Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Pianisten blog

• 12/3/2016 - Digitale toetsinstrumenten

Steeds vaker kiezen pianisten voor een digitaal toetsinstrument. Dit is dan ook niet zo gek, want digitale toetsinstrumenten kennen vele voordelen. Ten eerste zijn ze vaak licht in gewicht en daarnaast ook nog eens uitgerust met handig functies. Ook is de keuze al snel gemaakt als je alleen maar naar de prijs zal kijken. De akoestische piano’s zijn namelijk ontzettend duur, wanneer je deze zal vergelijken met bijvoorbeeld een keyboard. Daarom kom je in deze blog precies te weten welke digitale piano’s er bestaan en waarom je eigenlijk als pianist toch voor digitaal zou moeten kiezen.

Welke digitale toetsinstrumenten bestaan er?

Wellicht was je al van plan om een digitaal toetsinstrument te kopen, maar weet je nog niet precies welke soorten er bestaan. Er zijn namelijk verschillende soorten, zoals de: digitale piano, keyboard, stage piano en synthesizer. De genoemde toetsinstrumenten zijn niet allemaal geschikt voor het piano leren spelen. Neem bijvoorbeeld de synthesizer, welke vaak door dj’s en muziekproducenten wordt gebruikt als mixpaneel. Daarnaast hebben de meeste synthesizers een beperkt aantal toetsen, waardoor het piano spelen niet mogelijk is.

Het komt nog al te vaak voor dat pianisten een toetsinstrument halen met functies, welke ze helemaal niet gebruiken. Het is daarom verstandig om eerst te beginnen met een eenvoudig keyboard, zodat je weet wat een digitaal toetsinstrument je allemaal heeft te bieden. Daarnaast kun je op een keyboard piano prima het pianospel leren. Let er dan wel op dat het betreffende keyboard aanslaggevoelige toetsen heeft, zodat het klavier overeenkomt met die van een akoestische piano.

Waarom kiezen voor digitaal?

Zoals in het begin van deze blog al werd benoemd is digitaal een stuk voordeliger. Waar je voor een vleugelpiano al vaak meer dan 10.000 euro betaald is dit bij een digitaal toetsinstrument niet het geval. Zo betaal je voor de meeste keyboard een paar honderd euro. Daarnaast zijn de digitale piano’s vaak wel een stuk duurder, maar deze lijken dan ook weer meer op de klassieke piano’s. Begin gewoon eenvoudig en kom er eerst achter of je piano spelen echt wil leren. Vervolgens kun je dan altijd nog overstappen op een duurdere variant piano.

Bron:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_piano

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 20/2/2016 - Noten lezen tijdens het pianospel

notenschriftTijdens het pianospel maak je vast weleens gebruik van het notenschrift/bladmuziek. Maar is dit eigenlijk wel noodzakelijk, want het kan soms ontzettend saai zijn. Tegenwoordig spelen ook veel pianisten op de manier van de piano akkoorden. Hierdoor kun je eigenlijk binnen een korte tijd leuke liedjes spelen. In dit artikel zullen we beide manieren onder de loep nemen.

Beginnen met het noten lezen

Wanneer je pianolessen volgt bij een muziekschool of privéleraar, dan zal je eerst theorie krijgen over de muzieknoten. In eerste instantie is dit dan ook helemaal niet verkeerd om de structuur te leggen in het noten leren lezen. Daarnaast willen beginnende pianisten vaak meteen leuke liedjes spelen, wat bij deze methode achterwegen wordt gelaten.

Piano akkoorden de toekomst?

De manier van piano akkoorden leer je tijdens online pianolessen. Piano akkoorden zijn eigenlijk toetsencombinaties van 3 a 4 toetsen, welke vaak tegelijk worden aangeslagen. Er zijn 12 piano akkoorden te weten waarmee je bijna elke liedje kunt spelen. Daarnaast speel je met de linkerhand het piano akkoord en met de rechterhand de melodie.

Improviseren op de piano

Door tijdens het pianospel akkoorden te gebruiken wordt het improviseren ook een stuk eenvoudiger. Zo zijn er pianisten, welke liedjes op de radio meteen kunnen meespelen. Ze bepalen in dit geval eerst de grondtoon van het betreffende nummer en kiezen vervolgens de juiste toonladder erbij. Uit de toonladder kunnen vervolgens weer de te gebruiken akkoorden worden afgeleid.

Wil je deze manier van piano spelen ook leren? Dan is het verstandig om eens een online piano cursus te volgen. In deze cursus wordt namelijk haarfijn uitgelegd hoe je de akkoorden op een juiste manier moet gebruiken. Het is wel duidelijk dat het pianospel hierdoor een stuk leuker wordt, waardoor je gemotiveerd blijft om uiteindelijk liedjes te kunnen spelen. Daarnaast kun jezelf bepalen wanneer je pianolessen gaat volgen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/2/2016 - Hoe leer je keyboard spelen?

Keyboard pianoBen je de trotse bezitter van een keyboard, maar weet je niet precies hoe je keyboard leert spelen? Dan zijn pianolessen misschien wat voor jou. Het is namelijk zo dat je gewoon het pianospel kunt leren op een keyboard en andersom. In deze blog kom je het één en ander te weten over het keyboard leren spelen, zodat je binnen de kortste keren leuke liedjes kan spelen op jouw eigen keyboard.

Waaraan moet het keyboard voldoen?

Als je pianolessen wilt volgen op een keyboard, zal deze wel aan een aantal vereisten moeten voldoen. Zo zijn bijvoorbeeld de toetsen van een piano aanslaggevoelig. De meeste keyboards daarentegen kennen geen aanslaggevoelige toetsen, waardoor een minder goed alternatief voor een echte akoestische piano. Toch bestaan er ook keyboard piano’s met soortgelijke eigenschappen. Denk hierbij aan een volledig klavier als de toetsen, welke aanslaggevoelig zijn.

Keyboard leren spelen online

Leren keyboard spelen hoeft niet lastig te zijn als je voor de juiste lesmethode kiest. Zo kent bijvoorbeeld een online piano cursus vele voordelen, waardoor het keyboard leren spelen er een stuk leuker op kan worden. Online pianolessen zijn namelijk erg voordelig wanneer je deze zou vergelijken met de lessen van een muziekschool. Je betaald namelijk eenmalig een bedrag en bent dan vrijwel meteen eigenaar van de cursus. In combinatie met een keyboard kun je dus al voor een paar honderd euro het pianospel leren.

Wanneer je kiest voor een online lesmethode om het pianospel te leren, dan zal je te maken krijgen met akkoorden. Gelukkig kun je al met een aantal piano akkoorden de meeste liedjes spelen. Daarnaast sla je bij een akkoord 3 a 4 toetsen tegelijk aan op het klavier. Ook is het belangrijk om te weten dat je de akkoorden speelt met je linkerhand en met je rechterhand de melodie aangeeft. Naast de piano akkoorden kun je ook kiezen voor het notenschrift, maar dan zal je er veel langer over doen om daadwerkelijk liedjes te kunnen spelen.

Bron: http://www.leeronlinepiano.nl/keyboard-leren-spelen/

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Altijd al meer willen weten over de piano? Lees dan eens de berichten op deze leuke blog vol met weetjes over het piano spelen.

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer