Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Pianist

Pianist

Posted on 27/8/2014 at 05:13

PianistOngeveer aan het eind van de zeventiende eeuw is de piano uitgevonden. Toen der tijd heette de piano nog fortepiano, pianoforte, of hammerklavier en is bedacht door Bartolomeo Cristofori in de Italiaanse stad Florence. Tegenwoordig kennen we het instrument in verschillende vormen en uitvoeringen. Naast de piano en vleugel die gebaseerd zijn op snaren is het muziekinstrument ook digitaal gegaan en kent men nu ook de synthesizer en de elektrische piano, die ook wel elektrisch keyboard genoemd wordt.

De piano wordt bespeeld door een #pianist of soms zelfs door meerdere #pianisten tegelijk. Naast amateurpianisten is er ook de professionele pianist die in Nederland vaak wordt opgeleid aan een conservatorium of door pianopedagoog. Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord van de bekende Nederlandse pianist Chinese Lang Lang of Wibi Soerjadi. Deze pianisten zijn zo beroemd dat het prive niet mogelijk is om zo’n pianist in te huren. Vaak geven deze artiesten concerten in concertgebouwen en reizen de hele wereld rond met hun repertoire. Hoewel er een groot aantal verschillende muziekgenres bestaan, zoals Jazz en Pop richt een concertpianist zich voornamelijk op klassieke muziek. Zij spelen vaak stukken van beroemde componisten als Chopin, Mozart of Liszt. In Nederland wordt er zelfs elk jaar een concours gehouden die de naam draagt van deze laatste componist, Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours.

Wilt u zelf een pianist inhuren voor bijvoorbeeld een receptie, bruiloft, begrafenis of in een restaurant dan wilt u natuurlijk wel op de kosten letten. Als u bijvoorbeeld een pianist in Utrecht wilt boeken dan is het raadzaam om ook op zoek te gaan naar een pianist uit Utrecht of omstreken. Uiteraard kunt u ook op zoek gaan in andere provincies zoals Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg en ga zo maar door, maar wees er dan wel van bewust dat de reiskosten en reistijd direct of indirect aan u worden doorberekend. Uiteraard speelt de kwaliteit ook een belangrijke rol en of u misschien op zoekt ben naar een hele band of een piano speler in combinatie met een zanger, violist. Het kan zo maar voorkomen dat u uiteindelijk een pianist boekt uit Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Zeeland of bijvoorbeeld Zuid-Holland. Uiteindelijk betaalt u misschien iets extra’s, maar als u een zakelijk feest geeft, wilt u kwaliteit en professionaliteit en u wilt geen risico lopen. Boekingskantoren of artiestenbureau’s kunnen u eventueel begeleiden met dit traject om de juiste pianist te boeken.

U kunt er ook voor kiezen om de boeking zelf te regelen. Dit kan enorm schelen in kosten, dus als uw budget beperkt is, is het raadzaam om zelf online op zoek te gaan naar een artiest. Enkele links die wellicht handig zijn, zijn:

Bepaal eerst de locatie en naar wat voor soort pianist u op zoekt bent en zoek vervolgens pianisten uit dezelfde plaats of omstreken.


Recent Entries

- Pianist

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer