Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
iebele siebele

Home - Profile - Archives - Friends

eindgesprek met ego

Posted on 19/12/2005 at 22:04 - 0 Comments - Post Comment - Link

ja wat zal ik zeggen,..................................17-12-05

Ik heb afgelopen vrijdag mijn eindgesprek gehad op mijn werkplek het kinderdagverblijf.

ik ben daar in juli begonnen dit jaar, en heb in die periode veel last van lichamelijke klachten gehad, maar ook een griepje net als ieder ander. Ja het kan verkeren dat je een periode hebt dat je even niet goed in je vel zit,maar ik werd er op afgerekend. Mijn schooldocent was ook bij het gesprek aanwezig, mede omdat ik  klaar was met mijn opleiding, en een goede afronding van de werkplek heel belangrijk is.Het begon al heel gezellig het gesprek vondt plaats midden op de werkvloer, ouders die in en uit liepen, krijsende kinderen. Normaliter wordt hier door de leidinggevende op gereageerd maar geen teken van enige actie.Dus het rumoer bleef en mijn docent nam het woord en richtte haar op de leidinggevende met de vraag of er nog een andere ruimte ter beschikking was. Nee was het antwoordt en mijn huiskamer is prive en die gooi ik niet voor stagieres te grabbel.Daar wil ik niet jan en alleman in hebben zeker geen stagieres , alleen leidinggevenden.( Nou mijn reactie in mijn hoofd was als eerste ik heb bij het kennismakingsgesprek ook boven in jou huiskamer gezeten.) Ik was verbouwereerd zo'n reactie te horen en heb ook gezegd dat ik deze reactie wel heel raar vond. Nou de aanval was geopend wat een gesprek ik heb weinig tot niets goed gedaan, kwam niet uit de verf, en was niet geschikt om met kinderen te werken.  De opdrachten die ik van haar kreeg waren geen opdrachten maar bevelen, vragen hoefde ik niet te stellen die werden afgedaan met zoek je zelf maar uit, en ik stond de gehele dag af te wassen. In het begin van de stage tot het einde is mij niets tot nauwlijks iets uitgelegd en als ik dan wat fout deed werd ik afgesnauwd. ja ik hoefde ook niet te vragen want antwoordt  kreeg ik niet.De ene naar de ander stagiere passeerde de revu, 14,15,16 jaar ja die kan je nog lekker afbekken maar ik 35 jaar heb mij door haar ook laten kleineren en alleen maar om die ervaring daar. En had ik beter

kunnen weten,ja zeker ik had gewoon op moeten stappen en zeggen zoek maar een ander slachtoffer mij niet. Ja door ervaring leert men zeggen ze, nou die ervaring heeft mij geleerd een knop om te zetten,een blok voor je kop te hebben.En zeker tot 10 te kunnen tellen. Eerlijk gezegd weer een bevestiging van misselijkmakende mensen op deze wereld, zakenvullers over de rug van een ander.En ow wat doen ze het toch goed, en wat vinden ze zichzelf toch goed, protocol, dit protocol dat. Maar een protocol hoe benader ik een ander, en hoe behandel ik een ander, nooit van gehoord.Werkelijk hoop ik van deze personen dat ze vandaag of morgen letterlijk en figuurlijk zo op hun bek gaan,en eens goed gaan nadenken en beseffen wat ze een ander hier mee aandoen.


het heeft even geduurd

Posted on 7/12/2005 at 20:45 - 0 Comments - Post Comment - Link

het heeft even geduurd!!!!!

 

Ja hier ben ik dan weer, even hard gestreden om mijn opdrachten af te krijgen maar over twee weken krijg ik dan eindelijk mijn diploma. Ook loop ik nog steeds stage op een kinderdagverblijf waar ik nog steeds niet goed kan wennen. De leidinggevende doet haar mooier en leuker voor dan dat ze in werkelijkheid is. De nieuwe leidster kan ook goed toneel spelen, en loopt zodra de ouders door de deur komen continu met een glimlach van oor tot oor te vertellen hoe leuk hun kinderen zijn. Ja en dan al die stagieres die de revue passeren ik heb er totaal nu zo'n 7 gezien in 6 maanden tijd. En sommige zijn na een dag al weer vertrokken. Ja ik kan ze in dat opzicht geen ongelijk geven! De beloftes die gedaan worden in zo'n leuk uitziende folder en de extra zorg en maaltijden zijn bij het trieste af. Fruit is meer dan de helft van de tijd niet aanwezig domweg vergeten te kopen, broodmaaltijden zijn vaak ook restanten en plasjes, en de warme maaltijd bestaat uit een eigen in elkaar gedraait prutje uit eigen vriezer. Nou weet ik uit eigen ervaring dat een kind niet zo nauw kijkt, maar is de rekening die de ouders hiervoor krijgen dan wel afgestemd op de verleende service. Natuurlijk niet!!!! geld moet rollen ook over de rug van een kind.

Natuurlijk ben ik kritische, en zou ik het anders doen, maar ik hoef het niet te doen gelukkig niet.

Een ding heb ik wel geleerd ik voedt mijn kind zelf op.Er zijn ouders die willen werken of moeten werken niets op tegen, heb ik begrip voor maar wees eens scherp en stel eens duidelijke vragen naar de leidinggevende toe over je kind. Laat je niet van alles wijs maken wees scherp in de vragen en neem geen genoegen met komt allemaal goed. 


hoezo.... dumpen

Posted on 20/10/2005 at 20:01 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het is me toch wat .............

Wat moet je als kind zijnde met ouders die er toch  nooit zijn!

7 uur s'ochtens zit je al op de crech met de slaap nog in je oogjes, wachtend op de volgende ook zo vroeg op kindertjes.

Je kijkt wat om je heen maar het liefst zou je nog in je bedje willen liggen.

Daar gaat de deur weer open, de volgende slapende gezichtjes komen om de hoek , jj ook al zo vroeg is de uitdrukking.

Ja en nu wachten op de volgende wie zou er vandaag nog zo vroeg bij komen, ojee een huilertje ik hoor het al nou dat wordt gezellig.

Ja het houdt niet op mama heeft ander plannen vandaag en papa ja die wil ook meer van zijn vrije dag genieten.

Wat moet je dan praten kan ik nog niet zo goed, en als ik moet huilen zetten ze weer die afgedraaide cd op die ik wel kan dromen.

En hier zie ik ook elke week dezelfde gezichten, hoor dezelfde liedjes, het o zo bekende speelgoed.

Hoe zit het met mijn variatie,..... hoe laat zou het zijn.

Nou mischien wil de buurvrouw nog wat met me babbelen, ik hoor het al dezelfde ellende.

De grote wijzer staat al bijna op 12 en de kleine op 7 zou het nog lang duren, of moet ik hier blijven.

Zou het dan toch zo zijn..............................................................................................

is dit wat ze noemen een dumpertje.  


vandaag 10-10-05

Posted on 10/10/2005 at 20:53 - 0 Comments - Post Comment - Link

afgelopen weekend weer wat nieuwe ideen op gedaan voor nieuwe verhaaltjes.

Mensen die een opleiding doen op spw, helpende welzijn, woonbegeleiding, zou het een tip kunnen zijn om ook zelf eens wat te gaan schrijven of uit te proberen. mischien voor een opdracht, spreekbeurt, of gewoon op een kinderdagverblijf. Zoek wat leuke plaatjes erbij of geluiden en het resultaat is daar.


Even over iebele siebele

Posted on 27/9/2005 at 11:16 - 0 Comments - Post Comment - Link

iebele siebele verhaaltjes

 

iebele siebele is een peuter die allerlei avonturen beleeft, het wordt geschreven in het bilds en briek fries. Omdat ik zelf van huis uit bilds preek en in friesland woon heb ik het wat gemengd. Het geschreven fries is denkfries.

Ik ben tot verhaaltjes schrijven gekomen door dat ik vanwege mijn opleiding veel met friestallige ouderen en kinderen werk en leek mij leuk omdit in mijn opleiding te gebruiken.

Alwel heb ik het eerst op mijn tantezeggers uitgeprobeerd en met sucses. 


De iebele siebele verhaaltjes

Posted on 27/9/2005 at 11:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

iebele siebele verhaaltjes...

1 iebele siebele krijt een fietske

2 iebele siebele op avontuur

3 iebele siebele op bezoek bij omke hans

4 stjonksnoepkes


IEBELE SIEBELE KREIT EEN FIETSKE

Posted on 27/9/2005 at 11:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

                          IEBELE SIEBELE KREIT EEN FIETSKE

 

 IEBELE SIEBELE KREIT EEN FIETSKE DAT HE MEME MAR BETOCHT.

 ELKE KEER AT SE IEBELE SIEBELE SA BUTEN SEECH MY DE OURE BENTSJES EN HUN FIETSKES, EN IEBELE SIEBELE    ERSA NEI STUUN TE SJEN EN EK GRAAG EEN FIETSKE WOU TOCHT ZE NOU MAT HET MAR ES WEZZE.

 

ZE ROPPE IEBELE SIEBELE NEI BINNEN EN ZIE NOU MAT HET MAR ES WEZZE LYTS MANTSJE, DO KREIST EEN FIETSKE.

IEBELE SIEBEL SEECH ZIEN MEM ES GOOD OAN EN SPRONG EEN GAT IN E LUCHT VAN BLEEDENS. MEM MAST ER HUT OM LEITSJE EN ZEI PAK DYN JASKE MAR WE GEEN DIREKT NEI DE FIETSEWINKEL.

 

IEBELE SIEBELE WE HELEMAAL IN SIEN NOPKES EN GLUNDERDE VAN ALLE KANTEN, TROTS RUN ER MEI SIEN LYTSE VUTJES ACHTER MEM OAN, OP NIE SIEN NEYE FIETSKE.

ER WIEN SAFOLLE FIETSKES GRUTE NOG GRUTTERE EN HELE GRUTEN, EN TOEN.....SEECH IEBELE SIEBELE EEN FIETSKE STEEN "KNAL REED MEI EEN HELE GRUTE KNEEPTOETER EROP KNAL ORANJE WJEELTJES EN EEN HELE LANGE STOK MIE EEN ORANJE VLAGJE EROAN, DIE DAT DIE DIE DIE MEME DIE WOL IK HA DAT IS EEN MOOIE.

 

MEM MOEST HURD LEITSJE, NOU DAN MAST DER MAR EFKES OP ZITTE EN MAR EEN RONDSJE FIETSE. IEBELE SIEBELE GOEN OP SYN FIETSKE ZITTEN EN HET WE OF HET ER FOR MAKKE WE HIJ WE HELEMAAL IN SIEN NOPKES SA BLYD HIJ FIETSTE DE HELE WINKEL TROCH TROTS AS EEN PAUW. HIJ GLUNDERDE EN SIEN EEGJES SA BLIJ DIT WE SIEN FIETSKE.

 

MEM REKENDE HET FIETSKE OAW EN TROTS FIETSTE IEBELE SIEBELE OP SYN FIETSKE NIE HUUS. THUUS KOENEN ALLE BERN SYN NYE FIETSKE SJEN EN IEBELE SIEBELE WE GRUTSK.  


Hosting door HQ ICT Systeembeheer