Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Als parels voor de zwijnen

Sharon Jones & The Dap-Kings - Naturally

Posted in Januari 2010
Sharon Jones & The Dap-Kings - Naturally


 Vorige week woensdag ben ik samen met mijn vriendin naar de film Up In The Air geweest. Een soort van romantische film met George Clooney dus veel kleffe stelletjes, maar wel genoten. Maar, waar ik nog meer van genoten heb is de muziek die in de film gebruikt werd. Allemaal muziek die heerlijk in het gehoor ligt, maar waarvan je absoluut niet weet wat het is (in mijn geval dan). Het begon al bij de opening van de film, heerlijke r&b/soul met een geweldig jaren 70' gevoel. Wie dat was moest ik dus echt even uitzoeken. En dat is gelukt en tegen mijn verwachting in is het niet een soulzangeres uit de jaren zeventig, maar een soulzangeres uit de jaren 2000. Sharon Jones begon in de jaren zestig met zingen in het kerkkoor en is vanuit daar verder gegroeid tot een zangeres van formaat, die acht jaar geleden samen met The Dap-Kings haar eerste album op nam, dus nog ver voor iemand van Amy Winehouse gehoord had, want dat was waar ik onder andere aan moest denken toen ik de eerste paar keer naar de muziek luisterde.
 Naturally is de tweede plaat door Sharon Jones & The Dap-Kings, waar ook 'This Land Is Your Land', het beginnummer van Up In The Air op staat (dit nummer is overigens geschreven door folklegende en Bob Dylan invloed Woody Guthrie) en door die geweldige stem en geweldige Dap-Kings druipt deze van de soul. Absoluut aan te raden!

 'This Land is Your Land':

http://www.youtube.com/watch?v=ZqnhUL662h0
20:26 - 26/1/2010 - comments {0} - post comment


Mijn eerste blog!

Posted in Unspecified
 Nou, hier is die dan, mijn eerste blogbericht. Nooit gedacht dat het ooit nog eens zo ver zou komen dat ik zou gaan bloggen, want ja, is het nou eigenlijk wel interessant wat ik allemaal te brengen heb? Misschien wel, misschien niet. Een ding is zeker, er in genoeg interessante blogs en laat ik nou hopen dat mijn blog ook daartoe behoort.
 Nou vragen jullie je waarschijnlijk af; Waarom? Nou dat zal ik dan maar uitleggen. Vandaag heb ik een CD binnen gekregen, een plaatje wat ik zo leuk, origineel en mooi vind dat ik daar een stukje over wil schrijven. Om zo mijn enthousiasme te delen, en zo misschien andere mensen ook aan dat CD'tje te krijgen.
 Mijn bedoeling is om op dit blog platen, albums, cd's (wat voor vorm dan ook) die ik leuk vind, relevant vind, geniaal vind, een stukje over te schrijven.
 Dit kan de laatste plaat van Lenny Kravitz, de eerste plaat van Frank Sinatra, de mooiste van Miles Davis, of een of ander onbekend ding. Wat dan ook, wat ik de moeite vind om over te schrijven.

 Ik hoop dat de mensen die de moeite nemen mijn blog te lezen, er plezier aan beleven en misschien ook nog wat leuke muziek aanover houden.

19:11 - 26/1/2010 - comments {0} - post comment


Description
Een blog met nieuwe, oude en persoonlijke parelplaatjes uit de muziek.
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Sharon Jones & The Dap-Kings - Naturally
- Mijn eerste blog!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer