Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Argentinië, van Iguazu tot Ushuaia

Argentinië

19:28, 5/4/2008 .. 3 comments .. Link

foto´s beschikbaar(1)

Argentinië, een land vol verscheidenheid en tegenstellingen.

Verscheidenheid in natuur gaande van de uitgestrekte, dorre steppe in Patagonie, het hooggebergte van de Andes met de Aconcagua als hoogste berg van Zuid-Amerika, het droge woestijnachtige noorden en noordwesten, de ongelooflijk vruchtbare pampa humida van het oosten en het midden van het land tot aan het subtropische noodoosten.

Perito Moreno gletsjer(provincie Santa Cruz)

Verscheidenheid in klimaat gaande van het zeer wisselvallige Patagonië, waar 4 seizoenen in één dag geen rariteit is, naar het natte en met een gematigd klimaat gezegende midden en oosten van het land tot aan het droge, met cactussen bezaaide, woestijnachtige noorden waarvan het landschap vaak gebruikt werd om westerns te maken. En dan is er nog het subtropische Missiones met zijn weelderige plantengroei.

 

sneeuw in het skigebied van Las Leñas(provincie Mendoza)

Verscheidenheid tenslotte in de bevolkingsgroepen gaande van de typische latino, over de blonde afstammelingen van menige Duitser en Nederlander, tot aan de directe afstammelingen van de indianen, die meestal in het noorden van het land wonen.

 

Indiaanse afstammelingen in Humahuaca(provincie Jujuy)

Argentinië is een wondermooi land en een bezoek meer dan waard. Zijn prachtige natuur en enorme variëteit aan fauna en flora zorgen ervoor dat je meer dan eens met open mond staat te kijken. Walvissen, zeeolifanten, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns, guanaco´s, lama´s, en uiteraard de allesziende condor, die hoog boven de Andes zweeft, doen bij velen de adem stokken.

De Zuidkaper(southern right whale), 50 ton nieuwsgierigheid(provincie Chubut)

Tegenstellingen zijn er in Argentinië met bergen. Om er enkele te noemen: vruchtbaar en dor, stad en platteland, maar ook macho´s en moderne mannen.

Gaucho´s, moderne man of conservatieve macho?

Ook de armoede van vele mensen steekt schril af tegen de rijkdom van dit land. Toch is deze armoede zeer vaak een vertekend beeld van de werkelijkheid. Een deel van de bevolking woont in de ´villa miseria´ maar wil er zelfs niet meer weg. Ze wonen immers gratis, tappen gratis electriciteit, kabeltelevisie en telefoon af. De meesten leven als cartonero, ze verzamelen allerlei afval ter recyclage. De kleine kinderen uit de villa´s vind je als bedelaar aan de verkeerslichten waar ze voor 10 centavos hun kunstjes als jongleur vertonen.

Een villa miseria, mengeling tussen pure armoede en een levensstijl(Buen Ayre Gran Buenos Aires)

Argentinië is een republiek, met aan het hoofd dus een president(e). Op 10 december 2007 werd de huidige presidente, Christina Fernández de Kirchner, geïnaugureerd. De presidente is de echtgenote van de vorige president Nestor Kirchner. De verkiezing van Cristina Kirchner blijft voor discussie zorgen, gaande van de macho-man die absoluut geen vrouw als president wil, vrouwen horen immers aan de haard...de politieke tegenstanders die het geliefkoosde woord corruptie nogal vaak gebruiken...tot aan de aanhangers van de Kirchner-clan. Politiek gezien zijn er enorme tegenstellingen in het land alhoewel bijna alle partijen en dan zeker de grootsten allemaal het socialistisch gedachtengoed volgen. Veelal is de één wat radicaler dan de andere, maar ze lusten mekaar allemaal rauw.

Cristina Fernández de Kirchner

Cristina Fernández de Kirchner, de huidige presidente

Economisch gezien gaat het Argentinië voor de wind. Het land produceert 93,7% van de eigen behoeften zelf. Daarenboven voert het tal van produkten uit zoals petroleum, vlees maar vooral soja en andere landbouwprodukten. Toch is Argentinië nog steeds een land in opbouw vermits de sociale voorzieningen dringend moeten verbeterd worden. Groot probleem is echter dat de gemiddelde Argentijn nog nooit belastingen betaald heeft, laat staan er aan denkt om dat te gaan doen. 

Een klein deel van de haven van Buenos Aires

Sport speelt in Argentinië een belangrijke rol. In polo, hockey, rugby en tennis behoort Argentinië tot de wereldtop. Maar uiteraard speelt Koning Voetbal een hoofdrol, vooral in de provincie Buenos Aires waar de meeste grote voetbalclubs gevestigd zijn. Supporters van vooral Boca Juniors en River Plate zijn alleen verenigbaar wanneer de nationale selectie speelt.

Geef ze maar eens ongelijk, die Argentijnen, met zo´n nationale ploeg!!!

De bedoeling van dit blog/site is om provincie per provincie of streek per streek aan de hand van foto´s en tekst te beschrijven. De foto´s zijn eigen materiaal, gemaakt op reis als toerist en als tourgids, aangevuld met foto´s van vrienden en kennissen(waarvoor uiteraard deze mensen hartelijk bedankt worden), en foto´s van het internet.

Je kan de foto´s behorende bij het onderwerp via de link, aanwezig op de pagina van het blog, bekijken. De andere links geven meer achtergrondinformatie over bepaalde onderwerpen.

Het is in elk geval mijn bedoeling om de site regelmatig bij te werken, zowel qua tekst als foto´s. Foto´s en wetenswaardigheden, die iemand van de bezoekers ter beschikking wil stellen, zijn ten allen tijde welkom.

Voor elk onderwerp en/of provincie bestaat een aparte pagina. Wil je een bepaalde pagina overslaan omdat je hem bijvoorbeeld al gelezen hebt, ga dan in de linkerkolom naar archieven en kies het onderwerp dat je wil lezen.

Patrick

 { Last Page } { Page 1 of 77 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

(1)foto´s Argentinië
(2)foto´s Córdoba
(3)Universiteit Cordoba
(4)Sierras de Cordoba
(5)foto´s Villa Carlos Paz
(6)Che Guevara
(7)foto´s Capital Federal
(8)Jose de San Martin
(9)Urquiza
(10)Carlos Gardel
(11)Juan Manuel Fangio
(12)Juan Domingo Peron
(13)Eva Duarte de Peron
(14)Tango
(15)foto´s Buenos Aires
(16)Mar del Plata film
(17)foto´s Santa Fe
(18)Vlag van Argentinië
(19)Rosario-Victoria brug
(20)Hernandarias-tunnel
(21)Overstroming Santa Fe film
(22)foto´s Entre Rios
(23)Palacio San Jose
(24)foto´s Corrientes
(25)Estero del Iberá
(26)Gauchito Gil
(27)foto´s Misiones
(28)San Ignacio
(29)Iguazú
(30)Mate
(31)foto´s Chaco
(32)foto´s Formosa
(33)foto´s Salta
(34)Tren a las nubes film
(35)Hospedaje
(36)foto´s Jujuy
(37)Steenbokskeerkring
(38)Humahuaca
(39)Pucará van Tilcara
(40)foto´s Catamarca
(41)foto´s Tucumán
(42)Pachamama
(43)Quilmes
(44)foto´s La Rioja
(45)Talampaya
(46)Carlos Menem
(47)foto´s San Juan
(48)Valle de la Luna
(49)Difunta Correa
(50)foto´s Mendoza
(51)Las Leñas
(52)Tupungato
(53)foto´s San Luis
(54)foto´s Santiago del Estero
(55)Quechua
(56)foto´s La Pampa
(57)foto´s Tierra del Fuego
(58)Ushuaia
(59)Beaglekanaal
(61)Puerto Williams
(62)foto´s Santa Cruz
(63)Perito Moreno
(64)Perito Moreno film
(65)Lago Argentino
(66)Andescondor
(67)Mount Fitzroy
(68)foto´s Chubut
(69)Southern Right Whale film
(70)Southern Right Whale
(71)Peninsula Valdés
(72)Mara
(73)foto´s Río Negro
(74)Bariloche
(75)foto´s Neuquen
(77)foto´s eigenaardigheden
(78)foto´s Chileens Patagonië
(79)foto´s Iguaçu-Itaipu
(80)Itaipu
(81)foto´s falklandoorlog
(82)foto´s falklandoorlog
(83)foto´s Falklandeilanden
(84)foto´s Antartida
(85)reizen naar Argentinië
(86)reizen naar Argentinië
(87)foto´s Fauna in Argentinië
(88)foto´s Flora in Argentinië

Categories


Recent Entries


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer