Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
parket Home | Profile | Archives | Friends
parket

Keuze Voor Een Grenen Vloer3/12/2009

Grenen is een fijne houtsoort en goed toepasbaar in het leggen van een houten vloer. De grenen vloer heeft een lichte kleur en heeft een een stuctuur die goed te zien is.

De afkomst van je grenen vloer is bepalend voor de kleur van de planken. De kleurstelling van grenen loopt van nagenoeg blanc tot wat feller geel, wat een mooie optiek aan een houten vloer kan geven.

Als de inrichting geen lichte vloer gewenst is dan is het grenen niet moeilijk op wensekijke kleur te brengen. Je kunt een grenen vloer ook beitsen als je de orginele kleur wilt aanhouden . Indien je de vloer toch wat meer kleur wilt laten uitstralen dan kun je het beste op in te kleur te brengen olie op de vloer aanbrengen.

De eigenschap van kleurstoffen en pigmenten worden bepaald door het merk olie of beits.

Wil je de vloer goed afwerken dan vind je een flinke variatie in grenen plank soorten. Het hangt er een beetje vanaf wat je wilt, maar je kunt kiezen uit geschaafde grenen planken en niet geschaafde grenen planken.

Er zijn ook nog andere keuzes op gebied van afwerking als je jouw planken gaat kopen. Je moet dan denken aan messen, noesten en groeven die veel of weinig in het hout aanwezig kunnen zijn.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De Vele Mogelijkheden Van Laminaat Tegels2/12/2009

Laminaat tegels krijg je tegenwoordig in allerlei soorten en varianten. Daarom is het goed om eens te zien of het ook bij uw interieur past. Er bestaan zelfs mogelijkheden met combinaties van laminaat en keramiek, om een warm effect te bewerkstelligen.

Als je toch begint met materialen combineren, denk dan ook eens na over de mogelijkheden van een motiefje in je vloer. Een vloer waar bijvoorbeeld in een dam motief wordt gewerkt ziet al heel speels uit.

Een ander voordeel van laminaat tegels is dat je ze op bijna elke vloer kunt leggen. Er hoeft niet veel rekening mee gehouden te worden, al zijn er natuurlijk wel een aantal millimetere nodig als je het onder deuren door wilt leggen.

Laminaat tegels zijn duurzaam, dus van een goed gekozen vloer kun je jaren plezier hebben. Als je zaken helemaal chique wilt afwerken zijn er ook nog verschillende mogelijkheden met natuursteen of keramiek met een bepaalde oppervlakte structuur.

Voor het beste eindresultaat is het belangrijk een goede planning te maken alvorens je begint te leggen. Een tekening is dus cruciaal om te checken of alles goed loopt terwijl je bent aan het leggen.

Als je de bestelling de deur uit doet, zorg dan dat je exact weet wat je nodig hebt en bestel iets meer. Het is altijd balen om met een tekort te komen zitten.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Lamelparket30/11/2009

Als je op zoek bent naar vloer decoratie dan moet je eens kijken naar lamelparket. Lamelparket is verkrijgbaar in diverse prijs niveaus. Een aantal houtsoorten zijn aan elkaar verbonden door een soort lijm en het fijne van Lamelparket over het algemeen het hout net meer zichtbaar zal gaan werken.

Zoals al eerder gezegd zijn er verschillende houtsoorten gebruikt waardoor er ook kwaliteitsverschillen zijn op de markt. Het is zeer belangrijk voor de besluitvorming om te kijken wat de samenstelling is van het lamelparket en hoe het product uiteindelijk tot stand is gekomen.

Er zijn verschillende opties om lamel parket te leggen, namelijk zoals eerder besproken verlijmd maar je kunt het ook zwevend laten plaatsen. Wat voor jouw lamelvloer het beste zal zijn kun je overleggen met je leverancier of met de producent. Indien een je een lamelvloer verkeerd legt da bestaat de kans dat er scheuren gaan ontstaan. Het scheuren van lamelparket is achteraf een moeilijk op te lossen probleem.

Of een lamelvloer duurzaam is hangt af van het soort hout wat is gebruikt en de juiste samenstelling daarvan en de dikte hiervan. Stel dat er een verkeerde laag in het onderste gedeelte van de lamelpartket dan heeft dat vaak op ten duur fatale gevolgen voor de duurzaamheid van het gehele parket. Goed schuren (wel niet te dun opschuren) en als de bovenste laag sterk is verlengt de levensduur van de parketvloer aanzienlijk.

Men suggereert dat vloeren van lamelparket niet meer zullen werken. Omdat lamelparket uit het natuurproduct hout bestaat ontkom je nooit aan een bepaalde werking. Een juiste fabricage zal het zoveel mogelijk verkomen dat een lamelvloer gaat uitzetten of inkrimpen.

Indien het hout in een gelegde vloer van lamelparket gaat werken dat zal dat meestal een grote schade aanrichten. Het beste kun je lamelparket laten leggen door iemand met ervaring en probeer er zoveel mogelijk zorg voor te dragen dat er geen onnodige scheuren gaan ontstaan. Er kunnen een of meer scheurtjes en barstjes ontstaan als er een te hoge spanning op de vloer ligt.

Het is verder nog belangrijk om er zeker van te zijn dat de vochtigheid waar het lamelparket komt te liggen het laagst is. Om de risico’s op scheuren van een lamelparket te voorkomen is het een zaak om zowel de materialen als de toepassingen vooraf goed te bekijken.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Strakte van een gietvloer geeft nog meer voordelen24/11/2009

Als je echt met de nieuwste trend of mode wilt meegaan dan is een gietvloer helemaal geweldig Ik denk dat de naadloze structuur van vloer zo mooi maakt. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, want je zult bij interieurkeuze en decor altijd rekening moeten houden met de mate waarin strakheid overheerst. De mooiste interieurs zijn een combinatie van modern en klassiek.

Wat je de laatste tijd wel vaker tegen komt in monumentale panden, is ouderwetse elementen van vroeger gecombineerd met een moderne gietvloer. De combinatie van die twee elementen levert vaak ontzettend mooie interieurs op.

Je kunt in gietvloer krijgen in alle tinten en ze bestaan uit diverse laagjes. De bovenste laag is doorschijnend en hard. Het is bijna niet slijtbaar en het is waar dat er geen duurzamer materiaal bestaat zoals vloeren van beton of epoxy. Onder de transparante toplaag wordt een kunststof laag gelegd die de kleur van je vloer bepaalt.

Dan komt een van de belangrijkste elementen, namelijk de elasticiteitlaag. Als bijvoorbeeld een vloer van grind is krijg je vaak te maken met scheurtjes in de grindvloer. Het is altijd zonde als zoiets gebeurt, want als je eenmaal scheurvorming hebt kan het nooit makkelijk worden verhelpen. Daarom hebben gietvloeren een hoog elastische laag die mee kan werken met de natuurlijke kleine bewegingen van een vloer.

Het laatste laagje van de vloer is wat alles bevestigd met de ondervloer en zorgt voor de regulering van het vocht. Niet zozeer van oppervlaktewater, want dat komt toch niet door de toplaag heen, maar eerder vocht dat van onder kan komen. Op deze manier worden lekkages en vochtplekken voorkomen.

Als het jouw type vloer is dan heb je aan een gietvloer een geweldige keuze. Lange levensduur, hoge slijtvastheid en superstrak. Een gietvloer wil niet iedereen, maar is wel prachtig als je het goede samenhang creëert met de overige inrichting van de woonkamer. Indien je overweegt om een gietvloer aan te schaffen ga dan eens in een showroom kijken, je zult dan een betere voorstelling kunnen maken hoe zo’n vloer in jouw huis gaat uitzien.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Kliklaminaat leggen20/11/2009

Meestal vinden mensen kliklaminaat een verschrikking omdat ze zich al een keer met kliklaminaat hebben zitten te knoeien. Eigenkijk is dat helemaal niet nodig. Het is helaas toch niet zo easy als in de beschrijving, maar met de juiste instelling en voorbereiding hoeft het geen proleem te zijn.

Als eerste is het belangrijk om te weten wat je allemaal nodig hebt. Hoeveel vierkante meter heb je nodig. Zorg ervoor dat je meer laminaat koopt dan het aantal vierkante meters wat je moet leggen. Tien procent meer is altijd goed, ook voor het geval dat je een plank te kort afzaagt of kapot maakt. Het is ontzettend irritant om dan weer in de auto te moeten stappen om terug te gaan voor een vierkante meter laminaat die je ook de eerste keer had kunnen meenemen.

Het beste kun laminaat laten liggen voor je het gaat leggen. Met even bedoelen we een dag of twee. Laminaat gaat altijd werken en het is belangrijk dat je het als het ware laat wennen aan de temperatuur in huis. Niks zo vervelend als kliklaminaat dat goed is gelegd, maar dat vervolgens uitdijt of krimpt en zo spleten veroorzaakt.

De volgende procedure is het aanbrengen van de ondervloer. Dit wijst zich redelijk vanzelf. Zorg ervoor dat je de hoekjes goed afsnijd zodat er niks uit de ondervloer steekt als je last hebt van verwarmingsbuizen. Het beste kun je aan de voorkant beginnen.

Dan komt het gedeelte waar iedereen een hekel aan heeft. De hoekjes goed leggen en natuurlijk het eerste gedeelte van de kliklaminaat leggen. Zaag al van te voren al het plankje en zaag 1 centimeter meer af. Beter dat je iets teveel hebt, dan dat je met een te kort plankje komt te zitten straks. Een tekort plankje kun je niks mee maar met een te groot plankje kun je makkelijk nog afzagen.

Voor je begint te zagen met een decoupeerzaag is het misschien verstandig indien je nog geen ervaring hebt met een decoupeerzaag om je het uitgebreid te laten uitleggen. De rest van het werk moet iedereen kunnen, alleen het zou zonde zijn als je door dat ene puntje de vloer zou verpesten.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Parket Schuren17/11/2009

Of het handig is om de vloer te schuren is een vraag wat elke keer terug komt bij woning verkopers. Wat ze meestal willen horen is dat het niet nodig is en zo ook wel verkocht wordt. Veel makelaars zeggen dat ook en raden het parket schuren niet expliciet aan. Als een makelaar eerlijk zou zijn dan zou hij de klant adviseren om het parket te laten schuren omdat de kans op een betere opbrengst enorm vergroot wordt.

Het mooie van parket is dat je de mogelijkheid hebt om te schuren. Je kunt parket weet helemaal tot nieuw laten lijken door de toplaag af te schuren, dit is mogelijk omdat de vloer helemaal van hout is. Je kunt niet oneindig de toplaag laten afschuren, maar zover dat einde is bereikt ben je al jaren bezig.

Een parketvloer schuren hoeft niet enorm duur te zijn. En al helemaal als je kijkt wat voor een meerwaarde je er voor terug krijgt. Je zult er elke dag blij om zijn dat je het gedaan hebt. Voordat je besluit om je oude parket vloer weg te halen moet je eigenlijk eens proberen om de oude vloer eens te proberen te schuren. De meeste mensen kunnen niet visualiseren hoe een vloer er weer mooi uit kan zien na zo'n mooie opknap beurt.

Je kunt in heel veel winkels tientallen producten vinden om de vloer te onderhouden. Zoek eens uit welke producten er bij jouw vloer passen. Vaak is het een olie, maar je zult moeten kijken wat voor soort hout je vloer is en de algehele toestand ervan. Zorg eerst dat je alles in huis hebt voor je met de grote opknap beurt gaat beginnen. Indien je de parketvloer op de correcte manier schuurt in combinatie met de juiste behandel producten dan krijg je de vloer als nieuw.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer