Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
PeteR

achter de werkelijkheid aan

Nu wordt ik pas echt oud. Het bloggen is al jaren oud, mijn behoefte is er nog langer, maar nu pas begin ik met mijn blog. Vooralsnog geef ik niemand het adres; dus de lezers zijn toevalstreffers of..... ach kan mij het schelen.
De hele aanleiding van dit alles is de kanker van mijn vriendinnetje Liesbeth. De ziekte heeft een grote impact op ons leven, het leven en het leven met elkaar. Nu ben ik nooit een prater geweest, en dat hoor je nou eenmaal te zijn in deze wereld.
Nou toevallig ben ik dat niet: ik kan beter schrijven. De afgelopen 20 jaar bleven de schrijfsel beperkt tot papier dat ik terugvond als propjes papier in mijn tas of onleesbare recycleblaadjes in de stapels ooit nog op te ruimen. Natuurlijk vraag ik mij af of dit schrijven weer een poging wordt tot .... mijn eigen EUREKA of een zoveelste poging om bij de normale mensen te horen. In het slechtste geval is het iedere keer test om te kijken of ik moet ben: hoe moeier ik ben, hoe meer typefouten.

Vandaag mocht mijn vriendinnetje uit het ziekenhuis. Ze was er woensdagavond heengegaan met een sterk vermoeden blindedarnontsteking. Bij het ontslag had de docter gezegd dat het een ontsteking was die wel terug kan komen mogelijk wel niet of over 15 jaar. Ben je mooi klaar mee! Nou in ieder geval was het wel echt woensdagavond. Met hevige krampen lag ze in bed, ging ze de ambulance in, lag ze bij de Spoed Eisende Hulp, ging ze het opnamebed in. Kramp die we bij de chemokuur, bestralingen en hyperthermie nog niet gezien hadden. Bij de bestraling waren het brandwonden op plaatsen die je niet wenst: ze omschreef het zelf als een echt Kutgevoel (jawel, bewust met hoofdletter K). Maar een blindedarm is zo'n gewone ziekte die we als mensheid schijnbaar in bedwang hebben. Dat geldt niet voor kanker, maar daar zal ik later wel over schrijven. Nou, dat viel dus vies tegen: door uw geschiedenis kunnen we niet op een gewone manier zeker weten of het een blindedarmontstekign is. Dat is docteriaans voor: kweenie, of voor het vak kanker had ik een zesje dus werk ik gelukkig hier. Nee, dat is allemaal vals. Doctoren zijn net als ik: wel slim, weten veel, maar zijn ook nog steeds God niet. Eigenlijk allemaal best begrijpelijk en eigenlijk maar beter niets dan iets doms doen. Nee, de boosheid heeft een andere achtergrond. Ik ben boos op de wereld, en de wereld op mij.


21:36 - 13/10/2006 - comments {1} - post comment

Description
een persoonlijk dagboek, dat noch een dag noch een boek is

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- achter de werkelijkheid aan

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer