Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Project strategische marketing planning

27/11/2011 - week 7 e.v.

Zoals in mijn vorige blog te lezen is, is er wat onenigheid geweest in de groep. Richard was te laat gekomen op het gesprek en deed niet mee toen we het gesprek gingen uitwerken want hij was bezig op zijn telefoon. Ik heb geprobeerd om de onenigheid op te lossen en ben een gesprek aangegaan met Richard. Richard vertelde vervolgens dat het gesprek voor hem niet echt nodig was en wou graag op een normale manier verder gaan met het project. Na dit heb ik richard nog een kans gegeven om zich te bewijzen.

 We hadden vorige week het 7s model gemaakt en ingeleverd bij de leraar. Hier hebben wij feedback op gekregen. Onze begleider was erg positief maar er waren nog wel wat dingen die verbeterd konden worden. Dit hebben ik en Landy daarna meteen doorgevoert. Richard en Bram zijn dinsdag's naar het hotel gegaan om enquetes af te nemen onder de gasten van NH Carlton. Dit was echter niet zo'n succes omdat het erg rustig was in het hotel. Ze hebben uiteindelijk maar 5 enquetes af kunnen nemen. Landy en ik zijn toen woensdag middag naar het hotel gegaan om de enquete als nog af te nemen. Landy en ik hebben toen de andere 20 enquetes kunnen afnemen. Daarna hebben ik en Landy de swot analyse gemaakt en de enquetes uitgewerkt. Dit was een hoop werk en we hebben er ook echt veel tijd in gestoken. Donderdag middag heb ik er zelf verder aangewerkt en heb ik ook het gespreksverslag gemaakt. Ik ben met Landy samen de hele week bezig geweest aan het project.

Het enigste wat nog moest gebeuren waren de opties. Richard en bram hebben hier toen een begin aan gemaakt. De opties goodie bag en service beleid waren toen voor het grootste gedeelte af en we hebben toen alles bij elkaar gevoegd en vrijdag ingeleverd bij de leraar. We hebben hier feedback opgekregen. Het bleek dat Richard en Bram dag 9 en 10 door elkaar hadden gehaald. De opties waren verder in orde maar moesten meer gekoppeld worden aan de SWOT analyse. Aangezien er niet veel tijd meer over was, hebben de jongens aan ons gevraagt of wij hun konden helpen met de opties. Ik en landy hebben toen nog 3 opties bedacht. Richard en bram hebben de andere twee opties verder uitgebreid.

We hebben met zijn alle besloten dat Richard de layout zou doen van het project en er voor zou zorgen dat het project ingeboden zou worden. De afspraak was dat Richard zaterdag avond het project in zijn geheel zou sturen. Deze afspraak is hij niet nagekomen! Zondag avond na 12e is het project pas binnengekomen. Ik en Landy hebben toen samen het project nog doorgenomen. Ik heb het gevoel dat Richard niet erg gemotiveerd was in dit project. Dit is heel vervelend geweest voor de samenwerking. Het project heeft mij heel veel tijd gekost en ik heb dit zeker onderschat.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/10/2011 - Week 6

Deze week is het vakantie. Omdat het vakantie is hebben wij een goede mogelijkheid om een afspraak te maken met de manager voor het interviewgesprek. We hebben de afspraak op maandag 24 november om half 11. We hebben afgesproken om kwart over 10 bij het hotel te zijn zodat iedereen op tijd is. De manager was erg open en vriendelijk. Hij heeft ons veel nuttige antwoorden gegeven waar we ook echt verder mee kunnen. Over de financiële gedeelte van NH-Carlton kon hij in het gesprek weinig zeggen, wel heeft hij aangeboden dat we hem kunnen mailen en hij de gegevens zou opsturen. Bij het gesprek waren Landy, Bram en ik aanwezig. Richard heeft helaas alleen de laatste 5 minuten van het gesprek meegemaakt omdat hij vertraging had met het openbaar vervoer. Na het vraaggeprek zijn we naar school gegaan om het 7s-model uit te werken met zijn allen. Aangezien we maar een laptop hadden was ik degene die aan het typen was. Toen ik hiermee bezig was stoorde ik mijn erg aan het gedrag van Richard omdat hij met zijn telefoon bezig was. Ik heb toen aan Richard gevraagt of hij ook mee zou willen doen. Helaas kwam hier echter geen verbetering in. Hierdoor ontstonden irritaties. Landy en ik hadden ook aan Richard gevraagt hoe het kon dat het te laat was bij het vraaggesprek met de manager. Richard voeldde zich hierdoor erg aangevallen. We zijn toen opgesplits in twee groepen. Landy en ik zouden het 7s-model verder uitwerken en Bram en Richard zouden de enquete afmaken. Daarna hebben wij met zijn alle nog eens gesproken over de irritatie die zijn ontstaan in de groep. Hierdoor onstond een heftige discussie. Richard is bij dit gesprek boos weggelopen. Ik heb met Landy en Bram het gesprek verder afgemaakt en de irritaties die we hadden uitgesproken. Tussen ons drie is het helemaal goed uitgesproken. Volgende week gaan we het verder uitpraten met richard hebben wij besloten.

Ik en Landy hebben besloten om het 7s-model thuis verder uit te werken. Landy had het grootste gedeelte thuis gemaakt en de punten waar ze niet uitkwam heb ik verder afgemaakt. We hadden bij het gesprek ook een CD meegekregen over NH waar super veel informatie op stond. Ik heb deze informatie ook verwerkt in het 7s-model.

Al met al veel gebeurd deze week. Hopelijk word het volgende week helemaal goed uitgepraat en kunnen we verder gaan om dit project tot een succes te maken. Ik heb het idee dat alles wat gemaakt is wel van goede kwaliteit is.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/10/2011 - Week 5

We hebben deze week feedback gekregen op de MACRO-analyse en er moest hier en daar nog wat verbeterd aan worden. Bram en richard hebben samen deze MACRO-analyse gemaakt en gaan hem dus ook verbeteren. Landy en ik zijn deze en vorige week bezig geweest met de MESO-analyse. Het was een erg lastig stuk omdat de informatie die we nodig hadden moeilijk te vinden was. Vooral het begin was lastig maar toen we er eenmaal in zaten ging het best lekker. Aangezien ik vrijdag moest werken en dus geen tijd had om naar de projectleider te mailen, heb ik aan Landy gevraagt of zij dit kan doen. Deze week hebben we dus de verbeterde MACRO-analyse en de MESO-analyse opgestuurd. Helaas kwamen we er achter dat er iets fout is gegaan met het versturen van de mail. De mail is dus niet aangekomen bij onze projectleider. We hebben dus ook nog geen feedback gehad op de MESO-analyse en moeten wachten tot na de vakantie. De samenwerking verloopt erg goed. Op maandag komen we bij elkaar om te bespreken wat er die week moet gebeuren en hoe we wilen dat het eruit komt te zien. Daarna worden de taken verdeeld zodat iedereen weet wat hij/zij moet doen. We werken vaak in tweetalen. Ik en Landy. Richard en Bram. Dit werkt erg lekker omdat als we met zijn alle werken iedereen snel is afgeleid.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/10/2011 - Week 4

De taken voor het project zijn vorige week al verdeeld. Bram en Richard maken de DESTEP-analyse. Landy en Pascalle maken de MESO-analyse. Voor deze twee onderdelen van het project moet veel opgezocht worden dus dit gaat veel tijd in beslag nemen. Maandag hebben ik en Landy eerst gegevens opgezocht die we nodig hebben om de MESO-analyse te maken. We hadden nog niet alle gegevens kunnen vinden dus we zijn dinsdag verder gegaan met het opzoeken van de gegevens. Daarna hebben we de marktanalyse geschreven en de concurrentie analyse. De afnemers analyse en de bedrijfstak analyse hebben we helaas niet af gekregen. Hier gaan we volgende week maandag aan verder. Bram en Richard hebben de DESTEP-analyse wel af gekregen. Deze DESTEP-analyse hebben we opgestuurd naar meneer Roelofs en we hopen hier volgende week feedback op te krijgen. De samenwerking is deze week weer erg goed verlopen. Alles is erg helder in onze samenwerking dus kunnen er geen onduidelijkheden zijn over de taken die iedereen heeft.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26/9/2011 - Week 3

Deze week hebben wij commetaar gekregen van meneer Roelofs op het plan van aanpak. De grote lijnen  van ons plan waren in orde. Hier waren we erg blij mee! Er waren een klein aantal dingen die we moesten aanpassen om het plan van aanpak in orde te krijgen. Dit hebben ik en landy samen gedaan. Richard en Bram zijn ondertussen verder gegaan met dag 3: de uitgangspunten van de organisatie. Hierbij kwamen ze er achter dat ze gegevens nodig hebben van het hotel. Landy heeft de manager van het NH Carlton hotel een mailtje gestuurd om de dingen die we nodig hebben te vragen. De samenwerking liep erg goed! We hebben de taken die voor volgende week moeten gebeuren al goed verdeeld. Meeste gedeelte werken we in tweetalen omdat dit erg lekker werkt. De stukken die worden geschreven worden door alle groepsleden doorgenomen, dit doen we om elkaar feedback te geven en eventuele aanvulling! De feedback wordt door elke groepslid gelukkig goed opgenomen. We hebben dus een erg productive week gehad!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/9/2011 - Week 2

We hebben dinsdag 6 september een afspraak met de assistent manager van NH-Carlton gehad. In dit gesprek hebben we de eisen van NH-Carlton voor het project besproken. Dit gesprek was erg nuttig. We hebben in dit gesprek gemerkt dat we veel hebben aan het NH-Carlton en ook de  manager zelf gesproken. De manager was erg enthousaist over het project. We hebben met zijn allen het plan van aanpak gemaakt. Dit ging erg goed en de samenwerking liep lekker.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/9/2011 - Week 1

Deze week zijn we begonnen met het project strategische marketing planning. We hebben een les gehad waar in werd uitgelegd wat het project inhoud.  We hebben groepjes gevormd en ik zit bij Bram Kodde, Richard Molenaar en Landy Wong in het groepje. We hebben deze week gezocht naar  een bedrijf. Het bedrijf dat wij hebben benaderd voor het project is NH-Carlton. We hebben contact gehad met de assistent manager. Volgende week hebben we een afspraak bij NH-Carlton.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

week 7 e.v.
Week 6
Week 5
Week 4
Week 3

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer