Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Nieuwe Tijds Berichten

Nieuwe Tijds Berichten september 2008 (Over doodsangst, foute humor, kometbezoek in 2012, het graf van Jezus, soja-diarrhee, sterrenstof, vergrijzen enzovoorts)

17:28, 19/9/2008 .. 0 comments .. Link

ANGSTEN

 

Er bestaat een wijd verbreide angst voor de dood. Bang voor pijn, voor wat er komen gaat of juist voor wat er niet meer zal zijn. Je kunt ook nog eens terugschrikken voor de leegte als je die verwacht. Tegelijkertijd zijn er nog veel meer mensen bang voor het leven. Er is zoveel frustratie en teleurstelling om ons heen dat het knap is dat jij en ik er nog met ons diepgewortelde optimisme door heen komen. Miljoenen angsthazen zijn bang om gek te worden van hun eigen protesterende gedachten, miljoenen anderen zijn zo bang om te genieten, dat alle openingen naar enig orgastisch leven afgesloten worden. Ze zijn bang om aan wellust, vreugde en liefde verslaafd te raken, doodsbang dat ze er afhankelijk van zouden kunnen worden. Mijn vroegere leermeester Bhagwan Shree Rajneesh (Osho) hield ons altijd voor dat het zinniger is om er IN te duiken, desnoods te zwelgen en de realiteit van eventuele angsten te ervaren, dan er maar eeuwig bang buiten te blijven. En zo zeiden zijn discipelen vroeger vaak tegen elkaar: “We will see what happens.” Laten we eerst maar eens kijken wat er gebeurt, hoe erg het is en OF het wel zo erg is als we vreesden.

 

VIEZE DINGEN OM VAN DOOD TE GAAN

 

Trouwens, weet je waar je ook al dood van kan gaan? Spaans onderzoek liet zien dat de deksels van drankblikjes erger verontreinigd kunnen zijn (met name met voor mensen vaak fatale rattenpis) dan de deurkrukken van openbare toiletten. God! HELP! Toch breng ik iedereen graag de bemoedigende uitspraak in gedachte dat wat jou NIET doodt, je juist sterker maakt. Je versterkt dus je weerstandsvermogen door aanvallen van viezigheid te weerstaan. Laat je baby van de grond eten, leve de mazelen en andere kinderziekten.

Iemand schrijft me over dodelijke parasieten (foute schimmels, pestbacteriën, het Ebola- en Marburg-virus enz.) die we toch zouden moeten zien uit te roeien. Ze stelt dat de grote fout van de westerse farma/chemo-cultuur is dat we niet meer purgeren, zoals alle natuurvolkeren deden. Dat is een ander woord voor laxeren en dat betekent weer versneld ontlasten en je darmen reinigen. Hee, lekker! Even je innerlijke kind van ballast ontdoen. Dat purgeren is overal goed voor; je kunt er bijvoorbeeld het bittere alsemkruid voor gebruiken. Niet geschikt voor HSP-ers en je mag er niet bij blowen, want dat versterkt het effect van beide middelen extreem. Zo hoor je nog eens wat.

 

DOM

 

Jantje meldt op het naaktstrand dat hij vrouwen heeft gezien met veel grotere borsten dan mama. Moeder denkt aan implants en zegt geprikkeld: “Hoe groter hoe dommer die vrouw!”
Jantje meldt ook dat hij mannen ziet met veel grotere piemels dan papa. Die reageert spontaan met: “Hoe groter de piemel des te dommer die man!”
Papa en Jantje maken een wandeling. Na een half uur is Jantje alleen terug. Waar papa is, wil mama weten. Jantje: “Papa staat te praten met een hele domme vrouw, en hoe langer ze praten des te dommer papa wordt.”

 

HUMOR ALS GROOT PROBLEEM

 

En hoe beviel jou dit grapje? Niet iedereen stelt namelijk zulke praatjes op prijs. Naar aanleiding van mijn stukje in de vorige Nieuwsbrief over het fysieke voordeel van seks (je neus gaat er lekker van lopen, enz.), schreef Bozidar B. mij zelfs boos: “Wauwwww! Wat een reeks halfwaarheidsadviezen over seks!! En jij noemt jezelf coach en therapeut !! Hoezo moet je jouw obsessie met seks hier en aan jouw cliënten doorgeven? Nu begrijp ik beter verhalen die over jou rond circuleren...”

Ik antwoordde hem dat mijn stukje als vrolijk en opwekkend bedoeld was. Relativeren en humor zijn onderwerpen die dus helaas niet aan sommige lezers besteed zijn. Daarom: kijk uit! Soms neem ik na lang mediteren toch een grap op om een tegenwicht te bieden aan spirituele zoekers die het idee hebben dat het lagere, plattere en aardse totaal afgezworen moet worden ten bate van het hogere. Ik geloof namelijk in de yin-yang kringloop, die alles accepteert, simpelweg OMDAT het in deze schepping bestaat. In dualiteit is goed en kwaad mogelijk, in eenheid niet.

 

HET NUT VAN SPIONAGESATELLIETEN

Nog een actuele grap (met dank aan Caroline van Zwieten):

De enige zoon van de naar de VS geëmigreerde oude Mustafa woont in Irak. Mustafa mailt hem: 'Lieve Ahmed, Ik ben erg verdrietig omdat ik in mijn tuin geen aardappelen kan planten. Ik weet zeker dat jij me geholpen zou hebben de tuin om te spitten, als je hier was geweest. Ik hou van je. Je Vader'. Direct mailt de zoon terug:  'Lieve Vader, Raak alsjeblieft niets aan in de tuin! Ik heb daar namelijk 'het spul' verstopt. Ik hou ook van jou. Ahmed'.
Nog geen 2 uur later staan de mariniers en de CIA voor het huis van de oude man en spitten de tuin nauwkeurig om. Ze vinden niks. Teleurgesteld gaan ze weer weg. ’s Avonds mailt de zoon: 'Lieve Vader, ik neem aan dat de tuin nu helemaal is omgespit en je kunt beginnen met het planten van je aardappelen. Meer kon ik op deze afstand niet voor je doen.´

 

LEVEN MET DUALITEIT OF DAAR BOVENUIT?

Het blijft een spannend onderwerp, dat is zeker. Ook Thilly R. schreef over mijn Nieuwsbrief: “Veel nuttige informatie, maar ook een grofheid, die ik absoluut niet waardeer. Als je voor onvoorwaardelijke liefde kiest, kun je niet met één been in liefde staan en met het andere been in grofheid. Een voorbeeld van tegenhang: een zwarte schaduw, die bestaat uit de schaduw, die door zonlicht ontstaat, is totaal verschillend van de zwarte schaduw, die ontstaat door negativiteit of duistere praktijken. Aan alles waar je over denkt of spreekt, geef je energie. Daarom kies ik er bewust voor om energie te geven aan lichtende en opbouwende dingen.”

Okay, ik snap die boodschap helemaal. Maar toch moet ik grijnzen om onderstaand plaatje. Hoe bedenkt iemand het?! Maar is het schaduwpraat omdat het aan seks refereert? Omdat het een macho-beeld toont? Dit soort bizariteiten horen er ook bij. En waar je ook om lacht, het lachen op zich is heel gezond.  Marijke R. meldde zich af omdat ik teveel zeur, Wim D. vond mijn kritische toon niet spiritueel en de humor oppervlakkig. Vooruit maar. Deze Nieuwe Tijds Berichten gaan naar zo’n 8.000 mensen en worden doorgeplaatst op diverse andere websites. Iedereen blijft vrij om zich af of aan te melden bij dit (gratis toegankelijke) clubje.

 

WERELDVREDEDAG

 

O Op 21 september is het Wereld Vrede Dag (Peace Day). Voor het Haagse Vredespaleis aan het Carnegieplein ontmoeten geestverwanten elkaar de hele dag door. Er brandt een ceremonieel vuur ( het Indiaanse zogeheten Zevende Vuur).  Voor meer informatie Menno Swaak en Irene Hadjidakis - van Schagen op respectieveljk mennoswaak@leefwijzer-net.nl (0644202709) en irenevans@hetnet.nl (0624768772). Als je zelf een kort radio-item wilt maken over dit onderwerp, mail dan Edith Hagenaar op vrede@indigosoulstation.nl.

 

BEWUST WARTAAL UITSLAAN?

 

Als je vindt dat je echt teveel denkt (over onderwerpen als de bovenstaande bijvoorbeeld), probeer dan eens een tijdje op de fiets en in de auto het zogeheten Gibberish. Het woord zelf verwijst naar het spirituele onderwijs van een Soefi-mysticus, Djabbar, die met opzet alleen in onbegrijpelijke wartaal tegen zijn discipelen sprak, omdat hij geen betekenis wilde hechten aan enig logisch denken. Dus kwak er maar even lukraak alles uit wat bij je opkomt, gooi er een beetje Mongools doorheen, beetje brabbelen, schreeuwen en schelden in quasi-Hongaars en je zit goed. Na 15 minuten voel je je stukken beter. Na zo’n wikkel-wakko-zompplomp-gesprek met je pissige partner val je elkaar spontaan weer in de armen. 

  

KOMEETBEZOEK IN 2012?

Uit de analyse van een serie graancirkels (met name die in Avebury op 15 en 22 juli 2008) decoderen sommige astronomische specialisten een waarschuwing die wijst op een komeetinslag een week voor het aflopen van de Maya-kalender (21 december 2012). De wetenschappelijke sterrenkundigen is overigens nog niets aan het kosmische uitspansel opgevallen dat daar op duidt. Wat ik daar niettemin astrologisch van kan bakken, vraagt Abel mij. Tja, op 13 december 2012 valt me niet zoveel op.

Maar op 14 december 2012 staat er echter om 12.00 uur boven Avebury een Yod aan de hemel, een karmische vingerwijzing, vol onzekerheid en onbehaaglijkheid. De Maan staat dan precies conjunct Pluto op 9 graden in Steenbok (overigens mooi in een driehoek naar mijn Mars op 9 graden in Maagd) in sextiel naar Saturnus in Schorpioen en beiden dus in een 150 graden aspect (twee inconjuncten) naar Jupiter retrograde op 10 graden in Tweelingen, die weer precies in conjunctie met Lilith (de Zwarte Maan) staat.  “Maah wat hep dat nah te betekenuh?“ zou Haagse Harry vragen.

Ik gok: iets met de karmische heling van de Aarde (Maan-Pluto in Steenbok) wordt ondersteund door gevoelsmatige mannelijke autoriteit (Saturnus in Schorpioen) maar misschien door veel overdreven slap mentaal geouwehoer (Jupiter in Tweelingen), vooral van vrouwen (Maan inconjunct Jupiter conjunct Lilith), bemoeilijkt. DUS?

Ehh… Tja… Even doorvoelen… Ja! Mijn diep astraal onderbouwde conclusie is dat na dat komeetgedoe van de 13e mannen de impuls zouden kunnen hebben om flink de handen uit de mouwen te steken en vrouwen het gevoel om eerst nog eens langdurig over het gebeuren te moeten beppen? Nee toch, Peet!?

Laat ons opgewekt vol vertrouwen 2012 afwachten en ondertussen veel repareren aan de nog steeds verstoorde relaties tussen de seksen!

LIST EN BEDROG

Enkele jaren terug schreef cultuurhistoricus Jacob Slavenburg (1943), de gerenommeerde vertaler van de Nag Hammadi-geschriften, Het graf van Jezus naar aanleiding van de ontdekking in 1980 van een beenderenkistje in een graf in Jeruzalem, waarop een ongewone namencombinatie  voorkwam. Kenners beweren zeer overtuigend dat Jezus daar is bijgezet, samen met zijn geliefde Maria Magdalena (Mariamme), hun beider zoon Juda, zijn broeder Jozef, zijn moeder Maria, met Mattheus en nog enkele onbekende anderen. Kijk zelf op http://dsc.discovery.com/news/2007/02/25/tomb_arc.html. Wat? Hoezo?! Was Jezus NIET met lichaam en al opgevaren? Ook niet gecremeerd zoals Bo Yin Ra beweert? En echt NIET in India aan zijn definitieve eind gekomenbegraven? En is Maria Magdalena helemaal NIET naar Zuid-Frankrijk gevlucht? Die Katharen tripten op een illusie? Vertegenwoordigers van het traditionele christendom en allerlei occultisten gingen direct in de weerstand. Tja. Wat is tegenwoordig nog ondubbelzinnig waar?

 

WAAR OF NIET WAAR?

 

Journalistiek gezien trek ik voor deze Nieuwe Tijds Berichten meestal mijn informatie op drie verschillende plekken na. Sommige bronnen heb ik geleerd niet meer te vertrouwen na slechte ervaringen. Wikipedia kan moeiteloos gemanipuleerd worden, hebben we gezien; veel goed wetenschappelijk onderzoek verdwijnt op universiteiten in duistere laden omdat het de geldbronnen van het instituut in gevaar brengt, andere projecten worden illegaal gefinancierd worden door anonieme maar belanghebbende sponsors. De industrie heeft daarmee, net zo als de kerk, een bepaald wantrouwen van de consument over zichzelf afgeroepen. En wat heeft dat dan voor effect?

 

De wereld en de mensheid bestaat nog dankzij natuurlijke selectie. De sterkste genen en zij die het snelst kunnen muteren, dus aanpassen, blijven bestaan. Ik zie het circuleren en verwerken van informatie als een vergelijkbaar proces: een bericht muteert in combinatie met andere gegevens onder mijn handen. Soms vind iemand het lulkoek wat ik schrijf, soms maak ik ook platweg vergissingen. Soms weet ik ook niet uit de vele aangeboden waarheden te kiezen. Maar ik ben blij als jullie me kritisch daarbij willen blijven volgen. Reageer dus rustig op peterdenharing@hetnet.nl.

 

TEVEEL VAN IETS, MET NAME SOJA

 

Te veel sinaasappelsap drinken is ook weer niet goed voor je. Zo zijn er nog wat wetenswaardigheden, die de reclame graag bewust over het hoofd wil zien. Dat sojaproducten allemaal zo gezond zijn, mooi als vleesvervanger, wordt als de zoveelste mythe op gezondheidsgebied onderuit gehaald door een studie van  de Amerikaanse hoogleraar  Dr. Kaayla Daniel in haar boek The Whole Soy Story. Soja zou hart- en chorestorolproblemen helpen voorkomen, maar teveel van de zogeheten isoflavones in soja verstoren iets in je hormoonhuishouding, de thyroidebalans. Ook dàt gedoe speelt een rol bij de actuele zwaarlijvigheidontwikkeling, omdat het toegenomen vegetarisch bewustzijn ook de sojaconsumptie drastisch heeft doen stijgen. Aan dierenvoeding wordt extreem veel soja toegevoegd. Ah, daarom wordt jouw hond zo vet. Maar waarom hebben Aziatische mensen die klachten niet? Omdat ze soja bijna altijd eten in combinatie met o.m. eieren, nooit als los staand gerecht zoals Westerlingen vaak doen. Dat lijkt te schelen. Het gaat als zo altijd om de overdosis van het product en zijn afgeleiden: sojaolie, tofu, sojakiemen en alle industriële sojabewerkingen (hotdogs van soja enz.). Geniet dus ook hierin met mate, mevrouw en meneer.

 

DIAMANTEN STERRENSTOF

Uitgeverij Ankh-Hermes overweegt een snelle vertaling op de markt te brengen van het adembenemend briljante boek van de Engelse natuurkundige Susan Joy Rennison Tuning the Diamonds (Electromagnetism & Spiritual Evolution). Het is in het Engels te bestellen via http://www.susanrennison.com. Ze legt daarin o.m. uit dat de opwarming in ons hele zonnestelsel talloze mutaties tot gevolg heeft. Ook stelt ze dat evolutionaire veranderingen plotseling door een bepaalde concentratie van energie kunnen worden veroorzaakt. Op http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/2631016/Chinese-cats-grow-wings.html zie je (toevallig?) een foto bij een artikel over Chinese katten die out of the blue vleugels met een beenderstructuur hebben ontwikkeld, dus NIET zo zijn geboren. Rennison beschrijft dat ook overal ter wereld digitale foto’s opduiken van orbs (bollen) en achthoeken ‘diamonds’ (ruiten) als energiemanifestaties. Licht wordt trouwens overal intelligent gefotografeerd met steeds intelligente camera’s. Neem een kijkje op Atmosferic Optics, http://www.atoptics.co.uk en je mond valt open. Rennison suggereert ook dat dit soort actieve sterrrenstof een zekere intelligentie heeft, althans reageert op menselijke communicatie.

Annette van W. uit Zwolle heeft honderen van die orbs-foto’s, Janet ossebaard ook. Wat betekent dat als je mag aannemen dat ze professioneel hun lenzen schoongemaakt hebben? Wat gaan we nog meer mee maken? 

VERGRIJZEN

 

Bestaat reïncarnatie echt? Waar komen dan al die zielen vandaan? De wereldbevolking is immers excessief gegroeid door de toegenomen welvaart: van 2,5 miljard in 1950 naar 6,5 miljard tegenwoordig. Zouden alle mensen die ooit geleefd hebben in deze ‘eindtijd’ incarneren om nog een laatste stukje bewustzijnsverruiming mee te maken? Het hangt af van de ontwikkeling van je spirituele kompas waar de ooievaar je neerkwakt.

De totale economische productie van de wereld is namelijk sinds 1946 ruim vervijfvoudigd (naar 12 biljoen euro), terwijl het aantal mensen dat in armoede leeft, is verdubbeld in die 62 jaar. Wat zijn je kansen op groei, als je er van uit gaat dat daarvoor een paar essentiële voorwaarden vervuld moeten zijn: voedsel, onderdak, veiligheid en enig onderwijs?

In ons land is het nog zo verkeerd niet: wij worden slimmer ouder. Wij vergrijzen ook minder. In Nederland is 14,3% van de bevolking 65 jaar of ouder, in Frankrijk 16,2%. In België en Duitsland ligt het aandeel 65-plussers met respectievelijk 17,2% en 19,3% een stuk hoger. Het gemiddelde voor de Europese Unie bedraagt 17,7%. Er zal me vast wel een knappe wetenschapper kunnen uitleggen, waar dat verschil precies vandaan komt. Als onze nieuwe generatie bejaarden (de lui van na de Tweede Wereldoorlog) ondertussen zichzelf weg kan houden uit die kennels, die hier verzorgingstehuizen worden genoemd, en niet alsmaar duur en nutteloos worden opgelapt in ziekenhuizen, maar nuttig aan de gang zijn tot het laatste, zelfgekozen moment, DAN geloof ik in een collectieve groeisprong. En anders? Nou, als dat MIJ zelf lukt, in een individuele groeisprong. Toch?

En trouwens, over dat zogenaamde leven van ons. In een lezing van het trancemedium Lex Persoon stelde een overledene ooit: “U leeft niet echt en wij zijn niet echt dood.” Zo. Scherper kan niet volgens mij. Voor meer op dit niveau: kijk op www.lichtsferen.com en verbaas je.

NIET GEROYEERD

Op 6 september deed het bestuur van mijn beroepsvereniging, de NBVH, een tweede, dank God eveneens mislukte poging me te royeren vanwege een onhandig geformuleerd te jolig stukje in mijn Nieuwsbrief van november 2007. Ik zal in een volgende editie uitgebreid en inhoudelijk zorgvuldiger ingaan op de achtergronden van het onderwerp dat zo’n commotie heeft opgewekt: DE EVENTUELE LIEFDE TUSSEN CLIëNTEN EN THERAPEUTEN. Ik ben ondertussen zeer grote dank verschuldigd aan die collega’s die op de Algemene Leden Vergadering  tegen het royementsvoorstel gestemd hebben. Verder kan ik alleen maar zeggen over de pogingen van angstige scherpslijpers om de vrijheid van meningsuiting in te perken met maar meteen de meest drastische sancties: 是我们的立足之本,创新是我们的生存之源,便捷是我们努力的.Onze grootste kunst is immers om onze kwaliteiten en kennis te delen en eerlijk, helder kritiek te uiten, zodat je elkaar vooruit helpt in plaats van achterop.

 

Met dank voor jullie aandacht tot zover en hartelijke groeten van Peter

CHECKLIJSTJE VOOR FOUTE GOEROES

10:28, 13/9/2008 .. 0 comments .. Link

******************************************************************************

13 september 2008

CHECKLIJSTJE VOOR FOUTE GOEROES

Door Peter den Haring

Je zit ergens mee vast, je zoekt hulp, een kennis is ineens opgeknapt van contact met een bepaalde paragnost? Of een helderziende man heeft je aangesproken op straat met een scherpe waarneming? Je hebt weinig klankbord in je omgeving en je voelt dat mevrouw X. altijd zo aandachtig naar je luistert? Of wanneer kun je zeker weten dat het tijd is om uit een bepaald clubje te stappen of om je los te maken van een bepaalde invloedrijke persoon?

Voel je geen ankerpunt voor een juiste beslissing? Heb je geen idee waar je kunt op letten als er plotseling een channelende therapeut, een zelf verklaarde goeroe of een charmante leraar aan jouw geestelijke gezondheid wil sleutelen? Op basis van mijn eigen Schade & Schande-ervaringen heb ik al eerder en in andere media een soort checklijstje voor foute lieden opgesteld. Ik doe dat stukje nog even aangepast in de herhaling voor de nieuwkomers.

FOUTE goeroes/leermeesters/channelaars maken zich schuldig aan minstens 10 van onderstaande kwalen:

1) Ze prediken De Enige , Echte Waarheid (‘Ik ben hier als enige afgezant van de Planeetraad van Zus of van de Opgestegen Meester Zo”);

2) Ze vleien je ten aanzien van jouw, toevallig door hen opgemerkte spirituele groei (“Wat heb jij al ontzèttend veel gewerkt aan je Bewustzijn”);

3) Ze maken je ongerust, gestresst en bang over je gezondheid of je karma (“Ik zie een gat in je aura”);

4) Ze prikkelen een gevoel dat je hun hulp nodig hebt (“Er zijn maar weinig mensen die jou op dit niveau kunnen begrijpen en helen”);

5) Ze werken met gedwongen winkelnering – dus dat jij hun producten moet kopen- (“Deze boeken/serie tapes/CD's gaan je wereld veranderen”);

6) Ze doen je toekomstbeloften m.b.t. stijgen in de eigen clubhiërarchie (“Hoe zou het voor jou zijn als je mijn boekhouding mocht doen?”);

7) Ze speculeren op je hebzucht of prikkelen verlangen om zelf goeroe te worden (“Binnen tien jaar ben jij een Ster in Spiritueel Nederland”);

8) Ze willen je laten denken in spirituele rangen en standen , ze classificeren jouw groeiproces en verlenen daarop soms privileges (“Je zilt nu nog in de rode cirkel maar als je in de blauwe komt en je 9e chakra open gaat, dan kun je voortaan met mij ….”);

9) Ze jagen je angst aan over het wereldleed en internationale samenzweringen (“Dit is zó groot, zo veel omvattend, zo gevaarlijk”);

10) Ze poneren oncontroleerbaar gerommel met quasikosmische data en feiten (“Op 29 februari 2001 is er een zeventiende Hemelpoort geactiveerd in mijn tuin”);

11) Ze praten je schuldgevoel aan. (“Dat jij je verantwoordelijkheid voor het redden van deze verdoemde aarde niet neemt, terwijl iedereen nodig is bij dit proces en jij al helemaal. Je MAG nu gewoon niet uitstappen!”);

12) Ze presenteren manipulatieve provocaties van je natuurlijke weerstand  (“Jij bent een demonische heks/gek /moordenaar geweest in een vorig leven in Irak/België!”) en

13) Ze werken met fysieke, gewelddadige of spirituele bedreigingen en of vervloekingen (“Binnen een week na jouw vertrek zal het noodlot je achterhalen!”).

14) Humor, zelfkritiek en zelfreflectie zijn zulke lieden volslagen onbekend. Op kritiek van anderen reageren ze excessief agressief en rancuneus.

Zo. Hèhè. Dat is dat. Je voelt weer welk besluit je kunt nemen over je geestelijke toekomst. En als het nu NOG niet wil, bel dan

Peter den Haring

Praktijk voor karmische astrologie, psychosociale hulpverlening, hypnotherapie en auralezen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639

www.peterdenharing.nl Giro 1580509 Lid NBVH 97018

 

 Nieuwe Tijds Berichten. Spiritualiteit, astrologie, hypnotherapie, orakelen, HSP, Graancirkels, alternatieve geneeskunde, gezondheid, aura lezen, auraschoonmaak, humor!

10:50, 3/9/2008 .. 0 comments .. Link

*******************************************************************************************************************

                  Nieuwe Tijds Berichten augustus 2008

 

NIET MEER ZEUREN! LACHEN!

 

Even goed lachen is net zo goed voor je als 15 minuten indoortraining wat je bloedcirculatie betreft. Het maakt endorfinen aan en verhoogt de vitaliteit van je immuunsysteem. Het maakt niet uit waarom je lacht. Denk aan mannen die hun borst en oksels ontharen. Denk aan vrouwen met een kipfiletje in hun bh. Mogelijkheden zat. Kijk eens op de vernieuwde website van Krishna Prem http://www.geeyouareyou.com/newsadmin/issues/gurunews.htm. Een vrolijke, zinnige aanrader, net als www.wereldjournalisten.nl waar je een gratis mailabonnement op gekleurd nieuws kunt aanvragen.

 

OUD & TOCH JONG

 

Gelukkig vergrijzen?! Heerlijk als stapels geleerden steeds maar pogen uit te vinden hoe je zo oud mogelijk kunt worden. Wat blijkt: je houdt je hersenen vitaal met groenten, kleine beetjes chocolade, flavonoiden  (quercetine, kaempferol, myricetine, luteolin en apigenin) en verder met veel Vitamine C slikken en regelmatig calcium, magnesium en zink capsules gebruiken, soms een stoot geelwortel (curcuma). Eet ook spul als Chlorella of Greenzymes (van Nikken). Maar ook blijkt uit al die onderzoeken dat heftig trainen, sportief afzien, prestaties leveren en belangrijk zijn je levensdagen absoluut niet verlengen. Het is juist veel simpeler: gemoedsrust, puzzelachtige spelletjes (schaken), plus een beetje wandelen, fietsen, soms dansen en vooral seks houden je jong terwijl je klok door tikt.

GEEN THERAPEUT MEER NODIG

Seks dus (vooral de iets actievere vorm) is prima gymnastiek en verbrandt bovendien veel overtollig vet. De vernauwde bloedvaten in je hersenen die je anders hoofdpijn geven, gaan weer open, waardoor je kunt ontspannen. Er komt in die hersenen ook endorfine vrij, dat je een geluksgevoel geeft. Seks ontspant beter en vollediger dan wat voor valium of librium ook. Wie veel seks heeft, krijgt ook meer seksueel aanbod, omdat het betreffende lichaam meer reukferomonen afgeeft, die het andere geslacht prikkelen. Seksueel actieve vrouwen maken bovendien meer van het hormoon oestrogeen aan, vooral goed voor haar en huid. Hun neus gaat ook een beetje lopen (fijn als die verstopt was). Flink er bij zweten maakt je poriën schoon en is daarom probaat tegen dermatitis en huiduitslag. Kortom, je HOEFT helemaal niet naar een therapeut! Bel gewoon een scharrel op en alles komt goed (vandaag).

MEXICAANSE GRAP

Underdogs verzetten zich graag met grappen. Dat werkt beter dan sabotage. Ziehier (met dank aan Indra).

 

Vraagt een Amerikaanse toerist aan de Mexicaanse barkeeper: ”Wat doen jullie met al die sinaasappelschillen?”

De barkeeper: “Oh, die gooien we weg.”

“Hartstikke zonde, wij vriesdrogen dat. Zulk poeder zit namelijk vol vitamine C. En die eierschillen?”

De barkeeper: “Die gooi ik ’s avonds ook weg.”

“Zonde, man. In de USA capsuleren we dat voor anti-reuma kalkpillen.”

De barkeeper: “Wait, sir. Wij recyclen in Mexico toch wel wat.”

De Amerikaan: “Good to hear. En wat is dat?”

De barkeeper: “Wij verwerken centraal al onze gebruikte condooms tot kauwgom voor de export naar de Verenigde Staten. Sir.”

GOEDKOOP MIDDEL TEGEN VAN ALLES

 

Het bacterie dodende middel Natriumchloriet wordt sinds jaar en dag in de gezondheidszorg gebruikt om vloeren, tafels en ander materiaal te desinfecteren. Tevens wordt het gebruikt voor het bleken van papier, textiel of het langer bewaren van vlees. Het actieve bestanddeel, chloordioxide, blijkt na research door de Amerikaan Jim Humble in een oplossing van 28% en dan MMS genoemd (MicroMineralSupplement) ook een probaat middel tegen malaria, herpes en andere ziekteverwekkers, dat hen onschadelijk maakt zonder resistente ketens te ontwikkelen en vooralsnog zonder gevonden bijwerking. Er is bewijs dat het helpt om myeloperoxidase te maken in het lichaam, een stofje dat het lichaam weer nodig heeft om hypochlorouszuur te maken dat het immuunsysteem normaal gebruikt om virussen, bacteriën, parasieten en schimmels te doden. Je moet in een oplopende dosis druppeltjes innemen. Honderdduizenden Amerikanen gebruiken het al. Het is ook hier via (http://www.nulpuntenergie.net/gezondheid/MMS.htm) verkrijgbaar, maar kijk eerst op de site van Humble http://miraclemineral.org en op www.youtube.com/watch?v=oeZsY7iMiqc. Als je arme vrienden in Zuid-Afrika hebt, moet je dit bericht maar doorsturen. Veel Aidspatiënten hebben er namelijk baat bij (plak dit in je browser voor de vertaling http://66.102.9.104/translate_c?hl=nl&sl=en&u=http://mms-medicalresearch.com/&prev=/search%3Fq%3Dchlorine%2Bdioxide%2Binternal%2Buse%26hl%3Dnl%26rlz%3D1T4ADBR_enNL246NL246&usg=ALkJrhhQ7sZAq9SwGctngQVRd7CJLxl7IA ). Laat Big Pharma huilen, lui!

 

KOSMISCHE ORDENING

 

(Bron: www.4truthseekers.org met dank aan Marco van den Oever op www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=3076&read=1)

Wetenschapper en ingenieur Greg Braden is de auteur van Het Jesaja Effect en Awakening to Zero Point. Hij rapporteerde recent over drie relevante experimenten rond de eigenlijke structuur van het leven. In een eerste experiment werd in een container een vacuüm gecreëerd, waarin wel willekeurig rondbewegende fotonen (lichtdeeltjes) achterbleven. Toen de onderzoeker, Dr. Vladimir Poponin, een quantumbioloog, DNA in het veld plaatste, mat hij dat de fotonen zich in een geordende lijn begaven, samenliggend met het DNA. Na verwijderding van het DNA bleven de fotonen echter op dezelfde, geordende plaats. De fysieke vorm (DNA) had dus een lang vastgehouden effect op de ‘niet fysieke’ fotonen.

Twee. In een militair laboratorium verzamelde men DNA (leukocytes , witte bloedcellen) van donoren.  Dit werd in steeds verder verwijderde onderzoekskamers geplaatst. Ondertussen werd de donor elders blootgesteld aan “emotionele stimulatie” bestaande uit veelsoortige videoclips. Wanneer men bij de donor emotionele pieken of dalen mat, ervoer het DNA de exact identieke stimulatie zonder enige tijdsvertraging. Zelfs op 80 kilometer afstand bleef dit effect hetzelfde.

Bij het derde experiment (uitgevoerd door het Amerikaanse Institute of Heart Math) werd wat DNA van een placenta (de meest pure vorm van menselijk DNA) in 28 containertjes aan 28 getrainde onderzoekers uitgereikt. Deze personen waren getraind in het creëren en voelen van sterke emoties. Het DNA bleek zijn vorm in relatie tot de gevoelens van de onderzoekers te veranderen. Wanneer die dankbaarheid, liefde en waardering voelden, ontspande het DNA, de stringen wikkelden zich af en werden langer. Bij stress, woede, angst of frustratie trok het DNA zichzelf strakker samen en werd het korter. Daarmee schakelde het bovendien een aantal DNAcodes uit. Werden daarna weer positieve gevoelens geactiveerd, dan werden die codes ook weer actief. Met andere woorden: negatieve emoties schakelen je lichaam deels uit. Herhaling van deze experimenten bij zieken leverden de conclusie op dat zelf opgewekte gevoelens van liefde, dankbaarheid en waardering extreem veel kracht genereren, sterk genoeg om weerstand te bieden aan allerlei ziektekiemen, zelfs immuniteit te creëren. Braden stelt dus dat levende cellen communiceren via/met een tot nu toe niet herkende vorm van energie, die altijd en overal en continu bestaat, een veld, een energieweb, en dat DNA door middel van deze energie met fotonen communiceert.

Bacteriën, schimmels, virussen, parasieten en andere micro-organismes  vormen een onlosmakelijk onderdeel van ons systeem. Laat ze zijn, erken hun natuurlijke afbraakfunctie, ze horen bij het leven. Als je hen liefde toestuurt, zijn ze waarschijnlijk al heel tevreden!

ARGUMENT VOOR REGRESSIES=TIJDREIZEN

Nog een verwant onderwerp: Braden legt uit in Het Jesaja Effect, dat tijd in feite niet slechts lineair (verleden, heden, en toekomst) is, maar ook een diepte heeft, die bestaat uit al de mogelijke tijdslijnen die zouden kunnen bestaan, gekoppeld aan alle gebeden die ooit gebeden zouden kunnen worden. Alles in deze creatie, het fysieke en het geestelijke, het materiële en het spirituele, is met elkaar verbonden en is door vibratie, inzicht en gevoel te beïnvloeden.

Hee! Dat kan dus uitstekend door regressie en hypnose, waarmee eigenlijk een soort corrigerende tijdreis gemaakt kan worden. Geniet dus van stomme mopjes, lach om jezelf en koop mijn TranceReizen CD! Stort € 15,90 op giro 1580509.

ADEMHALINGSMEDITATIE

Oud Worden Door Gelukkig Zijn, dat zou je nu kunnen denken. Ik hoop dat het zo simpel is. Een Indiase Yogi legde mij namelijk ooit uit dat de lengte van iemands leven vooral werd bepaald door het aantal hem karmisch toegestane ademhalingen! En daarom moest ik dus leren om langzamer en dieper adem te halen. Daar zat ook wat in, zeker wel. Op die manier kwam er ook meer ‘prana’ in mijn bloedbaan, zei die meneer en dat zou ook schelen bij het gezond oud worden.

Ik beveel voor allerlei klachten tegenwoordig inderdaad een regelmatige Vipassana ademhalingsmeditatie aan. Je telt het aantal tellen dat je inademt en daarna het aantal tellen dat je uitademt. Met dat bewustzijn ga je dat aantal langzaam verlengen, tot je je persoonlijke maximum bereikt hebt. Daarna ga je alleen de ademhaling op zich tellen. Tot 10 en dan begin je weer van voren af aan. Je geest krijgt zo iets te doen met dat tellen, je ogen zijn dicht, dus je hersenvideorecorder komt even tot rust en je denkmachine ook. Dat lijkt oetlullig eenvoudig, totdat je het gaat proberen. Leven is dus ademhalen. Maar je leeft pas echt, als je zo nu en dan iets meemaakt, dat je de adem beneemt. Adembenemende schoonheid of muziek bijvoorbeeld. En daarvoor moet je natuurlijk je ogen respectievelijk je oren open houden.

ONDERGRONDS CHANNELEN

 

Ik doe hier zelden boekbesprekingen maar met INZICHT IN VIJFDIMENSIONAAL BEWUSTZIJN van het Frans-Canadese medium Aurelia Louise Jones (1942) werd iets me toch te gortig. Ik zal er wel weer opzeggingen op krijgen maar vooruit, ik moet even zeuren. Volgens haar eigen zeggen geven Lichtmeesters uit de spirituele, Lemurische, ondergronds levende Telos-gemeenschap hun inzichten via die mevrouw door. Deze onsterfelijke zielen worden in hun mijnsteden bijgestaan door diverse andere Binnen-Aarde wezens en, wonderlijk genoeg, ook door zogeheten Opgestegen Meesters zoals St. Germain. Mrs. Jonas verhuisde daarom in 1989 naar Mount Shasta in Californië (bovenop de belangrijkste verzamelplek van de Lemuriërs) waar ze priesteres werd van The Brotherhood of Light en van de Orde van Melchizedek. Het corrupte Amerikaanse belastingsysteem zal, bij monde van haar Lemurische gids Adama, voorspeld in 2006, binnen 5 tot 10 jaar geheel wordt afgeschaft. We moeten weer over gaan op ruilhandel, nadat 80% van de bevolking zijn slachtofferbewustzijn heeft losgelaten. De discipelen dienen daartoe plichtgetrouw een ascensieproces te doorlopen dat hen naar de 5e dimensie zal leiden: o.m. moet men de 7 Hoofdstralen, de Vlammen en de 5 geheime stralen meester zijn. Sterk groepsbewustzijn kan hen door alle aardse beproevingen heen halen, inclusief subtiele plunderingen van de buitenaardse Annunaki van de planeet Niburu. Kortom, de kwetsbare lieden stromen weer van heinde en ver toe om hun bijdrage aan de redding van de planeet en aan de portemonnee van Mrs. Jones te leveren.        

 

BOVENGRONDS CHANNELEN

 

Nog zo eentje. Een andere Amerikaanse mevrouw, Judith Z. Knight, channelt al sinds 1977 een entiteit die zegt Ramtha te heten en een 35.000 jaar oude Lemuriër te zijn die tegen de Atlantiërs vocht. Het verspreiden van zijn toendertijd vooruitstrevende wijsheden is ook voor haar extreem profijtelijk gebleken en heeft haar zelfs beroemd gemaakt. Vanuit haar School for Enlightenment (zie www.ramtha.com) komen er nu echter veel doemprofetieën op ons af. Zo stort volgens Ramtha tussen augustus en november a.s. de wereldeconomie in en wordt de dollar nog maar 7 cent waard. Chaos overal: plunderingen, voedselproblemen, failliete banken. Ramtha’s discipelen zijn al druk aan het hamsteren. Veel zal dat niet helpen want de poolkappen gaan smelten en we moeten voorbereid zijn op een nieuwe zondvloed in 2012. Ons land wordt zeker van de aardbodem weggeveegd. Daarna volgt er een kleine IJstijd. Kijk, met zulke voorspellingen kan ik wel wat. Ik ga mevrouw Knight dan met een postduif mijn complimenten overbrengen als het allemaal klopt. Maar als ik nu voor noppes naar de Pyreneeën verhuisd ben met mijn hooikist om op zonnewarmte mijn zelfverbouwde groente te kunnen koken? Dan zijn mijn vooroordelen tegen al dat gechannel weer helemaal bevestigd.

 

ECHTE EN NEP-ENGELEN?

 

Heb ik zoveel vooroordelen dan? O jee, ja. Ik geef nog even kort mijn visie op het ‘doorgeven’ van ‘spirituele’ informatie.

Punt 1: een authentieke gids geeft jou nooit zijn ware naam, omdat zo’n naam een magische trilling is die in occulte zin negatief door anderen gebruikt zou kunnen worden.

Punt 2: een liefdevolle gids wil jouw ego niet nog meer oppeppen dan het al is, omdat jij jezelf toch al heel bijzonder vindt met je paranormale talent.

Punt 3: een intelligente gids weet dat jij jezelf nog eens Extra Belangrijk gaat maken als zelfs Aartsengelen, Engelen en Opgevaren Meesters door jouw in wezen onzekere mondje willen praten.

Punt 4: Goddelijke begeleiders komen niet met boodschappen die je angstig maken. Van positief denken blijf je gezond, van negatief denken wordt je ziek. Lees mijn stukje hoger over de KOSMISCHE ORDENING.

 

Ik ben best overtuigd van de al duizenden jaren durende bemoeienis van buitenaardse wezens met de aarde (zie mijn BRES-artikel uit 2000 Genesis in spijkerschrift, zoals het is na te lezen op mijn website), maar kan ik blij worden van een grijze, reptielachtige soort die onder de aarde leeft? Nee. Van landschapskunstenaars, lui met humor en een gevoel voor dat wat op aarde als liefde ontwikkeld is, ja.

 

Mocht ooit een stem in jouw hoofd zich als raadgever, Engel of iets dergelijks presenteren, vraag dan eerst 2 maanden om verifieerbare, praktische voorspellingen. Als die stem wil dat je haar of hem aanspreekt met ‘Maria’, ‘Koot Humi’,  ‘Gabriel’, ‘Horus’ of ‘Metatron’ of zo iets, vraag dan waarom haar of zijn boodschap de ondersteuning van zo’n respectafdwingende naam nodig heeft en vraag dan voorlopig eerst 12 maanden om verifieerbare voorspellingen. Als je zelf hierover met anderen spreekt, noem dan NOOIT de naam van je channel. Als je merkt, dat de boodschappen er op gezwollen toon uitkomen in ouderwetse, hoogdravende taal (“U moogt u zelve” enz.), wees dan helemaal uiterst wantrouwig. Als dat verhaal bovendien heel langdradig is en nauwelijks praktisch, neem dan tien minuten een koude douche en zet mijn CD AURASCHOONMAAK op.

 

WATERHEALING

 

Op 3 augustus jl. heeft Dr. Masaru Emoto een waterhealingceremonie gehouden op het eiland Olkhon in het Siberische Baikal meer, het diepste en ooit het meest zuivere meer van de wereld, door de Verenigde Naties in 1996 nog op de zogeheten Wereld Erfgoed-lijst gezet. Via internet kon je op die datum mee mediteren, maar nog steeds kun je via http://nl.youtube.com/user/ZenTVNetwork  naar de wateren van de hele wereld liefdevolle intenties sturen. ZenTV is op zichzelf al boeiend. Op http://www.intentionmediainc.com/water/trailer  kun je bovendien de trailer van Emoto’s nieuwe film WATER zien. Commercieel natuurlijk, en toch prachtig.

FLOATING

Zin in zeezwemmen maar het is het weer ervoor niet meer? Ik weet een alternatief. Het drijven in 30 cm. hoog warm zout water (Floating) in een donkere, geluiddicht afgesloten cabine is een meditatieve, helende ervaring die prettige endorfinen en daarmee zogeheten theta-golven door je hersenen stuurt. Daar zitten de monniken in Tibet een paar uur keihard voor te werken! Het is ontspannend lekker associëren en volop creatief verbeelden zonder dat je helemaal in slaap valt. Je kunt in sommige centra ook in een bad met blauwe lichtjes floaten, als je een claustrofobisch type bent. Op www.floatcenterhaaglanden.nl krijg je als extra de mogelijkheid om je eerst vorstelijk te laten masseren door Jolanda A.

GRAANCIRKELS STEEDS KNAPPER

 

Op het Graancirkel Symposium in Glastonbury, eind juli, heb ik met name de wiskundige Dr. Horace Drew briljante analyses horen maken van de codes die hij in authentieke graancirkels gevonden heeft. Hij werkt veel samen met onze vaderlandse crack Bert Jansen. Kijk eens op www.bertjanssen.nl. Bezoek dan daarna de site van Janet Ossebaard (http://www.circularsite.com) waar de mooiste en recentste cirkels op staan en verhalen van mensen die getuigen dat ze waarnamen hoe ze ontstonden. Op http://www.cropcircleconnector.com/2008 nog veel meer moois.  Ook de moeite waard is www.edvos.nl waar tevens iets over menselijke zandcirkels staat. Zeer de moeite waard is het blad FRONTIER (http://www.frontiermagazine.nl) over dit en andere onderwerpen. Een Amerikaanse journalist heeft op de zg. Yatesbury spiraal uit 2007 op de daar neergeplante 87 streepjes en punten het Morse-systeem getest:.-..---...-.-.....-.-....-..-.-.-.......-..--..-.-.-...-.........---..-.---.-...--...-. en vond toen de boodschap LOVE THEN TEST EARTH IRE GARDEN SHATTER OR UNITE. Nou jij weer!

 

Naast de extreme complexiteit en grootte van sommige cirkels vind ik als nevenbewijs voor de echtheid van de meeste van deze fenomenen dat de ingeboren menselijke ijdelheid het gewoon niet jarenlang kan trekken: de mooiste, wonderlijkste, intelligentste dingen maken en dan NIET een keertje in de Panorama willen? Nee, DAT geloof IK nou weer niet.

EVEN PAUZE

Hier je beloning omdat je deze lange Nieuwsbrief al tot hier gelezen hebt.

Een al wat oudere man bij de dokter: “Mijn secretaresse wil me ’s morgens en tijdens de lunch afzuigen, maar mijn vrouw wil ’s avonds voor het diner en ’s nachts ook seks. En soms voordat ik naar kantoor ga.” Wauw,”zegt de dokter. “U heeft een probleem!” “Zeker,”antwoordt de man. “Ik word extreem duizelig de laatste weken, als ik masturbeer in de auto.” 

SUNGAZING 2

“Hoe dat nou bij die Hira Ratan Manek kan werken,”vraagt me iemand naar aanleiding van mijn vorige Nieuwsbriefbericht, “Zo’n man die al jaren kan leven op zonlicht?” Ik heb een idee. Het lichaam maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan, die de aanmaak beïnvloedt van het hormoon leptine. Leptine reguleert je hongergevoel: het geeft de hersenen een signaal wanneer de maag vol is. Vitamine D pakt bovendien kanker goed aan en werkt ook preventief. Het zit NIET in moedermelk en kennelijk is het kosmisch zo bedoeld dat de westerse mens dat haalt uit zonlicht (en bijvoorbeeld uit vis uit koude wateren).

 

ASTRODATING

 

Lui die al een astrodating-voorproefje willen, een soortgelijk programma waar ik nu hard aan werk, verwijs ik zonder jaloezie naar www.lulu.nu waar je relaties kunt selecteren op een passende astrologische match. Je kunt een oppervlakkige analyse van zo’n toekomstige partner opvragen en kijken of iets zou kunnen klikken. Het kan beter maar daar wordt dus aan gewerkt.

  

PRACHTIGS

 

Op http://www.fas3.nl kun je kijken naar het werk van grotendeels Haagse kunstenaars. Ik mag van harte de nieuwe expositie van Robin de Goede (zie bovenstaande foto) en Seekee Chung aanbevelen in . Ook op http://www.galeries.nl is er veel prachtigs te zien. Overigens, om mooie dingen te horen kun je je via namah.sankirtan@yahoo.com aanmelden voor een Nieuwsbrief met aankondigingen van spirituele muziek.

 

 

BIG BROTHER BEPERKINGEN

 

Het EU-keurslijf gaat jou persoonlijk NIET hinderen? In ons multiculturele Europa is nog steeds geen keuzevrijheid van ouders gegarandeerd met betrekking tot opvoeding en onderwijs. Ook de Codex Alimentarus heeft al de eerste slachtoffers gemaakt: sommige hoogwaardige maar niet kunstmatig gevitaminiseerde baby- en kleutervoeding (van Demeter) is niet meer toegelaten. Je nog niet druk gemaakt? Jammer. Er zijn al 500.000 handtekeningen binnen op de antroposofische Eliant-site, maar er moeten er 1 miljoen komen. Wil je daarom dit stukje doorsturen naar jouw eigen netwerk en vragen om steun voor de protestactie op www.eliant.nl/?ac=Teken+de+petitie ?

 

STOPPEN MET ROKEN

 

De Amsterdamse Dr. Debby de Haas helpt je met acupunctuur en Chinese kruiden van het roken af. Op internet biedt ze bovendien als hulpmiddel een gratis te downloaden CD aan met mooie fluit- en kora-muziek, professioneel ingesproken door Kimbel Bouwman. Doen, lieve stakkers.

http://www.artsacupuncturist.nl/gratis_hulp_bij_stoppen_met_roken.html.

 

 

Ik wens jullie een mooi begin van een nieuw seizoen.

Groet en liefde van Peter den HaringAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Nieuwe Tijds Berichten september 2008 (Over doodsangst, foute humor, kometbezoek in 2012, het graf van Jezus, soja-diarrhee, sterrenstof, vergrijzen enzovoorts)
CHECKLIJSTJE VOOR FOUTE GOEROES
Nieuwe Tijds Berichten. Spiritualiteit, astrologie, hypnotherapie, orakelen, HSP, Graancirkels, alternatieve geneeskunde, gezondheid, aura lezen, auraschoonmaak, humor!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer