Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
online lenen

Description
My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Miljardensteun aan leningen voor Griekenland vanuit de Europese Unie

In totaal gaat het om € 110 miljard euro. Voorwaarde voor het lenen van het geld is dat Griekenland enkele drastische bezuinigingen op alle fronten heeft moeten doorvoeren. Hierover was veel opstand ontstaan en onrust in het land.

Vorige week heeft Griekenland de eerste lening ontvangen ter grote van 14.5 miljard euro deze dient om een eerdere lening van 8,5 miljard euro af te betalen. In 2009 is goed zichtbaar geworden hoe groot de financiele problemen van Griekenland waren. Deze lagen maar liefst 14% boven de gemiddelde acceptatienorm in de EU die momenteel op 3% ligt.

Andere EU landen zijn bang dat ze door de steun aan Griekenland, zelf meer geld moeten lenen en hierdoor ook in de financiele problemen terecht komen. Griekenland is zelf in de problemen gekomen omdat de kosten voor de torenhoge leningen niet langer betaalbaar waren.

Bron: Europese Unie leent massaal geld aan Griekenland


Onlinegeldlenen is een financiele website met daarop alle informatie omtrent online geld lenen. Hierop staat alle lening aanbieders en verschillende leningvormen. Gebruikers kunnen leningen met elkaar vergelijken en reviews lezen en schrijven. Ook kun je via deze site op de hoogte blijven van het laatste nieuws over leningen.

Posted: 13:27, 25/5/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Jongeren staan positief tegenover het uitlenen en lenen van geld

Jongeren zien de toekomst nu vaak eenmaal positiever dan ouderen. Dit blijkt ook uit een onderzoek van de ING met betrekking tot het lenen van geld. Zo geven de jongeren aan dat ze er weinig problemen mee hebben om geld te lenen bij elkaar of bij hun ouders, mits het allemaal wordt terugbetaald.


In de leeftijdscategorie van 12-17 jaar wordt er zelfs gespaard voor grotere uitgaves. Waar lenen jongeren dan precies geld voor? Dit is met name voor kleinere uitgaven zoals snacks, frisdrank of persoonlijke verzorgingsproducten. Wel geven zij aan dat ze het niet fijn vinden om hier geld voor te lenen en zich zelfs minder gelukkig voelen met hun aankoop die ze betaald hebben met geleend geld. Kortom deze houding biedt hoop voor de toekomst!!

Bron: Geld lenen geen probleem
Online Geld Lenen is een onafhankelijk en financiele website over de verschillende soorten leningen en de verstrekkers van leningen. Tevens kunnen gebruikers reviews geven over de verschillende leningverstrekkers en leenvormen.

Posted: 10:37, 1/12/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Banken verlagen liquiditeitstoeslag voor bedrijven

Ook de Nederlandse ondernemer gaat profiteren van het feit dat de banken onbepert geld kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Dit omdat bij een zakelijk- c.q. bedrijfskrediet de liquiditeitsopslag verlaagd wordt bij veel banken. Volgens professionals in deze markt is het zelfs mogelijk voor bedrijven om deze gehele opslag bij de aanvraag van een krediet eruit te onderhandelen.

De liquiditeitstoeslag is destijds ontstaan doordat het tarief van de Euribor extreem daalde, waardoor het voor banken erg moeilijk was om liquiditeit aan te trekken. Om een extra zekerheid in te bouwen is toen de toeslag ontstaan die alleen in het leven is geroepen voor de kortlopende kredieten die gebaseerd zijn op het Euribor tarief.

Bron: Verlaging van de toeslagen voor bedrijvenOnline Geld Lenen is een onafhankelijke en gratis financiele website met informatie over verschillende leenvormen en verstrekkers van leningen. Tevens kunnen gebruikers reviews geven over de verschillende verstrekkers en leenvormen.

Posted: 12:18, 24/11/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Consument veel voorzichtiger met lenen van geld

Consumenten lenen minder geld in vergelijking met de eerste drie kwartalen van vorig jaar. We kunnen dus stellen dat geld lenen verliest aan populariteit. De cijfers liegen er niet om en laten een daling van 20% zien. Oorzaken van deze trend zijn de kredietcrisis en de maatregelen van de overheid.

Door de kredietcrisis zijn de consumenten voorzichtiger geworden en sparen ze liever voor grote uitgaven dan dat ze hiervoor een consumptief krediet of lening afsluiten. Ook heeft de grootschalige campagne van de overheid grote invloed op het aantal afgesloten leningen. Door de campagne: Let op geld lenen kost geld, hebben ze meer mensen bewust gemaakt.

Toch is de vraag of deze trend zich voortzet de komende maand. December is namelijk een dure maand die in het teken staat van uitgeven voor feesten en kado's. Wij vragen ons af of de hebberigheid het uiteindelijk gaat winnen van de voorzichtigheid met betrekking tot lenen.

Bron: Consumenten voorzichtiger met geld lenen
Online-lenen is een financiele website met daarop alle informatie omtrent de verschillende leenvormen en verstrekkers van leningen. Tevens kunt u reviews lezen en schrijven en wordt u op de hoogte gehouden van het laatste leen nieuws.

Posted: 10:26, 11/11/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Klanten kunnen nu bij zelfstandige AFAB lening afsluiten

Door zelf een lening af te sluiten bij andere banken kan intermediair AFAB vanaf heden zelfstandig door het leven. Dit houdt in dat klanten nu zelf kunnen aankloppen bij AFAB voor een geld lening. Een goede ontwikkeling vinden ze zelf en het feit dat ze een lening kunnen afsluiten getuigd van een gezond bedrijf en het vertrouwen in AFAB.

Mede door de zelfstandigheid, maar zeker ook door de ontwikkelingen van de laatste tijd wordt er nader toegezien op het advies dat klanten over hun lening ontvangen. In het kader hiervan zullen de bestaande klanten, dit zijn er 22.000 opnieuw bekeken worden. AFAB is niet de enige die hiernaar kijkt, ook de AFAM zal over hun schouder mee kijken.

Eerder dit jaar kwam DSB veelvuldig negatief in het nieuws door verkeerde adviespraktijken, dit leidde uiteindelijk tot het omvallen van de bank. AFAB wil kostte wat kost dit voorkomen en doet er alles aan om zijn klanten van een gedegen en eerlijk advies te voorzien. Wel geven zij aan dat sinds het omvallen van DSB zij een toename zien in het aantal aangevraagde offertes voor hypotheken en leningen. Zo zie je maar weer, de een zijn dood is de ander zijn brood…

Bron: Klanten kunnen nu bij zelfstandige AFAB lening afsluiten
Online lenen is een financiele website over lenen. Hierop staat alle informatie omtrent de verstrekkers van online leen aanbieders en de verschillende leenvormen. Ook vindt u het actuele nieuws terug over online lenen. Tevens kunt u reviews plaatsen over verstrekkers en de verschillende leenvormen.

Posted: 09:52, 6/11/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Eigen lening van DSB doet bank de das om

DSB verstrekte zijn klanten veel te hoge leningen, waardoor veel klanten onnodig financieel in de problemen zijn geraakt. Uiteindelijk is DSB fout zelf ook in de fout gegaan. De lening van 1 miljard die DSB afgelopen week aanvraagde bij DNB en DSB heeft er uitiendelijk voor gezorgd dat DSB hard onderuit is gegaan.

De lening bij DNB/DSB die onder de voorwaarden de Emergency Liquidity Assistance zou worden verstrekt bedroeg in totaal 1 miljard euro. De lening werd afgesloten om op deze manier de spaarders die massaal hun tegoeden weghaalden bij DSB uit te kunnen betalen. Echter stak voorzitter Nout Wellink van DNB een stokje voor deze lening. DSB voldeed namelijk niet aan de voorwaarden van deze lening. Het geld dat via deze lening beschikbaar komt mag namelijk niet worden aangewend om weglopende klanten uit te betalen.

Door de spaarders die hun tegoeden opnamen bij DSB werd de solvabiliteit van de bank dermate wankel dat er door DSB een verzoek tot de noodregeling werd ingediend bij de rechter. De eerste keer werd dit verzoek afgewezen, maar het tweede verzoek is wel door de rechter toegekend. Dit heeft als gevolg dat DSB onder curatele staat en alle tegoeden van klanten bevroren zijn. De eigen lening van DSB heeft de bank dus uiteindelijk de strop om gedaan.

Bron: Eigen lening van DSB doet bank de das om
Online geld lenen is een financiele website met informatie over verschillende leenvormen en verstrekkers van leningen. Tevens kunnen gebruikers reviews geven over de verschillende verstrekkers en leenvormen.

Posted: 11:00, 13/10/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Meer gezinnen in financiele problemen

Uit een onderzoek van het instituut Panteia blijkt dat veel Nederlandse gezinnen niet beseffen wat voor gevolgen een financiele lening kan hebben. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociale Zaken om in kaart te brengen hoeveel gezinnen er nu precies in de problemen zitten door het aangaan van leningen. Dit aantal gezinnen die diep in de financiele problemen zitten, blijkt binnen afzienbare tijd gegroeid te zijn met 250.000 gezinnen.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden tot oktober 2008, deze cijfers zijn dus nog van voordat de echte crisis insloeg in Nederland. De verwachtingen zijn dan ook dat de daadwerkelijke cijfers van gezinnen met financiele problemen nog veel hoger liggen. Staatsecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma, vindt de cijfers schrikbarend en wil dat Nederland zich sterk maakt om te voorkomen dat meer gezinnen in de problemen komen.

De oorzaken van de financiele problemen is in de eerste plaats het slechte financiele beheer. De gezinnen zijn totaal niet op de hoogte van wat er maandelijks binnen komt en wat er maandelijks uit gaat. Zo blijkt dat bij het overgrote deel er structureel meer wordt uitgegeven dan dat er aan geld binnenkomt. Een andere oorzaak is dat ze zonder nadenken opnieuw leningen aangaan omdat ze per se iets willen aanschaffen. Het aantal consumptieve kredieten en persoonlijke leningen zijn dan ook enorm.

Om dit aan te pakken zegt Jetta Klijnsma dat dit moet beginnen bij de preventie van lenen. Want nog steeds beseffen ze niet dat geld lenen geld kost! Mensen moeten hier dus nog meer bewust van worden gemaakt en wellicht ook worden geholpen met de financiele planning binnen het huishouden. Er staat de overheid dus nog een zware taak te wachten.

Bron: Meer gezinnen in financiele problemen Lening Weetjes is een financiele website met informatie over verschillende leenvormen en verstrekkers van leningen. Tevens kunnen gebruikers reviews geven over de verschillende verstrekkers en leenvormen.

Posted: 10:20, 8/10/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Groene lening beschikbaar bij ING

Groene initiatieven zijn hot op dit moment moet de ING gedacht hebben toen zij hun nieuwe product ontwikkelde. Het is een nieuw product op het gebied van leningen en vormt een aanvulling op de alom vertrouwde persoonlijke lening.

ING presenteert namelijk met gepaste trots een Groene Lening voor de financiering van Groene auto’s. Het voordeel van deze lening is dat het een voordelig rentetarief heeft waardoor men vele euro’s kan besparen. Wel zijn er enkele voorwaarden verbonden aan de lening. Zo dient men minimaal EUR 5.000 en maximaal EUR 75.000 te lenen, men al klant te zijn bij ING en natuurlijk een groene auto aanschaffen.

Maar wat is volgens ING nu precies een groene auto? Dit is een auto met het bouwjaar van na 2002. Deze voldoen namelijk aan de huidige zuinige energie eisen die worden gesteld. De vraag is natuurlijk hoeveel voordeliger is men nu eigenlijk uit met een groene lening? Wij hebben de som alvast voor u op de proef genomen en zijn tot de volgende conclusie gekomen. Wanneer men een geldbedrag van EUR 15.000 leent voor de aanschaf van een zogenoemde groene auto betaald men bij ING slechts een rente van 6,9%. Dit is dus aanzienlijk goedkoper dan de rentepercentages die gehanteerd worden voor de persoonlijke lening. Er kan dus gezegd worden dat ING met dit groene product de goede weg is ingeslagen!

Bron: Groene lening beschikbaar bij INGLening Weetjes is een financiele website met informatie over verschillende leenvormen en verstrekkers van leningen. Tevens kunnen gebruikers reviews geven over de verschillende verstrekkers en leenvormen.

Posted: 12:24, 1/10/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Sociale lening massaal misbruikt in Belgie

Vaak worden de Nederlanders in vergelijking met de Belgen afgeschilderd als ongemanierde brutale mensen, maar wat schept onze verbazing. De Belgen schijnen ook bepaald geen lieverdjes te zijn. Zo wordt er massaal misbruik gemaakt van sociale leningen die worden verstrekt.

Sociale leningen zijn in Belgie in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen tegen een gunstig tarief een lening te laten afsluiten voor bijvoorbeeld de verbouwing van een woning. Echter blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken dat maar liefst 1 op de 6 sociale leningen onterecht verstrekt worden.

Zo is aan het licht gekomen dat sociale leningen veelvuldig gebruikt zijn om royale salarissen en vergoedingen te verstrekken aan betrokkenen. Ook schijnt er een lening van 50.000 euro verstrekt te zijn voor de aanschaf van een kunstcollectie. En om hier nog een schepje boven op te doen is er ook een lening verstrekt voor de verbouwing van een huis van bijna 4 ton.

Zo blijkt maar weer dat zelfs in een land waar U altijd met twee woorden wordt aangesproken er ook mensen tussen lopen die hun goede manieren hebben laten varen in ruil voor snel veel geld verdienen. Welteverstaan over de rug van de arme burger, want uiteindelijk zal die weer aan het kortste eind trekken.

Bron: Sociale lening massaal misbruikt in Belgie


Goedkope lening is een financiele website die u alle informatie biedt omtrent goedkope leningen. Naast een compleet overzicht van alle aanbieders van leningen kunt u hier ook alle verschillende leenvormen terugvinden. Tevens kunt u via deze site op de hoogte blijven van het actuele nieuws over lenen.

Posted: 12:21, 23/9/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Halt toegeroepen aan valutering van banken

Na een jarenlange strijd die al sinds 1998 gevoerd wordt komt er eindelijk een einde aan valutering. Valutering zijn de zogenaamde wachtdagen waar banken grof geld mee verdienen wanneer ze geld overboeken tussen rekeningen. Banken verdienen hier jaarlijks enkele honderden miljoenen mee en het is dan ook voor veel consumenten en met name voor bedrijven een doorn in het oog.

Nu wordt er eindelijk aan halt toegeroepen aan deze praktijken als gevolg van de Europese regelgeving. Eerder is er door de toenmalige minister van Financien Gerrit Zalm al een onderzoek ingesteld en ook de huidige minister van Financien Wouter Bos bestempelde de valutering van bedrijven als ongehoord. Toch hebben zij het niet voor elkaar gekregen om de valutering daadwerkelijk stop te zetten.

Het hele proces is destijds aangewakkerd door de consumentenbond die een onderzoek had uitgevoerd naar de zogenoemde wachtdagen. Ook de Stichting Bankrente Terug heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een halt werd toegeroepen aan deze verdienmethode door banken. Eerder verloor deze Stichting nog een rechtszaak, maar gelukkig heeft het recht nu weder gevierd. De consumentenbond zegt erg blij te zijn, zeker als men kijkt naar de gestegen kosten voor bankieren.

Bron: Halt toegeroepen aan valutering van banken

Goedkope lening is een financiele website die u alle informatie biedt omtrent goedkope leningen. Naast een compleet overzicht van alle aanbieders van leningen kunt u hier ook alle verschillende leenvormen terugvinden. Tevens kunt u via deze site op de hoogte blijven van het actuele nieuws over lenen.

Posted: 11:14, 15/9/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

AFM levert voorstel voor beperking geld lening in

Om te voorkomen dat consumenten meer lenen dan dat zij daadwerkelijk kunnen betalen heeft de AFM een voorstel ingeleverd. In dit voorstel wordt met name ingegaan op de tophypotheken die consumenten in staat stellen om naast de hypothecaire lening ook geld te lenen voor de aanschaf van consumptieve goederen.

In dit voorstel geeft de AFM aan dat er een vaste leennorm moet worden vastgesteld zodat klanten niet over hun maximale leencapaciteit komen. Er wordt dus eigenlijk voorgesteld dat er geen onderscheid moet worden gemaakt in regelgeving voor tophypotheken en geld leningen voor consumenten.

Bron: AFM levert voorstel voor beperking geld lening in

Op de financiele website van Lening Weetjes kunt u alle informatie terugvinden met betrekking tot lenen. Zo is er informatie over de verschillende leenvormen en verstrekkers van leningen. Ook kunt u reviews lezen en schrijven over verstrekkers of leenvormen.

Posted: 12:22, 14/9/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Flitsleningen aan banden gelegd door Tweede Kamer

Eerder gaf het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) aan dat flitsleningen verboden moeten worden, naar aanleiding hiervan zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Bos van Financien. Deze geeft aan dat er strengere regels gehanteerd zullen worden voor de aanbieders van de zogenoemde flitsleningen.

Met behulp van flitsleningen of flitskredieten kunnen consumenten via het internet of via de sms direct leningen afsluiten die kunnen oplopen tot EUR 500,-. In ruil hiervoor rekenen de zes aanbieders een vergoedingspercentage die kan oplopen tot 25% van de geleende som, wat de lening natuurlijk niet goedkoop maakt.

Bron: Flitsleningen aan banden gelegd door Tweede Kamer

Posted: 10:33, 21/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Ook Centraal Beheer Achmea stopt met leningen

Centraal Beheer Achmea is niet de eerste kredietverstrekker die stopt met het verstrekken van geld leningen aan consumenten, maar naar verwachting zal het ook zeker niet de laatste zijn. FBTO, Ohra en Arenda zijn Centraal Beheer Achmea al voorgegaan en hebben hun lening activiteiten al eerder een halt toe geroepen.

Niet langer is het mogelijk om via Achmea doorlopende kredieten af te sluiten en hiermee valt er een grote speler op de leningmarkt weg. Klanten die momenteel een krediet/lening hebben lopen bij Centraal Beheer Achmea zullen hier niets van merken.

Bron: Ook Centraal Beheer Achmea stopt met leningen

Posted: 12:45, 20/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Rijksgarantie lening vindt matig aftrek bij banken

De minister van Economische zaken Maria Van der Hoeven benadrukt dat banken nog niet genoeg gebruik maken van de beschikbare rijksgarantie.

Met deze rijksgarantie probeert de overheid banken te stimuleren om meer leningaanvragen van bedrijven goed te keuren zodat de economie een extra impuls krijgt.

Bron: Rijksgarantie lening vindt matig aftrek bij banken

Posted: 12:05, 13/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Eerste lening met rijksgarantie verstrekt

Het eerste bedrijf dat gebruik gaat maken van de beschikbaar gestelde rijksgarantie is het recyclingbedrijf Beelen uit Harderwijk. Met behulp van deze rijksgarantie zal Beelen een nieuwe vestiging openen in Vlaardingen naast de al bestaande in respectievelijk Amsterdam, Houten en het Belgische Brasschaat.

De rijksgarantie is in het leven geroepen door de overheid om banken tegemoet te komen in deze tijd. De achterliggende gedachte is dat banken meer kredieten zullen verlenen wat de economie op zijn beurt een verdere impuls moet geven.

Bron: Eerste lening met rijksgarantie verstrekt

Posted: 11:56, 13/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Moeilijke tijden voor het lenen van geld

Uit de maandelijkse cijfers van De Nederlandse Bank blijkt dat nog steeds veel banken strenge eisen hanteren wat betreft leningen. Door de strenge eisen worden minder leningaanvragen gehonoreerd en blijkt het moeilijk voor consumenten en bedrijven om krediet te verkrijgen.

De Nederlandse Bank evalueert maandelijks de leningcriteria van zes gerenomeerde banken evenals de leningaanvragen die deze banken krijgen. Hieruit komt naar voren dat banken aanzienlijk minder leningen verstrekken, dit is vooral in het laatste halfjaar goed zichtbaar geworden.

Bron: Moeilijke tijden voor het lenen van geld

Posted: 11:48, 13/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Banken lenen nu tegen rente van 0,9

De rentes die banken onderling aan elkaar rekenen is afgelopen week naar het historische lage niveau van 0,9% gezakt. Jammer genoeg merkt de consument daar op dit moment nog weinig van zo is het nog steeds moeilijk om leningen af te sluiten en is de hypotheekrente ook nog niet aan het dalen.

Bron: Banken lenen nu tegen rente van 0,9

Posted: 10:31, 31/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Energielening vindt matig aftrek bij Nederlandse Gemeentes

De in het leven geroepen gunstige energielening door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) vindt maar matig aftrek bij de verschillende gemeentes. Hiermee wordt verondersteld dat de gemeentes zich veel meer kunnen inzetten om de bestaande woningvoorraad energiezuiniger te maken. Deze energielening is daar een voorbeeld van.

Bron: Energielening vindt matig aftrek bij Nederlandse Gemeentes

Posted: 09:59, 28/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Ijsland stemt over terugbetalingsregeling van Icesave lening

Minister Maxime Verhagen (CDA) van buitenlandse zaken heeft afgelopen dinsdag gepleit dat Ijsland de lening die Nederland destijds ter beschikking heeft gesteld gaat terugbetalen. Echter blijkt er een meerderheid in het Ijslandse parlement te zijn ontstaan die tegen het akkoord voor terugbetaling gaat stemmen.

Deze terugbetalingsregeling was in juni bereikt door de minister van Financien Wouter Bos, echter moest deze nog goedgekeurd worden door het Ijslandse parlement. Terugbetaling van de lening door Ijsland zou de aanvraag van het lidmaatschap ten goede komen zegt minister Verhagen tevens is de terugbetaling ook een noodzaak voor de Nederlandse spaarders.

Bron: Ijsland stemt over terugbetalingsregeling van Icesave lening

Posted: 15:51, 22/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Starters kunnen microkrediet van 35.000 euro aanvragen

Startende ondernemers die geen lening loskrijgen bij de reguliere banken kunnen nu een lening aanvragen bij de Stadsbanken van Arnhem en Apeldoorn. Deze lening is bedoeld ter stimulering van het ondernemerschap in deze regio. Bron: Starters kunnen microkrediet van 35.000 euro aanvragen

Posted: 15:49, 22/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer