Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Onze baby

Een half jaar!

16:16, 22/1/2010 .. 0 comments .. Link

Sophie is vandaag alweer een half jaar oud! Inmiddels zijn we begonnen met haar fruit- en groentenhapjes te geven en daar moet ze nog erg aan wennen. Worteltjes zijn op dit moment haar favoriet. Ook heeft Sophie voor het eerst gezwommen in een zwembad in Maassluis. Ze vond het wel raar dat er zoveel mensen in haar bad waren maar heeft zich een uur lang prima vermaakt.

Sophie ontwikkelt zich prima. Ze kan al redelijk zitten (met hulp) en rolt zowel van haar rug op haar buik als andersom. Ze trekt haar knietjes onder haar lichaam als ze op haar buik ligt en probeert vooruit te komen. Verder is ze erg aan het kwijlen dus ik ben benieuwd wanneer haar eerste tandje doorkomt.

Sophie slaapt de nachten helaas nog niet door. Ze wordt elke twee uur wakker omdat ze haar speen kwijt is en om 5 uur heeft ze meestal trek.

Op de kinderopvang gaat het goed alleen wil ze daar niet in bed slapen. Elke dindsdag geniet ze van de volledige aandacht van oma.

Sophie is erg dol op onze zwarte kat Ninja en andersom. Als ze haar ziet, begint ze te lachen en ze vindt het ook leuk om haar te aaien (nouja, het is meer knijpen).Vijf maanden.

16:16, 22/12/2009 .. 0 comments .. Link

Bijna onvoorstelbaar dat ik vijf maanden geleden nog in het ziekenhuis was en Sophie net geboren.

De afgelopen maand zijn we gestart met fysiotherapie omdat Sophie een beetje een afgeplat achterhoofd heeft vanwege haar voorkeurshouding. Gelukkig is de afplatting mild en hoeft ze geen helmpje. Elke week krijgen we oefeningen mee.

Sinds vier weken kan Sophie zich van d'r rug op haar buik draaien en sinds kort probeert ze haar knieen onder haar lichaam te krijgen, het begin van kruipen. Ook gebruikt ze steeds meer verschillende klanken.

Op de creche gaat het goed al wil ze absoluut niet in bed slapen daar. Sophie slaapt overdag soms veel maar soms ook een paar korte slaapjes. Nu heb ik twee weken kerstvakantie en er is sneeuw gevallen. Sophie krijgt daar nog weinig van mee. Wel hebben we het huis in kerstsfeer gemaakt, haar eerste kerst is toch wel bijzonder.

Op 5 december hebben we bij mijn ouders samen met Daniel, Kim en Maarten Sinterklaas gevierd. Dat was erg gezellig al zegt het Sophie natuurlijk nog niks.

Sophie krijgt steeds meer interesse in eten en drinken. We laten haar wel eens wat proeven (een soepstengel, wokkel of stukje brood), Ook heeft ze al een fruithapje op en een beetje thee, dat vond ze best lekker.Vier maanden!

14:14, 22/11/2009 .. 1 comments .. Link

Vandaag is Sophie alweer vier maanden.

In de afgelopen maand is weer van alles gebeurd. Zo zijn we een weekend in Brussel geweest met z'n drieen en dat is zo goed gegaan. Sophie lag heerlijk te slapen in de kinderwagen als we door de stad wandelden en ook toen we zaten te eten in een restaurant (twee avonden). Verder is ze lekker meegeweest in het grote bad, wat ze erg lekker vond.

Inmiddels ben ik ook weer begonnen met werken en dat bevalt me goed. Al vind ik het best wel moeilijk om mijn meisje achter te laten. Op dinsdag past oma (mijn moeder) op en als ik zie hoezeer ze daarvan geniet, ga ik met een gerust hart aan het werk. Op het kinderdagverblijf slaapt Sophie weinig maar gaat het volgens mij best goed.

Sophie kan al heel goed dingen vastpakken. Verder heeft ze veel praatjes en lacht ze veel, ze is zo'n vrolijk meisje. Helaas wordt ze 's nachts nog wel geregeld wakker, meestal alleen omdat ze haar speen kwijt is.

Dennis is dit weekend met vrienden in de Ardennen. Sophie en ik zijn bij mijn ouders thuis geweest en dat was erg gezellig.Drie maanden oud!

11:12, 22/10/2009 .. 0 comments .. Link

Het is bijna niet meer voor te stellen dat ik drie maanden geleden in het ziekenhuis lag om Sophie ter wereld te laten komen. Ze is nu echt een onderdeel van ons gezin en vandaag dus alweer drie maanden oud.

Inmiddels heeft Sophie haar tweede vaccinaties gekregen. Ook kijkt ze heel helder uit haar ogen en lacht ze veel. Ze krijgt ook steeds meer praatjes. Het is echt volop genieten met haar. Ze vindt momenteel speelgoed met geluid en spulletjes met felle kleuren erg interessant.

Afgelopen maandag is Sophie twee uurtjes op het kinderdagverblijf geweest om te wennen. Maar volgens mij was het voor mij meer wennen dan voor haar. Het kwam een beetje rommelig en druk op me over allemaal maar niemand kan natuurlijk tippen aan de zorg en liefde die ze thuis krijgt. Ze was wel erg moe achteraf. Volgende week begin ik weer met werken en daar heb ik wel weer zin in.

Komend weekend gaan we met z'n drieen naar Brussel. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, ik kijk er erg naar uit.Twee maanden oud

11:12, 22/9/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag is Sophie alweer twee maanden oud en wat genieten we nog steeds van haar. Ze is zo'n vrolijke meid die je sinds ongeveer twee weken kan betoveren met haar glimlach. Ook kan ze al zeker een half uur zelf spelen in de box en kijkt ze steeds helderder uit haar ogen (met prachtige, lange wimpers). Sophie gaat ook regelmatig in de draagzak en dat vindt ze heerlijk. Vorige week heeft ze haar eerste vaccinaties gekregen en daarvan moest ze heel hard huilen. Ik vond het moeilijk om mijn kind zo verdrietig te zien maar gelukkig heeft ze er weinig last van gehad. Sophie was weer een kilo zwaarder geworden en is ook gegroeid. Ik vind het nog lastig om zonder haar weg te gaan. Aan de ene kant heb ik wel weer zin om over ruim een maand aan het werk te gaan maar aan de andere kant lijkt het me ook lastig om haar achter te laten, vooral op een kinderdagverblijf bij onbekenden.

Kortom ik geniet van het moederschap en ben dankbaar dat ik zo'n lief meisje groot mag brengen.Eerste maand

11:12, 23/8/2009 .. 0 comments .. Link

Gisteren was Sophie een maand oud. We hadden een bbq bij mijn ouders en om het te vieren had Dennis een taart gebakken en hebben we de jip en janneke champagne die Claar voor de geboorte had meegenomen opgedronken. Sophie is vrijdag voor het eerst bij oma Trix thuis geweest en gisteren bij mijn ouders. Dit is erg goed gegaan, ze vond het wel gezellig om erbij te zitten. Gelukkig kreeg ze genoeg aandacht :-).

Woensdag hadden we de eerste afspraak op het consultatiebureau en Sophie ontwikkelt zich goed. Ik zie haar ook elke dag ontwikkelen. Zo kan ze steeds verder kijken. Afgelopen donderdag heeft Sophie voor het eerst afgekolfde melk uit de fles gedronken. Dit ging in 1 keer goed, erg fijn. Vrijdag en gisteren hebben beide oma's haar de fles gegeven. Vrijdag ben ik voor het eerst zonder Sophie de deur uit gegaan om boodschappen te doen en dat vond ik wel even raar. Ze heeft zich gelukkig goed gedragen bij papa. Gisteren heb ik voor het eerst met Sophie samen gedoucht en dat vond ze erg lekker en ik vond het ook heerlijk.Twee weken oud!

19:20, 5/8/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag is Sophie alweer twee weken oud!

De afgelopen week is het erg goed gegaan met z'n drieen. Sophie slaapt 's nachts minstens vijf uur achter elkaar dus dat is erg fijn. Overdag is ze steeds meer wakker en dat vind ik wel gezellig. Ze heeft mooie donkerblauwe ogen waarmee ze lekker rondkijkt, alleen wil ze het liefst vastgehouden worden en niet in het wippertje gezet worden. Dennis is vanaf maandag weer aan het werk en het gaat goed met z'n tweeen. Vrijdag is Sophie voor het eerst naar buiten geweest. We hebben met z'n drieen een stukje over het park gewandeld en iedereen was erg nieuwsgierig en vindt haar een mooie meid met veel haar. Gisteren zijn we met z'n tweeen naar het strand gelopen en vandaag met oma erbij en dat was erg gezellig! Ik ben zo trots op mijn kleine meisje!De eerste week

13:14, 29/7/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag is Sophie precies een week oud. En wat hebben we al veel met haar meegemaakt de afgelopen week. Ze is ook niet meer weg te denken uit ons leven.

Sophie doet het heel erg goed en lijkt zich al aardig thuis te voelen bij ons. De voeding gaat vanaf het begin afaan prima, ze zit nu alweer boven haar geboortegewicht. Vandaag was ze zelfs al 3300 gram. Verder slaapt ze veel en heeft ze al een vrij regelmatig eetritme. Ze komt ongeveer om de 3 tot 4 uur om voeding en de afgelopen drie nachten om de 5 of 6 uur. Dus dat is echt een luxe. Ze vindt het heerlijk om in bad rond te zwemmen.

De eerste twee dagen liep het wat stroef met de kraamhulp. Vanwege de vakantieperiode kregen we alleen de ochtenden hulp. Daardoor bleef een hoop huishoudelijk werk liggen wat bij mij onrust veroorzaakte. Dennis heeft Careijn gebeld en zich flink boos gemaakt wat resulteerde in volledige kraamzorg vanaf dag drie. En wat voor een... Sandra heeft in een dag al het achterstallige werk weggewerkt en bracht rust en regelmaat in huis. Dat gaf Dennis en mij ook veel rust. Vandaag was ze voor het laatst.

Maandag heeft Sophie een gehoortest gehad en dat was allemaal prima. Die vrouw zei dat het gehoor prima is maar dat het niet betekent dat ze ook goed zal gaan luisteren. Ook heeft ze een hielprikje gehad. Ze was heel flink.

Qua kraambezoek hebben we het nog rustig gehouden. Eerst maar even zelf wennen aan het nieuwe leventje. Het is wel leuk om te zien dat mensen zo betrokken zijn. We hebben ook al prachtige kraamkado's gekregen!

Het is zo leuk om te zien hoe Sophie d'r gezicht zich in een week heeft veranderd naar een echt meisjesgezicht, en wat voor een...Welkom Sophie Benthe den Hollander

18:19, 23/7/2009 .. 2 comments .. Link

Gisteren om 14.43 uur is Sophie Benthe den Hollander geboren. Ze woog toen 3185 gram en was ongeveer 49 cm lang. En ze is natuurlijk de mooiste baby van de wereld en wij de gelukkigste ouders!

Om 5.00 uur die ochtend waren bij mij de vliezen gebroken. Rond half 6 zijn we naar het ziekenhuis in Delft vertrokken. Daar werd door een arts gecontroleerd of de vliezen echt gebroken waren en dat bleek zo te zijn. Ook werd er een echo gemaakt om te kijken of alles goed was met Sophie en ook dat was gelukkig het geval. Ik werd in de voor mij inmiddels bekende ctg-kamer aan een hartfilmpje gelegd. Daar begonnen de weeen pas echt en ze kwamen meteen vrij regelmatig. Helaas waren alle verloskamers bezet waardoor ik tot half 10 op een openbare kamer lag. Toen was er gelukkig een verloskamer vrij en hadden Dennis en ik privacy. Om 11 uur kwam Claar om me te ondersteunen en dat vond ik erg fijn! Al konden zowel Den als Claar niet veel meer doen dan water geven, washandjes nat maken, hun hand uitlenen tijdens een wee en zeggen dat ik het goed deed, toch was hun aanwezigheid superbelangrijk voor me. De weeen heb ik als heel heftig ervaren en ze kwamen ook om de 2,5 minuut ongeveer. Die uren wegpuffen waren niet prettig en duurde lang. Gelukkig vorderde de ontsluiting goed en mocht ik rond 14.15 uur gaan persen. En binnen een half uur was Sophie toen geboren. Wat een ontlading was dat, dat doet je het hele proces daarvoor vergeten. Dan heb je eindelijk dat kleine wondertje in je handen, geweldig! Na nog wat controles, een douchebeurt en beschuit met muisjes mochten we naar huis toe. Daar stroomde het huis al snel vol met familie en naasten. Wel gezellig maar ook veel na zo'n enerverende dag.

Ik wil iedereen bedanken die tijdens de zwangerschap zo heeft meegeleefd. En wat betreft gisteren Clara en Dennis, jullie zijn toppers!Twee dagen voor de uitgerekende datum

11:12, 16/7/2009 .. 0 comments .. Link

Het aftellen is nu wel een beetje begonnen... Wij zijn er helemaal klaar voor en zijn zo benieuwd naar ons kleine wondertje.

Afgelopen dinsdag in het ziekenhuis zag alles er weer goed uit en had ik weer veel vruchtwater in verhouding tot eerdere metingen. Als die kleine zich volgende week woensdag nog niet heeft laten zien, gaan we in het ziekenhuis bespreken hoe en wanneer we het een handje gaan helpen. Ik hoop natuurlijk dat het allemaal vanzelf op gang komt.

Afgelopen nacht voelde ik veel gerommel in mijn buik en de kleine was flink aan het bewegen. Vervolgens voelde ik samentrekkingen in mijn onderbuik die ik nog niet eerder ervaren had, dit zullen de voorweeen wel geweest zijn. Helaas zette het niet door maar stopte het na ongeveer een uur weer.

Ik zie niet echt op tegen de bevalling. Iedereen ervaart het anders en ik denk maar zo dat iedere wee ons dichterbij de geboorte van ons wondertje brengt. Ik hoop alleen dat Dennis al die tijd zal doorkomen, hij kan moeilijk stilzitten.

Gelukkig is Clara weer terug in het land en kan dus waarschijnlijk bij de bevalling aanwezig zijn.Ruim 38 weken

11:12, 7/7/2009 .. 2 comments .. Link

Inmiddels ben ik ruim 38 weken zwanger en het voelt nog steeds niet als de laatste loodjes. Ik voel me nog steeds goed en als ik niet teveel doe op een dag, gaat het prima.

Vanmorgen had ik weer controle in het ziekenhuis. Op het hartfilmpje leek het alsof ik harde buiken zou moeten hebben maar ik voel er nog weinig van. En iedereen zegt dat je het echt wel voelt. Ik had vandaag het meeste vruchtwater van alle metingen tot nu toe. Dat is dus erg fijn, alleen misschien iets minder fijn als de vliezen breken ;-) De baby weegt naar schatting ongeveer 6 pond en beweegt zeer veel. Ik zag vandaag op de echo het tongetje uit het mondje gaan, zo lief. Ze heeft mooie, volle lippen. Verder werden de ademhalingsbewegingen weer goed geoefend.

Clara en Maikel zijn deze week op vakantie dus ik hoop dat de bevalling nog even op zich laat wachten.Al ruim 5 pond

16:17, 23/6/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag ben ik weer in het ziekenhuis geweest voor een hartfilmpje en een echo. Ook werd de baby weer gemeten. Daaruit bleek dat de baby nu inmiddels al ruim 5 pond is (2670 gram om precies te zijn) dus dat gaat de goede kant op. Ook is de baby al aan het indalen dus ik ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren. Alles staat hier thuis in ieder geval klaar.

Ik voel me nog erg goed en ben nog erg mobiel. Ik heb alleen een beetje last van het zuur. De baby beweegt goed is mijn buik en ik kan geregeld het voetje pakken. 's Nachts is het gelukkig wel rustig al moet ik dan wel drie keer mijn bed uit om te plassen. Afgelopen weekend heb ik een beschermhoes voor mijn matras neergelegd maar dat ding maakt zoveel herrie en is zo warm dat ik het er nog maar even uitgehaald heb.Ruim 35 weken zwanger

15:16, 16/6/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag ben ik weer op mijn wekelijkse controle geweest en gelukkig zag het er allemaal weer goed uit. De hoeveelheid vruchtwater is zelfs toegenomen. Op de echobeelden kan ik met de week meer details zien (wel 2dimentionaal) en dat is erg leuk!

Dennis en ik worden steeds nieuwsgieriger naar ons kleine wondertje maar ik heb het idee dat het nog wel even kan gaan duren. Alles staat wel al klaar voor het geval dat. De plek waar ik zal gaan bevallen is trouwens het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft (Reinier de Graafweg 3 t/m 11) in het H gebouw op de tweede etage.

De geboortekaartjes zijn inmiddels besteld en we zijn er erg tevreden over!

De baby voel ik goed bewegen, soms word ik bont en blauw getrapt van binnenuit. De nachten zijn best onrustig omdat ik er drie keer uit moet om te plassen. Gelukkig kan ik wel lekker uitslapen, nu nog...Fotoshoot, bellypaint en 3 jaar getrouwd

13:14, 7/6/2009 .. 0 comments .. Link

Vorige week zaterdag hebben de baby en ik een fotoshoot gedaan bij een goede hobbyfotograaf met wie ik via Mariel in contact ben gekomen. Omdat ik hem niet kende en Mariel helaas niet meekon, was ik best een beetje zenuwachtig. Gelukkig voelde het meteen goed en ik was blij dat het om mijn buik ging. Ik ben blij met het resultaat.

Afgelopen vrijdag heb ik mijn buik laten bellypainten (een schminkschildering op je buik). Ik heb er een ying yan teken op laten schilderen maar dan net even anders. Clara is meegeweest en dat was erg gezellig. Ik was tevreden over het resultaat en er zijn mooie foto's van genomen. Dus de baby is de afgelopen tijd al veel op de foto gegaan, al is het nog niet zichtbaar.

Gisteren waren Dennis en ik 3 jaar getrouwd. We zijn lekker een dagje naar Scheveningen geweest en hebben daar ook een hapje gegeten. Het was een erg gezellige dag en de laatste keer dat we met z'n tweeen zijn.

De baby wordt steeds beweeglijker in de buik en ik voel het ook steeds beter. Omdat het steeds krapper wordt, ligt de baby in dezelfde houding (met het hoofdje naar beneden) en wordt ik op dezelde plek geschopt. Ik vind het erg bijzonder om mijn eigen kindje zo te voelen en ben zo benieuwd hoe het eruit zal zien!

Afgelopen dinsdag ben ik weer in het ziekenhuis geweest en de gynaecoloog die ik meestal heb, wilde dat ik voor controle elke week daar bleef komen omdat de apparatuur daar beter is. Ik vind dat geen probleem. Het scheelt al zoveel of ik daar 1 of 2 keer per week heen moet en het is nog maar voor een paar weken.Terug naar de poli!

11:12, 26/5/2009 .. 2 comments .. Link

Vanmorgen ben ik weer voor controle in het ziekenhuis geweest. Het hartfilmpje zag er weer netjes uit en de baby was goed gegroeid, is nu bijna 2 kg. De hoeveelheid vruchtwater blijft aan de lage kant maar is niet zorgelijk. De gynaecoloog was zo tevreden dat ik volgende week dinsdag nog 1 keer een hartfilmpje en echo moet laten maken en de week daarna terug mag komen op de polikliniek. Dan hoef ik nog maar eens in de twee weken een echo en meting te laten doen. Dat is goed nieuws!

Ik voel de baby steeds beter bewegen en de trapjes worden ook van buiten steeds zichtbaarder. Clara heeft het zelfs ook al kunnen voelen en dat vond ik erg bijzonder!

Dennis en ik hebben het geboortekaartje al uitgezocht, het moet alleen nog besteld worden.

Ik ga zaterdag een fotoshoot van mijn buik laten maken. Ik wil mijn buik ook nog laten bellypainten, maar of dat allemaal doorgaat moet ik nog even bekijken.Weer goed nieuws!

16:17, 12/5/2009 .. 1 comments .. Link

Vanmiddag is er weer een hartfilmpje gemaakt en is ons kindje en de hoeveelheid vruchtwater weer opgemeten. De hoeveelheid vruchtwater is de afgelopen weken toegenomen en ons kindje is ook flink gegroeid. Het weegt nu 1470 gram en dat is net iets beneden gemiddeld. Omdat de hartfilmpjes er elke keer goed uitzien en het kindje goed groeit, hoef ik vanaf nu nog maar 1 keer per week te komen voor controle, dus dat is erg goed nieuws!

Afgelopen weekend zijn Dennis en ik lekker naar Friesland geweest. Dat was een erg lekkere, ontspannen minivakantie. Ik vind het wel een gek idee dat dit de laatste keer is dat we zonder iets te regelen zo de deur uit kunnen lopen.

Van Marco en Sarine hebben we een paar weken geleden een heel mooi muziekdoosje gekregen. Elke avond voordat ik ga slapen, speel ik het muziekje af terwijl ik het bij mijn buik houd. Ons kindje reageert hierop en gaat dan bewegen. Vervolgens leg ik mijn hand op mijn buik en dan komt ons kindje met het hoofdje daar naartoe. Dat vind ik zo bijzonder!Ons kindje is gegroeid!

15:16, 28/4/2009 .. 1 comments .. Link
Goed nieuws vandaag, ons kindje is gegroeid en het ziet er allemaal goed uit! Vanmiddag heb ik weer een hartfilpje laten maken die er goed uitzag. Vervolgens moest ik erg lang wachten maar bij het opmeten van het kindje bleek dat het gegroeid is. Vooral het buikje (van het kind) is nog aan de kleine kant maar ontwikkelt zich wel goed. Ook is er genoeg voedseltoevoer door de navelstreng. De hoeveelheid vruchtwater is constant dus dat is ook goed nieuws. Ik moet wel twee keer per week blijven komen voor een hartfilmpje en echo en eens per twee weken wordt het kindje gemeten.

Een week en twee controles verder

16:17, 24/4/2009 .. 1 comments .. Link

Afgelopen dinsdag en vandaag heb ik weer een middag in het ziekenhuis gezeten voor een hartfilmpje en een echo. Gelukkig ziet het er tot nu toe allemaal goed uit en is de gynaecoloog erg tevreden. De hoeveelheid vruchtwater is redelijk stabiel en het kindje beweegt goed. Het ligt zelfs al met het hoofdje naar beneden. Je geduld wordt wel op de proef gesteld in zo'n ziekenhuis want er komen vaak spoedgevallen tussendoor (bevallingen) waardoor ik lang moet wachten. Ik vind het nog steeds moeilijk om me voor te stellen dat ik straks misschien wel zo'n spoedgeval ben en het kindje er binnen drie maanden waarschijnlijk wel is.

Volgende week dinsdag gaat de gynaecoloog de groei van het kindje meten dus ik hoop dat dat ook positief is.Derde keer naar de gynaecoloog

16:17, 17/4/2009 .. 1 comments .. Link

Vanmiddag om 12.45 uur hadden we de derde afspraak bij de gynaecoloog, maar de eerste keer dat er een hartfilmpje gemaakt moest worden. Omdat ik niet zo goed wist wat me te wachten stond en me best een beetje zorgen maakte na het laatste bezoek (eergister), zag ik er best wel tegenop. Ik was dan ook blij dat Dennis erbij was. Toen ik me meldde bij de receptie zeiden ze dat ik kwam voor de korte opname en werd ik naar een ziekenhuisbed verwezen. Dat was de eerste keer dat ik op een ziekenhuisbed lag (op die ene keer na toen ik in Zwitserland gezellig bij Claar in bed ben gaan liggen ;-)). Gelukkig legde ze goed uit wat er ging gebeuren. Mijn bloeddruk en temperatuur waren goed. Toen werd ik aan een apparaat aangesloten die de hartslag van de baby meette, ook kon dat apparaat eventuele weeen waarnemen. Ik heb ongeveer drie kwartier aan het apparaat gelegen en voelde de baby geregeld bewegen. Daarna hebben ze nog een echo gemaakt en de hoeveelheid vruchtwater was toegenomen en de toevoer door de navelstreng was ook goed. Met een goed gevoel verliet ik het ziekenhuis weer. De komende weken moet ik elke dinsdag en vrijdag voor controle komen en over twee weken wordt gemeten of de baby gegroeid is.

Het is fijn om te weten dat jullie met ons meeleven! Bedankt daarvoor! Tweede keer naar de gynaecoloog

17:18, 15/4/2009 .. 1 comments .. Link

Vanmiddag hadden we de tweede afspraak met de gynaecoloog, dit keer in het ziekenhuis in Delft. Ze ging de hoeveelheid vruchtwater meten en de groei van het kindje. Helaas viel dat allebei tegen met als gevolg dat ik nu twee keer per week voor controle naar het ziekenhuis toe moet. Dat was wel even schrikken. Aan de ene kant ben ik blij dat ze het zo goed in de gaten houden maar aan de andere kant had ik natuurlijk iets anders gehoopt. Tijdens de controles gaan ze een hartslagopname maken en de toevoer via de navelstreng meten om te kijken of de baby genoeg voeding krijgt. Verder moet ik goed in de gaten houden of de baby blijft bewegen. Ik hoop zo dat de baby goed gaat groeien.

Aanstaande vrijdag heb ik mijn eerste controle en volgende week dinsdag de tweede, daarna ga ik vervolgafspraken maken.{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Een half jaar!
Vijf maanden.
Vier maanden!
Drie maanden oud!
Twee maanden oud

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer