Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

op eigen wijze

Home - Profile - Archives - Friends

paradoxen in het leven - Posted at 15:32 on 10/5/2010 by op eigen wijze

 
ik ben me ineens bewust dat het leven één paradox is. Op dit moment ben ik werkeloos (is dit waar?) en als ik terug kijk en kijk met de ogen van het geconditioneerde-ik lijkt het alsof ik helemaal niets bereikt heb. Ik ben nu al zo,n 8 jaar aan het stoeien om met mijn gaven en talenten een redelijke inkomen te verdienen voor mezelf en het gezin. Wanneer ik kijk met mijn geconditioneerde ogen en ik moet ook bekennen wanneer ik eerlijk ben, zijn dat ook de ogen van mijn ouders, dan lijkt het of ik helemaal niets bereikt heb. Wanneer ik met deze ogen kijk en geloof wat ik zie is dat erg ontmoedigend. En wanneer ik deze geconditioneerde zelf geloof komen er emoties.
En als ik kijk met de ogen van mijn essentie achter het geconditioneerde Zelf heb ik heel veel bereikt, ik heb enorm veel van mezelf geleerd, ik ben met deze levenservaring veel stiller geworden, er is minder angst en paniek. Ik kan mezelf steeds beter aanschouwen en kiezen voor mijn essentie, luisteren wat mijn essentie die veel intelligenter is dan mijn geconditioneerde Zelf. Luisteren wat zij voor mij in petto heeft. Niet altijd gemakkelijk, hoor, want de geconditioneerde Zelf is ook nog sterk in bewoording en dreig ik-wie?-telkens weer te geloven. Door dit te beseffen wordt ik mij bewust dat het leven wanneer je op deze manier kijkt vol zit met paradoxen.
Ogenschijnlijk lijkt het me niet te lukken om succesvol te zijn en toch  ben ik zeer succesvol in mijn zelfonderzoek en ontwikkeling om het eigen essentie naar buiten te stralen.
 
Ogenschijnlijk lijkt het of het gezin één en al problemen te verduren krijgt, zoals scheiding, faillissement,, in aanraking met justitie(puberkinderen) een kind met ADD, vader die er maar niet uitkomt(is ook aan het veranderen) alleen in werkelijkheid en dat is ook voelbaar is er zoveel liefde in dit gezin, we hebben de moed om het leven met elkaar aan te gaan, we vinden elkaar de moeite waard om voor elkaar op te komen. Wanneer je met geconditioneerde ogen kijkt ziet dat er zo niet uit wanneer je met je hart kijkt zie je en voel je wat er werkelijk in dit gezin speelt.Een prachtig gezin met prachtige en krachtige mensen.
 
Ogenschijnlijk ben ik voor de maatschappij werkeloos. Ik heb het niet zo druk gehad als NU. Ik schrijf, ik onderzoek om een eigen praktijk te beginnen, ik ben intensief met de opleiding bezig, de tuin is prachtig geworden door al het werk, en het huis is nog nooit zo helder en schoon geweest.
 
Ogenschijnlijk ben ik afhankelijk. Ik heb Nu bijvoorbeeld een uitkering voor drie maanden en ik vraag als alleenstaande moeder vrij vaak hulp omdat ik namelijk niet alles alleen kan doen daarin lijkt het of ik afhankelijk ben, Niets is minder waar, ik ben innerlijk erg onafhankelijk. door levenservaring en zelfonderzoek.
Juist doordat ik hulp vraag ben ik onafhankelijk, juist doordat ik mezelf ook kwetsbaar op kan stellen ben ik onafhankelijk, ook het ontvangen maakt mij onafhankelijk. En ik zal nooit helemaal onafhankelijk zijn omdat ik afhankelijk ben van het geheel. Wat een paradox!
 
En zo kun je heel veel paradoxen vinden in het leven en wanneer je dit kunt zien kun je achter elk ogenschijnlijk probleem het tegengestelde zien waardoor er helemaal geen problemen bestaan. Het geconditioneerde ZELF ziet een probleem omdat ie door deze ogen kijkt. En als je goed kijkt dan zie je ook van wie deze ogen eigenlijk zijn. Dat wil niet zeggen dat je niets meer voelt en dat je ook geen angsten meer kent, deze gevoelens blijven ook gewoon bestaan alleen wanneer je kunt kijken met de ogen van je eigen ware zelf, je essentie, dan kun je ook kijken naar deze gevoelens en begrip tonen voor je eigen gevoelens en aanvaarden, alleen dan hebben problemen of een crises waar je in zit niet zoveel kracht meer en neemt je niet meer helemaal mee. Je kunt als ware met je essentie erboven blijven staan en luisteren naar wat je essentie te vertellen heeft en wat je ervan mag leren.
 
Wanneer er een crises in het leven aandient kijk of je paradoxen kunt vinden en of je kan kijken met de ogen van je essentie. En de gevoelens die in je opkomen kan aanvaarden, op die manier kijk je op afstand.  Je verliest je er niet meer in, kijk met de ogen van je essentie en zoek tegenstellingen.
 
Ik zie het niet meer zitten- ik zie het nu even niet, misschien moet ik even gaan zitten en beter kijken.
 
Ik red dit echt niet meer- ik heb het altijd gered, ik red het NU.
 
Niemand houdt van mij, ik word door iedereen in de steek gelaten- ik mag van mij houden, het wordt tijd dat ik mezelf niet meer in de steek laat.
 
Ik snap er niets van, ik ben ontslagen- jipiee,  tijd voor iets anders, wat een mogelijkheden!
 
Zoek naar paradoxen in je leven en je zult zien dat er achter een illussie een betere werkelijkheid schuilt. Je eigen ware ZELF.
 
 
 
Hosting door HQ ICT Systeembeheer