Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Me & My Life

3/6/2008 - Auw....

Jaja, daar moet je echt Geertje voor heten. Nog geen 24 uur geleden schrijf ik in mijn blog dat ik zowaar in Amsterdam kan fietsen ( en de tramrails te ontwijken) zonder te vallen. Mag jij raden wat waar deze blog over gaat.....

Ik moest mijn amateuristische websiteje inleveren op school. Precies op het moment dat ik de deur uit loop gaat het regenen. Maarja, ik ben cool dus ik ga gewoon fietsen. Hmm het is één van de laatste keren dat ik naar school fiets dit studiejaar, eens kijken of ik een andere (evt. kortere) route kan fietsen. Ja hoor...verdwaald. Dus ik ging ff snel keren.

Regen, traimrails en Geertje op de fiets: geen goede combinatie. Ik gleed echt keihard onderuit. Dus nu ben ik zielig :). Heb wat oorlogswonden hier en daar en bult op mijn kop. Wel schattig dat een toerist mij kwam helpen en in haar gebrekkige Engels zei: Oh girl, the tramthings are slippery when wet!

Dat méén je niet haha. Maargoed mijn fiets heeft ook wat gebreken dus die moet ik even fixen. Toen ik eindelijk op school kwam begon mijn studiegenootje mij gewoon uit te lachen. Achja geef haar eens ongelijk. Als ik op de fiets stap, val ik. Als ik met de metro ga, ontspoort deze. Misschien moet ik maar lopend door het Amsterdamse leven :)

Mijn lieve moeders belde en zei: 'Het is een regel/wet dat iedereen dat een keer overkomt in Amsterdam'. Zij heeft gelijk (as usual). Maarja dat wil ik natuurlijk niet horen op zo'n moment. Dramatisch kan ik zijn hè over mijn valpartijtje?

Don't worry, ik lach mezelf ook heel hard uit op dit moment..... Al vind ik mijzelf wel zielig genoeg om nu even heerlijk surinaamse Roti Kip en Baka Bana te bestellen...Hmm ik hou van smoesjes om mijzelf te verwennen!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/6/2008 - Prototype Amsterdammer?

"We hebben er weer 1, het prototype Amsterdammer. 

Weet alles, kent alles, overal geweest.en alles gezien".

Ja mooi niet dus hè! Ben nog iedere dag bezig met: ontdek mijn plekje. Niet alleen in deze mooie hoofdstad hoor. Maar anywhere and anytime. Ik ontdek de stad, ik ontdek mijn ambities, (her)ontdek vrienden en kom mijzelf tegen (nee, niet alleen na een nacht vol drank en weinig slaap). En ga zo maar door.

Of ik een saai leven heb?Sorry negatief antwoord! Soms zou ik dat wel eens willen hoor, lijkt me wel lekker rustig. Is het niet mijn leefomgeving die het spannend maakt voor mij, dan ben ik het zelf wel.

Ik zal is even wat voorbeelden noemen:

* Er ontspoort 1 x in de tig jaar een metro in Amsterdam. Mag jij raden wie daar heel toevallig anderhalf uur in vast heeft gezeten....

* Ik ben lomp. Niet gewoon lomp... Ik zet mijzelf minimaal 1 à 2 x per dag voor lul! Er zijn zelfs vrienden die mij bellen en vragen om mijn meest lompe actie van de dag, zodat ze even wat te lachen hebben in hun lunchpauze....Leedvermaak heet dat toch?

* Ik heb nogal moeite met nee zeggen. Ik weet het, het zijn maar 3 letters maar dat kan echt een moeilijk woordje zijn hoor! Dit zorgt er o.a. voor dat ik inmiddels voor ongeveer 30,- per maand goede doelen steun. (Heb trouwens niks tegen goede doelen, begrijp me niet verkeerd). Maar deze goede doelen zijn echt voor de meest uiteenlopende vreemde mensen, dieren en onderwerpen. Tja als er iemand op je af komt lopen en vraagt: 'Mevrouw, heeft u even tijd?'. Verkrijg ik het niet over mijn hart om nee te zeggen. Diegene staat er vast al heel lang, heeft het vast koud, heeft zijn target zeker nog niet gehaald, heeft vast een partner en/of kinderen en/of huisdieren die hij te eten moet geven. Dit is nog maar een fractie van wat er in die 30 seconden bedenktijd in mijn hersentjes omgaat......

* Mijn lieve, schattige, stoere, geweldige, coole broertje zorgt voor heel wat spanning. Achteraf kan ik er om lachen, maar op de momenten dat hij iets uitspookt weet ik niet waar ik het zoeken moet. Hij is namelijk geestelijk gehandicapt, en heeft daarbij een aantal syndromen. Eén symptoon daarvan is dat hij 24/7 honger heeft, en dus altijd op zoek is naar eten. Geloof mij, daar doet hij alles voor. Ik zit vol met verhalen over My Sweet Bro, dus daar komen echt nog wel wat blogs over!

* Ik verwijs ook nog even naar mijn vorige blog, het research tentamen verhaal....hilarisch toch?

Nouja dit is nog maar een opsomming van de dingen die mijn leven spannend maken,,,,Maar voor die laatste verwijzing moet ik morgen keihard aan de studie. Heb namelijk woensdag de herkansing. En ben bang dat er na al die terrasjes, roseetjes en feestjes wat termen zijn weggevallen....

Wish Me Luck

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/6/2008 - I Love Weekends

Wiehoe! Ik ben weer helemaal fris en fruitig en opgeladen door het afgelopen weekend.

Heb de eerste 2 dagen met mijn moeder een wedstrijd gedaan: wie voert het minst uit en luiert het meest. We zijn het nog niet eens over de winnaar. Zondagmiddag naar Bloemendaal naar een feestje: Armada@thebeach . Echt té leuk gehad. Veel bekenden, super sfeertje en het weer was ook nog eens top. Er was alleen een nadeel....de rosé was iets te lekker en werd vanuit alle hoeken aangevoerd. Aan het einde was ik dan toch ook wel redelijk klaar, zo ook mijn voetjes. We hebben namelijk op de heenweg vanuit Zandvoort vanaf het station naar Bloemendaal gelopen. Best stoer hè :). Terugweg reden er gelukkig wel bussen, trein en mijn fiets stond zelf ook nog op A'dam Centraal. Vanochtend mocht ik uitslapen, dus dat was een heerlijk begin van mijn week.

Vanavond gegeten met een vriend van me 'ergens' aan de gracht. Hij ging er vrolijk vanuit dat ik na een aantal maanden al precies weet waar wat zit. Niet dus...Ik ben dus al bellend langs de grachten, proberen de tramrails te mijden, zowaar in 1 keer goed gefietst.

Gelukkig net  voor de bui binnen en op de bank gaan zitten met de Viva. Hmmm ze zijn op zoek naar nieuwe bloggers. Cool. Maarja ik ben nog maar een beginneling, maar begin dit bloggen toch stiekem wel erg leuk te vinden.

Eerst maar even Army wives gekeken. Echt goede en lekkere bankhang serie, veel te kort maar dat is altijd zo met dit soort series hè? Die oproep in de Viva blijft me maar aankijken....Ik denk dat ik in mijn volgende blog maar is even ga vertellen waarom ik denk dat ik een 'leuk en interessant genoeg' leven leid om te delen met Viva lezeressen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/5/2008 - Pfff..zucht...steun..

Pff dacht dat er geen einde aan zou komen... Maar het ergste is voorbij! Wat klinkt dit ernstig hè :). Valt best mee hoor....

Maar...de laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze...! Tentamens, jaarboek, website, herkansingen, projecten...De 2 tentamens van afgelopen maandag heb ik (hoop ik!) gehaald. Communicatiemanagement had ik 10 fout, die is sowieso in the pocket. Media & Ethiek had ik 13 fout, dat is zeg maar : 'kiele kiele'. Het was ook echt een *&%* Tentamen! Geen harde feiten maar allemaal meningen van andere mensen, en dan mag jij gaan bepalen of die ethisch verantwoord zijn.

Afgelopen dinsdag moesten wij ons project inleveren. Het Project Case Fusie Mediabedrijven. Wij kwamen moeilijk op gang, maar het was best een leuk project. Al was de informatie van school uit wel wat vaag en was er op het einde nogal stress. Er mogen in het hele project (ongeveer 80 pagina's) niet meer dan 3 spel/stijl/grammatica fouten zitten. Dusss... ik ben bang dat het een herkansing wordt. Ik was namelijk samen met een ander meisje eindredactie, maar dat werd nachtwerk en dan ben je niet echt helder meer. Zo bleek ook uit het voorwoord wat ik nog even 3 minuten voordat het werd geprint heb uitgetypt. Alleen daar al zaten 3 spelfouten in. Dus dat voorwoord hebben wij maar achterwege gelaten :)

Ik heb mijzelf afgelopen dinsdagmiddag een klap voor mijn kop gegeven en ben begonnen aan de website (wat al een herkansing was, omdat ik in tijdnood kwam) gelukkig is dit een individuele opdracht dus heb ik heerlijk 3 dagen non stop in mijn jogginpak achte rmijn laptopje kunnen klooien. Gistermiddag om 16:00 uur was hij af! Helaas gaat hij niet online. Ben namelijk best wel trots op mijn amateuristische 'websiteje'. Het jaarboek wat ik moest inleveren heb ik maandagavond na de tentamens nog gedaan. Pagina's lang over jezelf ouwehoeren.... Dat Jaarboek heb ik vanmiddag ingeleverd. En verwacht stiekem toch wel dat ik het onderdeel SLB (Studieloopbaanbegeleiding) heb gehaald voor dit propedeusejaar.

Propedeuse?Ja dat is een goeie vraag of ik mijn P ga halen. Dit hangt af van mijn tentamens van maandag, mijn website, mijn herkansing Research en de herkansing Engels. Of ik mijn P haal weet ik pas in de laatste week van juni. Geduld is een schone zaak...

Dat ik research niet heb gehaald is mijn eigen domme fout. Als ik er nu over nadenk is het eigenlijk wel hilarisch maar toen ik hoorde dat het mijn eigen fout was, was zelfs Amsterdam te klein! TIjdens het tentamen was ik namelijk helemaal happy. Zo happy dat ik de antwoorden niet op het officiële antwoordformulier heb ingevuld. Hoe Dom Kun Je Zijn haha. Maargoed daar kwam ik pas achter nadat ik een mailtje heb gestuurd naar de cijferadministratie van het MIM, met de vraag waarom mijn cijfer niet online stond. "Nou Mevrouw van Oort, u heeft niet meegedaan aan dit tentamen". Wat?!. Dus ik als een gek naar school om met mijn eigen ogen te kunnen zien dat ik inderdaad deze fout had gemaakt. Want ik geloofde het toch echt niet met mijn über perfectionistische eigenschap. Weet je wat nog het allerleukste was aan dit verhaal?Dat ik mijn tentamen direct thuis had nagekeken, en maar 2 fout had! Een aantal docenten waren zeer verbaasd en vonden het heel knap van me. Maarja toch jammer dat die dikke 9 je even door je neus word geboord: door jezelf nota bene! Maargoed next wednesday gaan we het dus opnieuw proberen!

Weekend! Ik ga lekker weekend vieren, eerst met mijn gezellige vriendinnetjes M & M eten in Utrecht, nog voor mijn verjaardag. En daarna richting moeders, lekker 2 dagen niks doen en lekker bankhangen. Nouja af en toe toch wel even mijn researchboek inkijken en vasthouden. En zondag lekker naar een feestje op Bloemendaal, hoop dat het weer een beetje meezit. Vanaf maandag weer verder met de laatste loodjes.

                                                        I'll Keep you updated!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/5/2008 - Even voorstellen....

Voor de mensen die op mijn blog komen die ik niet ken, zal ik me even netjes voorstellen

Ik ben Geertje, 24 jaar en woon/ studeer sinds september 2007 in Amsterdam. Het was een hele stap om van de Veluwe naar 'The Big CIty' te verhuizen, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Mijn sterrenbeeld = stier. Ik voldoe aan alle kenmerken hiervan, en dat wil zeggen dat ik eigenwijs, koppig, af en toe een beetje lui, maar vooral een levensgenieter ben. Ik hou van lekker eten, en lieve en gezellige mensen om mij heen. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en ben dan ook altijd benieuwd waarom mensen doen wat zij doen en wat er in hun gedachten omgaat.

Ik studeer aan het MIM ( Media en Informatiemanagement) in Amsterdam. Ik zit in mijn propedeusejaar en ben hard bezig mijn P ook daadwerkelijk te behalen.

De rest zal via mijn blogs snel duidelijk worden!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/5/2008 - Wow, een blog....

Om eerlijk te zijn was ik altijd een fanatieke anti blogger! Maar zo langzamerhand ben ik toch overgehaald door alles wat er om mij heen gebeurt.  Het is bijna eng dat iedereen kan zien wat en wanneer je iets uitspookt op het internet. Neem bijvoorbeeld Hyves. Iedereen ziet dat ik online kom, iedereen ziet met wie ik vriendjes ben geworden en door de krabbels heeft iedereen een zicht op mijn sociale leven. Scary...maar je kunt er bijna niet meer om heen. Voor mijn opleiding moet ik, of ik nou wil of niet,  in het 2e jaar ook een blog bijhouden...Daarom begin ik nu maar vast! Het tweede voordeel is dat de mensen die niet meer in mijn omgeving wonen zo kunnen meegenieten van mijn (dagelijkse) bezigheden en gedachtekronkels.

So enjoy!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer