uit bij een klein kerkje (18e eeuws) met begraafplaats, onder de rook van Wijnjewoude. Aan de bomen langs de doorgaande weg zaten mooie geverfde vogelhokjes. En zo liepen we via een steegje Wijnjewoude in. Bij een lokale MFC aldaar werd gecontroleerd op nummer en namen we een pauze van 10 minuten (na 19,6km om 12.15 uur). Na de rust ging de reis terug naar Ureterp. Dit was best wel pittig, want het waren allemaal lange rechte stukken met een frisse wind die om je oren sneed. Maar een Fries is geen Fries als ie niet over vrieskou kan. Als je over de N381 van Donkerbroek naar Drachten rijdt, zie je de schitterende natuur niet. Fietsend of lopend wel. Een hele stille omgeving met enkele oude panden. In de verte waren de grote bouwkraan die nagenoeg bij mij in de achtertuin staat (Raadhuisplein) en de Tjaardaflats al te zien. Te bedenken dat we er toen nog 8km vandaan waren, je had voldoende zicht.

Om 13.30 uur kwamen we uiteindelijk aan bij De Wier te Ureterp, de finish, en konden we de medaille in ontvangst nemen. In totaal deden er vandaag 622 deelnemers mee en deze tocht is morgen ook weer.

We hadden uiteindelijk 4,5 uur nodig om de 26,9km (tocht viel 1,9km hoger uit) af te leggen, een mooi gemiddelde van ongeveer 6km per uur. Onlangs is mij verteld dat je bij de Nijmeegse Vierdaagse ongeveer 4 tot 5km per uur loopt, maar uiteraard mag je dan je eigen tempo bepalen. Want ja, ga je in het begin te snel van start, dan kom je jezelf vanzelf tegen. Zie, ik moet dan 50km per dag lopen, onder welke omstandigheden dan ook. Dus rustig aan beginnen, blik op oneindig en gewoon er van uit gaan dat je op tijd binnen bent.

Maar de schoenen van de Lidl hebben zich aardig goed gehouden, doch voelde ik wel dat 40km op deze schoenen wel een uitdaging zal zijn. Volgende week zaterdag staat Uffelte op het programma. 40km op de Drentsche heide. En als het tegenzit laat de heide geen spaan van mij heel als alles modderig en nat is. Zo kan ik meepraten over een wandeltocht die ik in november 2012 deed, bij Havelte. Het had die afgelopen week erg veel geregend waardoor alles modderig was. Toen nog door Nationaal Park Dwingeloerveld waar de paden van zand ontzettend mul waren, de Havelterberg was al een opgave (en deze was in de Tweede Wereldoorlog niets kleiner geworden aangezien er 3 vliegtuigbommen van de Duitsers op gegooid zijn) en dan gooit zo'n voorvader ook nog eens een Hunebed voor mijn voeten neer...tja, dat waren nog eens 42 lange kilometers - en dan kom ik terug op het dode vogeltje op de bank bij een verjaardagsfeest.

In elk geval, volgende week zaterdag of zondag is er weer een nieuwe blog.

That's all folks!Gaasterland Wandeltocht 16 februari 2013

{ 15:38, 17/2/2013 } { 0 comments } { Link }

Waarschijnlijk weten jullie dat ik vorige week de nieuwe Hanwag's aan had in Diever. En dat dat niet zo'n succes was. Pijn kreeg ik in mijn beide bovenbenen en thv de achilles. Maar dat was ook een tocht van bijna 42 kilometer. Om de schoenen toch een 2e kans te geven besloot ik gisteren een tocht te doen van slechts 25 kilometer. Misschien dat het beter ging worden.

Er was een leuke tocht in de omgeving van Bakhuizen, Zuid-West Friesland. Werkelijkwaar een schitterende omgeving. Mijn moeder was vorige week al van plan om de 40 en 50 kilometer te gaan doen - maar ik niet. Niet met deze schoenen.

Maar gisterochtend, toen ik nog thuis was, begon de ellende al. Toen ik de schoenen aantrok en afbond, voelde het net alsof er een drukknopje (zit misschien ook op je jas) aan de binnenzijde van de schoen zat. Maar er zat niets! En op mijn enkels zat ook niets. Dus dat begon al goed. In Bakhuizen heb ik nog geschoven met de tong van de schoen maar dat hielp ook niets. "Nou ja, dan zien we het ook wel", zei ik. Mijn moeder vertrok om 09.00 uur voor de 40km, ik mocht een kwartier later starten. In het begin ging het nog wel, maar na 5 kilometer schoten de eerste flinke pijnscheuten al door de benen.

Van Bakhuizen gingen we naar Rijs en Oudemirdum (rust), richting Balk, staken we De Luts over (onderdeel van de Elfstedenroute) en gingen we via vele natte bospaden richting Oudemirdum, Rijs en Bakhuizen. Onderweg heb ik foto's gemaakt, die zijn te bewonderen op mijn facebookaccount. Op vele bospaden waren de kruisende sloten overgelopen en moesten we soms springen om aan de overkant te komen. Maar dat wilde allemaal niet zo goed meer vanwege de pijnlijke enkels. Richting Bakhuizen leken we op een heuvel te zitten, flink hoger dan NAP. Misschien vroeger ontworpen vanwege het IJsselmeer.

Na 5 uren te hebben gelopen - en 20km met pijn - bereikte ik om 14.00 uur de finish in Bakhuizen. Medaille in ontvangst genomen en als de bliksem andere schoenen aangetrokken, omdat ik ook nog naar Stavoren moest. Dat liep gelijk een stuk prettiger!

In deze omstandigheden, met verkeerde schoenen, bouw ik momenteel geen goede voorbereidingen op voor o.a. de 2e Gaasterland Wandeltocht (40km), Den Oever-Leeuwarden (70km) en de Nijmeegse Vierdaagse (4x50km). Daarom gaan de dure Hanwag's vanavond nog op Marktplaats en haal ik komende week andere schoenen. Zal ook tegen de betreffende verkoper zeggen dat het 'enkelbrekers' zijn.

Afijn, we hebben in het weekend weer wat kunnen doen. Aanstaande zaterdag fiets ik naar Ureterp om daar een tocht van 25km te volbrengen, waarschijnlijk op de wandelschoenen die ik nog heb van de Lidl. Overigens...kun je op kunstgrasschoenen ook lange afstanden wandelen?Winterkwartet Diever 9 februari 2013

{ 11:27, 10/2/2013 } { 0 comments } { Link }

Gisteren was het weer zover. Na 2 zaterdagen helaas te moeten werken was het weer tijd voor een wandeltocht. Ditmaal in Diever, waar een route lag van iets meer dan 40 kilometer. We liepen in een mooie, stille en rustige omgeving

De tocht begon om 09.00 uur, maar vanwege het grote aantal wandelaars (567 kandidaten!) was de start vervroegd naar 08.50 uur. Om 08.50 uur kwamen wij net aan rijden en konden wij om 09.00 uur alsnog starten. Maar in principe was de tijd om weer binnen te komen te kort. Ik probeer het uit te leggen. Begintijd: 09.00 uur. Uiterlijke afmelding: 17.00 uur. Oftewel: men had maar 8 uren om de 40km te kunnen lopen. Komt er op neer dat je minimaal 5km per uur moet lopen, en dan moet je de pauzes ook nog meerekenen. Dus ja, je moet wel getraind zijn om op tijd weer binnen te komen.

Aangezien ik ook nieuwe schoenen had, maar nog niet had ingelopen, besloot ik maar om deze mee te nemen. Achteraf gezien niet handig. Men had verteld dat ik deze binnenshuis moest inlopen, dus op mijn werk doe ik ze niet aan (wasstraat, poetsmiddelen etc). Kom ik 's avonds thuis heb ik nooit schoenen aan als ik op de bank zit of lig. Tijdens de wandeltocht kreeg ik boven de enkel last van wrijving waar het nogal rood aansloeg. Na een lichte behandeling bij de ehbo alsnog verder gegaan, maar na afloop zelfs last van de enkels, terwijl mijn hoge schoenen juist ondersteuning moeten bieden. Kwestie van inlopen denk ik.

De tocht bracht ons van Diever naar Dwingeloo, van Dwingeloo naar Lhee, weer terug naar Dwingeloo waarna we naar Ansen gingen. Daar vlakbij was een theehuis waar we niet zo lang gebleven zijn. Vanuit Ansen gingen we rustig aan terug naar Diever. Maar zo'n 10km voor de finish hadden mijn voeten zoiets van 'Sjouke, je loopt zelf maar'. Omdat ik vooraf al wist dat het wel afmelden wel krap werd, wilde ik wel op tijd binnen zijn. Gelukkig hadden wij in het begin flink doorgelopen (7,2km per uur in de eerste 8km) en hadden we daardoor een buffer. Uiteindelijk finishten we om 16.45 uur, een kwartier voor het sluiten van het afmeldkantoor.

Het komt er op neer dat ik voor deze tocht niet goed geoefend was, en dat heeft allen zijn factoren (vermoeidheid na een week werken, nieuwe schoenen). En daardoor heb ik wel besloten om bij de volgende tochten niet gelijk veel kilometers te gaan doen en het wil gaan opbouwen. Voor komende zaterdag had ik Bakhuizen op het programma, 40 of 50km. Nou...dat gaat 'm niet worden. Eerder de 25km.

Dit bericht voor nu. Ug.

www.facebook.com/#!/photo.php4 februari 2013: de inschrijving voor de Nijmeegse Vierdaagse begint

{ 20:56, 4/2/2013 } { 0 comments } { Link }

Vandaag is de eerste inschrijfronde voor de Nijmeegse Vierdaagse begonnen. Alleen voor diegene die in 2012 de tocht succesvol hebben uitgelopen en iedereen die op 1-1-2013 12 jaar oud is geworden.

Voor mij geldt dat niet, want ik voldoe niet aan de eisen. Dus mijn eerstvolgende kans is pas op 4 maart 2013. Dan mag ik mij inschrijven, en dan maar hopen dat ik er door kom.

Aangezien ik de afgelopen 2 zaterdagen werken moest, heb ik niet meer getraind noch afstanden gewandeld. Komende zaterdag ga ik mijn geluk beproeven in Diever, dan is er een tocht van ongeveer 40km. Dit zou moeten gebeuren op mijn nieuwste aanwinsten, de Hanwag-wandelschoenen. Met een beetje geluk schrijf ik na zaterdagmiddag een nieuwe blog over mijn ervaring. Indien mogelijk laat ik ook nog foto's achter.

Weet je, eigenlijk is de sportschool een te dure aanslag op je portemonnee. Voor mij is dat niet praktisch omdat ik altijd na werktijd moet. Voor de tijd nog warm eten is voor mij funest want dan heb ik vaak geen zin meer om nog weg te gaan. Na de tijd (na fitness) nog warm eten is ook niet praktisch want dan ga je met een volle maag naar bed. Het enige wat ik nodig heb, is iemand die mij een figuurlijke schop onder mijn achterste geef en dat ik moet gaan lopen. Onder welke omstandigheden dan ook.

Voor nu, even zo.

SjoukeAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

6e Noordenveldtocht te Norg 23-3-2013
Winterkwartet Giethoorn 9 maart 2013
Nationale Parkentocht Uffelte 2 maart 2013
Krokuswandeltocht 23 februari 2013
Gaasterland Wandeltocht 16 februari 2013

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer