Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Chatten

sexchats onder jongeren kan verkeerd aflopen

11:04, 21/1/2013 .. 0 comments .. Link
 Dat jongeren graag nieuwe dingen uit willen proberen is algemeen bekend. Maar ze maken daardoor ook vaak beslissingen waar ze later enorm spijt van hebben. Dit probeer je als ouder natuurlijk vaak te voorkomen. Maar op sommige dingen heb je gewoon totaal geen grip waardoor je kind dan iets doet waar die later spijt van krijgt.

Tegenwoordig is het internet de grootste bedreiging voor jongeren. Vroeger toen er nog geen computers waren maakte de jongeren natuurlijk ook zat fouten. Maar dit bleef binnen een kleine grens van mensen die daar vanaf wist en meestal waren deze fouten na een korte tijd alweer totaal vergeten door de rest. Tegenwoordig met het internet is het veel gevaarlijker om een fout te maken omdat iedereen zo snel en makkelijk contact kan maken met elkaar dat ook de roddels en beschaamde fouten van mensen zo doorgespeeld kunnen worden naar andere mensen die er normaal niks van gehoord zouden hebben. Het is zelfs zo erg dat deze gegevens allemaal bewaard worden op het internet waardoor het allemaal weer teruggekeken kan worden wanneer je wilt.

Door de vele chat mogelijkheden op het internet wordt het makkelijk om contact te maken met het andere geslacht. Waar je het misschien moeilijk vind om in het echte leven op iemand af te stappen is deze stap op internet natuurlijk een stuk minder groot. Dit wordt dan ook steeds vaker zo gedaan. Alleen gaan jongeren steeds vaker te ver. Zo zijn de zogeheten sexchat steeds populairder aan het worden onder jongeren. Dit met gevolg dat de sexchat tussen twee mensen heel makkelijk heel makkelijk opgeslagen kan worden en weer doorgespeeld kan worden naar vriendjes of gewoon naar iedereen van de school. Er is namelijk maar één druk op de knop voor nodig. Er zijn zat meisjes die in een nare situatie zitten omdat ze een sexchat zijn gestart met een jongen uit hun klas die dit doorgespeeld heeft naar de rest van de klas waardoor zij nu als een slet wordt beschouwd. Maar het kan ook nog erger als er ook foto’s aan de pas komen. De jongens blijven dan pushen dat ze graag een foto van het meisje willen ontvangen waar zij ontbloot op te zien is omdat ze dat geil vinden. Nu zijn er meisjes vooral op jonge leeftijd die hier geen nee op durven te zeggen en sturen na veel zeuren dan toch een foto naar de jongen op. Als de jongen dan klaar is met het meisje en naar het volgende meisje wilt gaan heeft deze nog wel de gestuurde foto en deze wordt vaak weer doorgestuurd naar anderen met als gevolg dat de foto voor altijd op het internet blijft zwerven.

Hiermee hoop ik aan te kunnen geven dat het echt noodzakelijk is voor ouders om je kinderen in de gaten te houden met dit soort dingen. Natuurlijk is het onmogelijk om alles in de gaten te blijven houden maar je kind hiervoor te waarschuwen kan al heel hulpvol zijn zodat ze misschien toch de goede beslissing maken. Laten we als ouders maar hopen dat onze kinderen verstandig om zullen gaan met zichzelf.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

sexchats onder jongeren kan verkeerd aflopen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer