Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

1cmFgroep8

Mijn laatste post

19:34, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link

Morgen is het eindelijk gedaan!

Waarschijnlijk zullen veel mensen (iedereen denk ik) hier wel naar uitkijken omdat deze explo wel veel zwaarder  was tegenover vorig jaar. Zelf heb ik dit jaar enkel maar het gedeelte taalvaardigheid moeten volgen maar er was hier toch ook wel al een duidelijk verschil met vorig jaar. Overal moesten nu zeer grote opdrachten worden afgewerkt en deadlines worden gehaald maar ik hoorde van wat groepsleden dat deze explo ook wel de nodige stress met zich mee bracht.

Morgen hebben we nog de opdracht van Nederlands: we moesten zo'n 12 teksten lezen en hierover worden we morgen beoordeeld. Hopelijk valt dit goed mee want het was niet zo eenvoudig! Verder heeft onze groep nog andere presentaties maar ik weet en hoop dat ze dit goed zullen doen!

Marthe Heylende laatste loodjes wegen het meest

10:09, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link

De laatste twee dagen van de exploratieweek zijn in zicht. We hebben al 2 slapeloze nachten achter de rug en er zal er zeker nog een volgen! Natuurlijk hopen we morgen de exploratieweek met een gerust gevoel af te sluiten. Ik denk dat we er allemaal wel ons best voor hebben gedaan en we allemaal uitkijken naar een dagje rust.

Na een dagje rust kunnen we al beginnen blokken voor de examens. De spanning in het groepje was af en toe wel degelijk te snijden maar gelukkig is alles goed uitgepraat en opgelost. Gisteren nog vond er een kleine discussie plaats tussen een paar leden van het groepje. Al bij al heeft iedereen zijn hart eens kunnen luchten en weet iedereen nu waar hij of zij voor staat.

Daarnaast hebben we een hoop werk tegen morgen! het fotodossier, de readerteksten van nederlands, presentatie van PR en CC en multimedia staan allemaal op het stressprogramma! Zo, nu zijn jullie al wat beter ingelicht over de laastste dagen van de exploratieweek. Nu ga ik mijn tekstje afronden want ik heb nog veel werk voor de boeg!

 

 

 

An-Sofie LenaertsHet einde is in zicht!

09:33, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link

We zijn vandaag donderdag 14 mei van de exploweek.  Morgen is het de laatste dag dat we taken moeten afgeven en presentaties leveren.  Dit brengt heel wat stress met zich mee, maar het einde is in zicht. 

 Ik en An-Sofie zijn druk bezig met het voltooien van onze presentaties PR en CC.  We hebben al fantastische ideëen, maar of deze ook zullen slagen is nog maar de vraag.  Verder moeten we tegen morgen onze teksten van Nederlands kennen, dit wordt absoluut geen makkie, maar we hebben er vertrouwen in.

Onze campagne voor multimedia is zo goed als af en het resultaat mag zeker gezien worden.  Dit dankzij uitstekend werk verricht door Ianira en Amina.  We hebben ook vernomen dat er op het debat van morgen een campagne is van een andere groep, die zich tegen de onze keert.  Maar met ons valt niet te sollen.  We zullen ze eens laten zien waar de Belgische feministische partij voor staat!

Dan rest er ons nog één taak die tegen morgen klaar moet zijn.  En dat is het fotodossier.  Hier ben ik nog niet helemaal klaar mee, maar ik ben van plan om er een mooi eindwerk van te maken.  Ik heb al een paar veelbelovende foto's gevonden.

Zo, nu zijn jullie weer even mee.  Spoedig volgt er nog een bericht van het andere deel van onze groep om te zien hoe ver zij staan met hun taken.  En vergeet niet, het einde is in zicht!

Alexandra BuckinxStress?

18:36, 11/5/2009 .. 0 comments .. Link

Het wordt nog een spannende week. Maar voorlopig hebben wij (of ik toch alleszins) vertrouwen in. De talkshow van engels verliep vlekkeloos en was aldus 'fabulous'. Voor Frans  was er veel verwarring, maar ondertussen is het bijna volledig in orde en is het enkel nog een kwestie van morgen de presentatie goed te doen. Morgen staat ook sociologie op de planning. Hiervoor hebben we weer een erg handige verdeling van de vragen, waardoor alles weer netjes op tijd klaar zal zijn. Misschien lijkt het of we last minute werken, maar dat zou wat overdreven zijn. Over het algemeen worden bij onze taken de grote lijnen ruim op voorhand gedaan en zijn de afwerkingen de dag voor deadline af. Dus stress thuis? Dat valt reuze mee!! 

 

BellonDe laatste exploratieweek

10:22, 10/5/2009 .. 0 comments .. Link

Morgen beginnen we aan de laatste exploratieweek! Maandag moeten we onze talk show van Engels presenteren en hiervoor hadden Alexandra, An-Sofie, Nathalie en ik gisteren (zaterdag) afgesproken om deze nog eens grondig in te oefenen. Normaal moet dit wel lukken want we hebben er toch allemaal een goed gevoel bij! Verder hebben we dinsdag nog de presentatie van Frans. Hier hebben we nog wel wat werk aan want we hebben ons vooral met de talk show van Engels beziggehouden en Frans wat opzij laten liggen. Het zal dus morgen nog een lange dag worden!

Marthe HeylenBijna examens en danů

11:03, 8/5/2009 .. 0 comments .. Link

Dit schooljaar is voorbij gevlogen! Ik heb het gevoel dat het elk jaar steeds rapper gaat. Wat er misschien wel aan geholpen heeft zijn de overvolle dagen die we hadden met al die taakjes. Maar nu is daar bijna een einde aan gekomen. Volgende week is het exploratieweek. Daarna nog drie dagen les. Dan even zwoegen tijdens ons weekje blok en om dan af te sluiten de examens. Dat hopen we toch allemaal dat die examens om af te sluiten zijn! Zelfs moest dit niet het geval zijn gaan we allen van een welverdiende zomervakantie genieten. Hierbij wil ik aan iedereen succes wensen met de examens en een superfijne zomervakantie gewenst. En dan zie ik hopelijk iedereen terug in het tweede jaar, of toch diegene die ook commerciële communicatie gaan volgen.

 

 

Ianira Xanthosthe final countdown

20:54, 28/4/2009 .. 0 comments .. Link

Het einde begint verschrikkelijk dicht nabij te komen en dat merken we allemaal. We zitten elk met onze individuele deadlines voor de echte deadlines die gehaald moeten worden en dat is in de loop van deze en volgende week.

Zo hebben we afgesproken dat we morgen elk met ons eigen stukje tekst voor engels eens bij elkaar gaan zitten om er samen aan verder te werken tot het een egaal geheel vormt.

Verder gaan we morgen ook nog bij elkaar zitten voor PRV om de finishing touch aan te brengen. Zodat we het donderdag kunnen afgeven.

Vandaag hebben we ook nog eens ontdekt dat al ons werk dat we in sociologie gestoken hebben niet eens goed is. We moeten een tijdschrift kiezen en daar elke reclame- of voorlichtingscampagne van bespreken op basis van specifieke vragen. Nu blijkt dat op meer dan 70% van al onze reclamecampagnes die vragen niet eens toegepast kunnen worden. Met andere woorden, we moeten er nu nieuwe zoeken en al het werk ( of toch die 70%) weer opnieuw maken. Zoiets werkt heel demotiverend. Maar ze zeggen altijd "als de nood het hoogst is, is de redding nabij" en dat hebben we (godzijdank) ook vandaag mogen ervaren. Onze taak van sociologie moest normaal donderdag volledig af zijn. Dit had ons onmogelijk gelukt. Nu hebben alle leerlingen een mailtje gekregen dat de deadline naar maandag is verplaatst.

Bij deze is er dus nog veel werk aan de winkel. Maar we zullen doorgaan en zekere niet opgeven! Zeker nu niet. Het zal nog heel zwaar worden. Maar zoals ze zeggen "de aanhouder wint" dus als we allen hard blijven doorwerken en volhouden, ben ik ervan overtuigd dat we ook goede taken zullen afleggen.Opdracht PRV groep 8B

15:32, 28/4/2009 .. 0 comments .. Link

Voor ons bedrijfsbezoek hebben we de school Syntra-AB in Kontich genomen. We dachten dat dit gemakkelijk zou zijn om er binnen te geraken aangezien mijn mama daar de cafetaria uitbaat. Het was inderdaad zo dat we met open armen ontvangen werden. Maar dat was het uiteindelijke probleem niet. Tot Kontich rijden met de 3 groepsleden bleek een veel groter probleem te zijn. Geen van ons kon zich op het zelfde moment vrijmaken. Uiteindelijk is het ons dan toch gelukt. We kregen een rondleiding van het hele gebouw; het auditorium, de computerlokalen, de centrale zetel met al de bureaus, enzovoort. Aangezien we de rondleiding in de namiddag deden en er dus weinig lessen aan de gang waren konden we overal binnen zonder de mensen te storen. Omdat het niet echt een georganiseerde opendeurdag was, konden we zoveel vragen stellen als we wilden. Als we alles wisten wat we wilden weten en genoeg foto’s hadden genomen om ons verslag levendig genoeg te maken, zijn we een terrasje gaan doen. Het was zalig weer en het ijsje heeft ons dan ook super goed gesmaakt.

 

Ianira Xanthosde laatste weken

10:55, 27/4/2009 .. 0 comments .. Link

 

Na enkele weken de hele tijd opdrachten afwerken, kunnen we vanaf nu eindelijk aftellen tot de laatste exploratieweek van dit schooljaar. We zijn volop bezig met de talkshow van Engels en de campagnes bij de opdracht Frans krijgen ook al vorm. De opdracht voor Nederlands zijn een tiental teksten uit de reader, dit is niet echt een groepsopdracht dus daar is ieder van ons individueel met bezig. Verder zijn er niet echt veel spannende dingen geweest, we hebben ook al de eerste presentaties gehad bij Frans en Engels zodat we weten hoe ver we stonden voor de eindpresentatie in week 12!

Marthe HeylenOpdracht beeldtaal groep 8 B

13:04, 30/3/2009 .. 0 comments .. Link

Voor beeldtaal kregen we de opdracht een strip te maken aan de hand van 9 zelfgenomen foto’s. Na lang brainstormen hadden Amina en ik een verhaal gevonden. We wilden geen mensen gebruiken voor onze strip maar teddyberen. Ik heb thuis 3 beren die allemaal ongeveer 1 meter groot zijn, wat dus goed uitkwam.

 

Ons verhaal zou als volgt gaan: Twee beren zouden trouwen en op huwelijksreis gaan. Daarna zou hij haar betrappen met een andere beer. Hierdoor geraakt hij aan de drank en springt onder een trein. Zij gaat dan met haar minnaar naar de begrafenis van haar ex-beer en trouwt kort erna met haar nieuwe vlam.

 

Om dit te kunnen realiseren hadden we auto’s nodig van een realistische grootte. We besloten dus om een uitstapje naar zee te maken. Daar huurden we 2 gocarts voor de auto’s na te bootsen en namen we een foto op het strand voor de huwelijksreis.

Het was grappig om de gelaatsuitdrukkingen van de voorbijgangers te zien toen we op een bank zaten met onze 3 teddyberen.

 

Om aan te geven dat de beren gingen trouwen moesten we ook een kerk vinden. Dit was helemaal niet gemakkelijk om met 3 grote teddyberen een kerk binnen te stappen dus besloten we de foto’s in een klein kapelletje te nemen. Omdat het er zo klein was moesten we de stoelen een beetje verplaatsen en hadden we de dubbele deur wagenwijd open gezet. Net toen ik de foto’s wilde nemen kwam er een oud vrouwtje langs die helemaal verward naar de beren keek. Toen ik ze uitlegde dat het voor een opdracht voor de school was, lachte ze en zei dat ze later wel terug zou komen.

 

De dag dat we de foto’s op het kerkhof wilden nemen, was het aan ’t regenen. Om de beren te beschermen had ik ze in 2 grote zwarte zakken gestoken. Je kan dus al raden hoe de mensen ons bekeken toen we met die 2 grote zakken het kerkhof verlieten.

 

Al bij al was het allemaal een leuke ervaring. Nu nog hopen dat de lector ons werk goed zal vinden en dat het mooie punten zal opleveren.

 

 

Ianira XanthosLeve de e-mails

11:49, 22/3/2009 .. 1 comments .. Link

Zoals te lezen is, hebben we de vorige weken vooral echte doe-opdrachten vervuld. Vol enthousiasme. Deze week lag de focus bij Alexandra, An-Sofie, Marthe en mezelf bij de explo-opdracht van Engels. Hiervoor zijn we bij Alexandra (der erg leuke, meisjesachtige) film 'The devil wears Prada' gaan zien. het was vooral mondeling dat we tussendoor af en toe de rolverdeling van het stuk dat we zullen spelen, besproken.  Maar dit weekend hebben we ervoor gezorgd dat de 2 luisteroefeningen al klaar zijn tegen woensdag. Dan moeten we immers evalueren hoe we ervoor staan. Aldus wordt er druk over en weer ge-emaild over wie wat doet, elkaars delen nalezen en eventueel verbeteren.. Zodus, tijd om er terug in te vliegen!

Nathalie BellonOpdracht beeldtaal: groep 8 A

19:30, 16/3/2009 .. 0 comments .. Link
Alexandra, Nathalie en ik hebben vandaag al een groot deel van onze opdracht beeldtaal gemaakt. Vorige woensdag hadden we ons concept uitgetekend en vandaag hebben we dit in de realiteit omgezet.

Om de opdracht te vervullen hebben we heel wat angsten overwonnen. Nathalie is zo op de rand van een gebouw moeten gaan staan die amper 30 cm dik was. Zij bezag dit als een leuke uitdaging en nam deze dan ook met open armen aan. En we waren vertrokken!

Na een lange dag werken aan ons 'stripverhaal' zijn we dan uiteindelijk allemaal naar huis gekeerd. Benieuwd wat ons nog allemaal te wachten staat deze week!


An-Sofie Lenaerts


Exploratieweek: vervolg

16:32, 10/3/2009 .. 0 comments .. Link

Over het algemeen is onze exploratieweek goed verlopen.  Zoals eerder al vermeld zijn we naar tal van lessen geweest waar ons de precieze explo opdracht voor elk vak werd uitgelegd.  Daarnaast hebben we nog twee gastcolleges bijgewoond waarover we voor CC en PRV een verslag moesten schrijven.

Woensdagavond hebben we met vijf leden van de groep verder gewerkt aan onze 3D-installatie om die dan uiteindelijk donderdagavond klaar te hebben.  Hier hebben we veel werk aan gehad.  Vrijdag moesten we deze dan presenteren, wat dan ook gebeurd is, met de nodige commotie.

Binnen de groep zijn er nog geen discussies geweest en bij het brainstormen krijgt iedereen de kans zijn ideeën te uiten en wordt er democratisch gekozen.  Ook voor CC moesten we al wat informatie verzamelen omtrent het gekozen onderwerp, waarbij ook geen problemen zijn geweest.

En om af te sluiten kan ik jullie nog vertellen dat één meisje uit ons groepje is gestopt met de richting en dus ook ons explogroepje heeft verlaten.

Tot de volgende!De eerste dagen

11:56, 17/2/2009 .. 0 comments .. Link

De 2 eerste dagen van de exploratie zijn al weer voorbij. Nadat we gisteren het bekende explo-boekje hadden gekregen en alle opdrachten al eens hadden doorgenomen, kregen we de uitleg over de teambuildingsopdracht. Het was niet eenvoudig om al onze ideeën samen te voegen tot één geheel maar we spraken af om de volgende dag hieraan verder te werken.

Vandaag om kwart voor 9 waren we al vroeg aanwezig bij de uitleg van de taak voor Frans. Gisteren brainstormden we al over eventuele campagnes die wel nuttig konden zijn en vandaag zochten we nog naar extra informatie. Na Frans kregen we de opdracht van Engels uitgelegd. De groepjes werden gevormd en we deden al enkele voorstellen over de film die we moeten zien.

Een pauze later werden we al verwacht in aula Kockx. Er was een gastspreekster uitgenodigd voor de lessen Sociologie en zij kwam wat meer vertellen over seksistische reclame, wat het juist is en dit liet ze zien aan de hand van een aantal voorbeelden. Voor Nederlands hebben we de opdracht gekregen om van dit gastcollege een verslag te schrijven en dus werd er ijverig genoteerd. Na de middagpauze begonnen we dan ook al aan het samenvatten van onze notities!

Om 16.00 uur werden we dan verwacht voor een besprekeing over de ideeën  van onze teambuildings-opdracht en zo konden we eindelijk de dag afsluiten met het kopen van wat materiaal voor onze 3D-installatie. Morgen werken we hier nog aan verder zodat we vrijdag met een mooie installatie Oost-Timor kunnen voorstellen!

Marthe HeylenAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mijn laatste post
de laatste loodjes wegen het meest
Het einde is in zicht!
Stress?
De laatste exploratieweek

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer