Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Weekje oppassen bij Daan en Luuk. Home | Profile | Archives | Friends
Verslag van de week dat ik op mijn neefjes Daan (7) en Luuk (4) heb opgepast toen Ronald en Marieke (mijn broer en schoonzus) op vakantie waren.

7 oktober 2013 - 14.00 uur7/10/2013

Zo de laatste dag zit er bijna op.

De jongens waren echt moe gisteren en hebben vanmorgen doorgeslapen tot de wekker ging.

Daan kwam echt 1 minuut voordat de wekker afliep bij mij liggen.

Lekker even gekletst en toen heb ik voor hem de tv aan gezet en ben ik gaan douchen.

Toen ik uit de douche kwam alvast zijn kleren klaar gelegd en Luuk wakker gaan maken.

Dat viel niet mee, was niet wakker te krijgen, maar uiteindelijk met moeite toch op laten staan.

Ook voor hem kleren klaar gelegd, maar zelf aankleden zat er vandaag echt niet in.

Dus maar geholpen en Daan was inmiddels ook klaar, dus naar beneden voor het ontbijt.

Ze wilden allebei cruesli vandaag en Daan heeft dit netjes opgegeten, Luuk wilde niet opschieten en was erg vervelend.

Het zal de spanning wel zijn omdat papa en mama straks thuis komen...

Daan wilde nog een bakje met honingringen, maar omdat Luuk zo vervelend was werd hij ook onrustig en heeft hij die niet meer opgegeten.

Luuk heeft zelfs zijn eerste bakje niet leeg vandaag, die heb ik uiteindelijk maar naar boven gestuurd om tanden te poetsen.

Natuurlijk ging dat ook niet goed en moest ik er achteraan, terwijl Daan beneden aan het vervelen was met de schoenen en sokken.

Twee sokken aan een voet, dan Luuk zn schoenen aan proberen te doen.... grrrr waar is dat behang.

Luuk boven klaar, kwam naar beneden maar weigerde sokken en schoenen aan te doen, uiteindelijk ook daar maar mee geholpen.

Toen naar Daan boven om te zien of dat wel goed ging met tanden poetsen, maar die was inmiddels toch al klaar.

Hup de jassen aan, tassen pakken.... of niet, Luuk wilde zijn tas niet dragen, dus daar weer strijd over, maar de aanhouder wint... ik dus hahaha.

Pffff ik was blij dat ik ze op school had uiteindelijk.

Geen rustmomentje voor mij thuis, ik heb boven alvast het een en ander opgeruimd en mijn tassen ingepakt.

Mijn spullen mooi al meegenomen toen ik naar de katjes ging, is het mooi opgeruimd (enigszins :S ) als Ronald en Marieke straks thuis komen.

Thuis ook al lekker alles opgeruimd en even snel de stofzuiger er doorheen gejaagd, kom ik zelf vanavond ook wat prettiger binnen.

Toen weer meteen door naar school want ik was wat aan de late kant, kids opgehaald.... Luuk was nog steeds aan het stuiteren, de hele ochtend al zei de juf.

Maar Daan zat helemaal in zijn schulpje gekropen, die was heel stil en ging alle confrontatie met Luuk uit de weg, ik stond helemaal verbaasd en vond het ook een beetje zielig.

De boterhammen eten ging gelukkig wel redelijk goed, al heeft Luuk weer niet alles opgegeten. 

Luuk daarna even buiten spelen en ik ben bij Daan op de bank gaan zitten en heb hem nog even een extra dikke knuffel gegeven.

Hij vind het super spannend dat mama en papa weer naar huis komen, volgens mij ook dat ze in het vliegtuig moeten.

Het menneke was echt helemaal van de kaart.

Toen de jongens weer naar school gebracht, Daan werd ineens super snel want hoe eerder hij weer op school was hoe eerder hij weer thuis zou zijn en hoe eerder papa en mama er zouden zijn.

Luuk stuiterde gewoon nog even door, waarschijnlijk ook om dezelfde reden.

De jongens weer naar school gebracht, ging allemaal prima en toen ik weer terug kwam kreeg ik een berichtje van Marieke dat ze geland waren.

Even later van Ronald ook nog, dus toen wist ik het zeker, hahahahaha.

Nu nog even mijn laatste verhaaltje geschreven over deze week met de jongens.

Het huis een beetje opgeruimd en dan toch nog even een kwartiertje voor mezelf vandaag.

Dalijk de jongens ophalen en dan begint het wachten... ze zullen wel erg ongeduldig worden, maar ik ga ze gewoon nog even extra verwennen tot mama en papa er zijn.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

6 oktober 2013 - 20.00 uur6/10/2013
Oef dit zal wel een lang verhaal worden, mijn verslag van het hele weekend.
Tussendoor met de jongens thuis is het dit weekend echt niet gelukt om iets te schrijven.
En een druk weekend was het, de jongens waren volledig uitgeput en ze lagen allebei om kwart voor zeven al in bed vandaag.
Gisteren begon de dag weer vroeg, Daan was al om zes uur wakker en kwam bij mij liggen, Luuk niet lang daarna.
Ik kreeg ze niet meer terug in hun eigen bed, maar we hebben wel nog even de ogen dicht gedaan met z'n drietjes in het grote bed.
Lag niet echt comfortabel... ik was in het midden gaan liggen om ruzie te voorkomen, maar was toch nog even lekker doezelen.
Na nog een extra kwartiertje rust begonnen de jongens toch wat te kletsen, dus zijn we maar opgestaan.
Ze waren enthousiast omdat we die dag naar mijn vriendin zouden gaan waar heel veel kindjes zouden komen om mee te spelen.
En daarvoor ook nog langs mijn huis om de poesjes eten te geven, we zouden met de bus gaan en ze hadden er heel veel zin in.
Ze werkten dus super goed mee met aankleden, ontbijten, tanden poetsen en schoenen aantrekken, af en toe wel even mopperen om de orde te handhaven, maar niet noemenswaardig.
Zelfs toen ik nog even tijd voor mezelf nam met een kopje thee bleven ze lief voor de TV zitten of ze kwamen kijken als ik mijn spelletjes deed aan de laptop.
Daarna zijn Luuk en ik nog even met Gangster gaan lopen terwijl Daan nog even voor de TV bleef zitten.
Gangster had ook een lange eenzame dag voor de boeg, maar dat zou ik 's avonds wel weer goed maken.
Toen was het tijd om te gaan... tas volgepakt, buspassen, schone kleren voor het geval dat er ongelukjes zouden gebeuren als de toilet net niet gehaald zou worden,
pakjes drinken voor onderweg, bende knuffels en een tutje, een berg auto's, want stel je voor dat mijn vriendin (die ook twee kinderen heeft) geen speelgoed zou hebben.
En uiteraard twee vol opgeladen DS-en voor het geval ze zich zouden gaan vervelen, ja hoor ik sjouw het wel mee hahahahaha.
In de bus hebben ze zich heel goed gedragen, we moesten een paar keer met de bus dus om de beurt op het knopje drukken om te stoppen.
Om de beurt op het knopje van de lift bij mandy thuis drukken, alles eerlijk verdelen want we willen geen ruzie.
Nog even de afspraken goed doornemen voor bij mandy thuis... heel zachtjes lopen, heel zachtjes praten, meteen op de bank gaan zitten, jassen uit en aan mandy geven.
TV aan, kleurboeken en stiften erbij en dan heel stil blijven zitten totdat de katjes klaar zijn met eten.
Daan was eerst heel erg bang voor de poesjes en kroop helemaal weg op de bank toen er eentje voorbij liep, maar de mannen deden het geweldig.
De katten vonden het alleen toch te spannend en aten bijna niets, dus de bakjes maar weggehaald en later nog een keer geprobeerd in de slaapkamer.
Natuurlijk wilden Daan en Luuk ook nog proberen of ze de katjes konden aaien of brokjes voeren en dit ging goed bij Sol en zelfs even bij Dwarrel.
De rest hield zich schuil in de "veilige" slaapkamer waar ik ze uiteindelijk toch nog wat eten heb kunnen geven.
Nog even wat gedronken (Daan wilde niet), een paar snoepjes gegeten (die wilde Daan wel) en toen weer naar de bus.
Op het station nog even een broodje gekocht want het was lunchtijd en een broodje op het station is natuurlijk een feest.
Daan was te zenuwachtig dus die wilde niets, Luuk wel en ook nog een pakje drinken in de bus en toen waren we bij mijn vriendin (Aniek).
Ze hadden hun jas nog niet uit of ze zaten al te spelen met al die nieuwe dingen die ze nog niet kenden.
Eva (dochtertje van Aniek, half jaar jonger dan Luuk) was een beetje overrompeld door die invasie in haar huis en moest even wennen.
Merlijn (zoontje van 2) lag nog in bed, dus voor Daan en Luuk was het ook maar met één tegelijk kennis maken.
Het ijs was snel gebroken toen Daan een oude koffiemolen vond in het speelwinkeltje.
Hij probeerde eerst wat eikeltjes te malen, maar dat ging niet zo goed... gelukkig had Aniek echte koffiebonen in huis en die mochten ze een paar malen.
Eerst allemaal om de beurt, Daan, Luuk en Eva en toen ook nog samen, want dat malen is best zwaar werk en met 2 handjes tegelijk ging het beter.
Eerst Daan en Eva samen en toen Luuk en Eva samen.... inmiddels was ook Merlijn uit bed en hebben ze heerlijk even met z'n vieren gespeeld.
Toen kwamen ze erachter dat ze ook naar buiten konden en daar stond een schommel, een zandbak, een kippenhok met echte kippen en heel veel speelgoed, fietsjes enzo.
Ze hebben daar met het hele huizenblok een gesloten achterterrein en alle kinderen uit het blok spelen daar samen buiten, dus deden de jongens ook gezellig mee.
De skelter van het buurjongetje was wel echt favoriet en toen ze daar een paar rondjes op hadden gereden kwamen er nog meer kindjes binnen bij Aniek.
Omar en Samir (zoontjes van mijn andere vriendin Nicole) en de zoontjes van een vriendin van Nicole, Adam en Isa (weet niet of ik hun namen goed schrijf maar zo klonk het).
Al de kinderen werden bij Aniek gedropt omdat Nicole die dag ging verhuizen en haar vriendin hielp mee.
Ook Fiona, een vriendin van Aniek en een kennis van mijzelf ging dezelfde dag verhuizen en ook die bracht hun zoontje Thomas bij Aniek.
Met negen kids om voor te zorgen hadden Aniek en ik onze handen vol, maar alles verliep prima.
Ze hebben allemaal heel leuk gespeeld, er was ook genoeg te doen, Luuk een paar keer op tijd naar de WC geweest, maar helaas toch ook nog een ongelukje.
Gelukkig hadden we schone kleren meegenomen, dus dat was ook zo weer vergeten.
Schalen met fruit zijn er doorheen gegaan, ze hebben chips gehad en als we ze eraan herinnerden werd er ook volop limonade gedronken.
Het was een groot feest voor alle kindjes volgens mij, inclusief de kinderen uit de buurt die ook rustig meededen en in en uit liepen bij Aniek thuis.
Op een gegeven moment zaten Daan en Luuk er even helemaal doorheen.
Knuffels uit de tas gehaald en ze allebei even boven in bed gelegd, Daan in het bedje van Eva en Luuk in het grote bed van Jochem en Aniek.
Na een half uurtje was Luuk alweer beneden, wel met slaapoogjes, dus hij heeft wel even gedut volgens mij.
Hij was weer fit en speelde weer lekker door daarna.
Toen was het tijd om te eten en eigenlijk was er niet op gerekend dat ze allemaal zouden blijven eten, dus maar wat geïnproviseerd door Aniek.
Eerst boterhammen gesmeerd, een hele schaal vol, maar die was zo leeg... het uitgehongerde grut viel erop aan als wolven.
Natuurlijk gewoon uit het vuistje terwijl ze door speelden... toen alle boterhammen op waren (alle kindjes hadden 1 of 2 sneetjes gehad) gingen we door met bananen.
Die waren er ook zo doorheen... dus maar soep warm gemaakt, een paar kindjes hebben het geprobeerd, maar die viel niet zo in de smaak, dus hadden Aniek en ik de kans om wat te eten.
Inmiddels kwam Daan ook weer beneden, die heeft denk ik wel een uurtje echt geslapen, dus die ook wat soep laten proeven.
Ongelooflijk, want het was een soep van alleen gepureerde groenten met wat kruiden, courgettesoep en met behoorlijk wat peper ook.
Hij heeft een paar happen op en wilde toen weer gaan spelen.
Toen werd de peperkoek aangesneden, alle kids daar een of twee plakjes van.
Daarna nog eieren gekookt, tja.... veel meer had Aniek ook niet meer in de kast.
Tegen die tijd kwamen de verhuizers langzaamaan ook terug en werden er wat kindjes opgehaald.
Voor de rest werden pizza's gehaald, zodat er ook nog echt wat gegeten zou worden.
Toen was het inmiddels wel echt tijd om naar huis te gaan en gelukkig wilde Jochem ons wegbrengen, want die twee nu nog in de bus zou een ramp worden.
Onderweg nog een paar lichtjes van de lichtjesroute meegepikt en sterke verhalen over papa gehoord van Jochem.
Daan was helemaal beduusd dat Jochem papa kende en helemaal omdat Jochem zei dat papa zo gek als een deur is.
Hard gelachen natuurlijk, Luuk lachte wel maar kon het allemaal niet meer volgen, die sliep al half.
Thuis gekomen met die twee uitgeputte kereltjes heb ik ze meteen in bed gelegd, Luuk viel letterlijk met zijn gezicht in zijn kussen en was vertrokken voordat ik welterusten kon zeggen.
Daan ging ook meteen liggen en na nog even te hebben nagekletst ging die ook slapen.
Hij kwam nog een keer beneden omdat hij zich zorgen maakte om het feit dat hij zou vergeten wat Jochem had gezegd over papa.
Ik heb hem dus beloofd dat ik een briefje zou schrijven en dat morgen aan hem zou geven als herinnering.
Opnieuw in bed gestopt, weer welterusten gezegd en toen stond hij na 2 minuten weer beneden want hij was zijn vestje en de zelf gemalen koffie vergeten.
Ik beloofd dat ik Aniek een berichtje zou sturen om te regelen dat dit ook goed zou komen en toen voor de derde en laatste keer Daan in bed gestopt.
En toen was het knuffeltijd voor Gangster, die is lekker bij mij op de bank op schoot komen liggen en toen heb ik nog even TV gekeken.
Ik was echt helemaal gesloopt en fut om een verslag van de dag te maken had ik echt niet meer.
Nog een wijntje gedronken en toen "mijn" bedje in, hopend dat de jongens een klein beetje zouden uitslapen.
Nou dat lukte... 5 minuten voordat mijn "wekker" zou aflopen voor Daan zijn pilletjes kroop Daan bij mij in bed.
Daan plassen en ik naar beneden pilletjes opgehaald en toen nog even gezellig samen in bed gekropen.
Luuk begon te zingen dus die ook van zijn kamer gehaald, TV aan gezet en toen ben ik gaan douchen.
Daarna de jongens om de beurt onder de douche want dat hadden we gisteren niet meer gedaan natuurlijk.
Aangekleed en met zijn allen naar beneden voor het ontbijt.
Toen ik weer even wat tijd voor mezelf en de jongens voor de TV, Luuk en ik samen nog even Gangster uitlaten en daarna weer op pad met de bus naar de katjes.
Bij het uitlaten van Gangster, die ik even had losgelaten op het veldje waar de sporthal heeft gestaan, kreeg ik nog even op mijn donder van de buurtpolitie.
Maar net gedaan of ik achterlijk ben en niet wist dat de hond daar niet los mocht en ik kwam er vanaf met een waarschuwing.
Luuk die achter Gangster aan rende op het veldje heeft er gelukkig niets van mee gekregen, anders was het wel heel spannend geweest.
In de bus ging weer prima, weer broodjes gekocht op het station voor de lunch, bij de katjes ging alles goed en toen die klaar waren met eten hebben wij de broodjes gegeten.
Lekker drinken erbij, snoepje na en toen nog even een paar boodschappen doen in papa's winkel, natuurlijk ook een kadootje voor Gangster want die is jarig vandaag.
Toen weer met de bus terug en lekker even uitrusten van de reis, Gangster haar kadootje gegeven, een kluif... die ging ze meteen enthousiast verstoppen in de tuin.
Daan en Luuk hadden hier de grootste lol over omdat Gangster met haar neus zand over de kluif heen schoof en dan met haar poot het weer weg haalde.
En daarna was het tijd om naar het park te gaan en naar de kinderboerderij zoals beloofd, gelukkig is het nog steeds goed weer...
Deze keer wilden ze op de fiets, dus Luuk zijn fiets uit de schuur gehaald en op weg naar het park maar weer.
Gangster deze keer niet mee omdat we dan niet naar de dieren konden, maar we zouden ook niet heel lang weg blijven.
In het begin wilde Luuk nog dat ik hem bij het wegfietsen vast zou houden, maar na een paar keer fietste hij gewoon lekker zelf weg.
Nog wel wat slingerend, maar helemaal alleen...
Ik heb een hele wandeling gehad en die twee jongens nog een hele fietstocht door het park.
Op tijd naar huis, we zouden weer pasta eten want er was nog veel saus over van vrijdag en daar moest macaroni bij gekookt worden.
In de tijd dat ik dat deed zaten de jongens op de bank, uitgeput... zelfs geen fut meer om te kibbelen.
Al tijdens het eten zei Daan dat hij naar bed wilde, ze hebben allebei nog wel goed gegeten, Daan wilde nog wel chocolade na, maar 1 stukje want hij was te moe voor meer.
Luuk had in de winkel vanmiddag een lekker toetje uitgezocht en heeft die nog opgesmikkeld.
Daarna met allebei naar boven gegaan, eerst Daan onder de douche en Luuk in bed TV kijken.
Toen Daan nog even in bed TV kijken en Luuk onder de douche, tanden poetsen en haren insmeren.
Nog even lekker 5 minuutjes met z'n 3-en op bed gelegen, toen Luuk opgepakt en in bed gelegd, die was inmiddels in slaap gevallen.
Daan nog even tanden poetsen en haren insmeren en toen ook naar bed, geen verhaaltje meer, hij was echt te moe.
Om kwart voor zeven was ik weer beneden en lagen de twee heren vast te slapen... ik heb ze uitgeput dit weekend geloof ik, hihi.
Nog even de afwas gedaan en toen was het tijd voor mij.... laatste avond hier, ik ga de jongens missen, maar ben wel blij als ik morgen weer bij de katjes ben 's avonds.
Nu nog lekker een wijntje drinken, met Gangster knuffelen en het verslag van het weekend maken.
En nu nog heel even voor de TV en dan de laatste nacht in mijn tijdelijke bed.
Morgen nog een laatste schooldag met de jongens en dan begint dinsdag het normale leventje weer... ik verlang nu wel naar de rust hoor, maar ik heb een heerlijke vermoeiende week gehad.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

4 oktober 2013 - 23.30 uur4/10/2013
Het was mooi weer toen ik de jongens uit school haalde.
Luuk was een beetje stout geweest dus die mocht pas als laatste uit de rode cirkel.
En hij stond te springen en te trekken omdat hij mij al had gezien... ja jongen, dan moet je maar luisteren.
De juf vertelde dat ze een drukke middag hadden gehad een beetje anders dan anders en dat dat aan Luuk was te merken.
Ach ja.... dat was de hele dag al zo, we gaan gewoon nog even door hahaha.
Daan was een ander verhaal... die kreeg alleen maar complimentjes van de juf over hoe goed hij het had gedaan vandaag.
In het schrifje stond zelfs dat hij een extra sticker had gekregen omdat hij het de hele week zo goed zijn best had gedaan.
De juf was wel zijn pilletjes vergeten, dus moest ik even de tijden wat aanpassen en me opmaken voor een drukke avond.
Het weer was goed, dus konden we na school weer het park in... kunnen ze wat energie kwijt.
Luuk wilde al drie dagen naar de kinderboerderij (dierentuin zoals hij het noemde), maar gisteren en eergisteren was die net dicht toen we er aankwamen.
Vandaag dus hard doorgelopen, zonder Gangster in de hoop dat het nog open zou zijn.
Helaas, de poort was nog wel open, maar de hekken naar de weiden waren al dicht en de stal werd ook net dichtgemaakt.
Toen maar beloofd dat we zondag op tijd erheen gaan.
Daan had een nieuwe passie vandaag... hij moest en zou een klavertje vier vinden.
Eerst kwam hij steeds met andere plantjes met vier blaadjes aan, dus toen heb ik hem laten zien hoe klavertjes eruit zien.
Hij zat niet lekker in zijn vel, zoals de hele dag al merkbaar was (behalve op school blijkbaar) en dus was het feit dat hij geen klavertje vier kon vinden echt teveel.
Een enorme huilbui was het gevolg, hij was ontroostbaar, want hij wilde zo graag dat klavertje vier vinden want die zou geluk brengen.
Na een heel gesprek heb ik hem toch ervan kunnen overtuigen dat een klavertje vier zo zeldzaam is dat hij er vandaag waarschijnlijk geen zou vinden en morgen of volgende week of volgend jaar ook niet.
Ochgèrum, wat keek die sip, ik kreeg gewoon medelijden met hem, maar de huilbui was wel over.
Luuk was in de tussentijd molshopen aan het slopen en toen ik zei dat dat niet mocht (hij gooide het zand naar mij toe) ging hij kastanjes zoeken.
Ik moest de jongens wel bij elkaar uit de buurt houden, want anders was het knokken, maar dat was ook de hele dag al zo.
Wel weer een hele tas vol met kastanjes meegenomen toen we eenmaal naar huis gingen en die werden bij de rest van het verzamelde natuurspul van de hele week gegooid.
De jongens gingen buiten spelen en ik begon aan het eten... ik heb weer goed mijn best gedaan vandaag en pasta gemaakt.
Luuk vroeg daar gisteren om, maar toen was de gehakt nog bevroren, dus heb ik hem vandaag blij gemaakt.
Ik was net aan het eten begonnen toen Kay aan de deur stond.
Daan nog even mee naar buiten en hij zou terugkomen als het alarm op zijn horloge af ging.
Luuk wilde aan de computer dus nog even een spelletje voor hem opgezocht en toen weer de keuken in.
Af en toe terug naar Luuk omdat het spelletje niet lukte en hem dan weer op weg geholpen en dan weer terug naar de pannen.
Na een tijdje kwamen Luuk en Kay terug, heel netjes op tijd, maar het eten was nog niet klaar.
Toen zijn ze maar in de tuin blijven spelen en Luuk wilde meedoen dus ging de computer weer uit...
helaas werd dat natuurlijk weer ruzie om de 5 minuten, maar met veel gemopper kwam het steeds wel weer goed.
Kay wist niet hoe laat hij thuis moest zijn en ik kon hem er niet van overtuigen dat hij naar huis moest toen wij gingen eten.
Daan werkte ook prima mee (ahum) door te zeggen dat hij er maar bij moest komen zitten en Luuk was zo lief er een bordje bij te zetten voor hem.
Ik nog vragen of Kay niet thuis moest gaan eten, maar ook dat werkte niet... heb hem maar laten blijven en een beetje mee laten eten.
Mijn kookkunsten werden in ieder geval gewaardeerd, Kay wilde nog meer en Daan heeft best veel gegeten, zelfs Luuk heeft nog een tweede portie gehad.
Na het eten ging het grut weer naar buiten op de trampoline en ik heb de boel maar opgeruimd en ben gaan afwassen.
Toen stond Nathalie aan de deur, ze was een beetje boos op Kay omdat hij geen tijd had afgesproken met zijn opa en oma.
Ze was hier naartoe komen rennen terwijl thuis het eten koud stond te worden.... sorry Nathalie, ik had je even moeten bellen, maar het is ook allemaal nieuw voor mij...
Blij dat Nathalie niet boos op mij was, ze snapt volgens mij wel dat het voor mij ook niet altijd even duidelijk is hoe het werkt...
Nadat Kay weg was hebben Daan en Luuk nog even buiten gespeeld, maar het bleef maar vechten, dus ik heb ze naar binnen gehaald en in bad gezet.
Dat vinden ze in ieder geval leuk en dus waren ze toen even gezellig.
Ik ben in de deuropening gaan zitten met mijn boek en heb even zitten lezen, af en toe even Luuk terugfluiten als hij Daan aan het vervelen was, maar het ging verder best goed.
Toen ik zei dat het tijd was om uit bad te komen, was Daan de eerste die opsprong... tijdens het afdrogen zei hij dat hij wilde gaan slapen... hij was zooooo moe.
Hij wilde zelfs geen verhaaltje meer, maar nog wel wat drinken, dus hem in zijn pyama gehesen en beneden voor de TV gezet.
Toen Luuk uit bad gehaald, afgedroogd, zijn pyama aan gedaan en ook nog even naar beneden om wat te drinken.
Gelukkig werd er met het drinken niet getreuzeld en kon ik Luuk vrij snel zijn bed in leggen.
Hij wilde geen verhaaltje, maar meteen gaan slapen.... hij was ook al zo moe, dus toen alle knuffels in positie lagen en hij erbij was gekropen was hij ook zo vertrokken naar dromenland.
Daan beneden opgehaald en naar boven gebracht en in bed gestopt.
Hij was zo ontzettend lief en bood zijn excuses aan  voor dat hij zo druk was geweest vandaag en beloofde dat hij morgen het beter zou doen.
Wat is het toch een geweldig manneke... ik heb heb een dikke kus gegeven en geknuffeld en toen ging hij slapen.
Ik zat goed en wel beneden, kopje thee erbij en de laptop aan.... komt Daan weer naar beneden.
We waren vergeten zijn tanden te poetsen.... had hij gelijk in en hij wilde het graag nog doen, dus werden de tanden gepoetst en toen weer terug zijn bed in.
Nog een kus en knuffel en toen ging ik weer naar beneden.... net aan mijn kopje thee, komt Daan weer naar beneden, helemaal in tranen, zo zielig....
Hij miste papa en mama zo erg, achgèrum hij had zo'n verdriet, dus even met hem op de bank gaan zitten, hem getroost en geprobeerd of ik papa en mama kon bereiken.
Dat lukte en we hebben even gebeld en whatsapp'jes gestuurd en toen was het weer goed, Daan kon weer lachen.
Nog een derde keer in bed gestopt, kus en knuffel en hele lieve woordjes toen ik de deur dicht deed.
Geweldig hoe zoiets zo'n vervelende dag weer goed kan maken....
Morgen maar zien of de onrust eruit is bij de jongens, ik hoop het wel, want we hebben een drukke dag voor de boeg morgen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

4 oktober 2013 - 13.30 uur4/10/2013
Ook tussen de middag liep niet alles helemaal soepeltjes...
Daan had weer hele hoge nood dus liep meteen naar de wc en Luuk naar de TV.
Toen ik de boterhammen klaar had en Luuk al aan het eten was zat Daan nog steeds op de WC.
Hij moest poepen riep hij, maar ik hoorde hem hele andere dingen doen...
toch maar even gaan kijken en ja hoor.... mama's puzzelkalender had het moeten ontgelden.
Hij had er een hele berg blaadjes afgescheurd (ik denk om een leuke puzzel te vinden) en zat dus op zijn gemakje te puzzelen.
Toch maar even de puzzelkalender weggelegd en gezegd dat hij moest komen eten als hij dalijk niet te laat op school wilde komen.
Toen was hij er binnen 2 minuten en ging stilletjes en heel langzaam zijn boterham opeten.
Luuk had inmiddels zijn 2 sneetjes brood al op, maar zat te spelen en te knoeien met zijn poederchocomel.
Nog even ruzie tussen de jongens toen Luuk met zijn knietjes steeds de tafel omhoog tilde en Daan daar driftig om werd.
Luuk dus maar ergens anders neergezet en toen ging het even goed.... heel even,
want na een paar keer waarschuwen ging uiteindelijk de hele beker poederchocomel over de tafel en kon ik dus met een doekje en sop in de weer.
Voor Luuk nog maar nieuw drinken gepakt en toen dat op was en Daan ook alles op had was het alweer tijd om naar school te gaan.
Luuk nog ruzie gemaakt met Damian voordat de zoemer ging, maar ook alweer sorry gezegd na een paar keer aandringen en mopperen.
Toen de zoemer ging stond Daan uiteraard meteen weer vooraan in de rij en de juf van Luuk had de grootste moeite om Luuk in de rij te krijgen.
Ik ben toch maar verder gelopen op weg naar een heerlijk kopje thee en weer een uurtje voor mezelf hahaha.
Wel nog even de afwas doen en de stofzuiger door de kamer en dan even een uurtje niets meer.....
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

4 oktober 2013 - 9.30 uur4/10/2013
Een rustige nacht gehad, afgezien van het weer dan, want het heeft de hele nacht geregend.
De jongens hebben goed door geslapen en ik werd een keer gewoon wakker van mijn wekker.
Zelfs nog kunnen douchen en aankleden en toen kwam Daan pas uit zijn kamer.
Luuk was inmiddels ook wakker, maar die wilde zijn bed niet uit omdat het regende.
Kleren gepakt voor de jongens en ze met heel veel moeite aan laten kleden...
de heren hadden humeurtjes als het weer.... erg onstuimig en onrustig.
Uiteindelijk allebei in de kleren en naar beneden en daar ging het ontbijten al net zo moeizaam.
Ze waren aan het treuzelen en knoeien en werkten behoorlijk tegen vandaag.
Maar goed... uiteindelijk toch alles op, Daan toch weer twee bakjes met honingringen en Luuk eentje.
Toen Luuk naar boven en Daan de schoenen aan.... wat een drama...
Boven lawaai, dus naar boven om Luuk aan te sporen, toen werd beneden de kiet verbouwd (kussen van de bank, zucht) dus ik weer naar beneden.
Uiteindelijk had Luuk een poging gedaan tot tandenpoetsen waarbij zijn hele gezicht onder de tandpasta zat, flink zijn gezicht moeten poetsen dus.
Daan had inmiddels zijn schoenen aan, niet zelf gedaan, maar toch... dus toen Luuk geholpen met zijn schoenen en voor de TV gezet.
Boven was het alweer kabaal dus ik achter Daan aan, hij onder toezicht zijn tanden gepoetst en daarna moest de pleister op zijn oog.
Ook daar weer ruzie over, eerste pleister kwam uiteindelijk op de grond terecht dus maar weer een nieuwe gepakt.
Even een gesprekje met Daan gehad om hem weer rustig te krijgen en toen lukte het om de pleister, bril en horloge om te krijgen.
Toen snel de jassen aan want we waren bijna te laat... het regende niet meer, maar de paraplu's moesten toch mee.
Daar maar geen strijd meer over gevoerd, dus allebei met de paraplu open naar school, terwijl het al droog was.
Gelukkig toch nog op tijd in de klas en ik snel weer naar huis om met een kopje thee de rust weer terug te vinden.
Toen maar even de ochtend met jullie gedeeld en nu op weg naar de katjes.... hopen dat het droog blijft, want ik heb geen regenpak bij me.
Gelukkig ziet de lucht alweer wat blauw tussen de wolken en piept het zonnetje er af en toe tussendoor.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

3 oktober 2013 - 21.45 uur3/10/2013
De jongens weer opgehaald op school en ze wilden toch erg graag naar het park.
Stekelbollen zoeken (kastanjes dus) en helicoptertjes, want die raken toch wel snel kwijt.
Dus thuis de tas neergelegd, Gangster de riem omgedaan en maar weer richting park.
Wat is het toch fijn dat het zo'n goed weer is deze week, veel beter buiten in het park dan binnen zitten.
Ieder twee plastic tassen mee om alles in te doen en op weg naar de stekelbollenboom.
Weer ruim een uur in het park geweest en toen weer terug.
Sjouwen met die zware tassen met stekels die in hun enkels prikten... echte bikkels die twee hahaha.
Thuis gekomen waren ze weer bekaf, maar de tassen moesten nog worden leeggegooid in een grote emmer.
De helicoptertjes van elkaar los gehaald, want de enkele draaien veel beter dan de dubbele.
Hard werken hoor zo'n uurtje in de natuur.
Toen bedenken wat we gingen eten, ik heb van alles opgenoemd, maar ik kreeg maar 1 antwoord.... pannenkoeken.
Tja.... we hadden al poffertjes gehad deze week maar nog geen pannenkoeken.
Wel weer met een stukje vlees erbij hoor anders is het geen maaltijd te noemen (vind ik dan).
Na het eten leek de tafel wel een slagveld, overal stroop en suiker, alles plakte inclusief de kinderen, maar het was weer een gezellige maaltijd.
Toen wilden ze nog even achter de computer, eerst Luuk, want die moest daarna richting bed en daarna Daan terwijl ik met Luuk boven was.
Luuk was een beetje in een plaag en stoeibui toen we naar boven gingen, maar het trucje met het tellen werkte perfect.
Heerlijk nog ff met hem geknuffeld en een beetje gestoeid, kieteldood gegeven en lachen dat hij deed.
Maar hij was echt kapot en lag uiteindelijk na het tandenpoetsen al meteen in zijn nestje vol knuffels, hij wilde zelfs geen verhaaltje meer.
Trusten jongen, lekker slapen, tot morgen... daaahaaaaag.
Daan zat nog steeds achter de computer toen ik beneden kwam, zo verdiept in het spel... ik heb hem nog maar even laten zitten.
Kopje thee voor mij en nog even mijn eigen spelletje en daarna was het ook voor Daan tijd om naar boven te gaan.
Zonder protest ook, douchen, tanden poetsen, haren... denk dat hij ook wel graag wilde slapen.
Daan nog wel een verhaaltje en toen lekker onder de dekens.
Welterusten, slaap lekker, tot morgen lieverd....
"Tot morgen lieve mama mandy" (aaaaahhhhhhhhh wat is het toch een schatje).
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

3 oktober 2013 - 14.15 uur3/10/2013
De nacht is weer goed gegaan, niemand gehoord of gezien tot Luuk om 6 uur met heel zijn knuffelfamilie bij mij onder de dekens kroop.
Toch maar even gezegd dat het nog midden in de nacht was en hem terug in zijn eigen bed gelegd in de hoop dat hij toch weer zou gaan slapen.
Fijn dat het nog zo donker is smorgens om die tijd hahaha, want ik heb hem niet meer gehoord of gezien.
Toen mijn wekker afliep was alles nog steeds in diepe rust, dus maar alvast onder de douche gesprongen en aan gaan kleden.
Blauwe legging met een rood shirt, iets anders had ik niet meer nu mijn broek gisteren was uitgescheurd, maar ja het houd je warm zullen we maar zeggen.
Tegen de tijd dat ik klaar was kwam Daan met aapje en pino uit zijn kamer en ging in "mijn" bed liggen en wilde lekker daar verder slapen.
Het koste toch wat moeite om hem ervan te overtuigen dat hij zich moest gaan aankleden.
Luuk kwam tegen die tijd ook van zijn kamer af dus die ook maar laten aankleden, zodat we allemaal tegelijk naar beneden konden.
Het standaard ontbijt voor deze week, honingringen met melk, Luuk 1 bakje en Daan 2 bakjes (ze vinden ze echt lekker volgens mij, hahaha).
Intussen weer het fruit voor de jongens klaar gemaakt om mee naar school te nemen.
Daan een appeltje, want de juf had gisteren in zijn schriftje geschreven dat Daan al 2 dagen zijn fruit niet op had en dat ze zijn stickertje weer hadden teruggepakt.
Toen ik het er gisteren met Daan over had, zei hij dat ik geen lekker fruit had meegegeven, hij lust geen peer en druiven alleen maar appel.
Dus afgesproken dat ik hem alleen nog appel meegeef, maar dat hij het dan wel echt moet opeten en dat je juf hier extra op gaat letten.
Onze afspraak ook in het schriftje geschreven en dus vandaag appel voor hem gesneden.
Zo en dan weer verder met de ochtend... net als gisteren Luuk eerst naar boven zijn tanden poetsen en Daan alvast schoenen aan.
Daarna andersom alleen was Daan na een boel gestommel wel weer heel snel beneden.
Toen ik vroeg of hij zijn tanden wel echt had gepoetst was aan zijn snoetje te zien dat dat niet zo was, dus nog een keer teruggestuurd.
Luuk was inmiddels klaar, dus even achter Daan aan om te controleren bij het tandenpoetsen.
Daarna... een beetje vroeger dan anders de jassen aangetrokken en richting school.
Daan had de zware tas vol met eikels en kastanjes enzo bij zich om aan de juf te laten zien.
Voor Luuk hadden we van alle soorten er eentje uitgehaald en in een apart zakje gedaan zodat hij ook alles kon laten zien.
In de klas gekomen meteen even de juf laten zien wat ze hadden gevonden in het park.
De juf van Luuk zei dat ze het woordje "stekelig" gaan doen en dat de kastanje daar een goed inleiding voor zou zijn... (weer trots).
Bij Daan mocht hij van alle soorten er eentje uit de tas halen voor aan de muur met het natuurthema, de rest kon weer mee naar huis.
Thuis even met Gangster geknuffeld, thee gedronken, spelletjes bijgewerkt en toen op en neer naar de katjes.
Daarna de jongens weer opgehaald en allereerst de foto van de piraat die papa in Griekenland had gemaakt en op facebook gezet bekeken.
Dat vonden ze wel heel stoer dat papa en mama een echte piraat hadden gezien.
Toen de jongens blij gemaakt met een wel heel lekkere lunch...
ze mochten de stukken pizza opeten die over waren van gisteren, ieder nog 1,5 stuk pizza en Luuk er ook nog een boterham bij.
Natuurlijk ook weer het vaste recept van drinken... voor Luuk poederchocomel warm niet roeren en met een lepeltje en voor Daan chocolademelk uit een pak.
Meteen ook maar even gezegd dat we vanavond een keer wat anders dan chocomel gaan drinken, want anders hebben we straks chocoladekindjes als papa en mama weer terug komen.
Toen hebben ze nog even TV gekeken want we waren snel klaar en daarna was het weer tijd voor school.
Ik nog even snel boodschappen gedaan toen ze naar school waren, want de appels waren op.
Nu nog even lekker tijd voor thee en een verhaaltje voordat ik ze weer ga ophalen.
Gangster ligt zoals elke middag weer lekker buiten in de tuin op een dekentje in de zon.
Dalijk afwachten wat de jongens willen, in principe zouden we weer naar het park/de speeltuin gaan, maar Daan wilde misschien ook afspreken, dus we zullen het zo zien.
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

2 oktober 2013 - 20.30 uur2/10/2013
Vanmorgen lekker wat langer bij de katjes gebleven dan anders, jongens gingen een half uurtje langer naar school omdat het woensdag is.
Nog even boodschappen gedaan en toen direct weer door naar school om ze op te halen.
Luuk was als eerste buiten, gooit zijn tas in mijn handen en vliegt door de speeltuin in.
Terwijl ik sta te kijken of ik Daan zie, hoor ik achter me gehuil... blijkt er een ongelukje te zijn gebeurd met Luuk en een ander jongetje.
Niemand had het gezien, maar dat andere manneke had wel een tandje door zijn lip.
Luuk geschrokken en die wilde/durfde niet meer naar ons toe te komen, dus uiteindelijk hem opgevangen toen hij het klimrek uitkwam.
Hij natuurlijk lekker koppig zijn mond dicht houden tot grote frustratie van de moeder van dat jongetje,
Zij allemaal tegen Luuk praten en dreigen dat ze naar zijn juf zou gaan als hij geen sorry zou zeggen.... raar mens,
ik stond er gewoon bij en toen ik even met Luuk kon praten (toen zij weg was) zei hij alsnog binnen 5 minuten sorry tegen dat jongetje...
Ik maak dus niet alleen maar vrienden daar op school, sorry Marieke hahaha.
Daan was er inmiddels ook bij gekomen, die snapte er niet veel van... begrijpelijk.
Op de terugweg naar huis nog even nagepraat over wat er was gebeurd en toen was alles weer goed.
Lekker boterhammen gegeten toen we thuis waren, ieder twee sneeën vandaag... met poederchocomel voor Luuk erbij en chocolademelk uit pak voor Daan.
Daarna wilden de jongens achter de computer, maar uit ervaring weet ik inmiddels dat dit samen niet goed gaat.
Dus als regel ingesteld dat ze om de beurt een kwartier mochten en als de timer afliep op mijn telefoon moesten ze wisselen.
Dit ging best lang goed, maar uiteindelijk had Luuk er weer genoeg van toen een spelletje niet lukte.
Inmiddels was de zon weer gaan schijnen en omdat Daan gisteren ook al als verassing met school naar het park was geweest nu dit ook voorgesteld.
En dat vonden ze een goed idee... Gangster mee en een bakje voor de eikels en kastanjes en alles wat ze nog meer zouden vinden en op pad.
Dat was echt heerlijk en in het zonnetje was het zelfs nog echt warm.
Uiteindelijk was het bakje zo vol met eikeltjes, kastanjes sommige nog met de prikkels eromheen, beukenootjes en.... grote favoriet.... de helicoptertjes.
Om half vijf toch maar gezegd dat we terug moesten en toen we de straat inliepen zagen we op een afstandje Yvonne met de kids aan de deur staan.
Die waren aan het collecteren voor de dierenbescherming en Noah moest plassen dus we waren net op tijd thuis.
Nog heel even met z'n allen langs de deuren geweest, maar dat was niet zo'n goed plan.
De jongens waren te druk samen en belden bij verschillende huizen tegelijk aan en schreewden zo hard dat de mensen er bang van werden hahaha.
Wij dus met z'n 3-en weer omgedraaid en Yvonne verder met Noah en Zoey.
Toen maar bedacht wat we zouden gaan eten... het werd pizza dus dat was ook zo gepiept.
Eten ging prima, geen problemen... erg fijn dus allemaal.
Na het eten nog even buiten spelen (geen idee waarom ze de TV niet willen vandaag, maar ik vind het prima).
Buiten ging het nog wel even mis, ze waren allebei bekkaf en erg wild, dus met voetballen schopte Daan per ongeluk een bal tegen Luuk z'n oor.
Daar werd Luuk zo boos om dat hij Daan een trap verkocht... dikke vette ruzie dus.
Daan rende driftig naar boven, dus ik ben eerst Luuk gaan troosten.
Hij was zo weer rustig na een kus op zijn pijnlijke oortje en wilde toen sorry gaan zeggen tegen Daan omdat hij die geschopt had.
Wij dus samen naar boven, waar Daan hard lag te huilen in bed, Luuk heel lief sorry gezegd en een kus aan Daan gegeven, maar toen begon Daan nog harder te huilen.
Luuk dus maar weer even naar beneden gebracht en met een stuk chocolade (nog als toetje) voor de TV gezet en even bij Daan gaan zitten om te vragen wat er was.
Bleek dat hij ook heel erg spijt had van dat hij de bal tegen Luuk z'n oor had geschopt.
Met Daan dus weer naar beneden zodat hij ook sorry tegen Luuk kon zeggen en toen was het ergste weer voorbij.
In de tussentijd met al die commotie ben ik nog even uit mijn broek gescheurd, heb geen andere alleen een legging dus dat moet morgen dan maar onder mijn (gelukkig lange) jas.
Daan uiteindelijk ook nog zijn stuk chocolade als toetje gegeven en toen hij net goed en wel op de bank zat voor de TV stond Kay aan de deur.
Hij vroeg of Daan buiten kwam spelen maar omdat die zijn pyama al aan had hebben we Kay maar binnen gevraagd.
Zijn ze nog even met z'n 3-en buiten op de trampoline lol gaan trappen en toen ik mijn kopje koffie op had ben ik met Luuk naar boven gegaan om te douchen en naar bed te gaan.
Heb ik hem net onder de douche staan hoor ik beneden mijn telefoon gaan.... shit rennen want dat zullen Roon en Marieke zijn.... goede timing lieverds hahaha.
Daan en Kay inmiddels naar boven gerend, dus ik ook weer... eerst maar even Daan (en Kay) rustig laten zitten om met papa en mama te praten.
Daarna nog met Luuk geprobeerd, maar die was te druk vijvertjes aan het maken onder de douche (sorry Marieke, hij weet niet zo goed wat hij moet zeggen volgens mij als hij jullie niet ziet).
In ieder geval Luuk uiteindelijk in bed gelegd, maar net voordat ik hem de laatste kus had gegeven gaat de deurbel.
Nathalie aan de deur, ze had geen tijd met Kay afgesproken en het werd al sneller donker dan ze verwacht had dus ze kwam hem maar even halen.
Toen heb ik Daan nog maar even geholpen met opruimen,
want hij was zo slim geweest om (trots als ie is) al zijn verzamelde eikeltjes, kastanjes enzo uit de tas waar ze inmiddels in zaten op de grond te gooien om ze aan Kay te laten zien.
Pfffff dat word weer een fijne sessie stofzuigen, maar ja.... komt ook wel weer goed.
In ieder geval viel Daan inmiddels om van de slaap, dus maar meteen gebruik van gemaakt om hem ook onder de douche te zetten en in bed te leggen.
In plaats van zijn verhaaltje wilde hij nog even met de helicoptertjes spelen en daarna was hij weer boos omdat ik ze mee naar beneden nam.
Ja ja... ik ben net iets slimmer dan dat hahaha als ik ze had laten liggen, was hij er nog de hele avond/nacht mee aan het spelen geweest ben ik bang.
Maar goed... resultaat was dat ik toen ik na de kus en knuffel de deur dicht deed ik nog een "welterusten stoute mama mandy" achter me aan kreeg.
Moest er stiekum wel een beetje om lachen en volgens mij was hij al vertrokken voordat ik de trap af was.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

2 oktober 2013 - 9.45 uur2/10/2013
Vannacht kwam Daan om een uur of 3 ineens bij mij in bed liggen.
Hij moest plassen en wat drinken en wou toen bij mij verder slapen.
Gezegd dat hij toch maar in zijn eigen bedje moest proberen verder te slapen nadat hij geplast had en een beker water had gedronken.
Hem weer lekker onder gestopt en een kus gegeven en toen was hij zo weer vertrokken.
Vanmorgen was Luuk 15 minuutjes voor de wekker wakker, hij kwam wel bij mij liggen, maar zou nog even stil blijven.
En dat lukte hem :D... toen de TV aangezet voor Luuk en ik lekker onder de douche gesprongen.
Daan lag nog vast in slaap, dus ik heb lekker op mijn gemak gedaan.
Toen ik klaar was zijn Luuk en ik samen heel lief Daan wakker gaan maken met een kusje.
De kids zichzelf aangekleed en toen met zijn allen naar beneden.
Eerst weer allebei een bakje honingringen in melk, Luuk deed er nu inderdaad wat langer over.
Daan wilde daarna ook nog een bakje cruesli met yoghurt, maar die ging niet meer helemaal op.
Ik heb zelf ook lekker op mijn gemak kunnen eten, alles verliep erg soepel vandaag (jeeeuuuujjj).
Ze waren tegelijk klaar, dus Luuk naar boven gestuurd voor zijn tanden en Daan alvast zijn schoenen laten aantrekken.
Wonder boven wonder deed hij daarna zelf zijn horloge om en zijn bril op (de pleister hoefde niet vanwege de gym).
Luuk was klaar dus die kwam beneden zijn schoenen aandoen, terwijl Daan vervolgens boven zijn tanden ging poetsen.
Met een beetje hulp waren de schoenen ook zo aan en hadden we nog tijd over.
De TV is niet aan geweest, we hebben nog even lol getrapt, zitten kletsen en knuffelen en toen zijn we ook ruim op tijd richting school gelopen.
Daan was niet helemaal blij omdat juist vandaag Luuk zijn tas niet wilde dragen (normaal deed hij die steeds op zijn buik met zijn eigen rugzak op zijn rug).
Dus Daan liep vandaag met zijn eigen rugzak op zijn rug en zijn gymtas in zijn hand en was daar wel een beetje mopperig over, maar niet heel erg.
Kids in de klassen gedropt en toen naar huis, lekker kopje thee, computerspelletjes bijgewerkt en verhaaltje geschreven en nu op weg naar de katjes.
Ben benieuwd hoe de woensdagmiddag zal verlopen als de jongens de hele middag hier zijn.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

1 oktober 2013 - 21.00 uur1/10/2013
Na een heerlijk rustig middagje de jongens weer opgehaald op school.
Daan was als verassing met de klas een wandeling in het park gaan maken en hij had van alles verzameld in zijn tas wat hij thuis wilde laten zien.
Luuk had vanmiddag niet zo goed geluisterd, dus geen extra sticker, maar wel goede zin.
Eerst wilde Daan bij een vriendje gaan spelen, maar dat kwam niet uit, dus is zijn vriendje (Jelma geloof ik dat hij heet) maar mee naar ons gegaan.
Ze zijn met z'n 3-en boven gaan spelen... heerlijk die rust beneden, kopje thee erbij en genieten maar.
Gangster weer lekker op een dekentje in de zon buiten, die lag ook  te genieten.
Toen werd het wel erg stil daar boven... dat kan nooit goed zijn dus toch maar even gaan kijken.
Mooie gastheren die twee kerels... liggen Luuk en Daan samen in hun onderbroek in "mijn" bed TV te kijken terwijl Jelma op Daan's kamer zit te spelen.
Toch maar even uitgelegd dat dat niet de bedoeling is en de TV uitgezet, de jongens weer laten aankleden en naar beneden gestuurd.
Ga maar lekker buiten spelen, het is zo'n lekker weer.... dus met z'n 3-en voetballen in de tuin.
Gangster naar binnen, want Jelma was doodsbang van het beestje... en dat terwijl die toch echt geen vlieg kwaad doet hahaha.
Bijna ruzie omdat Jelma niet het spelletje wilde doen wat Daan wilde, maar ook dat kwam weer goed.
Om half vijf werd Jelma weer opgehaald toen ze net op de trampoline stonden.
De jongens nog even samen laten opruimen, nog ruzie want de een had meer gedaan dan de ander, dus Daan ging boos op zijn bed liggen.
Samen met Luuk de rest opgeruimd en toen naar boven om met Daan te praten.
Gevraagd of hij mij zijn verzameling wilde laten zien die hij uit het park had meegenomen want dat was er nog niet van gekomen.
Hij heel trots alle eikels en hoedjes en half rotte walnoot laten zien en toen was het weer goed.
En dan is het alweer tijd voor het eten, lekker makkelijk vandaag, poffertjes en een stukje vlees en tomatensalade erbij voor mij, anders heb ik niet gegeten.
Daan ook nog een stukje vlees gehad, dus weer heel goed gegeten.
Na het eten nog TV kijken en computerspelletjes.... dat is zoooo belangrijk dat ze zelfs hun toetje (snoepje/chocolade) vergeten.
Samen met Daan nog even aan zijn huiswerk gewerkt zoals we gisteren hadden afgesproken, maar hij was inmiddels zo moe dat de concentratie ver te zoeken was.
Frustratie omdat het niet lukte, driftig omdat hij eigenlijk geen zin had, maar na een kort gesprekje ging het toch weer.
Hij heeft zijn best gedaan en ik ben toch super trots op hem.
Daan nog heel even achter de computer terwijl ik Luuk naar bed ga doen.
Als ik Luuk sta af te drogen komt Daan naar boven met een stuk chocolade in zijn hand.... "mag ik dit hele stuk? want we hebben nog niets lekkers gehad na het eten."
Hij heeft gelijk, maar niet dat hele grote stuk hoor.... en ook niet zo handig dat je dat bij Luuk onder zijn neus komt vragen.
Maar goed, Luuk heeft zijn tanden nog niet gepoetst dus nog gauw even naar beneden voor ook een klein stukje chocolade.
Zodra zijn mond leeg is meteen de tandenborstel er achteraan, maar hij heeft zijn toetje gehad, hahaha.
Luuk luisterde niet zo goed, had nog geen zin om te gaan slapen denk ik ook al was hij behoorlijk moe, dus slaan we het verhaaltje maar weer over.
Nog wel een dikke kus en knuffel van hem gehad en dat maakt alles weer goed hahaha.
Meteen na Luuk ook met Daan naar boven gegaan om te douchen en naar bed te gaan, want die was bekaf.
Nog wel een lang verhaaltje omdat het nog wat aan de vroege kant was voor Daan.
Luuk lag nog te kletsen in zijn bed, ik denk met zijn kudde knuffels, maar toen ik klaar was met Daan's verhaaltje was Luuk ook stil.
Daan nog een dikke kus, het hondje hoefde niet vandaag.... toen ik de deur wilde dicht doen riep hij dat hij nog iets wilde zeggen.
"Mag ik jou deze week ook mama noemen" vroeg hij.....
Nou... daar had ik dus even geen antwoord op.
Uiteindelijk maar gezegd dat dat alleen mocht als hij nooit zou vergeten dat hij maar 1 MAMA heeft en dat ik gewoon Mandy blijf....
En natuurlijk wist hij dat MAMA altijd zijn MAMA zou blijven, maar ik deed deze week toch ook een beetje als een mama.....
En toen ik de deur dicht deed hoorde ik nog dat hij "welterusten mama Mandy" zei...
"Welterusten lieverd, slaap lekker en tot morgen"
Wat een heerlijk manneke is het toch..... toch wel even een traantje weggepinkt toen ik weer beneden kwam hoor.
Ik voel me toch echt wel even heel trots nu... tante mama Mandy... blijkbaar doe ik toch wel iets goed deze week.
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

1 oktober 2013 - 13.50 uur1/10/2013
De lunch was een genot vandaag.
Jongens opgehaald op school, alles goed gegaan, geen ongelukjes...
Luuk had het zelfs zo goed gedaan (hij heeft ook helemaal niet bij de deur hoeven staan) dat hij als het vanmiddag weer zo goed gaat een sticker kan verdienen (trots :D).
Vlug naar huis gewandeld, want nu had Daan hoge nood en hij had op school niet willen gaan want dat gaat van zijn speeltijd af of hij komt op het bord als hij onder de les gaat...
Onderweg al nagedacht over wat ze willen eten, dus dat kon snel gemaakt worden toen iedereen naar de WC ging.
Twee broodjes voor Luuk met (uiteraard) poederchocomel, warm niet roeren en met lepeltje en Daan een broodje met koude chocolademelk uit een pak.
Ze wilden voor de TV eten, geen discussie, we houden het gezellig, dus prima...
Het ging geweldig en ze hadden alles zo op, dus nog bijna 20 minuten over om TV te kijken.... Daan in ieder geval want Luuk ging lekker schommelen.
Dat vond hij zo fijn (het is ook heerlijk weer, zon schijnt de hele dag) dat hij niet meer naar school wilde toen het tijd was.
Daan wel, die trok zijn jas alweer aan en na wat van mijn overtuigende krachten (ahum hahaha) ging ook Luuk zijn jas aandoen.
Weer prima op tijd op school, toen de zoemer ging was Daan zo vlug dat ik hem niet eens meer naar binnen heb zien gaan.
Luuk moest nog even met zijn volume op 10 wat gillende energie kwijt toen hij in de rij stond, maar daarna ook mee naar binnen.
Weer thuis heb ik Gangster blij gemaakt met een wandelingetje en nu even rustig verhaaltje schrijven en boekje lezen.
Gangster ligt in de tuin op een dekentje heerlijk haar oude botten te warmen in de zon..... toch nog even genieten van een vakantiegevoel.
Ik hoop dat alles daarginds in Griekenland ook goed gaat en dat ze genieten.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

1 oktober 2013 - 11.40 uur1/10/2013
Even snel door de ochtend heen...
Daan en Luuk vanmorgen allebei voor de wekker wakker en bij mij in bed gekropen.
Ze hebben even TV liggen kijken toen ik ging douchen.
Toen ik klaar was heb ik kleren voor ze gepakt en hebben ze zich aangekleed.
Ze wilden persé vandaag mijn honingringen proberen want die zagen er zo lekker uit.
Luuk een bakje helemaal op en Daan zelf twee bakjes gegeten, met melk en niet met yoghurt,
dus een beker melk erbij was niet meer nodig.... kon ik die ook niet te heet laten worden :S.
Straks maar nieuwe halen in de winkel want de pak is zo wel snel op hahaha.
Eten ging dus beter dan gisteren, maar de strijd begon na het eten.
Luuk had zijn schoenen al aan (met een beetje hulp) toen Daan aan zijn 2e bakje ontbijt bezig was.
Die ging daarna meteen naar boven om zijn tanden te poetsen, ging allemaal super goed,
hij liet alleen de kraan open staan en de tandenborstel aan, maar ja.... kleinigheidjes blijf je houden hè.
Luuk toen hij klaar was maar voor de TV gezet, maar dat was een grote vergissing.
Daan wilde natuurijk ook TV kijken en dus niet meer meewerken met het aandoen van zijn horloge, zijn pleister en zijn bril.
Tandenpoetsen was nog goed gegaan, maar toen we beneden kwamen ging het mis.
Hij driftig natuurlijk, duurde een hele tijd voordat hij weer rustig was en ik even met hem kon praten...
Uiteindelijk toch alles gelukt, wel 2 pleisters nodig gehad omdat de 1e helemaal nat was van de tranen.
Dikke knuffel en sorry, maar toen helaas geen tijd meer over om de TV even aan te zetten.
Naar school brengen ging weer goed en daarna lekker op en neer geweest naar de katjes.
Nu is het weer tijd om ze op te halen, dus straks het vervolg van de dag.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

30 september 2013 - 21.45 uur30/9/2013
Tjonge jonge... ik ben er moe van.
Pak de draad weer op als ik de jongens van school haal.
Luuk weer een ongelukje gehad op school en heeft nu een broek aan die veel te groot is, dus hij loopt de hele weg te hijsen.
Vieze broek in een plastic tasje in de ene hand en zijn werkjes in de andere.
Daan is erg aanhankelijk en wil de hele weg mijn hand vasthouden.
Thuis gekomen schiet Daan meteen naar de computer, zijn jas nog aan en gaat spelletjes doen (had hij wel eerst gevraagd hoor).
Luuk pakte de strijkkraaltjes en ging een hartje maken voor mij.... wat een schatje.
Toen belde mama.... Daan maakte wel even tijd, Luuk had het te druk.... sorry Marieke, volgens mij vermaken ze zich wel :S.
Na het telefoontje van mama had Luuk honger, broodje en nog een beker poederchocomel... we zien wel of het eten straks nog lukt.
Daan wilde niets, ze hebben niet eens om snoep gevraagd....
dat was even wennen, want ik ken ze niet anders dan dat ze daar de hele dag om vragen, maar goed.... ik breng ze niet op ideeën hahaha.
Ik ben maar alvast aan het eten begonnen, wilde er toch wat fatsoenlijks van maken vandaag...
Aardappels schillen (ja... echt waar, ikke...), mini vleesjes uit de vriezer, ontdooit lekker snel en alvast erwtjes en worteltjes in de pan gegooid.
In de tussentijd Luuk aan de computer, die was aan het planten en oogsten en Daan op zijn DS.
Op mijn gemakje met het eten bezit, tussendoor Luuk helpen met het spel, vraagt Daan of hij boven TV mag kijken.
Helemaal goed, ik vind alles prima zolang ze maar geen ruzie maken of dingen slopen hahaha.
Spelletje met plantjes te moeilijk voor Luuk dus die gaat een kookspel doen en ik begin met het bakken van de aardappels en het vlees.
Ineens een hysterisch huilende Daan boven... Luuk naar boven (bezorgde broer) en komt terug met het verhaal dat Daan buikpijn heeft.
Vuur maar weer onder de pannen uit en ik naar boven... ligt ie in "mijn" bed tranen met tuiten te huilen.
Ik pak hem in mijn armen en vraag wat er is, hij heeft buikpijn en voelt zich misselijk, maar ik vermoed dat hij vooral mama en papa mist.
We besluiten dat hij beneden op de bank TV gaat kijken, dan ben ik dichter bij hem in de buurt en kan ik toch met het eten verder.
Daan ligt lekker rustig op de bank nu en ik dek de tafel en schep het eten op, gebakken aardappels, vleesje en erwten met worteltjes.... net echt hihi.
Even een teleurstelling als Daan ziet dat het geen pannenkoeken zijn, maar verder eet hij netjes zijn bord leeg (was best veel) op een paar erwtjes na.
Ook Luuk eet op een paar erwtjes na heel zijn bordje leeg, wel met wat hulp op het laatst en met wat gespring en gedans tussendoor, maar het gaat op.
En dat terwijl hij al een boterham had gehad na school.... ikke alweer super trots op de mannen.
Na het eten nog even computerspelletjes en DS, terwijl ik de afwas doe.
Daarna zouden Daan en ik samen aan zijn huiswerk beginnen, hij had niet veel zin, maar deed het toch goed.
Wat kan hij al goed lezen zeg, wat gaat dat toch snel met wat ze leren op school.
Helft van het huiswerk gedaan, afgesproken dat we morgen na het eten de rest doen.
Oud papier en grijze container buiten gezet, toen nog even met z'n allen computerspelletjes en dan is het bedtijd voor Luuk.
Samen naar boven, Luuk douchen, tanden poetsen... Luuk mijn haren kammen terwijl ik zijn tanden poets, dan nog haren insmeren en....
geen verhaaltje meer, want hij had al mogen kiezen tussen nog een laatste spelletje op de computer of een verhaaltje en dat was dus het spelletje geworden.
En daarna zijn dierentuin in bed ingericht en gaan slapen.
Wat gaat het toch goed, ze zijn zo lief allebei.
Beneden met Daan nog even lekker achter mijn laptop gezeten, dan kijkt hij mee met mijn spelletjes en stelt heeeeel veeeeel vragen.
Daarna ook bedtijd voor Daan, naar boven dus... douchen, tanden poetsen, haren en nog wel een kort verhaaltje.
Een hele berg kusjes voor Daan en voor het knuffelhondje en ook Daan daarna meteen in diepe slaap.
Ik lekker in mijn pyama naar beneden, maak het nog ff gezellig voor mezelf... even wat tijd nemen voor Gangster, die is ook zo lief geweest vandaag.
Serie op TV, laptop en ipad erbij, wijntje, chippie.... nog even tijd voor mezelf.
Verhaaltje schrijven zodat jullie me kunnen volgen en Roon & Marieke straks wat leesvoer hebben al ze terugkomen en dan is het tijd om te gaan slapen.
Morgen weer een drukke dag met hopenlijk iets meer ritme dan vandaag... en morgen echt makkelijk eten hahahaha.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

30 september 2013 - 14.30 uur30/9/2013
Een warrige ochtend en begin middag achter de rug.
Pffff respect hoor Marieke voor jouw dagelijkse bezigheden.
Daan stond 1 minuut voordat mijn wekker afliep aan mijn bed, ik had hem al gehoord dus schrok er niet van.
Hij kroop even bij me onder de dekens en we hebben een paar minuutjes liggen kletsen.
Opgestaan, aangekleed, Luukje wakker maken (had Daan al geregeld voor ik er erg in had) en me opfrissen.
Luuk huilen, hij had beenpijn... gelukkig stond hier een vermelding van in de "brief" (instructies van Marieke).
Over de beentjes wrijven zou kunnen helpen, dus Luuk op schoot gezet en getroost over zijn benen gewreven en na een paar minuutjes ging het weer.
Daan inmiddels erg onrustig geworden, was al beneden achter de tv gaan zitten... geluid kon volgens mij niet harder (sorry buren).
Luuk geholpen met aankleden, ging niet zo goed zelf, waarschijnlijk nog door de traantjes en toen allemaal naar beneden.
Tv wat zachter (pfffff gelukkig, wat een herrie zeg) en de bakjes met cruesli en yoghurt maken.
Daan een beetje meer dan Luuk, want vertelde Daan: "Luuk eet niet zo snel als ik dus die krijgt niet zoveel".
Voor mezelf een bakje met honingringen in melk.
Melk voor de jongens in de magnetron.... shit, ik kan alleen per minuut instellen en 2 bekers samen moeten 1 minuut en 10 seconden.
Dus 2 minuten ingsteld en goed in de gaten houden.....
Daan nog even terug op zijn plaats zetten, want dat snelle eten van hem viel toch tegen, hij moest mij teveel uitleggen tussendoor denk ik.
Luuk at gelukkig wel heel goed door en liet zich niet afleiden.
Daan weer aan het eten, ik snel zelf een hap, appeltjes schillen en snijden voor mee naar school en...... oooh shit, de melk vergeten, staat nog in de magnetron en is natuurlijk veel te heet na 2 minuten.
Oppassen met de melk jongens, Mandy snapt het allemaal niet zo goed en de melk is te heet, dus eerst blazen voordat je gaat drinken.
Luuk zijn bakje cruesli leeg, Daan wil maar niet bij de tafel blijven en begint wat te vervelen.
Ik snel ook mijn bakje leeg eten, Daan nog steeds met van alles bezig behalve eten.... ik begin maar vast met opruimen dan.
Daan weer bij de tafel weg, ik mopper een beetje en toen was Daan ook boos, stiekum moet ik een beetje lachen om zijn gezichtje,
hij stampvoet wat door de kamer en word niet rustig dus mag hij even op de trap gaan zitten om af te koelen.
In de tussentijd heeft Luuk zijn beker en schaaltje in de keuken gezet (kei-goed kerel!!) en is klaar om tanden te gaan poetsen.
Daan natuurlijk boven inmiddels en niet op de trap, dus die naar beneden laten komen, Luuk naar boven tanden poetsen en ik ff met Daan gepraat.
Sorry gezegd en toch nog de melk opgedronken en cruesli opgegeten (trots dat we het toch voor elkaar hebben :D).
Met Daan mee naar boven, Luuk was klaar met tanden poetsen dus kon Daan aan de slag.
Luuk naar beneden om sokken en schoenen aan te trekken, kwam nog wel even vragen aan welke voet de schoen moest.
Toen Daan nog even geholpen met tandenpoetsen en naar beneden voor zijn sokken en schoenen.
Luuk nog geholpen, kreeg zijn schoenen niet dicht, monden gepoetst en toen de jassen aan en naar school.
Onderweg wat moeders tegengekomen die allemaal weten wie ik ben, maar waarvan ik niemand ken, alleen nathalie.
Ze zijn wel allemaal heel lief en vragen hoe het gegaan is de 1e nacht en ochtend... lieve mensen hier allemaal hoor.
Op school jassen netjes opgehangen, tas van Luuk en bakje/pakje van Daan in de goede manden gedaan en toen weer richting huis.
Snel even mijn spelletjes bijwerken op de laptop, kost stiekum meer tijd dan gedacht.... en toen op de fiets naar de katjes.
Hup hup katten eten, bakken schoonmaken, allemaal even een knuffel en weer terug want dalijk is de school weer uit.
Morgen toch proberen iets eerder te gaan richting mijn eigen huisje, iets meer tijd voor de katten nemen (goede voornemens hihi).
Op de fiets maar weer, door de achterdeur binnen, snel de hond een aai over de bol en via de voordeur er weer uit richting school.
Was redelijk vroeg daar en zag de klas van Luuk nog buiten... Luuk natuurlijk beestjes aan het vangen en die mochten niet mee naar binnen.
Op het plein op een bankje gaan zitten wachten tot ze naar buiten kwamen.
Wat leuk, ze rennen allebei op me af als ze me zien :D... ikke trotse tante nu hoor.
Druk babbelend op weg naar huis, Luuk moet plassen.... nog even ophouden jongen, we zijn er bijna.
Sleutel in het slot, snel naar binnen, Luuk naar het toilet en toen..... dat sippe gezichtje als hij zegt dat hij in zijn broek heeft geplast.
Net te laat... is niet erg jongen, alles uit en naar boven, snel even de billen en benen gewassen en schone kleren aan.
Daan was al zo lief om een nieuwe broek voor ons te pakken in dezelfde kleur als de vieze, bedank lieverd, je helpt goed mee.
Dus met wat vertraging toch snel nog aan de lunch... allebei een broodje en een beker poederchocomel, warm niet roeren met een lepeltje, hahaha.
Gelukkig aten ze allebei goed en snel, want ze wilden nog graag even de mensen op mijn ipad omkleden (Sims, leuk voor alle leeftijden als er een kledingkast in staat).
Toen weer op weg naar school, netjes op tijd gelukkig, gewacht tot ze allebei binnen waren en weer terug naar huis.
Vieze kleren in een emmertje sop gezet, afwas gedaan, weer even aan mijn spelletjes (tja... toch vakantie voor mij he).
Verhaaltje voor op mijn blog geschreven en toen was het alweer tijd om naar school te gaan.....
 
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

29 september 2013 - 23.30 uur29/9/2013

De eerste avond was wat onwennig toen Roon&Marieke weg waren.

Ik moet mijn plekje hier duidelijk nog zoeken, ben bang dat ik morgen iets ga vergeten.

Daan zijn schriftje nog maar even doorgelezen om een idee te krijgen.

Gangster nog even buiten gelaten, alle deuren gecontroleerd of ze op slot waren, kussens op de bank gelegd, volgens mij nu niets vergeten.

De jongens zijn de hele avond stil gebleven, maar toen ik boven kwam om naar bed te gaan kwam Daan net uit zijn kamer.

Hij moest plassen... hij keek nog zo heerlijk slaperig uit zijn oogjes hahaha.

Wel een beetje in  de war toen hij mij in mijn pyama de slaapkamer van Roon&Marieke op zag gaan, maar geen traantjes.

Ik heb hem weer lekker ondergestopt en volgens mij viel hij meteen weer in slaap.

Even mijn verslagje geschreven en nu ga ik ook slapen.

Tot morgen.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer