Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Oranjebytes

Description

Alle nieuwtjes over het WK voetbal volgend jaar in Duitsland


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* OranjeBytes

Zwitser krijgt trappen in onderbuik: Turkije uitgesloten van WK 2010 ?

Turkije mag mogelijk niet deelnemen aan de voorrondes voor het WK 2010 na de zware incidenten die woensdag plaatsvonden in Istanboel na de wedstrijd tegen Zwitserland. Dat verklaarde de voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA), Sepp Blatter, vandaag.

Op de Zwitserse radiozender DRS zei Blatter dat hij "woedend" was om wat er gisteren gebeurde. Blatter wil een voorbeeldstraf stellen en sluit zelfs niet uit dat Turkije niet mag deelnemen aan de voorrondes van het WK 2010. "Er gaat iets mis in het voetbal. Nog nooit heb ik zoiets gezien", zei Blatter. De FIFA wacht nu op het officiŽle rapport van scheidsrechter Frank De Bleeckere alvorens te beslissen of er een sanctie getroffen wordt. Blatter verzekerde wel dat de zaak geregeld zal zijn voor de loting van de eindronde voor het WK 2006 op 9 december in Leipzig.

Trappen in onderbuik
Na afloop van het duel woensdagavond moest de Zwitser Stťphane Grichting in het ziekenhuis opgenomen worden met een geperforeerd urinekanaal, nadat hij trappen in de onderbuik had gekregen. Grichting zou in de kleedkamers verschillende schoppen gekregen hebben van Turkse veiligheidsmensen en spelers. Ook Johann Vogel, Benjamin Huggel en keeperstrainer Erich Burgener werden aangevallen, meldden verschillende media.

Politie deelt ook klappen uit
De Zwitserse middenvelder Johann Lonfat getuigt dat ook de Turkse politie betrokken was in de incidenten. "Na de match zijn we de spelerstunnel binnengevlucht", zegt Lonfat. "Daar kregen we klappen van politieagenten, die verondersteld werden voor onze veiligheid te zorgen. Grichting werd bloedend en in shock afgevoerd. Ook Vogel en Huggel werden aangevallen. Het was ongelooflijk. Dit was ver over de grenzen van de intimidatie. Tegen mij zei er een agent dat hij mijn keel zou oversnijden."

"Het is een echt schandaal", reageerde de Zwitserse bondscoach Koebi Kuhn verontwaardigd. "Ik heb niet alles gezien van wat er in de kleedkamers gebeurd is. Maar het feit dat de Turkse politie geen seconde aarzelde om ook de Turkse televisiemensen, die de gebeurtenissen wilden filmen, klappen te verkopen, zegt veel over de sfeer waarin het einde van deze wedstrijd verlopen is."
 
Zwitserland verloor met 4-2 in Turkije, maar plaatste zich toch voor de WK-eindronde van volgende zomer in Duitsland na 2-0 winst in de heenwedstrijd. Turkije, het nummer drie van het voorbije WK, blijft thuis.

Posted: 14:06, 17/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Vier Nederlandse bondscoaches op het WK in Duitsland

Met Leo Beenhakker en Guus Hiddink erbij op het WK 2006, zullen er in Duitsland maar liefst vier bondscoaches van Nederlandse komaf actief zijn. Eerder waren Marco van Basten en Dick Advocaat, respectievelijk met Nederland en Zuid-Korea, al zeker dat ze er volgend jaar zullen bij zijn. Nooit eerder waren de Nederlandse trainers op een WK-eindronde zo sterk vertegenwoordigd.

Het recordaantal bondscoaches uit hetzelfde land staat nog altijd op naam van Frankrijk. Tijdens het WK van 1998 in eigen land hadden liefst vijf Franse trainers de leiding bij een nationale ploeg. Dat waren Henri Michel (Marokko), Aimť Jacquet (Frankrijk), Philippe Troussier (Zuid-Afrika), Claude Le Roy (Kameroen) en Henryk Kasperczak (TunesiŽ). 

Posted: 12:14, 17/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

De 32 deelnemers voor WK Duitsland

EUROPA (14)
Duitsland (organiserend land)
OekraÔne
Nederland
Polen
Engeland
KroatiŽ
ItaliŽ
Portugal
Zweden
ServiŽ-Montenegro
Frankrijk
Spanje
TsjechiŽ
Zwitserland

ZUID-AMERIKA (4)
ArgentiniŽ
BraziliŽ
Equador
Paraguay

AZIE (4)
Japan
Iran
Zuid-Korea
Saudi-ArabiŽ

OCEANIE (1)
AustraliŽ

CONCACAF (4)
Verenigde Staten
Mexico
Costa Rica
Trinidad en Tobago

AFRIKA (5)
Angola
Ivoorkust
Ghana
Togo
TunesiŽPosted: 12:12, 17/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer