Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Peter Ketel Traint

Vissen

{ 17:17, 5/1/2009 } { 0 comments } { Link }

Sinds kort staat er bij mij op de eettafel een kleine vissenkom. Er zwemmen een paar vissen in. Genoeg om de vissenlijkjes van vroeger weer te zien drijven. In mijn eigen echte, weliswaar kleine, aquarium, met echte vissen. Guppies. Er zijn er toen veel dood gegaan. Steeds weer dreven ze met hun bolle buikjes naar de oppervlakte gekeerd op het water. Vissen. Wat moet ik ermee?

Winter 1 1962

{ 11:50, 27/11/2008 } { 0 comments } { Link }
Ik hoor dat het koud is.
Een oorverdovend lawaai komt van beneden. Mijn moeder stookt de gietijzeren, zwarte kolenkachel op, die die nacht zacht had door gesmeuld. De gloeiende kolen van de avond daarvoor waren veranderd in een grauwwitte massa waar, als mijn moeder geluk heeft, onderin nog een sprankje vuur aanwezig is. Een paar keer porrelen met de oogtang aan het schudrooster en de vonken springen op. Snel een paar verse kolen erop en het vuur begint weer van voren af aan. De dagelijks terugkerende strijd van de kolen die ook die dag weer verloren zal worden.
Ik hoor dat het ochtend is.
Mijn moeder weet onder aan de trap op luide wijze te melden dat het tijd is. Dat weet ik natuurlijk allang door al dat gepor in die kachel. Ik draai me nog eens lekker om. Ik heb nog wel een kwartiertje. Het is koud. De dekens staan strak van de vorst. Op mijn zolderkamertje vriest het net zo hard als buiten. Winter 1962.
Dan spring ik uit het bed, doe mijn kleren aan, pak mijn tas en spurt naar beneden. De wc is helemaal achter in het huis en ik heb geen zin om eerst te gaan plassen en daarna weer in m’n pyjama naar boven te gaan om me aan te kleden om vervolgens weer de beide trappen naar benden te nemen. Snel wassen in de gootsteen van het granieten aanrecht in de keuken, tanden poetsen, het beschuitje en het plakje koek opeten dat mijn moeder al had klaargezet, brood smeren en naar school. Mijn tempo ‘s ochtends is omgekeerd evenredig met de temperatuur.


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

Vissen
Winter 1 1962

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer