Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
de strijd gaat voort...

Home - Profile - Archives - Friends

bestuur Refter ( vervolg)

Posted on 2/2/2008 at 14:00 - 0 Comments - Post Comment - Link

Inmiddels ben ik dus uit het bestuur van de Refter. Hoera ! Komende maandagavond komt het nieuwe bestuur bij elkaar.. Dat bestuur was de afgelopen maand nog niet bij elkaar geweest. Dan kiezen ze ook ( eindelijk) een nieuw DB.

De grootste opluchting voor mij is dat ik wel de stof voor ruzies van het komende jaar zie liggen, maar er gelukkig niets meer mee hoef... Een van de nieuwe bestuursleden vtoeg mij of ik haar komende maandag wil vervangen op de bestuursvergadering, maar daar heb ik nee op gezegd. Even niet... gelukkig...Het maakt het wonen hier weer een stuk relaxter....


Flinke rugpijn

Posted on 2/2/2008 at 13:56 - 0 Comments - Post Comment - Link

De afgelopen week had ik ook last van flinke rugpijn in mijn onderrrug..  Langzaam is die weer weggetrokken, ook met behulp van paracetamol enzo.. Waar het door kwam, is wat onduidelijk.  Wel merkte ik dat de Rijksstraatweg naar beneden, richting De Tol, inmiddels zulk slecht wegdek heeft dat ik er in mijn scootmobiel, langzaam rijdend, flinke rugpijn van krijg. Er staat wel een bordje van de gemeente met daarop 'slecht wegdek', maar dat helpt natuurlijk niet. En volgens mij geeft mijn rugpijn  in mijn scootmobiel aan dat het 'slechte wegdek' inmiddels een nieuwe, ergere fase is ingegaan. Ik zal de gemeente Ubbergen eens mailen..Kijken of ze er wat aan doen...

astma en bronchitis

Posted on 2/2/2008 at 13:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

De afgelopen twee weken heeft er een hoop stil gelegen vanwege aanhoudende astma en bronchitis. Erg benauwd en kortademig, veel hoesten en pijn bij het hoesten en het ging niet vanzelf weer over.. Vrijwel al het vrijwilligerswerk lag daarmee ook stil, ik was te ziek en te uitgeput om iets te doen.

Dus er moest wel wat gebeuren, en na bezoek aan mijn huisarts heb ik de afgelopen week een antibioticumkuur en prednisonkuur gehad. Inmiddels is het allemaal wel weer wat beter. Minder benauwd en minder hoesten. Afgelopen vrijdag ( gisteren) ben ik nog naar de huisarts geweest om mezelf even na te laten kijken. Het was gelukkig inmiddels weer veel beter.

 

Maar ik ben nog wel erg moe, zelfs uitgeput van de afgelopen twee weken. Dus ik moet nog wel heel voorzichtig zijn met wat ik doe...


Bestuur Refter

Posted on 8/1/2008 at 17:23 - 0 Comments - Post Comment - Link

Wat nu op is gehouden, is het bestuur van de Refter. Afgelopen jaar was ik daarbij DB lid, en dat betekende veel extra gedoe. Extra vergaderingen en je moeten bemoeien met andersmans/ vrouws ruzies. Iets waar ik echt een hekel heb. En bergen shit over je heen krijgen terwijl je ook maar gewoon een bewoner bent, die zich een jaar lang als vrijwilliger in deze taak inzet voor het geheel. Ik ben het zat. En ik ben doodmoe. Dus ik stop er weer mee. Komende zaterdag kiezen we een nieuw bestuur, en daar zal ik niet meer inzitten. Gelukkig !

Nieuwjaarsrecepties

Posted on 8/1/2008 at 17:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb dit jaar veel nieuwjaarsrecepties..Afgelopen zaterdag de eerste, van de Kentering hier in NIjmegen, informatiewinkel voor mensen over de GGZ. Gisteren ( maandag) nieuwjaarsreceptie van de St Maartenskliniek, waar ik voorzitter van de Patiënt Advies Raad ben, en van de Protestantse Kerk in Nijmegen. Volgende week recepties van de WIG, de CG-Raad en de opening van de nieuwe ruimte van de Voedselbank Nijmegen. Wat eigenlijk ook een soort Nieuwjaarsbijeenkomst is..

 

Verder morgen ( woensdag) avond bestuursvergadering van PvdA afdeling Ubbergen, en volgende week dinsdag bestuursvergadering van de WIG. En tegelijk verplichtingen op de St Maartenskliniek. Dat moet ik nog even oplossen...

Dru... druk...druk.. Maar ik geniet er wel van dat alles weer begonnen is. Inclusief de yoga, op dinsdagavond ( vanavond dus) en donderdagavond. Heerlijk !


Nieuwe buur

Posted on 3/1/2008 at 18:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn huidige buurvrouw naast mij gaat verhuizen. Ik ben benieuwd wie er na de verhuisdatum ) 1 februari' naast mij komt wonen. De speculaties zijn inmiddels in volle gang...

Ik vraag nog aan het Onderhoudsteam of zij de kieren die er in de muur tussen de eenheid naast mij en die van mij, nog dicht willen kitten. Dat scheelt geluidsoverlast...


Bredervoort

Posted on 3/1/2008 at 18:45 - 0 Comments - Post Comment - Link

Gisteren ben ik naar Bredervoort geweest, het boekenstadje. Het is een mooi stadje, maar er zitten een stuk minder boekwinkeld dan de 1e keer dat ik daar was, in 1998. Er stonden veel panden te koop, ook op plekken waar ik mij de aanwezigheid van een boekwinkel herinnerde. Dat komt door het internet, zei een van de eigenaren van de boekwinkels die er nog wel zitten.

Overigens waren veel boekwinkels dicht.. het was immers nog maar 2 januari. Het was mooi weer, helder, blauwe lucht en zonnig. Maar wel fris. Aan het eind van de middag werd het echt koud, en toen zijn we naar huis gegaan.

En± ik heb er ´s middags in een middeleeuws aandoend eetcafe heerlijke erwtensoep gegeten, met eigengebakken brood. Hmmmm !

 


Strijdbaar en niet alleen maar kommer en kwel !

Posted on 31/12/2007 at 09:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

Je merkt, ik ben weer wat strijdbaarder geworden.. Ik schrijf weer in mijn weblog !

Er is trouwens ook goed nieuws, hoor ! Ik  ben voorzitter van de patiënt advies raad van de St Maartenskliniek hier in Nijmegen geworden. Dat is goed te doen, ik woon immers pal naast de Maartenskliniek, en vergaderingen voorzitten kan ik wel.. En ik ben lid geworden van de cliëntenraad van de Centrale Huisartsen Post hier in Nijmegen. Dat lijkt me erg leuk.. En hopelijk kan ik bestuurslid worden van DCDD: Dutch Coalition on Disability Development, over specifieke aandacht binnen ontwikkelingssamenwerking voor gehandicapten en chronisch zieken. Lijkt me erg leuk. En ik ben actief geworden bij Makkers Unlimited, ook inspirerend..


Wajong 2

Posted on 31/12/2007 at 09:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het huidige Kabinet met de PvdA erin kan er ook wat van om Wajongers te belazeren, hoor....Wat werd  er met veel tamtam aangekondigd, afgelopen jaar ? Verhoging van de Wajong uitkering met 5 %. Nou, als je maar een maandelijks inkomen van € 875,- hebt, dan ben je daar heel blij mee.

Maar al snel kwam de aap uit de mouw: er kwam geen verhoging.. Want, zo redeneerde de overheid: als je een 'aanvulling' op  je Wajong had, zodat je al aan het bovenstaande bedrag kwam, verving die 5 % verhoging simpelweg de eerdere aanvulling. Met andere woorden: De Wajonger kreeg niet meer geld, het was simpel een rekenkundige truc van de overheid, een soort vestzak/ broekzak verhaal. De overheid haalde het geld gewoon uit een ander potje..Maar als Wajonger krijg ik niet meer geld..

Tja, zo word je ook door de PvdA belazerd..

 

 


Wajong 1

Posted on 31/12/2007 at 09:19 - 0 Comments - Post Comment - Link

Weer iets waar ik mij lekker over opwond..

Er was een commissie ( waar zelfs Wajongers zelf in zaten) die zich boog over de arbeidsmarktparticipatie van Wajongers.  Wajongers worden erg gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Ook door de overheid zelf. 0.016 % van het aantal werknemers van de overhed heeft een Wajong-uitkering.

Dus was er een commissie bedacht die iets van dat probleem moest vinden. Die commissie kwam in december met een eindrapport voor de regering. Wat was de conclusie van het CDA, bij monde van minister Donner ? 'Oh, dan nemen we hen gewoon hun recht op uitkering af'. Niet precies in die woorden, maar dat was wel de strekking van zijn reactie. Het CDa ten voeten uit: we doen niets aamn de discriminatie, we maken geen beter wetten zodat deze mensen toch betaald aan de slag kunnen wanneer ze dat willen. Nee hoor, we nemen ze gewoon hun uitkering af.

Het CDA zegt dat de overheid 'het schild voor de zwakken' is. Nou, dat is hoe ze het invullen. Alleen maar destructieve maatregelen en verdere ontmanteling van die bescherming van de zwakken. Dan is het probleem in de ogen van het CDA kennelijk ook opgelost.

Net zoals ze met de vreselijke herkeuringen van de afgelopen jaren zijn omgegaan. Mensen werden plotseling op miraculeuze wijze beter verklaard, terwijl ze nog steeds even ziek en gehandicapt waren als daarvoor. Degenen die de belangen behartigen van degenen die gezond en rijk zijn  in Nederland, CDA en VVD, hadden gewoon besloten dat de rijken niet meer die uitkeringen voor gehandicapten en zieken wilden betalen. Vervolgens werd daar een bijpassende, quasi objectieve smoes bij bedacht.

En vervolgens bleek wat alle beloftes van het CDA waard waren.. Want bij de laatste 2e Kamer verkiezingen ( en nu ook nog) waren degenen die hun WAO- uitkering kwijt waren geraakt het meest kansloos waren op de arbeidsmarkt van alle groepen mensen die het daar moeilijk hebben. Uiteraard probeerden CDA en VVD dat feit onder het vloerkleed te vegen. Want dan zou opnieuw uitkomen dat dat 'schild voor de zwakken' van het CDA alleen nog maar rethoriek voor de bühne is, en geen enkele inhoud meer heeft..

 


gelukkig nieuwjaar !

Posted on 31/12/2007 at 09:17 - 0 Comments - Post Comment - Link

Na een hele tijd stilte is een van mijn goede voornemens voor 2008 weer regelmatig in dit weblog schrijven.. We zullen zien. Maar in ieder geval wens ik iedereen die dit leest, een gelukkig 2008 !  

Doel: 1 miljoen handtekeningen !

Posted on 21/6/2007 at 17:32 - 0 Comments - Post Comment - Link

1million4disability, zet uw handtekening!

Een miljoen handtekeningen zijn nodig om discriminatie in alle aspecten van het
leven van gehandicapte mensen in Europa te bestrijden door goede Europese
wetgeving. Volgens de European Union Constitution Treaty moet de Europese Unie
gehoor geven aan een oproep van een miljoen mensen. Zet uw handtekening voor 4
oktober op de website
www.1million4disability.eu. 4 october is de dag waarop de
handtekeningen door het European Disability Forum (EDF) worden aangeboden aan
de Europese Commissie.

'In 1997 hebben Europese en nationale organisaties van personen met een handicap
en ouders van personen met een handicap die zichzelf onmogelijk kunnen
vertegenwoordigen, hun krachten gebundeld en hebben het European Disability
Forum (EDF) opgericht.
'EDF is een onafhankelijk en uniek platform in Europa, dat een proactieve taak
vervult ten opzichte van de instellingen en beleidsverantwoordelijken van de
Europese Unie, voor de bescherming en verdediging van de rechten van personen
met een handicap. Haar ambitie en dagelijkse activiteiten bestaan erin de
wetgeving van de Europese Unie te beïnvloeden, aangezien elke beslissing en
elk initiatief van de EU een directe weerslag heeft op het dagelijks leven van
Europese burgers met een handicap op alle niveaus.' De 1 miljoen handtekeningen
actie is een van haar campagnes.

Verspreid deze oproep onder uw kennissen, collega's en famlie. Deze actie is
niet alleen een poging wetgeving te beinvloeden maar beoogt tegelijkertijd de
problemen van mensen met handicaps zichtbaar te maken. Het EDF kiest voor een
voornamelijk sociale benadering van handicaps, waarin het toegankelijk maken
van de samenleving voor mensen met handicaps als speerpunt wordt genomen.

Zet uw handtekening op:
www.1million4disability.eu


rustige dag

Posted on 18/6/2007 at 20:39 - 0 Comments - Post Comment - Link

Vandaag was het heel rustig, net als gisteren. Gisteren veel gelezen, en daarna bij mijn moeder gegeten en daarna nog lang met een paar bewoners en een fles ijn op de patio gezeten.

Er gebeurde vandaag weinig spannends, gelukkig..Ik ben zelfs niet natgeregend. Morgen is het drukker, zoals een bezoek aan de huisarts. Dat is heel wat voor een zorgmijder zoals ik....maar ook leuke dingen. Zoals morgenavond weer een eetafspraak, bij Schoppenvrouw in de Hertogstraat.  En woensdagavond weer ons eetgroepje hier op de Refter. En woensdag overdag weer een shiatsu-massage !  

Verder probeer ik van de THUK in Kampen een copie van mijn diploma te krijgen, of een officiële verklaring dat ik daar in 2001 afgestudeerd ben. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken !

 


master spiritualiteit !

Posted on 17/6/2007 at 20:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb mij afgelopen vrijdagmiddag ingeschreven voor de master spiritualiteit aan de universiteit in NIjmegen. Yes ! I did it ! Nu wat formulieren invullen die ik nog toegestuurd krijg, en dan kan ik in september beginnen. In deeltijd. Dan duurt het 2 jaar voordat ik die master heb. Anders 1,5 jaar.  Ik heb er veel zin in !  Ik was zo blij toen ik terug kwam van de universiteit.... 

En daarna een leuke afspraak om samen wat te drinken op het terras van Lux, wat toptaal onverwacht uitliep op een etentje a deux bij Funkenstein, een eetcafe aan de Hezelstraat. Voor ik het wist was het 23.00 uur. Ik was in mijn scoot toen al vanag 13.30 uur onderweg.. dus ik vreesde voor de spannening in mijn accu's. Ik wilde nog wel thuis komen.. Dus ik ben toen maar naar huis gegaan, helaas.

Zaterdag was ik doodmoe, ik heb het grootste deel van de dag op de bank liggen slapen. Maar het was het wel waard !


afscheid CG-raad en programma VCP

Posted on 17/6/2007 at 12:15 - 0 Comments - Post Comment - Link

Op 21/5  heb ik ( na 2 1/2 jaar) mijn officiële afscheid van de CG-Raad gehad. Dood vermoeiend, maar wel heel erg fijn. En ik ben gehaald en gebracht door Jan Troost himself.( een hele eer, toch ?)  hij belde vorige week of ik dat fijn zou vinden, ivm mijn problemen met reizen. Nou graag, heb ik gezegd.. Dus stond hij hier met zijn bus om 14.00 uur. Om 18.45 uur was ik weer thuis..
En er waren ruim 20 mensen,  en diverse mensen hadden gebeld, mailtjes of kaartjes gestuurd om zich af te melden. En ik heb diverse kado'tjes van oud collega's gehad, zoals boeken, boekebonnen etc, maar ook uitnodiging om als 'meelezer' in hun beleidsgroep mee te denken over het beleid van de Chronisch Zieken- en Gehandicapten Raad. Ik heb vast ja gezegd tegen Arbeid en Inkomen en tegen Zorg. Ik ga dan niet reizen, maar kan wel via de e-mail reageren. En ik zie de meesten dus nog wel weer ergens terug.. 

UWV vervolg

Posted on 17/6/2007 at 12:01 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb in mei nog een brief aan het UWV geschreven, met daarin de vraag dat ik dacht dat ik maandelijks nog wel meer zou krijgen dan alleen WAJONG. Dit omdat ik betaald gewerkt heb.. En tot mijn grote verbazing werd ik al binnen een week door het UWV terug gebeld, door een vriendelijke medewerker ! Goh, zou het UWV klantvriendelijk worden ?

Zijn boodschap was echter minder leuk.. ik heb alleen recht op WAJONG. Niet meer dan dat. Dat komt door de nieuwe wet, de WIA. De WIA gaat uit van 70 % van mijn laatst verdiende loon. Dat is 70 % van mijn contract bij de CG-raad van 12,8 uur per week. Dat is lager dan het bedrag van de WAJONG. En dat WIA bedrag zou dan weer van de WAJONG worden afgetrokken. Zodat ik per saldo wel met twee bureaucratieën te maken zou hebben, maar niet meer geld zou krijgen dan WAJONG. Precies waar we in een eerder stadium al bang voor waren..

De man gaf ook aan dat hij begreep dat het voor mij nogal onbevredigend was. En dat hij, als hij in mijn schoenen zou staan, zich ook zo zou voelen. Maar dat de wet is zoals hij is, en dat hij daar verder ook niets verder aan kon veranderen..

Goed balen, dus. Ik was er flink boos over. Met dank aan het vorige en dit Kabinet. Want waar het op neer komt is het volgende: ik had een minimum-uitkering, een BIjstandsuitkering. Ik heb mezelf gereïntegreerd en door mijn eigen inspanning uiteindelijk een reguliere baan op hoog niveau gevonden, met een fatsoenlijk salaris. Met mijn vier aandoeningen die ook nog progressief zijn, heb ik mij een aantal jaren uit de naad gewerkt om het fysiek vol te houden.

En wat gebeurde er toen mijn lijf het echt opgaf ? Toen viel ik weer terug in een minimum-uitkering.  Met dank aan de aso's in Den Haag, met name VVD, CDA en PvdA. Die hebben de wet zo gemaakt dat je dit dan overkomt.. En die kan het daarbij ook totaal niets schelen ook..dat vind ik nog het allerergste. Want als ze zouden willen, hadden ze de wet ook anders kunnen maken. Maar dat willen ze niet.

Dat maakt wel duidelijk hoe ze achter alle smoesjes en window dressing feitelijk over gehandicapten en chronisch zieken denken..

 

  

 


twee maanden niets geschreven

Posted on 17/6/2007 at 11:55 - 0 Comments - Post Comment - Link

Tja, ik heb twee maanden niets geschreven. Ik was zoooo moe. En had zo weinig energie. De laatste weken begint het weer wat terug te komen. Daarom durf ik ook de vacantie in Ravenna aan en de master spiritualiteit vanaf september.

Ik heb gemiddeld maar zo'n 2 a 3 uur energie per dag, maar dat komt iedere dag wel steeds terug..Dus kennelijk is dat stabiel, en dat geeft mij vertrouwen voor de toekomst. 2 a 3 uur energie is niet veel , maar ik ervaar het als een eerste begin..

Het is nu vrijwel vacantie. Dus vrijwel alle vergaderingen zijn gestopt. En kan ik wat van het gevoel van uitputting afkomen dat mij steeds dwars zat. En waar ik niet vanaf kwam.. lichamelijke en psychische uitputting.. 

Ik zit veel op het terrasje van Lux, alleen met een boek of met gezellig gezelschap. En ik hoop op een mooie en warme zomer, zowel hier als in Italië..


vacantie in Ravenna

Posted on 17/6/2007 at 11:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

Over 3 weken ga ik voor een talencursus Italiaans naar Ravenna. Yes ! Het bekende recept: 's ochtends talencursus, en 's middags en 's avonds vrij. Ik ben dan van 8 tot 21 juli weg. De 21e kom ik weer terug met het vliegtuig. Ik ga weer een basiscursus doen, om mijn Italiaans weer op te halen. Ik hoop ook op veel kunst en cultuur in Ravenna, maar dat zal wel goed komen.. Het weekeinde tussen de twee cursusweken in, ga ik weer naar Karin en Beppe. Ik vlieg over Bologna, dus dat zal ook wel goedkomen..

En in Ravenna heb ik als het goed is een appartementje voor mijzelf, voor die twee weken. Pal bij de talenschool..Dus dat ziet er allemaal goed uit..


Moe en depressief, vervolg

Posted on 15/4/2007 at 11:56 - 1 Comments - Post Comment - Link

Na overleg met mijn psychiater heb ik twee weken geleden mijn medicijnen anders over de dag verdeeld. Ik neem nu 10 mg antidepressivum in 's ochtends, en 10 mg 's avonds. Ik merk een lichte verbetering 's ochtends in mijn toestand. Nog steeds wordt het pas na 12.00 uur beter, maar het is dus 's ochtends wel iets beter geworden. We wachten af..

 

En; ik heb contact opgenomen met het Sport Medisch Centrum van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Zij gaan daar een programma draaien voor gewichtsvermindering en conditie verbetering waar ik mogelijk in zou kunnen stappen. Ik heb het Sport Medisch Centrum gezien met een rondleiding die we daar hadden van de Patiënt Advies Raad van de SMK, en het complex, en het programma, sprak me aan. Ik heb inmiddels opgebeld, en ze zouden mij schriftelijk infomateriaal toesturen, om me wat te oriënteren.

Ik hoop hiermee mijn fysieke conditie op te kunnen vijzelen en verder gewicht te verliezen. En, als concrete doelstelling: op termijn weer 1 minuut hard te kunnen lopen op zo'n loopapparaat. Ik ben benieuwd..


Ook het UWV doet wel eens iets..

Posted on 15/4/2007 at 11:50 - 0 Comments - Post Comment - Link

Afgelopen vrijdagaochtend werd ik nog voor 0.900 uur door iemand van het UWV opgebeld. Hij zei dat er een stapeltje brieven op zijn bureau lagen, en dat hij mijn dossier had gekregen van een collega die ziek was. Hij zei dat hij het had nagezochten dat ik met ingang van 9 januari dit jaar recht heb op een volledige Wajong-uitkering. Dat is ongeveer E 850,- per maand. En dat hij die dag, afgelopen vrijdag, nog opdracht had gegeven om het bedrag dat het UWV mij nog schuldig is, over te maken. Het bedrag zou dan ergens de komende week op mijmn rekening moeten staan. Ik ben benieuwd.

Gisteren kreeg ik de beschikking, + nog twee formulieren die ik in moest vullen. Die heb ik inmiddels ingevuld en die gaan vanmiddag op de bus.  Ik ben benieuwd wanneer het geld op mijn rekening staat.

Ik heb de betreffende UWV- medewerker echter wel heel vriendelijk te woord gestaan, en bedankt.. dat leek mij wel handig..

Nu rest mij nog een vraag: ik dacht dat ik recht had op ongeveer E 1200,- per maand van het UWV. Ik ga daarover elders even informatie inwinnen..


Last Page :: Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer