Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Pancho Timmers

Wereld Kampioen F1 , 2009

19:29, 26/10/2009 .. 0 comments .. Link

Button verovert titel in Brazilië, Webber wint race

[18 oktober - 19:43]  
 
 

Jenson Button is de nieuwe wereldkampioen F1 anno 2009. De Brit finishte als vijfde na een heuse inhaalwedstrijd, terwijl teamgenoot Rubens Barrichello pech kende en pas als achtste over de streep kwam. Brawn GP haalde zo eveneens de constructeurstitel binnen. Mark Webber won de GP van Brazilië, net voor Robert Kubica en Lewis Hamilton.

Bij de start raakte iedereen goed weg, vooral Kimi Räikkönen maakte indruk door bijna de tweede plaats over te nemen. Webber kon die positie echter nog net behouden, en Räikkönen sloot aan op P3. Op weg naar de derde bocht probeerde Räikkönen nog voorbij Webber te raken, maar daarbij kwamen beide wagens in aanraking met elkaar en verloor de Fin een deel van z'n voorvleugel.

Ook zijn landgenoot kwam in aanraking. Kovalainen zat na de eerste bocht aan de linkerkant van Vettel die zich verdedigde tegen Hamilton. Maar de Duitser schoof tegen de Fin die zijn McLaren niet recht kon houden. Kovalainen kwam spinnend tot stilstand en Giancarlo Fisichella moest het gras kiezen om er niet op te knallen.

Net na de derde bocht probeerde Trulli voorbij Sutil te raken, maar Trulli kreeg geen ruimte van de Duitser, kwam met één wiel op het gras terecht, begon vervolgens te slingeren, en nam op weg naar de muur Sutil mee, die op zijn beurt ook Alonso eruit tikte. Dit alles zorgde voor veel brokstukken op de baan en de safety car moest uitrukken. We kregen later de melding te zien dat het incident tussen Trulli en Sutil na de race zal onderzocht worden. Trulli was alvast van mening dat Sutil in fout was, want hij ging bijna op de vuist met Sutil.

Kovalainen en Räikkönen maakten een pitstop, maar bij het verlaten van de stand rukte Kovalainen de benzineslang uit het tanktoestel en daarbij kwam veel benzine in de pitstraat terecht. Räikkönen volgde net achter Kovalainen en een seconde lang stond z'n Ferrari-bolide in brand. Door de fout van de Fin kon hij niet op één stop rijden terwijl Hamilton dat wel kon.

Bij de herstart kon Barrichello aan de leiding blijven, net voor Webber, Rosberg, Kubica, Buemi, Kobayashi en Grosjean.
Sebastien Buemi
Kubica raakte voorbij Rosberg, terwijl Button met een mooi inhaalmanoeuvre voorbij Grosjean raakte en even later ook Nakajima het nakijken gaf. Vettel probeerde zijn kampioenschapsrivaal te volgen, maar bleef iets langer achter Nakajima hangen.

Button zette ondertussen zijn inhaalstocht verder en legde Kobayashi al snel onder vuur. Na enkele mislukte pogingen moest Button voorlopig vrede nemen met P7.

Na tien ronden zag de top tien er als volgt uit: Barrichello, Webber, Kubica, Rosberg, Buemi, Kobayashi, Button, Nakajima, Vettel en Heidfeld.

In ronde 21 kwam Barrichello de pits binnen vanop P1. Hij kwam net voor Vettel terug de baan op, als achtste. Vettel rook echter z'n bloed en haalde hem in de vierde bocht langs de buitenkant in.

Op het einde van de 23ste ronde kwamen ook Kubica (P2) en Buemi (P4) de pits binnen gereden. Kubica kwam vóór Barrichello de baan op, en won zo dus een positie, en reed op een virtuele tweede plek. Buemi viel terug naar P13.

Ondertussen wist Button (eindelijk) voorbij Kobayashi te raken.

In ronde 26 gaf Webber de virtuele leiding uit handen door ook z'n eerste pitstop te maken. Webber slaagde erin de leiding te behouden en kwam net voor Button, Kobayashi, Vettel en Kubica de baan terug op.

In de 29ste ronde maakte Button zijn pitstop, hij kwam net na Buemi terug de baan op, als tiende.

Eén ronde later maakte ook Kobayashi zijn pitstop, en hij voegde zich net voor z'n landgenoot Nakajima terug op de baan. Nakajima wilde echter diens positie innemen, en Kobayashi verdedigde. Nakajima reed daarbij tegen het achterwiel van de Toyota en knalde de vangrail in, om vervolgens in de bandenmuur tot stilstand te komen.

Button schoof even later nog een plaatsje op door Buemi in te halen. Button nam zo de zevende plek in, en reed net na Räikkönen.

Op het einde van de 36e ronde kwam Vettel binnen voor zijn eerste pitstop. Aangezien hij opnieuw harde banden liet monteren, moet hij later nog eens een stop maken. Hij viel terug van P2 naar P7, net na Button.

Op het einde van ronde 43 maakte Räikkönen zijn tweede stop, hij viel daardoor terug buiten de top tien. Allle rijders voor hem moesten echter nog hun laatste stop afwerken.

Kubica maakte in ronde 47 zijn laatste pitstop en ging zo van P2 naar P3. De Pool reed tot dusver een heel indrukwekkende wedstrijd met z'n BMW Sauber-bolide.

Op het einde van de vijftigste ronde maakte Barrichello zijn tweede stop, en hij kwam als derde terug de baan op, net voor Hamilton. Webber bleef even later na zijn stop mooi aan de leiding.

In de 63ste ronde wist Hamilton voorbij Barrichello te gaan op het rechte stuk. Hamilton nam zo de derde plek over. Het werd al snel duidelijk dat Barrichello een probleem had met z'n linkerachterband, die bleek leeg te lopen. De Braziliaan maakte dus met minder dan tien ronden te gaan een pitstop, en viel zo terug naar P8. Een uitstekende zaak voor teamgenoot Jenson Button, want zo schoof hij op naar P5.

Na 71 ronden vlagde Felipe Massa de winnaar van de GP van Brazilië af, Mark Webber. Robert Kubica volgde op acht seconden terwijl Lewis Hamilton knap derde werd. Sebastian Vettel finishte als vierde, net voor de nieuwe wereldkampioen van 2009: Jenson Button.

Kimi Räikkönen eindigde nog op een zesde plek niettegenstaande de problemen in de eerste ronde, terwijl Buemi voor de derde keer punten scoorde met P7. Thuisrijder Rubens Barrichello finishte uiteindelijk als achtste.

WK stand met nog 1 race te gaan en nu al Kampioen

Rijder Team Punten
01 Jenson Button Brawn GP 89
02 Sebastian Vettel Red Bull 74
03 Rubens Barrichello Brawn GP 72
04 Mark Webber Red Bull 61,5
05 Lewis Hamilton Mclaren 49
06 Kimi Raikkonen Ferrari 48
07 Nico Rosberg Williams 34,5
08 Jarno Trulli Toyota 30,5
09 Fernando Alonso Renault 26
10 Timo Glock Toyota 24
11 Heikki Kovalainen McLaren 22
12 Felipe Massa Ferrari 22
13 Robert Kubica BMW 17
14 Nick Heidfeld BMW 15
15 Giancarlo Fisichella Force India/Ferrari 8
16 Adrian Sutil Force India 5
17 Sebastien Buemi Toro Rosso 3
18 Sebastien Bourdais Toro Rosso 2

 


Team Punten
01 Brawn GP 161
02 Red Bull 135,5
03 McLaren 71
04 Ferrari 70
05 Toyota 54,5
06 Williams 34,5
07 BMW Sauber 32
07 Renault 26
09 Force India 13
10 Toro Rosso 7Filmpje

19:47, 16/9/2009 .. 0 comments .. Link

Met mijn schoonmoeder een rondje over Circuitpark Zandvoort. Geweldig filmpje en een wens , maar dit lijkt er heel erg op

 

 http://www.youtube.com/watch?v=mh1avSm51Hg

 

Have fun

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Wereld Kampioen F1 , 2009
Filmpje

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer