Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
opwekking.crew

Home - Profile - Archives - Friends

laat los

Posted on 25/5/2006 at 19:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

Laat los
 
Een kindje dat op zekere dag met een kostbare vaas speelde stak zijn hand erin en kon die er niet uittrekken. Ook zijn vader deed zijn best, maar alles was tevergeefs. Ze dachten eraan de vaas stuk te maken toen de vader zei: "Nou, mijn zoon, probeer het nog een keer. Doe je hand open en strek je vingers uit zoals je mij ziet doen, en trek dan."  
Tot hun grote verbazing zei het kereltje: "O nee, vader, ik zou mijn vingers niet zo uit kunnen strekken, want als ik dat deed dan zou ik mijn stuiver laten vallen."
Glimlach als u dat wilt - maar duizenden van ons zijn net als die kleine jongen, zo bezig met het vasthouden van de waardeloze stuiver van de wereld dat we geen bevrijding kunnen aanvaarden. Ik smeek u om dat kleinigheidje in uw hart te laten vallen. Geef het over! Laat los, en laat God Zijn gang gaan in uw leven.
 
Auteur: Billy Graham

brillenman

Posted on 25/5/2006 at 19:35 - 0 Comments - Post Comment - Link

De brillenman,

Ik moet hoognodig een nieuwe bril. Tja.., de glazen hè, die voldoen niet meer. Wat het precies is weet ik niet, maar ik zie het allemaal niet zo scherp meer.
Ik zie nog wel wat, maar 't is allemaal wat vaag en wazig voor mijn ogen. Ik kan de dingen tegenwoordig niet meer zo goed onderscheiden, ik zie soms niet eens het verschil meer tussen de ene en de andere mens.
Het wordt dus hoog tijd dat ik eens en nieuwe bril aanschaf.
'Wat vindt u van deze?', vraagt de man in de winkel. Ik pas de bril die mij wordt aangereikt. 'Zit niet slecht', zeg ik.
Ik kijk erdoor. Vreemd, het zal wel even moeten wennen, maar ik zie toch vreemde dingen. Portemonnees zie ik. Overal dikke portemonnees.
Beurzen, geldbeurzen. Bankbiljetten en muntstukken. En bankgebouwen, met uitnodigend openstaande deuren. Zelfs aan de bomen hangen bankbiljetten in plaats van bladeren.
'Wat is dit voor bril?', vraag ik verbaasd. Dit is het model 'Big money', meneer. Een veelgevraagde bril, mag ik wel zeggen. Echt iets heel bijzonders, zoals u wel ziet….Bevalt het u niet?
Ik zet de bril af. Ik geef toe: het is een aantrekkelijk model. Maar, mensen kun je er nauwelijks mee zien. Ik probeer graag een andere bril, zeg ik. 'Mag ik deze eens opzetten?' Ik pas een tweede.
'Prestige' heet dit model. Gelukkig, die is anders. Geen geld meer te zien. Maar wat is dit nu….? Met deze bril zie ik overal medailles. Gouden en zilveren en bronzen medailles, waar ik ook maar kijk.
En prijzenkasten vol met bekers, wimpels en vaantjes…..
Maar mensen zie ik er niet of nauwelijks door. Het zal wel aan mij liggen…. Probeer deze dan eens, dringt de verkoper aan. Ik zet de derde bril op m'n neus. Weer een heel ander type. 'Critique' heet dit model. Ha, en nu zie ik mensen. Eindelijk mensen, en ik zie ze scherp ook. En zwart. Kijk daar loopt mijn buurman, wat een vreselijke vent is dat toch eigenlijk. Eindelijk zie ik wat hij allemaal uitgevreten heeft, de smeerlap. Nooit geweten dat hij zó slecht was. En kijk daar, mijn collega. Tjonge nog aan toe zeg, ook al zo'n donker figuur, altijd maar chagrijnig, altijd maar zeuren en zwartgallig. Eindelijk zie ik eens hoe de mensen werkelijk zijn. Alleen, wat ziet de wereld er nu ineens dónker uit. Wat een waanzin om in zo'n wereld te leven! Wat een ellende om met zo'n bril door het leven te gaan. 'Nee, dank u' ik geloof dat toch niet het goede model voor mij is. Wacht, zegt de verkoper, en kijkt me veelbelovend aan. Hier heb ik misschien nog iets dat u wel bevalt. Beetje vreemde vorm, maar misschien juist voor u wel heel geschikt. Aardige naam draagt dit model. 'Con Amore'. Met liefde, betekent dat. De glazen lijken wel twee harten. Moet ik daarmee over straat? Eerst eens kijken of de glazen beter zijn. 'Nee maar, hoe is het mogelijk', wat een diepte, wat een natuurlijke kleuren. En scherp dat ik de mensen zie. En dat zonder enige vertekening of bijkleuring en ze zijn niet zwart, maar ook niet egaal wit; alles is heel genuanceerd, anders dan ik vermoedde dat de mensen zouden zijn. Fantastisch, deze bril! Doet u mij deze maar.
'Zoals u wilt' zegt de brillenman. Ik had het u gelijk wel kunnen zeggen, maar de meeste mensen geloven mij toch niet. Alleen met het hart kan men goed zien, meneer. Als de mensen dat toch eens geloofden… Hoeveel kost deze?, vraag ik aarzelend, bang dat deze bril wel erg duur, of onbetaalbaar, zou zijn. 'U boft', dit model is namelijk erg duur. Maar voor de liefhebber heeft iemand onlangs dit model hier aangeboden. Het is gratis. Kijkt u maar op het prijskaartje. Daar staat het zwart op wit: 'Reeds voor u betaald'. Zal ik er wel een doekje bij doen? U moet de glazen namelijk wel dagelijks even oppoetsen…… 'Graag' zeg ik. Met mijn nieuwe bril op loop ik blij naar buiten. Aardige man, die brillenman. Ik kijk nog even om. Zwaaiend staat hij achter de etalage. Pas nu zie ik zijn naam boven de ingang van de winkel staan. E.van Gelie, staat er.
En daaronder: 'Alleen met het hart kan men goed zien'


cd's

Posted on 24/5/2006 at 21:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

 

 


rebecca st james

Posted on 24/5/2006 at 20:50 - 0 Comments - Post Comment - Link


het cadeau

Posted on 23/5/2006 at 08:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het cadeau

 

Een jongeman bereidde zich voor om af te studeren.

Al maanden bewonderde hij een prachtige sportauto in de showroom van een dealer en wetend dat zijn vader zich zoiets wel kon veroorloven, vertelde hij hem dat zo’n auto alles was wat hij wenste als afstudeercadeau.

Terwijl de dag van de buluitreiking steeds dichter bij kwam, hield de jongeman zijn vader nauwlettend in de gaten, in de hoop dat hij aanwijzingen zou krijgen dat zijn vader de auto had gekocht.

Uiteindelijk, op de morgen van het afstuderen, vroeg zijn vader hem om bij hem in zijn studeerkamer te komen. Zijn vader vertelde hem hoe trots hij was zo’n fijne zoon te hebben en hoeveel hij van hem hield. Hij overhandigde zijn zoon een prachtig ingepakt pakje.

Nieuwsgierig, maar ietwat teleurgesteld, opende de jongeman het pakje en vond er een prachtige, in leer gebonden, Bijbel.

Boos verhief hij zijn stem tegen zijn vader en zei: "Je bulkt van het geld en je koopt een bijbel voor me?!" en stormde het huis uit, het boek achterlatend.

Vele jaren gingen voorbij en de jongeman had zich ondertussen ontpopt tot succesvol zakenman. Hij had een prachtig huis en een fantastisch gezin, maar realiseerde zich ineens dat zijn vader nu toch wel erg oud moest zijn en dat hij mogelijk toch maar een keer bij hem langs moest gaan.

Hij had hem niet meer gezien sinds de dag van zijn afstuderen. Maar voordat het hem lukte om dat te doen, bereikte hem een telegram waarin het overlijden van zijn vader werd aangekondigd en waarin stond dat hij al zijn bezittingen aan zijn zoon had nagelaten.

Hij moest onmiddellijk naar het huis van zijn vader komen om de zaken te regelen.

Toen hij bij zijn vaders huis aankwam raakte zijn hart plots vervuld van droefenis en spijt. Hij begon zijn vaders belangrijke papieren uit te zoeken toen zijn oog viel op een nog steeds nieuw uitziende bijbel, die er nog precies lag zoals hij hem jaren geleden achter had gelaten.

Met tranen in de ogen opende hij de bijbel en begon de bladzijden om te slaan. Terwijl hij die woorden las, viel er een sleutel uit een enveloppe die achter op de bijbel met plakband vast zat. Het had een label met de naam van de dealer, de dealer die de sportauto verkocht die hij destijds zo graag wilde. Op het label stond de afstudeerdag afgedrukt en de woorden….betaald.

Hoe vaak lopen wij God’s zegeningen mis omdat ze niet verpakt zijn op de manier die wij verwachten?


kom tot de vader

Posted on 21/5/2006 at 13:00 in songteksten - 0 Comments - Post Comment - Link

Opwekking 599 - Kom tot de vader

Nog voordat je bestond
kende hij je naam
hij zag je elk moment
en telde elke traan
omdat hij van je heild
gaf hij zijn eige zoon
hij wacht alleen nog maar totdat jij komt

en wat je nu ook doet
z'n liefde blijft bestaan
ook niets wat jij ook deed
Verander daar iets aan
omdat hij van je houd
gaf hij zijn eige zoon
en nu is alles klaar wanner jij komt

kom tot de vader
kom zoals je bent
Heel je hart al je pijn
is bij hem bekent
de liefde die hij geeft
De woorden die hij spreekt
daarmee is alles klaar wanneer jij komt

En wat je nu ook doet
Z'n liefde blijft bestaan
ook niets wat jij ooit deed
verandert daar iets aan
omdat hij van je houd
gaf hij z'n eigen zoon
en nu is alles klaar wanneer jij komt

kom tot de vader
kom zoals je bent
heel je hart al je pijn is bij hem bekent
de liefde die hij geeft
de woorden die spreekt
daarmee is alles klaar wanneer jij komt

kom tot de vader
kom zoals je bent
heel je hart al pijn is bij hem bekent
de liefde die hij heeft
de woorden die hij spreekt
daarmee is alles klaar wanneer jij komt

de liefde die hij geeft
De woorden die hij spreekt
hij wacht alleen nog maar totdat je komt

de liefde die hij geeft
de woorden die hij spreekt
hij wacht alleen nog maar totdat je komt


mooi verhaal

Posted on 21/5/2006 at 08:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

heey mensen zal ik eens een mooi verhaal vertellen nou ik ken iemand ik noem haar efkes tina zo heet ze niet maarjah en die

vertelde dit:

een kennis van haar die vrouw was net een jaar gezond verklaard want ze had borstkanker

en nu had ze het weer gekregen nou toen wilden ze nog voor dat de chemokuren weer

begonnen nog naar de dierentuin nou en tina bidde heel veel voor hun nou en toen stonden

ze bij de kassa voor de kaartjes en toen kwam er een man aangelopen en die gaf hun zo 3

kaartjes want ze hadden ook nog kinderen maar die man zij waarom geef je die kaartjes aan

ons? en die man antwoordde omdat ik ze aan jullie geef en dat had god dus gedaan

 

ik vind het echt een mooi verhaal moet ik eerlijk zeggen


Hosting door HQ ICT Systeembeheer